- Apple notebookok
- HP nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petrisz
tag
Sziasztok!
Csak átfutottam a topikot, nem olvastam el alaposan minden hozzászólást, szóval sorry, ha már volt.
Vannak olyan gépek, amik ventillátor nélküliek. Ezek legtöbbje alacsony teljesítményű és nehezen bővíthető. De nem mindegyik ilyen. Találtam egy német oldalt, ahol passzív hűtéses rendszer van úgy, hogy heat-pipe-okkal a hőt a prociról meg a videókártyáról elvezetik a ház oldalára. A ház oldala meg maga egy bazinagy hűtőborda. Ez a hűtés elég erős ahhoz, hogy nagy teljesítményű gépet is elbírjon. A táp szintén passzív hűtéses, és mellesleg jó minőségű. Az árral persze vannak gondok, mert csak maga a ház + táp + egyéb hűtéshez szükséges ketymerék ára 770 ejró (postaköltség nélkül). Bővebben: link (Összeraktam egy teljes konfigot, jó erős gépet, és kb. 2500 ejró lett postaköltséggel meg adóval együtt )
Valaki hallott már idehaza ilyesmiről? Forgalmaznak ilyet nálunk? Engem érdekelne a téma.
Üdv,
Petrisz
[Szerkesztve]''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
Petrisz
tag
Nem 'tom, a másik másik cégnek néz ki, de nekem tök mindegy, a vége ugyanaz. Az mit jelent, hogy nálad ilyet kapni? Tudsz árat küldeni? Teljes konfiggal adod, vagy kitet adsz el, amit nekem kell összebarkácsolnom?
Egyelőre össz. egy Saphire-féle ATI Radeon 9600 XT-m van 256 MB memóriával még az előző gépben, de jövő hónapban vennék egy 64 bites AMD alapú rendszert.
[Szerkesztve]''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
Petrisz
tag
Van különben tapasztalatod egy ilyen rendszerrel? Télleg elvezet minden hőt? Mert ugye a hűtött alkatrészeken kívül végülis van még hőtermelés a házban, és a levegőt semmi sem mozgatja meg. Milyen a klíma a házban? Mennyire melegszenek fel a winchesterek?
''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
Petrisz
tag
Ez mennyire jó a Zalman TNN500A házhoz képest? Németül nem igazán tudok. A Silentmaxx ábráin viszont mintha kevesebb heat-pipe lenne mindenfelé, mint a Zalmanon. Egyelőre bekavart nekem ez az új AMD64 socket 939-es közlemény, megvárom, mi lesz. Nem sok értelme lenne venni egy socket 754-es 3000+-t. De a Silentmaxx mintha azt írná, hogy 3400+-ig tudja az AMD-ket hűteni. Árakra mindenesetre kíváncsi vagyok. Zalman házat tudsz szerezni?
-
Petrisz
tag
Aham. Gondolom a Zalman ház is ennyi. Azt hittem, azért egy százas körül majd megúszom Lehet, hogy maradok a minőségi léghűtésnél, és inkább megkereslek TR meg hasonlók ügyében inkább
-
Petrisz
tag
Ahoj, TTS
Tanácsod kérném. Adott egy ilyen lap: Bővebben: link. A layouton látszik, hogy elég kevés a hely az AGP meg a CPU között. Erre rányomnék egy 939 lábú AMD64 3000+-t. Nagyon túlhajtani nem akarom. (Sőt, valszleg amíg az alkalmazások jól elmuzsikálnak rajta, nem is fogom húzni egyáltalán, utána meg inkább veszek majd bele egy erősbet.)
Lenne még az alaplapra valami nVidia brutál, de nem csúcsmodell kártya. Ennek a témának még nem olvastam utána.
Neked milyen ötleteid vannak a köv. témában:
- profi CPU hűtés minél halkabban
- profi passzív videokártya hűtő
- profi passzív nForce3 alaplapi chip hűtés
Mindez úgy, hogy egyrészt a hűtés legyen elégséges, másrészt legyen halk, harmadrészt meg még el is férjen.
Petrisz''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
Petrisz
tag
asszem ez a videokartya egy FX 5900 XT lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs