2017. november 20., hétfő

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Notebook rovat

Asus Eee PC VX6S Lamborghini netbook

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bemutatjuk az Asus új atomra épülő, sportkocsik által ihletett kabátba öltöztetett mobil masináját.

Hirdetés

Asus Eee PC VX6S Lamborghini

Hosszú évek óta működik együtt az Asus a Lamborghini autógyártó formatervező részlegével. A (német gazdájú) olasz telivérek több laptopot is ihlettek már; a VX2-t és a VX5-öt személyesen is volt szerencsénk kipróbálni. Van, akinek ezek a hivalkodó kabátba öltöztetett, rendszerint nagyon drága masinák nem tetszenek – akárcsak a sportkocsik – időnként viszont érdemes egy röpke pillantást vetni rájuk. Mai tesztalanyunk, a VX6S Lamborghini nem notebook, hanem netbook, bár 12,1 hüvelykes kijelzőjével igencsak a kategória felső határait feszegeti.

Ahogy egy Asus Lambóhoz illik, a VX6S külseje feltűnő, formája legalább olyan markáns és egyedi, mint fedelének narancssárga színe. A fényes burkolat közepén egy él társaságában ott virít a Lamborghini öklelő bikás emblémája, itt-ott pedig sportkocsikat idéző beömlőnyílásokat, szellőzőrácsokat alakítottak ki. A belső nagyon korrekt, szépen integrálták a szigetes billentyűzetet, ami alatt egy bőrszerű, kellemes tapintású csuklótámasz terpeszkedik. Közepébe fényes, üveglapszerű touchpadot tettek, hozzá pedig látványos, igényesen járó gomb tartozik, amibe egy sor visszajelző LED-et tettek.

Alapvetően nagyon egyben volt a Lamborgini netbook; nemcsak megjelenésén, hanem kidolgozásán is érezni lehet, hogy ez bizony nem egy hétköznapi masina. A gépház nyomogatás hatására nem nyöszörög, az átlagosnál kevésbé horpad. Kellemes – bár fényes – kijelzőt kapunk, és a billentyűzet meg a többi komponens egyfajta komolyságot ad a gépnek. Sokkal inkább éreztük egy kicsi, prémium notebooknak, semmint netbooknak.

Aki nyomon követi a hardvervilág eseményeit, emlékezhet, hogy a VX6 nem éppen új modell, viszont az S utótagos változat friss és ropogós. Annyira, hogy benne debütál az Intel Atom platformjának legújabb verziója. A Cedar Trail platform asztali, nettop gépekbe szánt, D2700 processzora került bele, mely elvileg nem éppen netbookba való, ugyanis 2,13 GHz-es órajelét fixen tartja, nem csökkenti. Mobil használatra a netbookos, N modellek lesznek majd optimálisak, viszont ott csak 1,83 GHz a maximum, tehát egy csúcs netbookba mégiscsak kénytelenek a D2700-at tenni, még ha ez a fogyasztás rovására is megy.

Termék megnevezése Asus Eee PC VX6S Lamborghini netbook
Processzor Intel Atom D2700, 2,13 GHz
Lapkakészlet Intel NM10
Memória 2 x 2 GB DDR3-1333
Kijelző 12,1"-os, 1366x768 pixeles TN+film panel
LED háttérvilágítással, Hannstar HSD121PHW1
Grafika Radeon HD 6470M 1 GB GDDR3 RAM
Hang Realtek ALC269
Merevlemez 2,5"-os Seagate, 500 GB, 5400 rpm
Optikai meghajtó nincs
Kommunikáció Atheros IEEE 802.11b/g/n, Broadcom Ethernet, Bluetooth 3.0
Interfész - 2 db USB 3.0,
- 1 db USB 2.0,
- D-Sub, HDMI monitorkimenet,
- Ethernet,
- audio ki- és bemenetek
Extrák webkamera, kártyaolvasó
Akkumulátor 6 cellás – 58 Wh
Méret 297 x 204 x 28,8 mm
Tömeg 1,5 kg
Operációs rendszer Windows 7 Home Premium 64 bit
Gyártó honlapja www.asus.hu
Fogyasztói ár kb. 170 000 Ft (januárban érkezik)
Garancia 2 év

Királyi körítést pakoltak a processzor mellé: 2 x 2 GB memóriát, 500 GB-os merevlemezt, Bluetooth 3.0 és n-es Wi-Fi modult, két UBS 3.0 és egy HDMI csatlakozót; a VX6S 12,1 hüvelykes, 1366x768 pixel felbontású kijelzőjét pedig Radeon HD 6470M hajtja. Említés érdemel még az Asus másik komoly partnerével, a Bang & Olufsennel közösen fejlesztett hangszórókészlet is. Bizony, az exkluzív külsőért és netbookos viszonylatban komoly hardverért mélyen a pénztárcába kell nyúlni. Az Eee PC VX6S Lamborghini várhatóan 170 000 forint környékén érkezik a hazai piacra jövő év elején.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.