Az ASUS dizájndíjas LED-es projektorral debütál a szegmensben

Úgy tűnik, hogy végül az ASUS is beszáll a projektorok világába, az indulást pedig egy nem mindennapi termékkel gondolták – ezek után a P1 típusmegnevezés nem szorul magyarázatra. Az apró projektor mérete mindössze 125,5 x 33,5 x 130 mm, súlya 415 gramm, pozícionálása nem könnyű, valahol a pico és a mini projektorok között helyezkedik el. Könnyű szállíthatósága ettől függetlenül kétségtelen, így főleg úton lévő üzletemberek rögtönzött prezentációjában vagy akár nyaralások során teljesíthet jó szolgálatot.


[+]

Ebben a kategóriában természetesen csak LED-es megvilágítás jöhet szóba, ami jelen esetben 0,45”-es DLP technológiával párosul. Fényereje 200 lumen, kontrasztaránya 2000:1, élettartama pedig nem kevesebb, mint 30 000 óra, ami picit számolgatva 20 évet jelent napi négy órás használat mellett. 1,16:1 vetítési aránya lehetővé teszi, hogy 1 méteres távolságból is körülbelül 100 cm-es képátlót produkáljon, ez maximum 3 méteres távolságból 305 cm-t eredményez. 1280x800 pixeles (WXGA) felbontásának köszönhetően egy szöveges tartalom esetén az apróbb betűk is jól olvashatók, élesek. A P1 automatikus trapéztorzítás-korrekcióval rendelkezik, vagyis érzékelve orientációját a képet önállóan beállítja, ezzel is időt spórolva meg. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy nincs bemelegedési idő (bekapcsolás után 5 másodperc múlva már használatra kész) és kikapcsolásánál sem kell várni, akkor segítségével valóban könnyen és gyorsan kivitelezhetünk rögtönzött vetítéseket.


[+]

Rugalmasságát fokozza, hogy táplálása a legtöbb ASUS notebookhoz mellékelt adapterrel is megoldható, amelyik legalább 65 watt leadására képes, így egy feltöltött laptop mellett akár ez a komponens is kihagyható a táskából. Videó jelet D-Sub és kompozit forrásból fogad, de a beépített multimédia lejátszója számos fájlformátummal elboldogul, melyeket az USB portjára kötött adattárolóból vagy SD kártyáról képes olvasni. Ha nincs kéznél egy értelmes hangrendszer, akkor jobb híján a burkolat alatt lapuló 2 wattos hangszóró is alkalmas némi zajkeltésre. Érdemes még megemlíteni díjnyertes formatervét, a P1 vonalait a japán „Good Design” díjjal és a német iF formatervezési díjával értékelték. Megjelenése 2012 első negyedévében várható, de vételárat még nem közölt a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés