Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2001) X@b3e válasza nygma (#2000) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Stabilabb magasabb értékeken, nem fogod megbánni, és utólag max visszateszed az MF biost, ha mégsem jönne be

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#2002) diósdi rém

diósdi rém
(újonc)

Sziasztok!

Nincs valakinek eladó Pin Fin Thermal modulja Maximushoz?

Priviben kérem a jelzést ha valakinek lenne...köszi..

Hülyék kíméljenek(tudom sokan vagytok és egyre többen lesztek de a remény hal meg utoljára)

(#2003) MRaptor

MRaptor
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hi
Valaki tudna abban segíteni, hogy a Maximus Formulán hogy viselkedik a Q9450-es? 0907-es BIOS-om van és azt írja ki, hogy nem ismert cpu frissítsem a BIOS-t. Ez még a win betöltése előtt a jmicron raid vezérlő után jelenik meg. A bios viszont minden adatot kiír a prociról. Ilyenkor elég csak frissíteni (egyébként mi az ajánlott verzió?), vagy esetleg gond lehet a procival?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv MR

Nem voltam 1 hónapig. Naés?

(#2004) nygma válasza MRaptor (#2003) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Próbáld az 1201-es BOS-t

(#2005) MRaptor válasza nygma (#2004) üzenetére

MRaptor
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Köszi, az lesz. Már letöltöttem azt:)
Üdv

(#2006) Aygor

Aygor
(tag)

Hali!

Asus maximus formula.... sima 1. generációs :)

Új gép, szedett vedett alkatrészek phról....
e8400, 2x1gb ocz reaper, 8800gts, raptor, stb ennyi van most belerakva...

poster kedveskedik egy CPU INIT problémával...., bios nincs, monitor nem is kap jelet.

Picit má utána olvastam:

Próbáltam : kölcsönkér régebbi cpu belerak táp rákapcsol, Szomorkodás mert probléma ua.

valaki valami ötlet?
bármilyen megoldás érdekelne, még ha idejön valaki belerúg és életre kel az is :)

Ha lehet helpet PÜ ben is megküldeni! Thx

Aygor

(#2007) Aygor válasza Aygor (#2006) üzenetére

Aygor
(tag)

Na ez a probléma megoldódott...
De egerem még mindig nem akar működni!

Valaki fel tudna ajánlani 1 asus bootcd/dvdt? tudom mindent le lehet tölteni le is töltöttem fel is raktam de valami még mindig nem megy... igazából több minden sem.
Most éppen vistával szenvedek, gondoltam hátha többet kezel mint az xp.... tévedtem.

se net se egér se rendes frissítések ... grrrrr.

(#2008) vmi válasza Aygor (#2007) üzenetére

vmi
(kvázi-tag)

nálam csak úgy működött az egér amikor újratettem az xp-t

próbáld ki te is:)

(#2009) Aygor válasza vmi (#2008) üzenetére

Aygor
(tag)

Hát jó majd megpróbálom.....
de sztem usb drivert nem talál ez a baja.... és amit netről szedek le az nem tartalmazza v nem megfelelő.... na mind1 1xkell átszenvedni ezt a telepítést aztán vége.....
Látja h csatlakozik usb de nem tudja lekezelni megfelelően.... legalábbis vista .... xp idáig sem jutott...

apropó 1tb (500 feletti partíciót xp ha jól emléxem nem tud kezelni vagy ?
1tb samu vinyó kezeléséről tapasztalatok?

Előre is thx!

(#2010) vmi válasza Aygor (#2009) üzenetére

vmi
(kvázi-tag)

uh azt nem tudom de mivel nekem a billlem és egerem is usb-s ezért csak az xp reinstall volt használható

(#2011) nygma válasza Aygor (#2007) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Van bajod látom... :D

(#2012) Aygor válasza nygma (#2011) üzenetére

Aygor
(tag)

Hagyán az usb a legkevesebb.... az szoftver.... a bajom h az 1tb samsung kattog.... nem akarta először leparticionálni 500gb felett.... mostmár nem is látja a gép! Faxom kivan...... grrrr ááááááááááááááááááááá :(( :((( :o :O :O :O :O :O :W :W :W :W :W

(#2013) nygma válasza Aygor (#2012) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Nekem hálistennenk nincsenek ilyen gondjaim... :B

(#2014) Aygor válasza nygma (#2013) üzenetére

Aygor
(tag)

Na, az egeret 1 pillanatra már látta és adott neki kakaót is ( de KÁVÉ kellene nekííííííííí!!! :DD )

Ráadásul hol látta? BIOSBAN nem xp alatt.... 3. install után... alakul ez :)
Persze pont partíciózni akartam, ezért cdről bootoltam .... de legközelebb mikor beléptem a 2xra telepített xpbe (2.vista volt) már nem látta az egeret.... ki érti ezt....

Vinyót meg sajna visszaviszem mert már biosban sem látja,.... remélem kicserélik....
Éreztem én h baj lesz vele....

ellenben a vízhűtés még megy és nem ázott el semmi.... bár bármikor előfordulhat....
Tanulság sose vegyetek gyorscsatit! csőbilincs rulez!!!! illetve 10/8 as gyorscsatihoz nem az igazi a 11/8 as cső.... de megoldható.... :DDD bár lehet kéne csövetvennem aztán az egészet áthúzni és csőbilincsezni.... sokkal nyugodtabb lennék!

Na UP!

(#2015) vmi válasza Aygor (#2014) üzenetére

vmi
(kvázi-tag)

érdekes mert nekem mindig is látta az egeret és a billt bios/boot alatt de win alatt nem de nekem ahogy modnta egy reinstallal megoldódott: )

(#2016) gazfickooo válasza X@b3e (#2001) üzenetére

gazfickooo
(kvázi-tag)

Szia!
Ha felrakom a rampage biost a maximusomra utánna kell chipset stb drivereket frissítenem vagy jó az amit a maximushoz felraktam és elég csak a biost lecserélnem.szerinted érdemes lecserélni,jobban menne rampage biossal a procim,mert most 3600 a vége amíg még stabil.
üdv

Gateway P-7805u FX

(#2017) nygma válasza gazfickooo (#2016) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Olvass vissza...

Azt írta,hogy a rampage BIOS-sal többet megy a proci...persze ez nem 100%

(#2018) X@b3e válasza gazfickooo (#2016) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Nem kell új drivereket feltenned.
Több membeállításod lesz, így elvileg a memóriára van legfőképp jótékony hatással a RF bios, de több embernek a cpu-ból is hozott ki még néhány +MHz-t..

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#2019) gazfickooo válasza X@b3e (#2018) üzenetére

gazfickooo
(kvázi-tag)

Szia!
Felraktam :) egy kicsit tényleg jobb lett ,most 3700on elszaladgál a proci.Viszont ez a rengetem memóriabeállítás :Y ,jajj csak tudnám mi micsoda :F majd valahol utánnakeresek a neten
köszi!
üdv

Gateway P-7805u FX

(#2020) Beowulf_78 válasza X@b3e (#2001) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most akkor mégis vissza lehet rakni az eredeti biost a Maximus-ra ha nem tetszik a Rampage bios? :U Mert pár hónappal ezelőtt én még azt a választ kaptam itt hogy nem lehet. Fontos lenne tudnom, mert ha vissza lehet rakni én is kipróbálnám a Rampage bios-t! :K :R Van aki már visszarakta és sikerült?

Az asus oldalán nem értem a bios-ok jelölését. :F 1204-es számú az 2008.05.04 dátummal hozza...a 11.02-est 2008.05.15 dátummal. Azon felül a 11.02-es nagyobb méretű is. Érti ezt valaki vagy csak elírás? :U [link]

gazfickooo!

Win alól frissítetted? A legújabbat tetted fel? Kérlek ossz meg velem minden hasznos infót ezzel kapcsolatban mert nem akarom kinyírni a jó kis Maximusomat. :R :R
Most nem lenne pénzem újat venni ha valamit elqúrnék.... :F

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#2021) gazfickooo válasza Beowulf_78 (#2020) üzenetére

gazfickooo
(kvázi-tag)

Szia!
Kell hozzá egy pen drive mert usb-n keresztül történik a fissítés.
A következőképp frissítettem.
Letöltöd ezt ezt ezt és a tetszőleges biost 0308 0401 0403 kicsomagolod őket
1.Elindítod a HP Bootable USB Utility -t,ott kipipálod a "Create a DOS Startup Disk" opciot,és az using DOS system files located at -nál megkeresed és kijelölöd az USB-Boot mappát amit letöltöttél és kicsomagoltál,majd katt a start -ra.Egy ideig tököl majd kiírja hogy kész.
2.Felmásolod az usb tárolódra AFUDOS229ES alkalmazást a rampage bios fájlt és a maximus bios fájlt.Én a 0308-as rampage biost raktam fel,és felmásoltam még az a maximus1204-es biost is a biztonság kedvéért.Ha ezzel megvagy akkor
3.gép restart és f8 nyomva tart,majd mikor bejön a boot menü ott kijelöd hogy usb-ről bootoljon,ha ezzel is megvagy akkor látni fogsz egy dos képernyőt bepötyögöd ezt:
AFUDOS /iRF0308.rom /pbnc /n majd nyomsz egy entert,végül is ennyi az egész ha végzett kiírja majd hogy nyomj egy restartot és ha minden jól ment akkor ezt fogod látni :)
Nekem kicsit jobb lett vele bár ritkán tunningolom a gépet.Maximus biossal 3600 volt a max amin lefutott a 3d vantage,rampage biossal kicsit 3700 felett is lefutott.A viszaállítást majd lehet megnézem a hétvégén de szerintem nem lesz gond ugyan ezzel a módszerrel mennie kell visszafele is
üdv

Gateway P-7805u FX

(#2022) Beowulf_78 válasza gazfickooo (#2021) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon köszönöm a segítséget és a kimerítő választ! :C :C :R :R
Jelenleg szívok mert Vista alatt nincs DOS...szóval ezt csak XP alól fogom tudni megcsinálni. :U

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#2023) Beowulf_78 válasza gazfickooo (#2021) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak hogy elkerüljek minden félreértést...Maximus Formula upgrade Rampage Formula-ra. Tehát egy X48-as lap biosát egy X38-ra kell rátenni? :U

(#2024) Keldor papa válasza Beowulf_78 (#2023) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:K

(#2025) Beowulf_78 válasza Keldor papa (#2024) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kösz fater! ;)
Inkább mindent 2x kérdezek meg, és persze ebbe a f@szságom is benne van, mint hogy elqúrjam a lapot.

(#2026) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nos....immáron Rampage tulajként jelentkezem! :)) :C
Mindenkinek köszönöm a segítséget! :R

(#2027) android242

android242
(újonc)

Hi,

felkerült az Asus honlapjára az első Rampage Extreme bios. Van valaki bátor Maximus Extreme-s, aki megpróbálja feltenni és megosztja a tapasztalatokat?

Beowulf_78:
Minden ok a Rampage bios óta?

(#2028) Beowulf_78 válasza android242 (#2027) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Minden ok. :U De egyenlőre nagyobb teljesítményt nem tudtam kisajtolni belőle. :O Véleményem szerint profi munkát végeztem amikor a Maximust belőttem mert úgy néz ki ott a fizikai végük a hardvereimnek.Ezen pedig egyik bios sem tud segíteni. Persze ez még nem biztos. Véglegeset majd jövő hét vége felé tudok majd mondani. Addig megpróbálok mindent hogy még jobb legyen a teljesítmény... :K :R

(#2029) cserkosz

cserkosz
(tag)

Sziasztok :)
Nekem nem sikerül feltenni az RF biost.
Mindent úgy csinálok ahogy itt[link] le van írva de nem működik.

MIndig egy hibaüzenetet ír ki.[link]
Ötlete valakinek?????? :U

https://picasaweb.google.com/cserkosz/DropBox# " Samsung Galaxy s2 "

(#2030) ^Boss válasza cserkosz (#2029) üzenetére

^Boss
(senior tag)
LOGOUT blog

en ugy emlekszem nem /, hanem - jel kell.. igy elsore, aztan ha ugy sem jo, szolj

Hackintosh gépek rendkívüli árakon!

(#2031) android242 válasza cserkosz (#2029) üzenetére

android242
(újonc)

szerintem elírtad, fr-t írtál rf helyett.

(#2032) android242 válasza cserkosz (#2029) üzenetére

android242
(újonc)

meg azt az afudos-t használd, ami a 2021-es hsz-ben van.

(#2033) cserkosz válasza android242 (#2032) üzenetére

cserkosz
(tag)

Azt is használom de akkor sincs semmi változás :W

(#2034) Beowulf_78 válasza cserkosz (#2033) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt a nevet add meg neki DOS-ban is ami a bios file neve. Különben nem fogja megtalálni. :U Sztem ott lesz a gond. ;)
Mert a leírás amit követtél erre nem tér ki. Én átneveztem a bios fájlt sima 0403-ra...

[ Szerkesztve ]

(#2035) cserkosz válasza Beowulf_78 (#2034) üzenetére

cserkosz
(tag)

Most átneveztem 0401-re de semmi[link]

[ Szerkesztve ]

(#2036) MRaptor

MRaptor
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hi Mindenkinek!
Most üzemeltem be a másik 4870-et és az alaplap 64fokos. Mennyire jelent ez problémát? Eddig 52-55fokos volt. Kérlek adjatok tanácsot, mert nem akarok elbúcsúzni 350e-től (ennyibe van eddig a gépem):(
Köszi üdv MR

(#2037) android242 válasza cserkosz (#2035) üzenetére

android242
(újonc)

a / jelek elé szóköz?

(#2038) Beowulf_78 válasza cserkosz (#2035) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miről búútolsz? Flash drivre-ról? :U

(#2039) Beowulf_78 válasza android242 (#2037) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a gond!!! Most vettem észre én is! :C

(#2040) cserkosz

cserkosz
(tag)

Az nem lehet hogy MP4 ről próbálom feltenni nem pedig pendrive

(#2041) Beowulf_78 válasza cserkosz (#2040) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De... sztem az is lehet gond.

(#2042) cserkosz válasza android242 (#2037) üzenetére

cserkosz
(tag)

Megvan a / jel elé szóköz kell.!!!!!!!!
KÖszönöm. :R :R

(#2043) cserkosz válasza Beowulf_78 (#2041) üzenetére

cserkosz
(tag)

Azért köszi. :R :R

(#2044) gombcomp válasza android242 (#2027) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Nos feltettem a Rampagne Extreme BIOST a Maximus Extreme-re!!
Teljesen használhatatlanná vált,a beállítások között megjelentek a bónusz memóriaállítási
lehetőségek,a logó kicsit rosszabb felbontásban a Rampagne volt,de a szenzorok teljesen
meghülyültek mindenféle mínusz 22-23 fokokat mutattak,nem látta az IDE portokat.
A két lap "hardware környezete" teljesen más (pl. a PCIe foglalatból az egyiknek kettőt,a másiknak hármat kell kezelnie) úgyhogy már csak egy új BIOS-ban,vagy
a Maximus II Extreme-ben bízhatunk.Sűrü CMOS-Clear után,visszaflash,és továnbbra is
M.Extreme-ként üzemel! :K

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#2045) jugeen válasza gombcomp (#2044) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

Az M2E a P45 R.O.G. lapja lesz.

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#2046) gombcomp válasza jugeen (#2045) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Akkor így jártunk marad ez a sz@r! :DD

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#2047) cserkosz válasza gombcomp (#2046) üzenetére

cserkosz
(tag)

Ez a szar nekem eddig bejött.
Én is feltettem az RF0308-at, :C
és most járok 518Fsb x8 [link]
A régi MF1204-es bios nem ment fel 447Fsb től tovább :K

(#2048) cserkosz válasza gombcomp (#2046) üzenetére

cserkosz
(tag)

Sorry !!!!!!
Csak most látom, hogy EXTREME a tied. :R

[ Szerkesztve ]

(#2049) android242 válasza gombcomp (#2044) üzenetére

android242
(újonc)

Köszi az infót, én is megpróbáltam és majdnem szívgörcsöt kaptam, amikor a cpu-ra 2V-ot meg hasonlókat mutatott.
malacvágtába és körmöt rágva tettem vissza a maximust.

(#2050) gombcomp válasza android242 (#2049) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

:K :K :K Még szerencsénk van,hogy a boot elindult! :))
de ha nem akkor sem lett volna vészhelyzet,mert van egy nagykeres szervízes-csapat
akiknek van egy tutti jó flashelő kütyüjük,és a kívánt alaplapi BIOST belesütik a kiszedett chipbe,1-2 ezer forintért.(R@miris)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.