Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#301) westlake válasza Martin2004 (#298) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

erdekes dolgokat irsz.. a maximus, commando, es blitz "csalad" nem azoknak lett kitalalva, akik egy works.-t akarnak epiteni.. ezt sosem allitotta senki.. ha jobban megnezed az asus ws lapjait, akkor lathatod, hogy (kivetel nelkul) van rajtuk pl pci-x csati (es vezerlo), amire az otthoni felhasznalok 95%-anak nincs szuksege.. ha valaki ws lapot vesz, akkor csak azert teszi, mert azt hiszi, hogy stabilabb mint a tobbi lap.. ez akkor igaz is, ha a brutto 30k-s asus lapokkal hasonlitod ossze.. nem azokkal kell osszehasonlitani.. aki ws lapot vesz, az pont a pci-x es az eseteleges tobblet tuningpotencial miatt teszi.. ossze lehet hasolnitani a "rog" lapokkal, de ha tuningot nezzuk, akkor en nem a ws csalad egyik tagjat vennem, mar csak a "rog" lapok flexibilisebb biosa miatt sem.. azert, mert becsuszott egy (meg egyaltalan nem hivatalosan elismert) szeriahibas verzio, meg nem kell egybol leiirni a gamer lapokat

#299: annyival azert nem fut jobban, mint a p35 (kozelsem annyira mint pl. az nforce 680i).. gyakorlatilag mar a gyarat ugy hagyja el a lap, hogy ki van kemenyedve a hovezeto anyag.. a borda(ka)t sajnos csak feszegetessel lehet eltavolnitani.. a tuning miatt kaptak a magas feszt nem pedig a +2 modul instabilitasa miatt... en mar rajottem, hogy nem eri meg huzamosabb ideig magas feszen (2.5v+) hajtani a ramokat, mert egyaltalan nem jon ki a tobbletsebesseg a mindennapi hasznalatban.. egyebkent a topik vegen vannak meresek

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#302) westlake válasza westlake (#301) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

bocs, a [link] megvaltozott...
#300: ezek a modulok nem a tulzott hotermeles miatt halnak meg! tok mindegy, hogy milyen homersekletu.. en direkt kiprobaltam, hogy meghal-e hamarabb egy modul, ha nincs hutve.. nem halt meg, csak lefagyott (aztan kihules utan megint ment tovabb)

I'm out.

(#303) Martin2004 válasza westlake (#301) üzenetére

Martin2004
(tag)

végülis jogos, amit írsz. Most talán a P5E lehet az arany középút a játék- és a WS lapok között.
Ugye, a Maximus az ASUS első x38-as lapja, lehet, hogy siettek, de rmélem, az x48-nál már jobban fognak figyelni.

[ Szerkesztve ]

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#304) westlake válasza Martin2004 (#303) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

szerintem a formulan elegge szetoptimalizaltak mindent ahhoz, hogy valamit kozben el is rontsanak ;) igen, asszem ez volt az elso (bar nem vagyok benne biztos).. egyebkent en a maximus formulat nem is a chipset miatt tartom jonak.. az csak rontja az osszekepet.. en maximus formulat szeretnek p35-el :D (tudom, hogy van olyasmi, de az megsem ugyanez)

I'm out.

(#305) killipoly

killipoly
(fanatikus tag)

Helló mindenkinek!Vacilálok a Formula és giga DQ6osa között!valaki tudna nekem épész érvekkel kiállni valamelyik mellett?Mert kb az összes tesztben amit olvastam róluk kb ugyanolyan értékelést kaptak..nehéz a döntés,végigolvastam a formula topicját sajnos abból nemjött le sok pozitiv..
vagy hagyjam a picsába az x38at és maradjon egy p35+ddr2 konfig aztán majd egy x48+ddr3as...majd :DD

[ Szerkesztve ]

(#306) westlake válasza killipoly (#305) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

igy, hogy mar meg is beszelted magaddal a nagy dilemmat, a tanacsainkra mar nincs is szukseg ;) szemely szerint a giga p35-ds4-eset tudnam ajanlani.. lehet nem a best buy, de attol meg jo ;)
egyebkent hetfore tobb helyen is beigertek formulakat.. kivancsi vagyok, hogy ujabb verziok jonnek-e, vagy meg a regiek.. mondjuk sanszos, mivel nem telt el meg olyan sok ido azota, hogy "elismeretek" a lap szeriahibajat

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#307) killipoly válasza westlake (#306) üzenetére

killipoly
(fanatikus tag)

És a Giga X38asa is hulladék egyenlőre?Végülis nem nyujtana többet mert crossfire-t nem használnék benne,viszont 2.0ás vga lenne benne(8800gt),de a tesztek szerint egy kártyánál szinte egyáltalán nem jön ki az előnye a 2.0nak..
P35ösök közül még valami ajánlat?mondom ár annyira nem mérvadó,mert lényegesen olcsóbban venném!
:C

(#308) westlake válasza killipoly (#307) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

en nem vennek x38-at.. mas? asus p5k premium..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#309) killipoly válasza westlake (#308) üzenetére

killipoly
(fanatikus tag)

okay!majd ha raszántam magamat akkor belevetem magamat tesztek olvasgatásába,aztán meglátjuk melyik a legszimpibb!
a 4es giga amugy mivel nyujt többet mint a ds3as?..csakmert az ph-s tesztben nem irták be az ajánlott listába..

(#310) oalex

oalex
(senior tag)

Na a fél siker már megvan. Este be izzitottam a gépet + még 5 óra prime alap beállításokon: zero hiba.

Így nyugodtam adom el az allábit is, edig nem mertem : [link] :R

/Már
Ha valaki még Formulát venne, az mindenképen szedje le a heatpipot, és cserélje ki rajta a cementes hűtő közeget, mert nagyon nem hatékony. Nem egy egyszerű mövelet le kaparni, de megéri. :))

Tunningok, csak ma indulnak, majd jelentkezem.

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#311) FragStaR

FragStaR
(fanatikus tag)

1: Mi is akkor a lap szériahibája ? (nálam minden jól megy kivéve h a vidkari körül terhelve vmi recseg de ezt már kitárgyaltuk)
2: Ha hozzányúlok a gyári hűtéshez (pl h leszedjem a "cementes" pasztát vagy mit) akkor gondolom ugrott a gari ?!

(#312) oalex válasza FragStaR (#311) üzenetére

oalex
(senior tag)

dehogy ugrik,
Ennyi erövel minden vizhűtés után is ugrana a gari az alaplapon :U

(#313) FragStaR válasza oalex (#312) üzenetére

FragStaR
(fanatikus tag)

sima fehér paszta jó közé miután lekapartam vagy te mit raktál közé? Btw neked nem recseg vmi 3d alatt a vidkari körül? :)

(#314) FragStaR

FragStaR
(fanatikus tag)

[link] Au :Y lehet nem kéne szórakozni vele ugyis vizet tervezek rá az meg csak lehűti azért

(#315) oalex válasza FragStaR (#314) üzenetére

oalex
(senior tag)

ezt a képet már egyszer be linkeltem.

A lényeg, hogy lehetőleg vásárlás útán le kapard azt a szart rola, de ha már használtad a géped, akkor is le lehet szedni, csak nagyon ovatosan.

Én Artic Silver 5-al kentem be.

(#316) oalex

oalex
(senior tag)

Hölgyeim és uraim!

Akkor összegezném is a tapasztalataimat, ahogyan ígértem.

Az alabbi konfig kivéve persze az alaplapot, lényegében Formula+Q6600 =

A legmagasabb stabil OC amit el tudok érni, az 8x450 -1:1 DDR900 4-4-4-12 Összesen 3,6GHz

Ha akár 1 MHz -el is 450 felé megyek, még ha 7x szorzóval is akkor már a Prime hibázzik.
Pedig az Over voltot sem kiméltam. Ahogy olvastam az E-s procikal megy 8x500 is böven. A probléma inkább abban lelehető, hogy mivel nem lehet core-onként állítani a PLL-et (mint például a DFI-ben). Nem tudja a Q6600-t rendesen tartani.

Levegővel hűtöm, lehet, hogy vizzel valamivel jobb lenne. De úgy gondolom, hogy ott is inkább a szorzot lehet majd 9-es re felvinni, de FSB akkor sem meg sokkal feljebb. Láttam már jobb eredményeket is, de ott 10 naponbelül el is szált a lap.

ÉS akkor ezzel most mire jutottam, mert úgye ez itt a nagy kérdés:

Van egy csicsás alaplapom ami az összes kis Bios beálításai ellenére úgyan azt a vég eredményt nyujtja mint a szomszédom ASUS P5K (sima) lapja, amit fele enyiért vett. És ráadásul neki a hűtője is gyengébb. Úgyan ez a procija van neki is (egyszeree vettűk) és nála is 8x450-en megy stabilan.

ÉS akkor az csak egy dolog, hogy anyagilag nem éri meg (mert a Stalker letőlthető, a +1 LAN-t nem használom és a hangkártyát sem mert X-fi-m van.).
Hanem ott a sok széria hiba (valaki kérdezte is, úgy hogy felsorolom, amiket én tapasztaltam röpke egy nap alatt, de mindenhol olvastam is rolla):

1. Minden over volton van, akármit beálítasz a Biosban az +x-el több a valoságban, úgy hogy nagyon kell vigyázni. :F
2. Pontatalan a hőmérsékleti adatok. :(
3. OC útán, ha nem viszem fel 120MHz re a PCIe frekit akkor minden újra inditás útán ki irja, hogy OC failed és be kell menni a Biosba. Így 120MHz is előfordul de ritkábban. :W
4. Drága :O
5. Nagyon melegszik az X38 ehez képes semmivel nem nyujt többet tunningban mint az elödje. :Y
6 SATA2 kezelés (ez nálam kivételesen nem jelentkezet, de nem is mertem probálni, sima IDE mode ban nyomom). :U
7. a recsegésrö nem hallótam, de nem is hallanám a sok venti töl

Ergo: nagyon NEM ajánlot.

U.I: miellőt valaki meg kérdezni, vagy bele kötne Enermax Liberty 620W os tápom van. Nem valami 450 Codegen.

[ Szerkesztve ]

(#317) oalex válasza killipoly (#309) üzenetére

oalex
(senior tag)

Ja igen.

8. A Vdrop is nagyon durva

[ Szerkesztve ]

(#318) Tody56

Tody56
(senior tag)

Én továbra is elgéedett vagyok a lappal, de az kiakasztó, hogy még mindig nincs normális audio driver, ami tudja az interaktív dts-t :W
Amint látom minden új lapot érint a dolog amit ezzel a hangkarival árulnak.

www.pcvizhutes.hu

(#319) oalex válasza Tody56 (#318) üzenetére

oalex
(senior tag)

Te menyire huzzod a lapodat? Látom, hogy neked is Q6600-od van.

Mert ha kicsit vagy egyáltalán nem akkor természetes, hogy elégedet lehetsz.

Csak ezért kérdem, mert tudtommal, az első három probléma amit felsoroltam, az nagyon sok embernél jeletkezik, feltéve, ha jól meghuzza.

Nálad nincs ilyen jelenség, vagy csak nem zavar?

Nem arra útalok, hogy rozsaszin szemüveggel nézed, vagy ASUS fan(atik) vagy.
Hanem nálam, az a szó, hogy elégedett azt takarja, hogy enyi pénzért enyit vártál. Ez így van?

[ Szerkesztve ]

(#320) Nyugdíjas válasza oalex (#316) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Na pont azért adtam el az X38at én is,és vettem egy mezei P5K-t :D
Száguld is mint a veszedelem,az eddig szarnak hitt procimról is kiderült, hogy nem is annyira gáz:))

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#321) oalex válasza Nyugdíjas (#320) üzenetére

oalex
(senior tag)

Én még várok pár hetet, hátha kijön valami tisztességes Bios, de ha nem akkor én is vissza váltok, mert ennek így semmi értelme. :( (bár van egy olyan érzésem, hogy itt nem csak a bios-al van a gond, hanem az Intel is sunyitott valamit a nagy hajrában, csak ciki lenne beismerni).

UP a mezei P5K nak :DDD

[ Szerkesztve ]

(#322) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Összességében én azt kell, hogy mondjam - egyelőre - meg vagyok elégedve a lappal...
Tuningra még nem volt időm, átnéztem külföldi fórumokat és elég jó eredményekkel találkoztam.

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#323) X@b3e válasza oalex (#316) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Jól értem, hogy csak úgy ment a tuning, ha a PCI-E frekit 120MHz-re állítottad?
Mert az XS-en látott biosbeállításoknál max 110MHz-t láttam beálítva, és úgy tudtam, hogy ettől nagyobb érték már nem is igazán egészséges a VGA-nak.
Az érem másik oldala, hogy kipróbáltam pár ottani settinget, de OC failed volt az eredmény. Igaz, ott főkepp Quadokkal játszottak, nekem pedig E6750-em van.

A "mezei" P5K-val sem fenékig tejföl az élet, a legutóbbi példány, ami a kezem között járt, meg sem nyikkant. Ezek a hibajelenségek nem hinném, hogy a Maximus sajátosságai, sokkal inkább az Asus minőség-ellenőrzési rendszere nem végezhet jó munkát, esetleg nincs is már nekik ilyen részlégük ;]

[ Szerkesztve ]

(#324) oalex válasza X@b3e (#323) üzenetére

oalex
(senior tag)

Hát, majd ha elkezdesz tunnigolni, akkor meg látod.

Igen szerintem sem egészséges a 120MHz, de az alatt meg tök idegesítő, hogy szinte minden restart útán biosba is be kell lépni a "OC failed" jelenség miatt.

Az a kérdésem, hogy mivel vagy elégedet, hogy alapon megy a 50ezer forintos lapod, úgyan úgy mint egy 20e forintos? Vagy te is többet vártál töle, azaz, hogy legalább OC-zni lehesen rendesen.

Amit a Minöség elenörzési részlegröl írtál, azzal teljesen egyet értek. Ki kéne rugni az osztájon most dolgozókat és felvenni újakat.

[ Szerkesztve ]

(#325) Tody56 válasza oalex (#319) üzenetére

Tody56
(senior tag)

A konfigomat láttad! hetekig 450x9en használtam beton stabilan. jelenleg 400x8(vagy9), mivel nincs időm játszani, csak netezek stb.

A Legnagybb FSB amit kitudott hozni a lapom a q6600-al, az 465mhz.
Hozzá teszem még mindig az eslő 0401 bios van rajt, de az új 09 elég igéretes, ugyhogy most már váltani fogok.
A tuningnál ami zavaró, hogy a dropp kb 0,06-0,07v ezt azért sokkallom.

Viszont van egy dolog amit eddig egy laptól sem kaptam meg, mégpedig az hogy 4 rammal is normálisan lehet tuningolni.
AMit próbáltam p5k-t, az 2 rammal ment mint a meszes. 460-470fsb quaddal, de 4 rammal már 440-450 is álom volt csak.
Jeleneg pedig a 2giga ram már jócskán kevés egy új játékhoz. 2x2Gb -os szett meg nem tul ideális tuningra.

SZóval vegyesek az érzelmeim azért kicsit, de én nem bántam meg. Mindenki fik..a ezt a lapot meg szinte minden mást is, de akkor kérdem én mit kell venni? Nem lehet álllandóan erre meg arra várni.
Már várom, hogy kijön az x48 na akkor meg majd azt rühelli mindenki.... :DDD

Az asus dolog, pedig tavaj ilyenkor még el sem olvastam az asus kinálatát annyira ellene voltam, de miután kipróbáltam idén szinte minden márkát (dfi,evga, 3féle asus-t,2féle giga-t,) egyértelműen az egyik legjobnak tartom, az ismert hibái ellenére is.

www.pcvizhutes.hu

(#326) oalex válasza Tody56 (#325) üzenetére

oalex
(senior tag)

Nekem az előző lapom (mármint a DQ6 előtt) 2 évig ASUS volt A8N 32 SLI Delux, az hibátlan volt! Szolva léteznek (léteztek) jó lapok.

Ha tényleg megy benne 4x 1 Gb akkor lehet ki probálom, mert az előző lapomban nem ment.

Te mennyire tuningolod a RAM-ot? Nem 1:1 be használod? én úgy tudom, hogy felszorozni nem igazán hatékony, csak terheled a Északi hidat, semmi más.
Mult héten nyomtam végig a Crisis-t 1280x1024 Minden a maximumon és csak 2 Gb al, teljesen jól ment, szerintem, a 4 Gb csak pár másodpercet vesz le a betöltésí időböl. Szóval nem igazán tudok játékot amihez a 4 Gb valóban szükséges. Lehet, hogy 1600x1200-on már kell a texturáknak a 4Gb, de ott még az én Video karim is kevés, tudtommal még nem létezik jobb. Úgy hogy nem a memoria lesz a szük keresztmeccet.

Vissza térve a 2x2Gb ra, az új OCZ 8000 (2x2gb) gyárilag 5-5-5-18 1000Mhz-en, szerintem simán megy 900-on 4-4-4-12 (vagy 15) mint a 2x1Gb, nem?

1200-on meg felesleges huzni, a quadoknak az FSB hiányzik, hiába dogozik 4 core, ha nincs sávszélesség, hogy kiszolgálja rendesen.

Te neked mennyin meg a ramod? Azt irtad, hogy 400x9, feltételezem, hogy akkor ha 1:1 akkor 800MHz ott a legjobb időzitás 3-3-3-8, de úgy tudom (probáld ki) hogy 450x8-on gyossab lesz, hiába CL4 már. Magyarul nincs sok érteleme a CL3 nak.

U.i: Ja és még egyszer kérdem, hogy nálad a első 3 probléma nem jelentkezik? Mert csak annyit irtál hogy van vdrop. Overclock failed nem jelentkezik? Pontatlan hömérséglet és az hogy amit biosba állitasz feszültséget annál mindig jóval többet ad (ha uttána meg nézed everstben vagy CPUz-n)?

[ Szerkesztve ]

(#327) oalex válasza Tody56 (#325) üzenetére

oalex
(senior tag)

Jeleneg pedig a 2giga ram már jócskán kevés egy új játékhoz

Melyikhez kevés? Szerintem az ATI 2900pro az inkább gátolhat FPS-ben a 2 GB bisztos nem.

Még 1Gb al is elfut a Crisis (pedig a min requiermentben 1,5 van irva), tudom, mert probáltam, ráadásul Vista alatt. Úgyan olyan jól ment a játék közben, csak a fejezetek betöltésél volt lassab, de az a plusz pár másodperc igazán nem vesz le a játék élményböl.

U.I: Call of duty 4-et is végig toltam már, most a World in Conflict, Gear4s of War és a Code of Honor: opposing fronts nyomom, mind 1600x1200-on (minden beállítás maximumon). Milyen új játékrol beszélsz?

[ Szerkesztve ]

(#328) Nyugdíjas válasza oalex (#327) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Azt én is kétlem, hogy nem lenen elég a 2gb...:(

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#329) oalex válasza Nyugdíjas (#328) üzenetére

oalex
(senior tag)

Modjuk egy ilyen akkor is csábitó :)

[link]

2x2Gb PC8000-as összesen $130 = ~24e ft. :Y :Y :Y (már csak haver kell USában)
Ebböl már 8GB sem tétel :DDD

A tesztek alapján: 900 ig megy CL4 et, onnantol meg CL5 egészen 1160--nál van a vége.

[ Szerkesztve ]

(#330) westlake válasza oalex (#329) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

bocs, de nekem meg az a velemenyem a tapasztalataidrol, hogy: 1. nem toltottel eleg idot a lap kiismeresevel.. 2. nem ertesz a tuninghoz (mar bocs).. erdekes azt olvasni, hogy szerinted a lap semmivel sem er tobbet, mint a p5k.. lehet, hogy szamodra nem er tobbet, mert nem tudod kiaknazni a formulaban rejlo lehetosegeket.. en csak azert nem hasznalom ezt a lapot, mert az asus hiresen szarul kezeli a crucial ramokat.. szerezz be olyan hardverelemeket, amikkel kihozhato a formula valodi ereje..
mod: ja es nekem az altalad linkelt gskill kitem van es gyakran meg gyari sebessegen sem hajlando postolni a legtobb lap.. afeszt meg hiaba allitom akar 2.2 voltra, ugyanaz a helyzet.. nem tudom milyen teszteket lattal, de akkor ok szerencsesek voltak a modulokkal..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#331) Achill3uS válasza westlake (#330) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

asus p35 series + crucial ballistix szereti egymast, nagyon is :)

[ Szerkesztve ]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#332) westlake válasza Achill3uS (#331) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

a 4. kit 2*1 gb cl5 1000mhz-es kitet probalom ki (2 kit ballistix 2 kit sima) es gyakorlatilag az eddigi osszes ddr2-es asus lap idegesitoen sokszor halt le post kozben d4-es hibaval.. mar nem maradt olyan beallitasi lehetoseg, amit ne probaltam volna ki (feszultseg, idozites, slot, darabszam).. erdekes modon se a mushkin, se a gskill, se a patriot nem csinal(t) ilyet..

I'm out.

(#333) Achill3uS válasza westlake (#332) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

igaz en nem irtam oda, hogy az 1066-osra gondoltam, azt minden megeszi, az egyik legjobb ddr2, de emlékszem az 1000-resekkel is anno mit szivtál, behaltak aztán mégse ect...
milyen asus lapok voltak ezek?

(#334) westlake válasza Achill3uS (#333) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

azzal mas is szivott nem csak en.. manak is csak 1 napi piheno utan mukodott megint normalisan a micron ramja.. annyi lapot probaltam ki, hogy nem is emlekszem pontosan.. szerintem p5b deluxtol kezdve a p5w64 ws-en at a p5k deluxe-ig mindent.. tuti, hogy ez valamilyen spd problema.. teny, hogy ezek a legjobban huzhato modulok, persze ha mukodesre lehet oket birni.. tobbek kozott lala es en is ilyen modulokkal cisnaltuk ezeket.. mindegy, valahogy tullepek ezen.. siman vannak olyan jo mushkin, gskill patriot modulok, mint a crucialok..

I'm out.

(#335) oalex válasza westlake (#330) üzenetére

oalex
(senior tag)

2. nem ertesz a tuninghoz (mar bocs).

Nem sértödöm meg, ha egy kicsit ki fejtenéd mire gondolsz konkrétan?

kiaknazni a formulaban rejlo lehetosegeket

Itt is lehetnél kicsit konkrétabb? Crossfire ra gondoslz esetleg? Vagy hogy vizhűtésel lehet 4GHz is? Esetleg az amit elötted is irtak, hogy valakinek ment 4x1GB al is?

Nem csak én állitottam igy, az összes komolyab forumon az jött ki, hogy a Deluxal jobb FSB tudtak elérni a tulajok. De bisztos neked van igazad.

Abban az egyben igazad van, hogy még nem töltöttem elég időt a lappal. Bisztos lehet még finomkodni vele valamennyit, de a 8 hiba jelenségen az nem fog segíteni. Mert 5 perc útán is nyilvánvaló, hogy bugos, ahoz nem kellenek hetek.

De a többi állításod, konkrétumok nélkül, olyan mint ha a levegöbe beszélnél (már bocs).

A G.Skill meg szerintem kifogtál egy rosszat vagy a lapon rossz (egyéltalán milyen lapod van?). Vagy nem értesz a tuninghoz (már bocs) :F

Mert ha itt meg nézed, ahova általábban panaszkodni járnak vissza az emberek (vásárlás után), láthatod, hogy oriási az elégedetség. (ugyan ezt nézd meg a formuláná pl., hogy érezd a külömséget.l): [link]

És itt egy pár forum ahonan az időzitéseket idézte, és ott is elégedet több tulaj, egyik sem irta, hogy nem menne jól, pedig nem fizette reklám.
[link]
meg itt egy másik forum is: [link]

[ Szerkesztve ]

(#336) westlake válasza oalex (#335) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

sorry, de nem en leszek az, hogy kell eredmenyesen tuningolni es hogyan kell (tuninghoz) megfelelo alkatreszeket vasarolni.. gondolom azt a kovetkeztetest, hogy a maximus formula egy szinten van a p5k-val, a ket lap legalaposabb kitesztelesebol vontad le.. erdekes lenne, ha tevedek a formulaval kapcsolatban, mivel a minosegibb (arra erdemesnek tartott) tuninglapok kb. 70%-at kiprobalom.. ha meg nem ertek a tuninghoz, annak az lehet az oka, hogy csak mult heten kezdtem vele komolyabban foglalkozni.. vagy ket hete? mar nem is remlik.. de reszemrol vegeztem is a temaval.. szar a formula, vegyel helyette p5k-t (es meg penzed is marad boven)

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#337) oalex válasza westlake (#336) üzenetére

oalex
(senior tag)

megfelelo alkatreszeket vasarolni.

Megint asok konkrétum :(

hogy a maximus formula egy szinten van a p5k-val

Ezt tölem idézted, de azért ellégé ki ragadtad a kontextusbol (hogy gyurcsányt idézzem)

Itt arra gondoltam, hogy egy az egyben úgyan azt nyujtja nekem a lap (teljesitményben 8x450) mint a szomszédnál a sima P5K, annyi külömbségel, hogy az övében azok a buggok nincsenek jele. SATA2 is megy rendesen, és soha nem irja ki, hogy Overclocking failed ha újra inditja.

Majd 1 hónap mulva (vagy nem tudom mennyi idő kell neked) gyere vissza és ird meg, hogy Q6600 al, levegövel mit sikerül kihajtani belőle stabila. A mostani biosal.

De szerintem is hagyuk, mert szét offoljuk a topikot, de ha még izgat priviben jöhet.

U.I: nem érdekel a pénz, lehet felőlem 80e ft is, csak jó legyen. De ha te nem vagy hajlandó elfogani a csalodásomat az a te bajod. Ha nálad jól szuperál, akkor csak örülök neked.

[ Szerkesztve ]

(#338) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

beta bios 0902
hajra....

I'm out.

(#339) oalex

oalex
(senior tag)

és [0903] is :R

Ki lesz az első proba baba? ;] Azonal írjon tapasztalatokat.
Ahogyan olvastam a hömérségletek pontosságát még mindig nem javitota ki ez sem.

[ Szerkesztve ]

(#340) oalex

oalex
(senior tag)

De ez is kész röhej nem, a hivatalós oldalon meg még csak a 0902 van fent, pedig ez (0903) is az ASUS tol van, akkor most 2 beta is van egyszere, vagy ilyen gyorsan adják ki egymás útán, egy este alatt 2 bios. De még ez sem lenne baj, ha valami infot is irnának, hogy mi lett javitva, de nem. Csak annyi, hogy beta bios.

(#341) oalex

oalex
(senior tag)

Ennyi infot találtam a 09093 rol: speedstep is now in the bios it wasn't in 0901. 0901 only had C1e 0903 has both.

(#342) X@b3e válasza oalex (#337) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Azt Te is tudhatnád nagyon jól, hogy egyik alaplapban ugyanaz a memo/cpu X MHz-en képes menni, a másikban meg nem biztos, hogy annyit. Ez nem csak két másfajta lapnál, hanem egy ugyanazon lap két azonos reviziójú lapjánál is előfordul. Az Asusok meg különösen szeretik megválogatni a ramokat...
4 Gb ram témáról meg annyit, hogy ha Vista alatt akarsz játszani (márpedig belátható időn belűl sajnos rá lesz kényszerítve mindenki), akkor ahhoz kelleni fog a memória...

(#343) oalex válasza X@b3e (#342) üzenetére

oalex
(senior tag)

4 Gb ram témáról meg annyit, hogy ha Vista alatt akarsz játszani (márpedig belátható időn belűl sajnos rá lesz kényszerítve mindenki), akkor ahhoz kelleni fog a memória...

Te is arrol vagy hires, hogy el olvasod hozzászolásokat.

Nem azt irtam, hogy Vista alatt nyomom? (már vagy 3/4 éve azon vagyok). Söt 64Bit-en. Én tényekröl beszélek, neked meg ez csak egy kitalált véleményed. Te is Vista alatt nyomod? probáltad 2Gb és 4Gb al is? Neked mi volt a külömbség, bármelyik legujabb játéknál?

kelleni fog Ez így abszlut nem igaz. Én tapasztalatbol állítom. Ettöl persze nem vettem meg, azért is van 64bit OS-em is, mert szeretnék majd még 2Gb-ot. Volt is 4Gb azért is van tapasztalatom. De nem azért veszek mert barmenyik játéknál kell vagy igazán számmitana, hanem, mert egyre olcsobb a DDR2.

Ajánlom figyelmedbe a 327-es hozzászólást. Inkább erre költsél/sporolj, hogy ezt le cserléd: Sapphire X1950XT mert a jó VGA AZ tényleg kell.

[ Szerkesztve ]

(#344) Nyugdíjas válasza Achill3uS (#331) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

megerősitve:DD

(#345) Achill3uS válasza westlake (#334) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

sztem ez akkor a szerncse kérdése, járt nálam crucialbol összesen 2db 800-as ballistix kit, és 3db 1066-os ballistix, és 1db tracer, az általad irt probléma (nem indul ect) pedig 1x se jelentkezett p5k szériában...

[ Szerkesztve ]

(#346) X@b3e válasza oalex (#343) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

- 2x ment -

[ Szerkesztve ]

(#347) X@b3e válasza oalex (#343) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Bocs, de amiket írkálsz, azok légbőlkapott hülyeségek, amiket innen-onnan hallottál, nem pedig tapsztalatok ;)
Ha 3/4 éve Vistat használsz, és nem érzel különbséget 2Gb és 4Gb közt, akkor maradhattál volna win98 mellett is akár. Emellett elég sok múlik azon is, hogy mekkora monitoron akarsz játszani..
Videokártyát akkor fogok cserélni, ha szükség lesz rá..
A dX10 hype csak azokat a - már bocs - primitív gondolkodású embereket befolyásolja, akik előbb vesznek meg valamit, minthogy valóban szükség lenne rá. A mostani kártyák nagy része nem fogja normálisan vinni azokat a gameket, amik a jövőben dX10-re épülnek..
Benchmarkolni jó, és tény, hogy gyorsabbak, mint egy 1950XT, de nem ez a fő szempont. Ha az lesz, hidd el, valahogy összekaparok egy másikra ;)
Nem azért veszek meg valamit, mert az a legújabb, ez buta burzsuj szokás

(#348) Nyugdíjas válasza X@b3e (#347) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Akkor most le vagyok/unk még itt egy páran burzsujozva? :O
Kár...
Amúgy ez nem teljesen igaz,de mi van azokkal akik szeretnek kipróbálni új dolgokat?:F

[ Szerkesztve ]

(#349) Tody56 válasza oalex (#343) üzenetére

Tody56
(senior tag)

NO

Bocs hogy csak moist reagálok, de nem voltam gépközelben.
A ramokat 960on hajtom 4-4-4-12ben 400 fsb mellett. EGyszerűen hülyeség 800on 3-3-3-9ben, mert lassabb. 1200on 5-5-5-15-ben pedig szinte semmi növekeedés és agyon kell feszelni, tehát szintén nincs értelme.
A 450 fsb-hez pedig eb ből adódóan az 1080 mhza tökéletes. Nem pedig 900. Az szintén nagyon sovány eredményeket szül. Értelemetlen.

A ramról meg a z a véleményem, hogy igen is kell a 4 giga ram a vista mellé. Nem mondom hogy az xp-hez is muszáj, de ott is KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT.
Próbáld meg vista alatt kikapcsolni a virtuális memóriát, hogy a ramot használja full.
Crysis alatt már álandóan kilépked, hogy kevés a meme. CSupán 2-2,5 gigát zabál meg csak a játék ez esetben.

A vga-ra visszatérve. Ha megnézted 2 db 2900pro kártya van a gépemben crrossfire-ben.
Nem hinném , hogy ez fogná vissza a gépet. SŐT. Sajnos kb 2 napnyi teszt után egyértelműen kiderült, hogy az esetek 90% bán (SM2), még ha 3600on járatom a quad-ot még akkir is az a szük. 3dmark06ban alapon 17.0000pont felett csinál a 2 kárytya. Húzva 20.000felett és ott is már szinte tök mindegy mennyire huzom, mivel nem elég a cpu.
Ha átkapcsolom a markot, legnagyobb felbontásra, és tetl szűrökkel, akkor viszont egyértelműen megfordul a helyzet.
Na mindegy ezt nem feszegetem, nem ide tartozik, de azt hiszem inkább nekem lesz igazam.....

www.pcvizhutes.hu

(#350) Tody56

Tody56
(senior tag)

Ja és nálam semmi hibaüzenet, csak ha valamit "pirosba" huzok, de azt hiszem az is kikapcsolható.

www.pcvizhutes.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.