Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) gombcomp válasza Hemi 426/RT (#498) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

A vizes részhez teljesen korrekt átalakító kitet adnak: bilincsek 3 féle méretben,szükitők,toldócsövek...spec nálam a Zalman cső pont patent volt rá. :C
Nyugdíjas mester: Én tavaly a 2X16 miatt vettem Striker Extremet (680i ),mert éppen
volt egy Ati CF kártyapárom ami b@szott működni az nvidiás chippel,két külön kártyaként
kiválóan ment de a CF nem.Sajnos visszafelé is ez a helyzet a Maximushoz vehetek a G80
helyett valami új ATI-t.....ha két kártyában gondolkodunk. :W

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#502) leviske válasza gombcomp (#501) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Annyira azért nem tudlak sajnálni... egyelőre eltudod adni a GTX-ed annyiért, hogy kis ráfizetéssel vegyél egy HD3870CF-et, vagy januárban semmi ráfizetéssel (elvileg) egy ATi R680-as karit. :DD

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#503) gombcomp válasza leviske (#502) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Ne sajnálj..... ;] Mert kezdődik a miből fussa neki...... :F

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#504) Tody56 válasza gombcomp (#503) üzenetére

Tody56
(senior tag)

A legbosszantóbb ebben az egész ati-nvidia mizériában, hogy tudtommal hardverileg simán mehetne akár melyik lapban cf vagy sli, csak ugye driver-esen tiltják le. Talán még a 975x -hez készült utoljára módosított driver amiben ment az sli-is.

Anno én is striker tulaj voltam... :DDD

www.pcvizhutes.hu

(#505) SimonYana válasza gombcomp (#503) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

No ahoz senkinek semmi köze,hogy kinek mire fussa!
Inkább örüljünk neki,hogy vannak olyanok akik jobb cuccokat tudnak megvenni,mert legalább időben megosztják tapasztalataikat itt a forrumon. :R
Így azok akik keservesen szedik össze,már tuhatják megér e nekik annyi pénzt.Ez azért nagysegítség lássuk be! :R

® SimonYana ®

(#506) SimonYana válasza Tody56 (#504) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Tody56!
Mi a váleményed az X38 P5E vagy a formula.Nem vagyok elragadtatva a P35 DQ6 és a Ballistix működésével és gondoltam , még simán kitesztelek egy X38-at az X48 érkezéséig.
Ja és te benne vagy úgy is és azt tervezem vennék asus blockokat a lapra.Gondolom jobban járok mint egy Formula se-vel,mert ezt ha olyat veszek talán rátehetem a következőre is.

® SimonYana ®

(#507) Hemi 426/RT válasza SimonYana (#506) üzenetére

Hemi 426/RT
(fanatikus tag)

a dq6 -tól én se voltam elragadtatva érdekes volt....
a gyárilag meg adott fesszel és idözitésekkel semmilyen szinten nem volt stabil a mem kezelés 2.2v 5-5-5-15 ben is simán fagyott a rendszer proc cibálda nélkül.
pedig nagyon jó kis modulok a ballistix-ek.

Csere érdekel komoly cucokra? Mik azok a Cucok?? "a cucoknak két alfaja van. Az egyik komolytalan mindenhol megtalálható. a másik alfaja a komoly(cucokusz komolyikusz) na ez van neki ez sokkal ritkább" By:5teve

(#508) SimonYana válasza Hemi 426/RT (#507) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

PL. a 2 voltos Black Dragon nem hajlandó gigában menni 2,2 alatt! Érdekes volt.Semmit nem tudok vele kezdeni,hogy stabil legyen a ballistixel. :O
Ha leállítom előfordul,hogy nem hajlandó csak 15 perc mulva elidulni akkor is alapon és csak kattog!

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#509) Larry303 válasza X@b3e (#479) üzenetére

Larry303
(őstag)

Jómagam megcibáltam a matricát és ott figyelt alatta a maximus szitázás...
viszont azt csinálják asusék, hogy csak az első bios kompatibilis a piacon kapható ramok nagyrészével...az új biosok kb 10 fajta modulból 2őt esznek meg normálisan...alapon több ezer hiba memtestben bármellik új ver. biossal...gondolom majd, ha eladtak elég maximust akkor adnak ki a p5e hez is vmi normálisat :S
a külföldi fórumok tele vannak anyázással...asus üzletpolitika...egyre mélyebbre süllyednek, pedig asus párti vagyok....

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#510) SimonYana válasza Larry303 (#509) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Én is Asuspárti vagyok,de félek is tőle.Ezért is vagyok gondban,hogy P5E vagy formula.Egyáltalán merjek e venni. :O Miben menne jól a Ballistixem?Mert a Gigában nem.

® SimonYana ®

(#511) Nyugdíjas válasza gombcomp (#501) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Én sem azt irtam emlékeim szerint, hogy SLi megy vele. CF megy vele,mivel intel chipsetes a lap. Igy nem értem amit irsz sajnos...:U

És,hogy azon miért csodálkozol, hogy nForce-os lapban nem megy a CF,azt aztán meg végképp nem vágom:F

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#512) Hemi 426/RT válasza Nyugdíjas (#511) üzenetére

Hemi 426/RT
(fanatikus tag)

kicsit furmányosan fogalmazott de a lényeget levettem.

Igen igen.......nagyon gusztustalan a mostani asus szükség megoldása.

a ram kérdésre van két forumtársunk akik mindenevök (Achil3us ,Overlocker)
Achi-nak volt is ballistixe és ö jól meg is cincálta öket öt kérdezd meg neki biztos sok tapasztalat van ezekkel a modulokkal.

B.U.É.K. minden PH!-ás kollégának!

Csere érdekel komoly cucokra? Mik azok a Cucok?? "a cucoknak két alfaja van. Az egyik komolytalan mindenhol megtalálható. a másik alfaja a komoly(cucokusz komolyikusz) na ez van neki ez sokkal ritkább" By:5teve

(#513) Tody56 válasza SimonYana (#506) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Sajnos p5e-ről nincs tapasztaltom. Én általánoságban elégedet vagyok a lapommal.
A hűtés ugy más dolog. a gyári vizesblokk szerintem épp hogy elegendő a lap hűtésére.
Az nb és nb nem vészes, kb 40fok körül mozog, de a fetbordát én nagyon melegnek tartom.
Egyenlőre a sok teszt miatt nem mertem bontani a lapot, de mostmár bizonyított, ugyhogy ráteszem a saját gyártásu blokjaimat amint szakítok rá egy kis időt.
Elméletileg jó rá az univerzális blokkom amit gyártok. A fet az meg ekte ugyan az mind a többi asus-on.

A reklám helye :DDD : 2db univerzális chipset blokk és a 2 db asus fetblokk 18.000ft és ehez mindig jönnek akciók szett vásárlása esetén. (ingyen posta csatlakozó stb. valami mindig van.)

[link]

www.pcvizhutes.hu

(#514) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Háááj mindenkinek és BUÉK!!

Lenne egy kérdésem:
A P5K Deluxe-on levő mosfet munkatekercsei-hez képest (ua. mint a P5K) jobban melegszik a Formuláé?
Nem a mosfet, hanem a munkatekercs...mivel vízzel hűteném és a jelenlegi P5K Deluxe-n eléggé forróak, még a mellette levő kondikat is "felfűtik" ezért gondolkodom a váltáson...
Jelenleg a lapomon minden vízzel van hűtve, de fosok, hogy a munkatekercsek hője 0 légáram mellett kinyírja a kondikat, vagy egyéb dolgokat...
A lap garis lenne elvileg, de csak elvileg, mivel Zoty-ánál vettem és mint tudjuk becsődölt...
Várom a véleményetek! :R

(#515) SimonYana

SimonYana
(PH! addikt)

No itt behalt a fórum?

® SimonYana ®

(#516) Gorneck23 válasza Hemi 426/RT (#512) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jahh csak neki nem egy normál ramja volt...

Simon...az, hogy 0,1V-tal gyári fesznél többet kell adni egy ramnak az nem minden esetben a lap hibája. Inkább a gyártóé. A ramjaidtól meg mostanában alig láttam értelmes eredmény-t külföldön (átlag usertől, átlag nem válogatott ramtól)...
Geil Ultra kit 2 lapban (asus+msi) tesztelve 800/4-4-4-12 alapórajelet 3-4 fesz értékkel tudta. Hol 1,9, hol 2,2, hol 2,1...stb. Ez is egy lap hiba lenne?

(#517) SimonYana

SimonYana
(PH! addikt)

nekem a ballistixek nem akarnak 1000 felett nenni a formulában.
Szinte csak az alapon megy rendesen.Már minden biost kipróbáltam. :O

® SimonYana ®

(#518) szacsee válasza SimonYana (#517) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Dram Static Read controllt kikapcsoltad? TR booster le van tiltva?

(#519) SimonYana válasza szacsee (#518) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Tuti nem,de nagyon-nagyon köszönök minden nemű segítséget.
Az már tuti,hogy ICH9 Raid megy de raidel húzni nem lehet .
:R

® SimonYana ®

(#520) SimonYana válasza szacsee (#518) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

szacsee!
Hálám üldözni fog! :R :R :R
Kikapcsoltam amit mondtál és első próbálkozásra viszi a 960-at 4-4-4-12-ben.Eddig csak 800-on ment ezzel a beállítással.
Próbálkozhatom mostmár jobb eredményekre.
Ja... a raidet feltettem,de nem igazán lehet húzni ha raiden van.
Sata írók megvannak.Még nem teszteltem le hogy jól mennek e.
Viszont,ha mind a 2 PCI-e -be teszek raidkarit akkor eltűnik a raid tömb.Ha csak a felsőba akkor nincs gond.
Vannak itt érdekességek.
Most a legújabb bios van rajta MAXIMUS-ASUS-Formula-0907
Ja LCD POSTER-re gondoltál?Azt kaptam.

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#521) Gorneck23 válasza SimonYana (#520) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Procival hogy állsz?

(#522) SimonYana válasza Gorneck23 (#521) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Poci?
3600-on megy most 1.54 v -on.

® SimonYana ®

(#523) Gorneck23 válasza SimonYana (#522) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jaja...

Max fsb? Emlékeim szerint ezért cseréltél...

(#524) SimonYana válasza Gorneck23 (#523) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Még nem igazán próbáltam.Most 400×9 -en megy.
Jók az emlékeid,de nagyobb volt a hangsúj azon,hogy lekapcsoltam a gépet és nem índult el vagy 15 percig,csak kattogott és a ramok,meg mint a csempekályha úgy melegítette.Most alig meleg.

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#525) Gorneck23 válasza SimonYana (#524) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Többet jártál volna a lapod topikjába nem lett volna gondod... :P :DDD

Remélem FSB-ben is villant vmit.

Ram 1000 felett már megy?

(#526) SimonYana válasza Gorneck23 (#525) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Olvasási sebesség
Core 2 Quad Q6600 3533 MHz Asus Maximus Formula X38 Dual DDR2-1056 5-5-5-15 CR2 9373 MB/mp
most itt tartok még csak.

® SimonYana ®

(#527) Zufoo

Zufoo
(újonc)

Haza jöttem munkából is végre már otthon volt maximus,nagyon örülök. Most kezdem össze dobni a gépet drukkoljatok :)

Let's talk..........

(#528) leviske válasza Zufoo (#527) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szorítunk és üdv. a klubban! :D (mondom én, aki még nem klubb tag... :DDD )

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#529) SimonYana

SimonYana
(PH! addikt)

Üdv mindenkinek!
No....440×8 -on megy talán a leg szebben.RAM 1056 - 5-5-5-15-ön.
Gigában ment 1200-on,de az evereszt sokkal szarabb eredményt hozott ki a gigában 1200-on mint a formula 1056-on.Nem mondom,hogy csúcs eredmények,de nem rossz. :R
everest

® SimonYana ®

(#530) SimonYana válasza leviske (#528) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

leviske!
Milyenek az új procik?Látom neked az új 2 magos van.
Én majd a Core 2 Q9450-at szeretném. X38 elég lesz hozzá vagy már X48 fog vajom kelleni?

® SimonYana ®

(#531) szacsee válasza SimonYana (#520) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor Asus-ék megint valamit agyonoptimalizálás közben elkúrtak a ROG lapon, mert nálam megy Raid alatt a tuning és nem is kicsit...még nyomok egy link-et majd tuninghoz hátha látsz benne valami újat és segítene...
Nem csak az LCD Poster-re gondoltam, hanem van 3 hőszenzor csatlakozó a lapon elvileg, ahhoz kaptál szenzorokat? :R

[ Szerkesztve ]

(#532) leviske válasza SimonYana (#530) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jelenleg az új rendszeremből csak a ház és az odd van meg. :DDD Szerintem az új négymagosokhoz bőven elég lesz a X38 is, az X48 elvileg csak memókezelésből lesz jobb. :)

(#533) SimonYana válasza leviske (#532) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Ha a memó kezelésben jobb lesz az sokat jelent! :R
Már ez az X38 is sokkal jobban kezeli a ramomat.

® SimonYana ®

(#534) SimonYana válasza szacsee (#531) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Én nem kaptam semmilyen szenzort hozzá. :O

® SimonYana ®

(#535) Gorneck23 válasza SimonYana (#533) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Lehet villogni everesttel vagy winrar eredménnyel? X38 bugok javítása lesz az elsődleges céljuk...ezzel elviekben vmennyit javul a ram kezelés is...

Csak azt nem értem, hogy ha nő a ramsáv, az miért jó? Miért jobb attól egy gép?

[ Szerkesztve ]

(#536) SimonYana válasza Gorneck23 (#535) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Nem egy nagyszám az eredményem,de elfogadható. ;]
everest

® SimonYana ®

(#537) westlake válasza SimonYana (#534) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

mivel senki mas sem kapott a laphoz szenzorokat..

I'm out.

(#538) Kentsfield

Kentsfield
(lelkes újonc)

Nekem Maximus Formula SE lapom van és tervezem hogy Extreme-re cseréljem. De nem azér mer nem jó a Formula csak szép az Extreme is. És én tökéletesen megvagyok elégedve vele és szeirntem szép is.!

(#539) Keldor papa válasza Kentsfield (#538) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szép?:) Te főleg szépség alapján választasz alaplapot? :DDD Egyébként ha Extreme-re váltasz, akkor DDR3-at kell venned.

(#540) SimonYana

SimonYana
(PH! addikt)

Szerintetek milyen ez a teszt eredmény? :B
Teszt egy kezdőlöl

® SimonYana ®

(#541) Gorneck23 válasza SimonYana (#540) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

P35tel hozható eredmény, röhögve...persze ha azonos beállításokról van szó...

[ Szerkesztve ]

(#542) Gorneck23 válasza SimonYana (#540) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Apró tanács...winrar elég felejtős Vista alatt (érdekes eredményeket produkál). Ha jól látom azt használsz.

(#543) Tody56 válasza westlake (#537) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Ugy emlékszem én kaptam szenzorokat.
Az előlapi hőmérő miatt nem bontottam még ki. A vízhőmésékletet és a ramokat azzal iratom ki.

Kb 1k / db áron lehet kapni ilyen szenzort

www.pcvizhutes.hu

(#544) szacsee válasza Tody56 (#543) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Neked SE-d van, ahhoz adnak szenzorokat!
Milyen szenzort és előlapi panelt használsz a vízhő kiírására? :F :R

(#545) Tody56 válasza szacsee (#544) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Igen nekem SE van

Aerocool GateWatch-ot használok. Venti nincs rákötve, mivel abból nem sok megy a házban, de hőmérséklet kiírásra nagyon látványos kis megoldás.
Kár hogy nemsokára ki kell vegyem. Megjön a hdd szigetelés és nem biztos hogy már befér. :(

www.pcvizhutes.hu

(#546) szacsee válasza Tody56 (#545) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pü ment! :R

(#547) Kentsfield válasza Keldor papa (#539) üzenetére

Kentsfield
(lelkes újonc)

Nyilván hozzá tartozik a döntésemhez!
Tudom egyébként hogy ddr3 kell neki ezér még nem sürgetem annyira, egyébként a formulának azér nincsenek olyan rossz tulajdonságai. Tudom szidva van mer X38 de nekem eddig semmi bajom nem volt vele.

(#548) gombcomp válasza westlake (#537) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Csak az Extremekhez adnak sensorokat (Striker, Maximus..) :) de teljesen azonos a
termisztora (szobahőmérsékleten azonos az ellenállása,linearítása) az egyéb kitekhez,előlapi panelekhez adott senzorokkal... :))

(#549) Zufoo

Zufoo
(újonc)

Helllo

Az lenne a kérésem, hogy valaki el tudná mondani hogy a sima és a Special Edition-os Maximus Formula között mi a külömbség?? :F :R

Let's talk..........

(#550) Kentsfield válasza Zufoo (#549) üzenetére

Kentsfield
(lelkes újonc)

a special editionon a chipset hutonel vizhuteses blokk van!
a simänäl meg csak tüsi.
èn ennyit tudok mondani.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.