Szuperprojektor, linuxos játék, okoskodó Gmail

Hirdetés

Steames hírek, mobil VR, új driverek

Ez a hét nem tartogatott túl sok meglepetést a PC-sek számára, de azért érdekességből így sem volt hiány. A legfontosabb történések egyértelműen a grafikus driverekhez voltak köthetők, amellett, hogy érkezett egy új GeForce meghajtó is.

Az AMD és az NVIDIA már leginkább a következő évre készül. Előbbi vállalat ezt egy teljesen újraírt vezérlőközpontot használó meghajtóval tesz, amely elveszti a régóta ismert Catalyst nevet is, így hamarosan megszületik az első Radeon Software Crimson Edition eszközillesztő, míg utóbbi cég már most szeretné, ha felhasználóik mielőbb regisztrálnának, hiszen hamarosan csak a GeForce Experience szolgáltatáson keresztül lesz elérhető az összes GeForce driver.

NVIDIA NVS 810
NVIDIA NVS 810

Maradva a grafikus vezérlőknél ezen a héten bemutatkozott az NVIDIA NVS 810-es professzionális VGA, amely pont egy olyan piaci rést céloz meg, amit az AMD és a Matrox nem fedett le. Ezen a héten még az is kiderült, hogy a Radeon R9 370X jelzésű VGA-t az európaiak hiába várják, mivel ezt az AMD csak Kínának szánta. Ezeket az információkat ízesítette egy friss pletyka is, amely arról szól, hogy az érkező NVIDIA Pascal architektúra mellett megmarad az aktuális Maxwell is némileg modernizált formában. Emellett szó esett a MetalGL-ről is, amely már nem csak iOS-re, hanem Mac OS X-re is elérhető.

A virtuális valóság szempontjából is történtek események, mivel az Oculus bejelentette a Mobile SDK 1.0-s verzióját, így a Samsung Gear VR fejlesztőkörnyezete hivatalosan is elkészült. Friss információval szolgáltunk arról is, hogy a Sony PlayStation VR csomagjának titokzatos kiegészítője mit rejt, illetve bemutattuk, mit jelent a drónok és a virtuális valóság összefonódása.

A PlayStation VR csomag titokzatos kiegészítője
A PlayStation VR csomag titokzatos kiegészítője

A Steam masinák közeledtével a Linux is egyre nagyobb figyelmet kap, és az elmúlt hetekben a Microsoft is tett azért, hogy a Valve ötletét csírájában elfojtsa. Ezzel kapcsolatban mondhatni a fészekből kérdeztük meg azt is, hogy mitől lehetne jobb hely a játékosoknak a Linux.

JVC DLA-X750R
JVC DLA-X750R

Multimédiás szempontból a headsetek és a projektorok hetét éltük. Előbbi termékkategóriába érkezett a Sony In-ear Stereo Headset jelzésű, Playstation 4-hez készült, aktív zajszűrős megoldás, illetve az Aftershokz Gamez csontrezgéses headsetje is szót érdemel. Eközben a projektor-fronton kaptunk egy rövid vetítési távolságú Acer Predatort, valamint a JVC-től egy igazi nehézbombázót.

Lenovo Yoga 700
Lenovo Yoga 700

A mobil piac ezen a héten nem erőltette meg magát, de azért kétféle méretben befutott a könnyű és átfordítható Lenovo Yoga 700, illetve a Samsung ATIV Book 9 egy Pro és egy Spin verzió formájában. Az ultramobil lapkák területére megérkezett a HiSilicon Kirin 950, valamint kiderült, hogy mennyire ki van tömve gyorsítótárakkal az Apple A9 SoC.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés