2019. július 20., szombat

Minimal mod

  • (p)
Írta: rudi | Utoljára frissítve: 2013-07-04 21:35

A számítógép átalakítások egyik kategóriája a minimal mod, melynek mottója: a kevesebb néha több. Az irányzatba tartozó modok rendszerint casemodok, vagyis sorozatban gyártott számítógépházra alapoznak. Legfontosabb elemei a letisztult formavilág, magasfokú rendezettség és jól összehangolt színvilág.

Zuchy - EHT Black Pearl
Zuchy - EHT Black Pearl

Rendszerint egyszerű vonalvezetésű házra alapoznak a minimal modderek, a kiemelkedő, hivalkodó elemeket többnyire eltávolítják vagy eltakarják. Jellemző az ilyen átalakításokra a táp vezetékeinek szálanként harisnyázása és az áramforrás elrejtése. Szintén fontos elem a különböző kábelek rendezett elvezetése, vízhűtésnél gyakran egyenes műanyag- vagy fémcsöveket használnak, az utóbbi időben pedig a szénszálas műanyagot imitáló fólia burkolás jött divatba.

jones965 - Pure Cosmos System
jones965 - Pure Cosmos System

Hazai és nemzetközi viszonylatban is nagyon kedvelt a minimal mod irányzat, az idei Veletech Moddingversenyen néhány igen látványos átalakítást láthattunk ebben a stílusban. A legjobb hazai minimal modok a PC-Style.hu weboldalon tekinthetőek meg, illetve a Logouton is találkozhatunk velük.

Ha pontatlanságot találsz a cikkben, kérjük, írd meg a szerzőnek!
A bejegyzés utolsó frissítésének időpontja: 2013-07-04 21:35

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.