KÖSZI Srácok!
Most kb: a Coore speed 3600Mhz-en ketyeg
a Multiplier:x 8.0
Bus Speed 450.0 Mhz
Rated FSB 1800Mhz
nagy nehezen
megértettem mit is mondtok 
Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam!

KÖSZI Srácok!
Most kb: a Coore speed 3600Mhz-en ketyeg
a Multiplier:x 8.0
Bus Speed 450.0 Mhz
Rated FSB 1800Mhz
nagy nehezen
megértettem mit is mondtok 

Még egy kérdésem lenne
Ai Overclock Tuner : Manual
CPU Ratio Control : Manual
Ratio CMOS Setting : 8.0
Itt azt írtad a Ratio CMOS Setting : 8.0
és itt az Advanced CPU Configuration-nál
Advanced CPU Configuration
CPU Ratio Control : Manual
Ratio CMOS Setting : 9.0
most melyik a jó beállítás? 

emeld a szorzot 9-re es fugyeld a hofokokat terheles alatt.
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

Fesz nélkül?
Talán összejön. 

Még egyszer köszönöm nélküled és a többiek segítsége nélkülem valószínű hogy nem sikerült volna nekem ez így beállítani

hogy 9-es szorzóra emeltem máris 4050Mhz-n jár a gép.
Király

miért ne lehetne szerencsés, és menne neki 4G-n 1.3v-vel. ha nem próbálja ki, akkor nem tud róla nyilatkozni.

ja, de nem is a procc feszre gondoltam, az NB-nek talán nem ártana egy kis +, csak a stabilitás miatt. 

Nálam is remekül boldogul (atomstabilan) a 450-es FSB-vel az NB 1,61 V-on.

1.61 lett javasolva, mirol beszelsz? 

Gratula!
Majd belejösz Te is látod! ![;]](/dl/s/v1.gif)
® SimonYana ®

Köszi!
Csak tudnám hogy mit is állítottam be a biosba
az azért nem ártana hogy kicsit tisztába legyek majd vele mert mindig nem vagytok kéznél hogy segítsetek

[ Szerkesztve ]

Van egy újabb gondom egy idő után újra indul a gép kb :50perc után pedig csak netezek
esetleg mit ajánlotok, mit állítsak át? 

Ez valami instabilitásra utaló jel, elsősorban a ramokra gondolok.
Le kéne futattnod memtestet és egyéb, pl. Prime95 teszteket. Elöbbivel a ramokat, utóbbival főleg a procit tudod tesztelni, hogy az adott frekin az adott fesszel mennyire stabil vagy instabil a cucc.
Amit Jugeen leírt, az viszonylag általános útmutató, még azonos típusú alkatrészeknél is lehetnek eltérések. Pl. ugyanolyan ram modulok az egyik Extreme lapban mondjuk 1,92 V-on mennek 1800 MHz-et, a másikban meg 2.0 V-on. De ugyanez igaz a procira is, stb.

Szia
A Prime95 kb 10-15 percet ha ment és utána újra indult a gép 

Pontosan 2 perc után 1 hibát ír a Prime95 futtatása után 

A Primeban a Small fft tesztet futtatod? ha igen, akkor nem elég a procinak a fesz, s ezért indul folyton újra. Próbáld meg növelni a feszt max. 1,4 V-ig.

Bland-re volt állítva és azzal írta a hibát
állítsam át Small fft-re?
[ Szerkesztve ]

A Blend ramot is tesztel, meg CPU-t is, tehát nem lehet eldönteni, hogy melyikkel van gond. A ramot pedig a memtest nevű proival teszteld win alól. Töltsd le valahonnan, s kétszer indítsd el (ha két modulod van). tsztelheted a memtest86 nevű progival is DOS-ból, ezt is könnyen le tudod tölteni, majd az instrukcióknak megflelően csinálj egy bootolható CD-t, majd arról indítsd a géped.
De legelőször is a prime-mal nézd meg small ftt-t.
Tud valaki épeszű magyarázatot a következő jelenségre? A lap és az E8200-as prockó 8X525-ön stabil. 3-4 óra Prime szerintem meggyőző. De: kikapcsolom a gépet, majd órák múlva, vagy egy nap múlva újra be (a táp nincs lekapcsolva a készenléti fesz rajta van) és semmi! Abszolúte semmi. Az LCD poszteren az óra látszik, mégcsak a ramot sem kezdi detektálni. Ha kikapcsolom és lekapcsolom a tápot, akkor jön a kettős indulás, de simán indul. ötlet, magyarázat, valami?
--R.I.P JuanG--

Ezt nálam is eljátszotta már (pedig nálam akkor 450x8-on ment a 8200). Igaz, eddig csak egyszer!
Nem tom, mi ez. 
[ Szerkesztve ]

Szia!
Igazad volt abban hogy a Cpu-nak kell adni 1,4v-ot ,azóta a memtest fut a gépen igaz még csak kb 20 perce de nem ír hibát.

Várjál, az szép és jó, hogy fut a memtest, de ez a ramokat teszteli. A proci még nem biztos, hogy OK. Ezt a Prime small fft-jével tudod megnézni. Ha ez is fut néhány órát hiba nélkül, akkor mondhatod, hogy stabil a rendszer, s elkezdheted óvatosan csökkenteni a CPU feszt. Addig, amíg még mindig elfut órájig a Prime. Ez azért fontos, mert az 1,4 V-tal épp a határon vagy, amit még egészséges adni hosszútávra a Wlfdale prociknak.
[ Szerkesztve ]

Most is fut a Prime small fft és a CPU feszt én 1,3-rol kezdtem el emelni most 1,31875V-nál tartok pont fordítva de a lényeg ugyan az
, ha lekapcsol akkor emelem a feszt. 
[ Szerkesztve ]

nekem ezt a ramok miatt csinálta....kicseréltem 2modult és azóta mindig pöccre indul...
vagy próbálj nekik még egykis feszt adni, vagy vegyél vissza a ramok órajeléből...
-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

a múltkor volt szó az ASUS Al Suite programról nekem se mindig működik de az Asus oldalán van hozzá frissítés és a 1001-es bios-al nekem működött [link]
Valszeg ez lesz. De egyelőre nem tudom, hogy a DDR3-as ramoknak mennyi fesz kell.
Még tapasztalatlan vagyok e téren. Ráadásul: több órán át megy a prime, minden oké, aztán netezés közben, éppen egy cikket olvastam, sötét képernyő és újraindult a gép. Valszeg igazad lehet a ramok tekintetében, majd meglátjuk....
--R.I.P JuanG--

az normális hogy a proci a teszt alatt kb.65C fokos?

A proci annyi, vagy a Core hőmérsékletek? A procinak kicsit soknak tűnik, de a magoknak ennyi simán elmegy.

Nekem még nem csinált olyat, hogy újraindult volna a gép, csak ezt a bekapcsolós, nem indulós, táplekapcsolós dolgot. 

a hőfokot a Pc Probe II-vel néztem és ott csak a Cpu-t írja
[ Szerkesztve ]
Valszeg a memóriát lőttem be rosszul.
--R.I.P JuanG--
Mennyin járatod most a prockódat, vagy mennyin tervezed járatni a lapban?
--R.I.P JuanG--

A PC Probe-t és a többi Asus cuccot szerintem hagyjad.
Tölds le ezt gyorsan és ezt használd a CPU és a magok hőmérsékletének mérésére, vagy az Everestet.
Kíváncsi vagyok, mennyi lesz a magok hőmérséklete, mert egy kicsit nyugtalanító az a load 65 fok a CPU-ra. Alapon (tehát terhelés nélkül - idle) mennyi a CPU hőfok és a magok hőfoka?

Most egy kölcsön E8200 van nálam, eléggé antituning darab, úgyhogy csak 450-es FSB-n megy, vagyis 3600 MHz-en (biztos menne többet is, de mivel nem az enyém, nem is nagyon kísérletezek vele (nekem még nem tudom mi lesz). Így mennek a ramok 1800 MHz-en, 1,92 V-on (win alatt nézve 1,97 V), 7-6-518-as időzítéssel, minden fast-on illetve Transaction Booster 2-ön. Én adtam a ramoknak akítv OCZ XTC hűtést.
Nekem is 65 fok a processzor maga Prime 95 alatt, igaz 530-as FSb-nél és 1.440Voltnál.
[ Szerkesztve ]
--R.I.P JuanG--

letöltöttem
és core# 0 : 74C a core# 1: 74C fokosak Prime 95 alatt
[ Szerkesztve ]
De ez miért baj? 105 foknál kezd throttlingolni a processzor. nekem a 4 magos 6600-os volt 90 fok felett is magonként.
--R.I.P JuanG--

A legutolsó E8400-am 4050-en 1,4 V-on 55-56 fokos volt terhelés alatt, a magok 66-67 fokosak. Most ugyanez kb. ugyanez a helyzet az E82-vel is, csak kisebb órajelen és feszen. Igaz, én vízzel hűtök.
Ha a proci 65-66 fokos, akkor elméletileg közel 80 fokosak, ami azért nem kevés.
Viszont állítólag a wolfok szenzorai nem éppen adnak megbízható infókat...

Ez szerintem még bőven elfogadható, pláne, hogy egy TX2-vel hűtesz.
Nyugi, ez így nem gáz!

, egy kicsit beparáztam
![;]](/dl/s/v1.gif)
Most a magok 65 fok körüli processzor hőmérséklet mellett 75 fok körül ingadoznak. Nyilván addig nem fogok elmenni, mint a 6600-os esetében, majd meglátjuk mennyire stabil a cucc.
--R.I.P JuanG--

Ez is elmegy léghűtéssel... 
Mivel az alaplaphoz kapcsolódik, ezért itt kérdem meg. A szitu: amíg megjön gariból az OCZ ramom, szeretném DDR3-as Kingmaxokkal kihúzni, de ez nem egyszerű. A processzor stabil, de a rendszer nem. 3-4 óra Prime95 futtatás után úgy gondolná az ember, hogy semmi gond, de nem így van.
Amikor azt hiszem stabil a gép, akkor ha elindítok egy Super PI 32M-et, úgy a 19.-ik iteráció után lefagy a gép.
Na most 2 és 2.1Volt között kap a ram majd 1.3GHZ-en, mert 1066-os, de 1:1-ben nem hajlandó menni, mert akkor könnyű dolgom lenne.
Egyszóval: ez a 2-2.1Volt soknak számít? Tudom 1.5Volt van ráírva, de azzal nem is indult el. Legalább 1.7Volt kellett neki, hogy beinduljon.
--R.I.P JuanG--

kingmax teren nincs tapasztalatom, de az biztos, hogy a nem-micron chipes ram-ok nem annyira feszultseg-turoek. amig nem erkeznek vissza az OCZ-id, addig hasznald a konfigod light uzemmodban.
Ha light-ra állítom, akkor lefagy szintén a konfig.
Most 1066-on mennek a ramok, nagy nehezen 1:1-re állítottam őket, kíváncsi vagyok, hogy mit produkál most a Super PI. Érthetetlennek tartom, hiszen a prime95 sokkal jobban leterhelia gépet és ott nem volt hiba, igaz Small fft-t futtattam, az pedig nem a ramra lett kitalálva.
--R.I.P JuanG--

prime small fft az semmi a RAM teszelesehez. SPI 32M mar tud erdekes dolgokat muvelni, mint tapasztalhattad is.