Hirdetés

Logitech billentyűzetek

Hirdetés

Feketézünk

A legtöbbet használt, ám mégis talán legkevésbé megbecsült adatbeviteli eszköz a billentyűzet. Nélküle nem lehetne IRC-et használni, nem írhatnánk meg elektronikus leveleinket, nem kommentezhetnénk a Prohardver! fórumában, arról nem is beszélve, hogy egyes játékok akár teljesen kezelhetetlenek lennének a jó öreg betűzongora nélkül. Ám ez messze nem minden. A megfelelő keyboard kiválasztásánál nem csak az esztétikumra kell tekintettel lenni, fontosabb az ergonómia, a kényelem és a funkcionalitás. A Logitech a számítógépet használók körében jól ismert név – számos minőségi kiegészítőt gyárt, mint például a komoly (profi) játékosok által is kedvelt egereket, de akár az internetes videobeszélgetések elengedhetetlen kellékét, a webkamerát is megtaláljuk kínálatukban. Mostani cikkünkhöz két billentyűzetkészletet választottunk: az egyik hagyományos elvű, azaz vezetékes, PS/2 portra csatlakoztatható, a másik vezeték nélküli. Utóbbihoz a gyártó mellékeli a megfelelő, azaz szintén vezeték nélküli egeret, az előbbihez pedig a forgalmazó csomagolja a korábbi egértesztünkben igen jól szerepelt optikai rágcsálót.


Logitech Black Internet Keyboard (Y-ST39)

A Logitech Black Internet Keyboard követi a klasszikus felépítésű billentyűzetek felépítését: megtaláljuk rajta a nagy Enter billentyűt, s a kurzorok működtetését sem zavarja az egyes modelleken megtalálható Power és Sleep gomb. A PS/2 csatlakozóval rendelkező vezeték megfelelő hosszúságú és jó minőségű, így intenzívebb használat közben sem kell annak megtörésétől, elszakadásától félni. Bármennyire is furcsán hangzik ez utóbbi kijelentésünk, már találkoztunk olyan billentyűzettel, amely egy komolyabb LAN-partit nem élt túl – megtört a vezetéke.

A nagyon jó minőségű műanyag eszköz legfelső sorában extra funkcióval rendelkező gombokat találunk. Ezek segítségével – amint arra a keyboard megnevezése is utal – online életünk működését gyorsíthatjuk, tehetjük kényelmesebbé. További billentyűkkel vezérelhetjük például a hangerőt. A magyar kiosztású gombok közepesen hangosak, ám a készülék nem a "klikkes" eszközök családjába tartozik. A gombok felülete kényelmesen idomul ujjbegyeinkhez, a munka (gépelés) gyorsan végezhető segítségükkel. A forgalmazó jól választott, amikor a Logitech Black Internet Keyboardját a kis optikai egérrel (Premium Optical Wheel Mouse M-BT58) párosította. Mind minőségben, mind formavilágban tökéletesen harmonizálnak egymással.


Logitech Cordless Desktop Optical Black (Y-RK49)

A Logitech Cordless Desktop Optical Black gyakorlatilag a Black Internet Keyboard vezeték nélküli változata. Mind minőségre, mind tulajdonságokra gyakorlatilag megegyezik a két modell.

A csomag három részből áll: a két ceruzaelemmel működő optikai egérből, a szintén két ceruzaelemmel meghajtott billentyűzetből és az adó-vevőből.

Az adó-vevőt csatlakoztassuk számítógépünkhöz, majd nyomjuk meg rajta és a billentyűzet alján található Connect gombot, és már készen is vagyunk. A fájdalommentes műveletet csak egyszer kell végrehajtani, s máris vadul gépelhetjük rajta cikkeinket. Az egér a két elemnek hála kellemes súlyelosztású mutatóeszköz. A gyorsabb FPS-játékok iránt érdeklődők azonban jobban szerethetik a könnyebb egereket – nekünk kellemes meglepetést okozott játék közben a kis plusz súly. Ez nyilván ízlés kérdése. A készülékek biztonságos hatósugara körülbelül három méter, de a távolságot az elemek töltési szintje is befolyásolhatja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés