- ASUS notebook topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Triner
csendes tag
Mit javasoltok, vízhűtés jó megoldás? Esetleg zalman aminek alig van hangja?
A tápegység hűtését hogy lehet zajtalanná tenni, vízhűtéssel megoldható lenne?
Vagy talán szigeteljem le valami hangszigetelő anyaggal az egész házat?
Jó lenne, ha tudnátok 1kis segítséget adni.
Thx. -
petyax
aktív tag
Antec Sonata ház a megoldás. Tápot nem hallani, hogy működik, mivel Fan Only-s, így le van lassítva. + van benne még 2db Fan Only csatlakozó, melyekre 2 db ventilátort csatlakoztathatsz (nagyon halkak lesznek, jóval halkabb mint 5V-ról!).
A házhoz adott 12cm-es venti kellően lehűti a dolgokat és nagy csend uralkodik a házban. Procihűtőnek meg Zalman ALCU-t ajánlok, ami 1400-as alap fordulaton járatva (hangtalanul), tökéletesen lehűt egy 2500+@3200+ -os bartont.
A házad hangszigetelő anyaggal való bevonása nem éppen jó ötlet, mert úgy még jobban meg fognak sülni benne az alkatrészek. -
Tacso
aktív tag
Bővebben: link
Ez lenne a legjobb megoldás...! Csak ''kicsit'' drága...!No Stress on Cres - I love my Cruze
-
addikt
Üdv. A vízhűtés szerintem drága annyiból egy kb ugyanolyan halk léghűtést is ki lehet hozni.
Először is kereső.
Másodszor halk v. passzív hűtő a procira és a VGA-ra, halk táp.
Esetleg füldugó.
A táp is megoldható vízzel de veszélyes, amúgy meg nem árt ha valami hajtja a levegőt odabent.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
dr.Mura
tag
A problémával már foglalkozunk testvéremmel együtt cca 2 éve. Az alábbi próbálkozások voltak (fokozatosan halkabban):
1. Zalman 6000 Cu + 9 cm Zalman venti + 3 x 9 cm házventi
2. Zalman 6000 Cu + 9 cm Zalman venti + 2 x 12 cm házventi
Itt csere 8 centis tápról 12 cm-es automata ford. szabályzósra
3. Thermalright SLK-900U + 9 cm Zalman venti + 2 x 12 cm házventi
4. Thermalright SLK-900U + 9 cm Zalman venti + 5 x 8 cm ultra silent házventi
Itt csere vízhűtésre.
5. Innovatek InnovaCool Rev 3.0 + Eheim 1046 + Maxxpert single radi + 12 cm hűtő
Ezt még lehet fejleszteni, az alábbi dolgokkal:
a.) teljesen passzív hűtésű táp
b.) teljesen passzív vízhűtés radiátor
c.) passzív VGA hűtő, vagy vízhűtéses blokk a VGA-ra
d.) ultra halk (9-11 db) 8 cm-es házhűtők.
A legjobb hozzávalókat az ilyen halk hűtéshez a Bővebben: link lapon találsz - ha tudsz németül.
Üdv:
dr. MuraC8H10N4O2
-
Triner
csendes tag
Petyax: ezzel kapcsolatba már végig is olvastam 1 cikket, tényleg jó megoldásnak tűnik. Csak az ára 1kicsit húzos c-enternél 34.5 huf + áfa. Tacso: a te linked se rossz, de az még annál is drágább Ha valaki tud ennél kicsit olcsóbb megoldást, nagyon megköszönném
-
Triner
csendes tag
Köszi az eddigi segítségeket, már sokkal jobban átlátom mit is kéne tennem
-
veterán
-
Zeck
aktív tag
Annyit tudok hozzátenni, hogy kipróbáltam a hangszigetelő szivacsot, és kipárnázott házzal szószerint semmi különbséget nem vetem észre, viszont ha be van építve a géped mondjuk egy szekrény, egy asztal és a fal közé, akkor ezeket a felületeket kell bevonni hangszigetekővel és, így már érezhető a különbség + nem csökkenti a légteret a házban, bár lehet, hogy nem annyira esztétikus.
Még a passzív csipszethűtést tudom tanácsolni, ha alapból nem az van az alaplapon,akkor 1000ft-ért le tudod cserélni, bár nem szokott hangos lenni, de kituggya."két lábon járó növényevő szarkészaurusz"
-
reandre
tag
a legnagyobb zajt a házakban ált nemis a ventik, hanem a HDDk okozzák... főleg ha Maxtroból vannak... szóval előbb szerintem a vinyó hangjának csökkentésével próbálkozz... Samsungokra azt mondják, hogy abszolút nincs hangjuk, és seekelés közben is alig hallhatóak... ha emellé párosítassz egy TT HardCano kaliberű ''vinyóházat'', azzal még lejjebb csökkentheted a zajszintjét... aztán ezutánm a legzajosbb ált. a VGA pici sipoló hűtője... ezt le lehet cserélni zalman heatpipeosra... nemrég nézegettem valahol, már megy lejjebb az ára, asszem 6k körül láttram, de nem biztos... aztán utánna a táp... ha noném tápról van szó, akkor tuti hangos... érdemes cserélni 120as ventivel szerelt tápra, vagy érdemes cserélni a a táp ventijét egy 120asra... majd pedig a procihűtő... egy 80as venti 5Vról már tényleg csak elhanyagolható hangot ad ki magából... egy 120as meg szinte semmit... szóval átalakítókkal, és szűkítőkkel fel lehet aplikálni egy jó réz alapú bordára egy 120as ventit, így érvényesül a sufnikúl&kvájöt... ;) ha így sem lenne elég zajtalan a gép, akkor mivel lassan annyi pénz költöttél mint egy vizes hűtésre, nyugodtan lehet azzalis próválkozni... a pumpának abszulúte nincs hangja... egyedül a radiátor ventijeinek... amikre - hacsak nem egy szobai radiátort kötsz a rendszerre, aminek a lamellái közt nem szorul meg a levegő - szükség van... tápra lehet vizes hűtőt rakni, de nem ajálott, mertha ott kicsöpög a víz, abból nem szisztem shátdán lesz, hanem bájbáj szisztem... viszont a Zalmannak vannak frankó passtív tápjai...
-
Tacso
aktív tag
Szerintem a procihűtőt nem érdemes 5 V-ra kötni, mert, ha jól tudom azt nem lehet ''visszacsinálni'' + nem mindegyik venti hajlandó elindulni ezen a feszültségen. Inkább vegyél egy potmétert, amivel le tudod tekerni a venti fordulatszámát, ha nem kell akkora teljesítmény (pl.:netezés közben), ha meg kell csak felcsavarod és máris eredeti fordulaton pörög!
No Stress on Cres - I love my Cruze
-
kíváncsi
őstag
Háj!
vegyél jó hosszú kábeleket és vidd le a pincébe vagy másik szobába ahol nem hallod ennyi és ez elég olcsó megoldás''Jobb lábon meghalni, mint térdre kényszerítve élni!''
-
bastya
csendes tag
A megoldás tényleg az Antec Sonata, alaphelyzetben 0 hangja van. Mint írva volt, a táp automatikusan szabályozza a saját illetve a fan-onlyra dugott ventilátorok feszültségét. 2500+ Bartonnal tökéletes, 3200+-nál a procihűtő nem elég.
A Maxtor vinyók - legalábbis a folyadékcsapágyasak - teljesen hangtalanok, a seek zajt pedig az amset.exe-vel le lehet venni, így semmit nem hallani.
És még egy lehetőség:
SpeedFan - szinte mindennel megy
FanSpeed - NF7-tel megy, mással nem nagyon (4 éves).
Ezekkel csak akkor lesz hangos a gép, ha melegSzeretika tika megygyet.
-
lapa
veterán
ha az alaplap támogatja, akkor speedfan Bővebben: link. okos progi, megadsz egy hőmérséklet-maximumot és magától állítgatja a ventik sebességét. persze csak azokkal a ventikkel műxik, hol van fordulatszám-visszajelzés (=3 kábel).
célszerű először egy alapjárati kívánt maximum procihőfokot kitalálni, majd úgy belőni, hogy a venti sebesség annál 1-2 fokkal lejjebb hűtse. akkor nem fog össze-vissza gyorsulni-lassulni. -
Triner
csendes tag
Én is a HDD zajával vagyok a legjobban meglőve. Mert ugye, minden más hőforrást a gépben vízzel tökéletesen és zajtalanul tudok hűteni. Egy olyan megoldásra gondoltam a HDD zajának leszűrésére, hogy a fémes oldalához hozzárögzítek 1 vizes hűtőblokkot ’annak már biztosítani kell a hűtését’ És az egész HDD-t hűtőblokkostól körbetekerem hangszigetelő szivaccsal. Szerintetek ez 1 működő megoldás lenne?
-
nagyúr
Ilyen topik még úgysem volt...
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
gyufa
tag
FONTOS! Már több helyen olvastam, hogy bedobozolják a winyót. Nekem is be van,de vmi HŰTŐT muszály elé fabrikálni,mert felforr.Zalman-f1-5v-on tökéletes. és csak 1000ft
-
Haok
tag
Csináljátok azt amit én:
1. Ha gépezek mindig zenét halgatok, az elnyomja a ventik zaját /7 db van a gépemben)
2. amikor nem gépezek, az akkor van, hogy nem is vagyok a szobában, vagy alszom , és így szintén nem zavar....
ennyit a zajtalan gépekről---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---
-
-
amegt
aktív tag
nem akarok külön topicot nyitni, de mi lenne, ha mindenki leírná aki idetéved, hogy kinek milyen elemekből áll a ''zajtalan'' gépe.
Én folyamatosan próbálom halkítani a gépem, de még mindig nem az igazi...
Tehát mondjuk
Procihűtő: (márka, típus)
Táp: (márka, típus)
Videókari: (hűtő típus)
HDD: (márka, típus)
egyéb venti: (típus)
Az enyém:
Procihűtő: TT SilentBoost borda, Coolink 8cm-es Breez venti
Táp: DTK 300W-os PFC-s táp
Videókarin: Coolink 111 CPU borda+ lehalkítva potival minimumra a venti
HDD: Western Digital 800JB + csináltam egy vinyó dobozt elején egy 8 cm-es venti szintén leszabályozva minimumra
egyéb venti: elől Coolink Breez, hátul GlacialTech SilentBlade -
mattheus
őstag
Én is folyamatosan azon vagyok, hogy halkabb legyen a gépem. Mindenki azt írja Maxtor HDD-k hangosak. Én nekem is az van, de őszintén szólva én nem hallom.
Tápnak tettem bele egy Aopen 350W 12cm, van benne egy Glacialtech Silent blade venti, 9600XT kareszomon passzív Zalman, igaz megspékelve egy OP1-el, de szigorúan 5V-on és a proci hűtőm SBIII. Következő beruházás egy Casetek 1018 lesz, mert a Codegen házamban van egy roppant kellemetlen vibráció....... -
Horbal
őstag
Hát akkor kezdem:
Ház: chieftech dg 01-w
Proc hűtő: GT SB III
Ventik:
-Zalman f2 92mm silent módban + vantec nexus vez panelon meg lejjebb tererintve
-GT Silent blade 80mm venti + a fent említett vantec panel
-Enermax 80 mm venti csere lesz GT SB-re
Vinyó: SEAGATE Barracuda IV
Vidkari: Sapphire 9600XT gyári aktív hűtéssel, még nem vonyít, ha fog akkor csere
Egyébb:
Alaplap: Asus, passzív NB hűtés
Venti csavarok alatt gumialátét.
Nem mondom, hogy tök csendes (főleg a szemét enermax venti miatt) de nem is süvít mint egy vadászgép, és lesz még csendesebb is.Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
amegt
aktív tag
up
-
parandroid
félisten
én is zajtalan gépet próbáltam építeni, nézzétek meg a konfigomat...
nem vagyok megelégedve... a codegen táp még biztosan le lesz cserélve, de a 7200-es vinyó is elképesztően hangos, ha dolgozik. de sebaj.
van aztán egy másik gép, amit internetezésre raktam össze páromnak, hogy ne zargasson, ha fórumozni akar a barátaival:
skyhawk, vagy miatököm ház (lásd ph! midimod) ugyanilyen márkájú 250w-os táppal, matsonic7177ct, tualatin celeron 1.1, 256 mb sdram, 5400-as quantum 7,5 GB vinyó. van benne még egy 48x sony cd-rom, na az ráver a porszívóra, de csak ha van benne lemez, különben kussol. először mocskosul hangos volt, már kezdtem beletörődni (alaplap nem támogatta a speedfan-t), aztán házhoz állt egy extra zalman fan-mate, és belepróbáltam. na azóta semmi (!!!) hangja, csak a ledek alapján tudom, hogy be van kapcsolva. pedig pörög a venti, megnéztem... most azon gondolkozom, hogy ezt a f*sz* kis hangtalan quantumot be fogom tenni a nagy gépembe rendszervinyónak...
[Szerkesztve]I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tts
addikt
Hali srácok,
Mondjuk finomabban - inkább ez az egyik megoldás - nem a megoldás.
''A házad hangszigetelő anyaggal való bevonása nem éppen jó ötlet, mert úgy még jobban meg fognak sülni benne az alkatrészek.'' - ez pedig így egyszerűen nem igaz.
Nekem egy Silentmaxx gyári hangszigetelt házban egy 2500+@3200+ (sajnos erre csak 1,8 V-on hajlandó - tehát van mit hűteni) megy jelenleg.
A proc hűtés - egy Swiftech 462V egy 92 mm-es Papst ventivel.
VGA - 9600XT Asus - egy új Arctic Cooling ATI-Silenceer 1-el
A házban szellőztet az alsó lemezen egy 120 mm-es Papst, elől egy 1db és hátul 2 db 80 mm-es YS-Tech (14 dB !).
A ventik szabályozása egy 4 csatornás Enermaxról történik.
A táp egy két ventis 400 W-os Antec PEC 400.
Ez így igen jó hűtő teljestímény mellett - igen-igen csendes konfig - még éjjeli csöndben is.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
van nekem egy nagyon ciripelő 5400rpm-es hdd-m,rackben,hogy lehetne zajszigetelést csinálni neki?Lehetőleg azért ne dögöljön meg nekem,de iszonyat zavaró a hangja.Magas frekvenciás cicergés..
az egész gép nem hallatszik,ha megy,ez meg itt zajong nekem. -
_Volkovy_
nagyúr
samsung hdd-hez van acoustic management buheráló progi?
találtam egy hutil.exe nevű programot a samsung.com-on,de az én vinyóm nincs a támogatottak listáján..
nincs valami általános acoustic management állító? -
Tibe
aktív tag
Az a 16dBa legyen inkább 21! Ok?
Bővebben: link -
_Volkovy_
nagyúr
Egyelőre acoustic management helyett azt csináltam,hogy a racket,amiben elhelyezkedik,alulról és elölről(tehát a user felőli oldalról)belülről kibéleltem ilyen antisztatikus zacsival,eddig egész jól elnyeli a magas frekis vonyítást.Kíváncsi vagyok mennyire melegszik fel,4 órája töltök rá,eddig olyan meleg,mint tegnap egész napos töltés után volt.
-
_Volkovy_
nagyúr
Hát melegszik szépen,de annyira nem forró,hogy ne tudjam rajtatartani a kezem.
50 fokig még üzemel a hdd simán,igaz?tapintásra az 50 fok mennyire forró? -
_Volkovy_
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #43 üzenetére
és mi baja lehet egy vinyónak ha 50 fok körül használom?csak érdeklődöm..
-
tts
addikt
válasz _Volkovy_ #41 üzenetére
Fogj egy hőmérőt nyisd meg a melegvizes csapot, vagy mérd meg hány fokos a víz, vagy játszd be 50 fok köré - tartsd alatta a kezed és ehhez egész jól tudsz viszonyítani.
Ez jó kérdés, hogy meddig bírja - én 40 -ig sem engedem. Lehet, hogy hamarosan közvetlen tapasztalatod lesz róla.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
inkább nem kockáztatok,kiszedtem a tömítést,és visszadugtam a ventit a rackben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest