Hirdetés

A ponthatár pipa? Ünnepeljünk új hardverekkel!

Termékválogatásunkba ezúttal alaplapok, notebookok és különböző, kényelmet fokozó eszközök kaptak helyet.

Alaplapok

Májusban vált publikussá az AMD B550 chipsetének minden részlete, azóta pedig már a webáruházak is feltöltötték készleteiket az erre épülő alaplapokból. A 35 000 forintos Gigabyte B550M DS3H egy remek belépő modell lehet ebbe a világba, 4 db DDR4 slotja és két darab x16-os PCIe foglalata (melyek közül az egyik természetesen már 4.0-s verziójú) egy átlagfelhasználó számára bőven elég lehet.

Gigabyte B550M DS3H
Gigabyte B550M DS3H [+]

Nem csak árban, de méretben is feljebb lép az ASRock B550 Phantom Gaming 4, mely microATX helyett már ATX formátumú, így négy memóriafoglalatnak és két PCIe x1 slotnak is jutott hely. A 46 000 forintos árba már olyan extrák is belefértek, mint a megerősített PCIe 4.0 x16 slot, illetve a kicsit „gameresebb” hűtőborda a chipset felett, mely a kinézetre is sokat adó vásárlók számára akár döntő tényező is lehet.

ASRock B550 Phantom Gaming 4
ASRock B550 Phantom Gaming 4 [+]

Míg a B550 Phantom Gaming 4 hálózati szempontból csak a vezetékes kapcsolatokat támogatja, addig a B550 Phantom Gaming 4 AC a Realtek RTL8111H Ethernet kontroller mellett már egy Intel 802.11ac Wi-Fi és Bluetooth 4.2 modullal is rendelkezik. Ezért az egyetlen különbségért 4000 forinttal kell többet fizetnünk a standard változathoz képest, de ez a funkció megérheti a felárat, hiszen (főleg a kevésbé frekventált helyeken) előfordulhat, hogy megszűnik a vezetékes internet kapcsolat, ilyen esetekben pedig életmentő lehet, ha rá tudunk csatlakozni például okostelefonunk vezeték nélküli hotspotjára.

ASRock B550 Phantom Gaming 4 AC
ASRock B550 Phantom Gaming 4 AC [+]

73 000 forintos árával a B550-es mezőnyben igazi nagyágyúnak tekinthető az ASUS ROG Strix B550-F Gaming (Wi-Fi), mely nevéből is sejthetően beépített Wi-Fi modullal is rendelkezik, ráadásul abból is már az ax-es verzióval, emellett egy 2,5 Gbps sebességre képes Ethernet csatlakozót is találunk rajta, hálózati szempontból tehát kívánni sem tudnánk többet.

ASUS ROG Strix B550-F Gaming (Wi-Fi)
ASUS ROG Strix B550-F Gaming (Wi-Fi) [+]

Itt is adott a megerősített PCIe 4.0 foglalat, illetve, ATX méretű lapról lévén szó, a négy RAM slotról sem kell lemondanunk, emellett az olcsóbb versenytársakhoz képest extrának számít még a jobb, 12+2 fázisos, tápellátásért felelős egység, illetve a SupremeFX audiokontroller. A dizájn mellett a teljesítményt is javítják a méretes hűtőbordák, amiket a VRM egységeken és a chipseten láthatunk, melyekről természetesen nem maradhatott le az ASUS Aura RGB világítás sem. Mind a négy alaplapra három év garancia vonatkozik.

SidCorky

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés