Hirdetés

Utánlövés II. -- 14 cooler tesztje, 2. rész!

7. TITAN

Engedve a köz nyomásának, idő előtt fejezzük be a 14 hűtőből álló tesztünket. A cikk kettévágásanak oka prózai volt: olvasóink nagyrésze (azaz Ti :D) már egy 3-4 oldalas cikket sem olvas végig, így nem szerettük volna, ha a 17 oldalt meglátva bárki szívgörcsöt kap. Tanultunk az esetből (legközelebb nem szólunk, hogy kész a második fele :D), viszont arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy a követelések helyett (mellett) a cikk részletes olvasásával bizonyítsa számunkra, hogy tényleg olyan komolyan várta a folytatást, mint ahogy azt rajtunk számonkérte... A hegyi beszéd helyett azonban inkább lássuk, mi az, amit annyira vártunk :).

[7.] TITAN FLOWER FAN COOLEROszd meg és uralkodj! Lehetne ez is a következő két helyezett szlogenje, hiszen 41 fokkal a 7./6. helyen osztoznak ők. És akkor még nem szóltunk a GW WBK68-ról, aki ugyancsak 41 fokot futott; ugye, ez alapján az érték alapján mondtuk összevethetőnek e mostani írást az őt megelőzővel..

Hirdetés

Ez a három egység és az előző Coolink adja egyébként a középmezőnyt.


A TITAN mostani versenyzője több, ha nem minden fontosabb szempontból egyedi jelenség. Egyedi, mert a borda roppant szellemes és praktikus kialakítású, erre utal egyébként a "flower fan" elnevezés. A virág hasonlat a képek láttán talán mindenki előtt világos.. Előnye, hogy a CPU-foglalat körül akár a legsűrűbb kondenzátor-erdő is meredezhet, mindez a hűtőt a legkevésbé sem zavarja.


Ráadásul ez volt az egyetlen hűtő, amelyre 80*80-as, tehát táp veti kaliberű egység került. Amely már csak azért is hasznos lehet, mert adott esetben gond nélkül ki tudjuk cserélni egy halkabb vagy esetlegesen hangosabb, ám nagyobb teljesítményű propellerre.

Ott van pl. az Enermax, akit egyébként remek tápegységeiről ismerhet az olvasó, nos, tőle újabban elérhetők csere táp ventik, amelyek fordulatszámát a rájuk épített potival bárki könnyedén szabályozhatja! Mondjuk a kétszeres golyóscsapágy miatt alacsony fordulatszámon kicsit nyöszörög a cucc, míg magas fordulat mellett már megjön a hangja (CFM-ügyileg is van benne tartalék..) rendesen (tehát nem egy Papst..); olyannyira, hogy az Enermax nem is adja meg a dB(A) értéket.. Meghallgattuk, de nem olyan iszonyú hangos, mint mondjuk a Coolink portfolióban nemrég óta fellelhető Delta bónusz venti, amely pörög kb. 9000-et, és ha bekapcsolt állapotban az asztalra tesszük, lemászik róla! Ja, a hangja pedig valami félelmetes..


A rövid intermezzo után vissza a TITAN-okhoz! Rögzítés.. Ez sajnos nem az erőssége egyiknek sem, de amíg a "flower fan" pántja csak enyhén bosszantó, addig a másiké.. De mindent a maga helyén. A borda anyagáról "hihetetlen" dolgokat tudhatunk meg, ha elnézünk az adatlapi linkre, anélkül pedig elmondható róla, hogy leginkább aluból áll. Kiemelnénk a felületkezelést, amit kapott: tényleg nagyszerűen egyszerű módon lehet róla a pasztát letörölni, semmi kényszeres suvikszolás..


Még egy izgalmas tulajdonság: a képeken is látszódik, hogy van valami fekete izé a táp kábelén.. Ez a fekete izé nem más, mint egy apró szpíker, amely egyrészt bekapcsoláskor csippan egyet, másrészt, a venti leállása esetén vad visításba kezd. Hasznos holmi, amelynek azonban ára van, nagyker 2500ft. Ha a szpíkerre nincs szükségünk, a cooler máris 2000 nettó alatt figyel, amely a 41 fok tekintetében már igencsak izgalmasan fest! Ha a kisebb Ttake ajánlott vétel, akkor ez a hűtő kötelező kűr! Annál is inkább, mert 3 év gar jár mellé, amely már akkor is beváltható, ha a venti orgánuma picit csorbul..

Ennyit a nagyobbik TITAN-ról, most az adatlap, majd pedig következik "őfelsége"..

TITAN FLOWER FAN COOLER
(TTC-D5T2A)

VENTI ADATOK
Gyártó
Titan
Méret
80*80*25mm
Sebesség
3000rpm
Légáram
38.22CFM
Zajosság
29dB(A)
Teljesítményadatok
12V, 1.92W
Csapágyzás
Ball
Egyéb(link, etc.)
BORDA ADATOK
Anyaga
alumínium-ötvözet
Megjegyzés
Socket A/FCPGA, 2GHz-ig,
helytakarékos kivitel

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • A Coolink új hűtője...

  Az információ még nem hivatalos, hiszen a Coolink csak hétfőn indítja útjára hűtőjét, de a képek már ''véglegesek''...

 • MidiMod -- Miditorony átalakítás

  Megújulásunk jegyében több hardcore stáb is bemutatkozik. A coolness most utánajárt, mi-mindent hozhatunk ki miditornyunkból!

 • Megjelent a léghűtők új királya

  A trónfosztás családon belül történt: a régi Swiftech MCX462 átadni kényszerült a trónt a javított verziónak.

 • GlacialTech Igloo 2320

  Pehelysúlyú, halk és hatásos hűtő - a cég szerint. Hardveres oldal lévén az ítéletet mi hozzuk meg, hiszen tudvalevő, igazság csak egy van..

Előzmények

Hirdetés