Hirdetés

Otthoni fotónyomtatás megfizethető, kompakt eszközzel

Az extra funkciókkal is kecsegtető Canon Selphy CP1200 járt nálunk.

Fotónyomtatás otthon

A papírképekkel igazából egy baj van, mégpedig az, hogy elég körülményes a beszerzésük. A mai rohanó világban az embernek pont arra van a legkevesebb ideje, hogy elvigye valami erre szakosodott céghez, és ott kinyomtattassa őket. Persze erre is van már régóta jól működő megoldás: az otthoni fotónyomtató. Az egymillió dolláros kérdés csak az, hogy ezen masinák produkálnak-e megfelelő minőséget. Mindenképp szerettünk volna kipróbálni egyet, hogy erre választ kapjunk.

Canon Selphy CP1200
Canon Selphy CP1200 [+]

Fontos volt, hogy a nyomtató legyen kicsi és könnyű, azaz hogy gond nélkül lehessen hurcolászni ide-oda. Az ugyanis biztos, hogy egy ilyen eszközt nem mindennap használunk, tehát az az ideális, ha egy család, baráti kör vagy munkahelyi közösség közösen vesz egyet, hogy akinek szüksége van rá, bármikor elvihesse magával. Pont megfelelőnek tűnt a Canon Selphy CP1200, amely ráadásul érdekes extrákkal is kecsegtetett, így kölcsönkértünk egyet kipróbálásra.

Canon Selphy CP1200

A 18 centi széles, 13,5 centi mély és 6,3 centi magas készülék méretei révén abszolút mobilis. Súlya sem vészes, hiszen kevesebb, mint egy kiló (850 gramm), könnyen befér egy táskába, és tényleg kényelmesen hordozható. Sőt még akkumulátorral is működtethető, azaz a töltőt nem is kell feltétlenül magunkkal vinnünk, viszont mivel az akkumulátort kihagyták a dobozából, így nem tudjuk megmondani, ezzel mennyire használható jól.

Canon Selphy CP1200
Canon Selphy CP1200 [+]

Az üzembe helyezés pofonegyszerű, abszolút bolondbiztos a készülék, elrontani nem lehet semmit. A nagyméretű gombokkal operáló kezelőpanel kézre áll, és ez kiegészítve a kihajtható, 2,7 hüvelykes, színes kijelzővel abszolút kényelmes vezérlést biztosít. Lehetőség van a nyomtatandó képek méretének, típusának kiválasztására, és a csatlakoztatott háttértárakon található képek közül is válogathatunk ennek segítségével. Elméletileg módot ad a fotók szerkesztésére is, de a felbontás annyira kicsi, hogy az adott állományokból nem sok minden látszik, így ennek nincs sok értelme, hiszen a módosításokat csak sejteni lehet.

Canon Selphy CP1200 - LCD kijelző és toner Canon Selphy CP1200 - LCD kijelző és toner
Canon Selphy CP1200 - LCD kijelző és toner [+]

Az USB porton keresztül csatlakoztatható hozzá kamera, számítógép, illetve külső adattároló egység, valamint található rajta kártyaolvasó (SD, SDHC, SDXC), így képes az ezeken található állományok közvetlen kinyomtatására. Ez nagyon komfortos megoldás, hiszen azt jelenti, hogy mondjuk elég beledugni egy kártyát vagy pendrive-ot, megnyomni egy gombot, és máris köpködi ki a kész képeket. Ezek mérete maximum 148 x 100 milliméter, azaz levelezőlap nagyságú lehet, tehát aki poszterekre vágyik, annak más megoldást kell keresnie. Emellett létrehozhatóak vele természetesen kisebb, nyomatok is, szóba jöhet például a hitelkártya méret (86 x 54 mm), négyzet alakú matricák (52 x 52 mm), vagy mini matricák is (22 x 17,3 mm, 8 darab egy lapon). Az alábbi videón pedig maga a képalkotási folyamat látható, és ebből az is kitűnik, hogy a nyomtatási sebesség egy 148 x 100 mm-es fotó esetén körülbelül 50 másodperc.

A beépített Wi-Fi segítségével csatlakoztatható a helyi hálózathoz, illetve egy alkalmazás letöltését követően mobil eszközökkel közvetlenül is kapcsolatba léphetünk vele. Azaz nem kell mást tenni, mint elindítani az appot, kiválasztani egy képet, rábökni az érintőképernyőn, és máris kezdődik a printelés. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha elvisszük mondjuk egy házibuliba, ott akár több ember is pofonegyszerűen kinyomtathatja vele a mobilján található fotókat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés