Árhelyzet a TFT-kijelzők piacán

Házak és táskák

Ami a gépet burkolja – házak és táskák

Hirdetés

A Chieftec ismét néhány akciós házzal örvendeztetett meg minket, hogy az öröm teljes legyen, még egy kellemes árú és teljesítményű tápot is kínál. A két 8 centiméteres ventilátorral szellőző, 360 wattos Chieftec a mai igényeknek megfelelően két 12 voltos ággal rendelkezik, melyeken rendre 17, illetve 15 amper leadására képes – ám együttes teljesítményük nem lépheti át a 204 wattos maximumot. A vezetékek végén hat molex, két SATA-tápcsatlakozó, négytűs 12 voltos támogató és húsztűs alaplapi csatlakozó csücsül, az utóbbihoz huszonnégy tűs átalakítót is mellékelnek. A táp 10 500 forintos ára a teljesítményéhez mért.

Négy Chieftec ház ára csökkent, kettő az Uni, kettő pedig a Dragon sorozatba tartozik. A legolcsóbb, 10 600 forintos Uni BG-02BBSL fekete köntöst és ezüstszürke előlapot kapott. Az alaplap és a hosszabb ötnegyedes meghajtók békés egymás mellett való megférése miatt aggasztó lehetne a ház 44 centiméteres mélysége, de a három darab nagymeghajtó – melyek a kicsikkel együtt csavarmentesen szerelhetőek – a 46 centiméteres magasságnak köszönhetően az alaplap fölött helyezkedik el. A megfelelő szellőzéskialakítást elöl egy tizenkettes, a két oldalfalon összesen három 9,2 centiméteres, valamint hátul ugyanekkora ventilátorok felfogatására kialakított rés segíti.

A Chieftec Uni LBX-02BBSL kódjának első L betűje a megnövelt mélységre utal, így a 540 x 205 x 524 mm külső méretű ház az EATX formátumú szerveralaplapokat is el tudja nyelni. Hozzájuk megeszik négy ötnegyedes és két három és feles meghajtót, melyek később az előlap felől még elérhetőek, de van hat darab, merevlemezeknek kialakított belső rekesz is. A merevlemezek szellőztetéséről három darab 9,2 centiméteres ventilátor gondoskodik, a hátlapon egy arasznyi lapátosnak alakítottak ki helyet, de akinek még ez sem lenne elegendő, a processzor és a videokártya magasságába beépíthet még két 9,2-es légkavarót.

A Chieftek Dragon DG01W4 jelzésű fehér sárkány belülről az Uni BG-02BBSL ikertestvére, kívül pedig a szokásos Dragon formatervet kapta, abból is az ajtó nélkülit. Aki szeretné eltakarni meghajtóit, annak a Dragon DG01B-DU-t érdemes választania, mely csupán egy ezressel drágább.


Chieftec Dragon DG01W4, Uni LBX-02BBSL és Dragon DG01B-DU

Mai bemutatónk végén az egyre bővülő notebookos tábornak kedvezünk. Ugyan a legtöbb hordozható géphez mellékelnek táskát, de ezek minősége és megjelenése nem mindig elégíti ki az igényesebb vagy a tetszeni szerető felhasználók igényeit. A spanyol formatervezőkkel dolgozó és termékeire élettartam-garanciát vállaló Monray termékpalettáján a szokásos megjelenésű modellek mellett fiatalos hátizsák, válltáska, fogantyús gurulós koffer, de pincsikutyához, alig takaró miniszoknyához és szőke hajhoz való sikkes notebook-retikül is található.

Monray notebooktáska fiataloknak...


...hölgyeknek és utazóknak

A hordozható számítógépek mellett CD-iket vagy fényképezőgépüket cipelni vágyókra is gondolt a Monray.


Kamerásokra...


...és zenehallgatókra is gondol a Monray

rudi

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Kinyo

Azóta történt

  • Processzort? Duplát kérek!

    Friss áttekintésünkben a hazai piacon kapható 64 bites és kétmagos processzorok kerülnek a középpontba.

Előzmények

Hirdetés