- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fiffer
tag
Hali!
Szerintetek melyik a legjobb/leghalkabb AMD proci hűtő br 15 ezer Ft-ig, ami Abit AN7 alaplapra rámegy barkács nélkül, és egy 2500+@3200+ procit kellene hűtenie?
A sokak által ajánlot ZalmannCNPS7000-B Cu árban, hűtésben, hangban megfelelne, de csak barkáccsal megy fel az alaplapra, ehhez nincs túl nagy kedvem.
Ajánlották a pl.: Coolink NPH-2-t br 8k -ért, Aeroccol HT-101 9 -ért, ezek barkács nélkül felmennek...
Viszont, ha tényleg olyan jó a Zalmann, akkor ráaplikálnám
ui.: nem baj, ha drága, csak csendes legyen, vízhűtés asszem ennyiből nem jönne ki
[Szerkesztve] -
ptiboy
senior tag
nekem 2800+@3200+ -t hűt egy silet breeze III-as
nyáron zárt háznál doom közbe volt 58 fok (1x volt 60mert házventi kikapcs )
és ez csak 5000ft körül van boltba
de a zalman tényleg jobb pár fokkal és méretesebb is és barkácsolni is kell
egyébként mind2 19dba (zajtalan-ok):)
-
gerlaip
addikt
Vettem egy kétventis aktív Csíftek tápot, de nagyon zajos a két ventilátor terhelés mellett. Hogyan halkíthatnék rajtuk? Nem nagyon zavar, hogy szét kell kapni. Tegyek bele alacsony fordulatú ventiket? Pl két darab Glacialtech Silent Blade?
lámavakond
-
eziskamu
addikt
Én úgy tudom, hogy egyes winyókhoz(maxtor, samsung(hdutil)) vannak olyan gyári ingyenes progik, amik valamekkora sebességcsökkenés árán képesek csendesebb üzemmódra állítani, úgy hogy azt csak egyszer kell beállítani, azután már úgy fog mindig menni, de vissza lehet később állítani.
....Ja bocs most vettem észre, hogy van még pár oldal hátra, és ha már említettétek akkor bocs.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
A venti kb annyi, de amit én írtam ahhoz van fodulatszabályzó poti + csatlakozó kábelek. Ez újonan üzletben 2300-2600 között van.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Akela
csendes tag
Én nekem is ily procim van és vettem rá egy SilentBreeze 462 III-as hűtőt és gépem tök kussban van egyedül azt a rohadt hangos Maxtor winzámat hallani
-
Frosty
aktív tag
Nekem teljesen zajtalan, beraktam egy jó nagy szekrénybe és ennyi! ÍZi rÁjdEr vagyok mi?!
-
UnConnecteD
senior tag
-
gesuz
senior tag
Szóval hangtalan:
Bővebben: link
Hmm... talán ezt senki nem übereli:
Bővebben: linkKötelemfakasztó - A könyvek legnagyobb hibája, hogy nincs bennük CTRL+F. ''Or do something that's never been done''
-
TeeJay
félisten
én is szeretnék hangtalan gépet
de szerintem egy gépet addgi fognak halkítani míg már csak a vinyó hangja fog maradni
vagy még azt is lehalkítják majd
na olyan gépet én is elfogadnék amibe csak a vinyó az ami hangot ad
erre azonban még bizti várni kell
meg gyűjteni kell az árát isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Frosty
aktív tag
A legjobb módszer a zajtalan, de jó hűtésre szerintem (és a számtek bótos szerint) a következő: mint az előbb írtam egy szekrény. Ezen kívül Zalman mindenütt + Samsung SATA és most jön az érdekesség. Egy kis suf-nee tuning azért, hogy a hűtés is nagyon jó legyen alacsony fordulaton. Végy egy műanyag csövet (nyilván akkora átmérővel amekkora a ventid, ha a 12 cm-es nem fér el, jó a nyolcas is, csak szélesítsd ki vhogy a ventinél) és a hátsó hűtőventire applikáld rá úgy, hogy ne legyenek rések. Ezt a csövet vidd a proci vagy a videókártya (vagy ha több ventid és csöved van mindkettőre) azon részére, ahol a legtöbb hőt érzed (nem a bordán, hanem a levegőben) és állítsd be oda. Ennyi. Nekem nagyon bevált. Ömlik ki a forró levegő és házon belül szobahőmérséklet van.
-
TeeJay
félisten
azé teccett meg a laptop
mert netezni tök jó lenen azzal
és hanja szinte semmi se volt
tök jó volt
persze az drága is meg hát nem is tudom
de majdcsak eljön az idő mikor a mezei felhasználó gépe is vízhűtve lesz meg teljesen halk lesz
persze az még a jövő
de én kíváncsian várom az újításokat ezen a térenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Allien
veterán
Már ne is haragudj, de ez nagyon elfogult, és demagóg! Méghogy ''Zalman mindenütt''! piha! Én elvből nem rakok SEHOVA zalmant, még a házam közelében sem akarok meglátni egyet sem, mert a mérnökeikre nagyon haragszom. Megalkottak egy jó CPU hűtőt, de úgy elbakkerolták, mintha egy 5 éves kisiskolás tervezte volna! Ugyanis, alig van alaplap, amire fel lehet rakni barkács nélkül, tehát zalman SUX! Ha jót, és csendeset akarsz a házadba, akkor jobban nézz körül! Alapban venti szabályzó, pl. Enermax A08FATR4 - multifunkciós panel (Bővebben: link), de más termék is szóba jöhet persze. Aztán, a lehető legjobb hűtés a CPU-ra, hiszen minnél több benne a plussz tartalék, annál halkabban tudod dolgoztatni. Erre is sok jobb termék van, vagy legalább olyan jó, mint az istenitett zalman. Egy példa, ThermalRight, ezt a nevet érdemes megjegyezni (Bővebben: link). Figyelmedbe ajánlom még ezt a hozzászólást: ''(#33) tts válasza petyax (#2) üzenetére'' ebben a totyikban! Ami pedig a sufni tuningodat illeti, az már elvileg életképesebb. Az utolsó linken találsz hasonló termékeket, gyárilag, de itt egy link, miről is beszélek: Bővebben: link Ezek a termékek itt Mo.-n is már kaphatóak, relative olcsón, persze, a minőséget meg kell fizetni, szokták mondani, de vannak ittis olcsó, de jó termékek! Remélem, nincs harag, amiért leszóltam a zalmant!
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
gromble_ziz
aktív tag
van igazság abban amit mondasz.
hogy a ZALMAN a leghalkabb olyan mint ahogy a Colgate vagy valamelyik más fogkrémgyártó beteszi a reklámjába, hogy 10 fogorvosból 9 ezt ajánlja... csak az hiszi el aki akarja
ez persze nem azt jelenti, hogy a termék nem kimagaslóHa meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...
-
Allien
veterán
válasz gromble_ziz #173 üzenetére
Bocs, valamit félre olvastál, én olyat sosem írtam, és nem is fogok, max elírhatom, hogy a Zalman a leghalkabb, mert ez önmagában is nagy balgaság lenne, hiszen egyáltalán NEM a leghalkabb (ráadásul anti Zalmanos vagyok)! Talán az egyik leghalkabb EZ: Thermaltake CL-P0019 Fanless103 cooler!!! Teljessen passzív CPU hűtő, ergo, a Zalmanodat szvsz, -----> kuka, már ha a halkságot illeti, mert a 0 (azaz nulla) dBa-t egy Zalman sem tudja űberelni!. De, a fent említett ThermalRight+ Papst, vagy YS-Tech venti, hanyattlöki a Zalmant. Ráadsául, amit adnak venti szabályzót, azt helyből kiröhögöm, mert nevettséges, hiszen azt a házon kívülre kellene rakni, de ahoz szvsz túl ronda, és ugye nem arra tervezték, hogy a házon kívül legyen, ergo, még egy kapufa a zalmanocska mérnökeitől, sajnos.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
gromble_ziz
aktív tag
épp olyan házat tervezek, amibe ez tökéletesen beleférne...
azért ehhez is kell valamilyen venti a közelbe , de ennek ellenére nagyon tetszik az ötlet épp megfelelne az egyéb elképzeléseimnek is
arról nem láttam infót, hogy AMD-s régebbi lapokra felmegy-e csak az ATHLON 64-est említik ... ezügyben mit mondasz?Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...
-
UnConnecteD
senior tag
hat azert nem annyira tuti cucc az, ok, hogy alapbol nincs rajta venti, de ha a hazban nincs legmozgas, akkor szart se er. System fan is required, enhance the heatink performance with the better airflow Bővebben: link
pl. egy teszt : Bővebben: link
The performance testing for the Fanless103 was did on a P4 system with a 90mm case fan on the rear side. The temperature of the processor is recording during the idle and the full load, the temperature was excellent where the idle is only at 33 Celcius and full load at 42 Celcius.
Ha az a 9 centis venti nincs ott, kivancsi lennek, akkor mennyi lenne az eredmeny.
Leghutobol meg mindig a 7000CU a legjobb.
De a leghalkabb a passziv vizhutes, es ez igy is marad eleg sokaig -
Allien
veterán
válasz UnConnecteD #178 üzenetére
Teljessen igazad van, de arról se feledkezzünk meg, hogy ma már a ház szellőzését is meg kell oldani, és erre általában 1-2 ventit szoktak hátsó részhez rakni, és ugye, az már elég, ha nem tuningolsz. Én azt akartam elérni, hogy NE csak a Zalmant favorizálgassák itt, mert sajnos a fent leírtak miatt én speciel nem szeressem, és tényleg vannak alternatívák, és gromble_ziz írását akartam cáfolni, mert ugye, nem a Zalman a leghallkabb, és legjobb teljesítményü. Viszont az egyik legismertebb, ami tény! Viszont szvsz nem érdemlik meg, hogy ilyen balga dolog miatt jobban elterjedjen, mert sokan nem néznek utánna, az alternatíváknak. Pl. van egy totyik, és az illető vett egy Zalman Al-Cu-t, és most keres hozzá alaplapot, mely bele megy micro toronyba! Elöbb a gomb, és most veszi a kabátot!
-
Allien
veterán
válasz gromble_ziz #177 üzenetére
Sajna, nem vagyok ''szakértő'', csak ugatom a holdat! Majd otthon utánna nézek, mit is kérdezel, de valszeg sokat én sem tudok hozzá tenni. Vélettlenül találtam erre is, ThermalTake kiskereskedésben láttam, és vettem cuccosokat, de ma már inkább minden vásárlást halogatok, mert alapossan utánna nézek. Anno, én is meg akartam venni a Zalmant, eredetileg a 6000-s sorozat Cu hűtőjét, de szerencsére akkor sem volt rá pénzem, illetve, egyik alaplapomra sem menne rá, azt írták. Azóta megtudtam, hogy rámenne, csak barkáccsal, és igazából nem is lenne nehéz rárakni, ha a Zalman mérnökei a rögzitést jobban megszerkesztik, mert akkor nem kellene szeletelni. Nem kell hozzá más, csak egy fémfűrész, meg egy satu, ha jól láttam, no de kérem, ez szvsz siralmas, mert ez kb. olyan, hogy vennék egy BMW-t, vagy Mercit, és azzal kellene kezdenem, hogy levágok otthon, házilag valamit belőle. No kösz.
-
tts
addikt
válasz UnConnecteD #178 üzenetére
Te nagyon magabiztosan nyilatkozol - ez a legjobb, az a legjobb - persze biztos tudod mit mondasz, habár ez most koránt sem igaz.
Passzív - ez a TT dolog szerintem komolytalan, itt egy igazi Made in Japan:
Bővebben: link
ez szerintem elég komoly dolog.
A passzív víznek is megvannak a teljesítmény korlátai - ugye? -
Allien
veterán
válasz gromble_ziz #177 üzenetére
Sorry, nem találok ilyen hűtőt. Lehet, vak vagyok. Egy link?
-
tts
addikt
válasz UnConnecteD #183 üzenetére
Hát igen ez örök vita itt a neten - olyan tojás/tyúk szerű - de én azért meg kérdezném a véleményed - akkor egy nagy teljesítményű vízhűtés, ahol hűteni kell a radiátort ventikkel - szintén nem az igazi?
Az én véleményem az a kérdésről, hogy semmi képpen nem mosandó össze a CPU hűtése a ház hűtésével. Habár egyik nem létezhet a másik nélkül - együtt a VGA, chip, RAM, stb... hűtésekkel ma már azt hiszem nyugodtan nevezhetjük egy gép hűtési rendszerének. (pl. 7 ventis TT házak - ez már összehangolandó rendszert képez)
Na most egy CPU hűtő attól passzív vagy nem, hogy önmagában rászerelve egy procira - az illető proci vidáman pöfög tovább, vagy nyekk. -
UnConnecteD
senior tag
en sokaig kerestem a megfelelo radiatort, mig vegre meg lett ez. Azert jo a nagy holeado felulet, hogy ne kelljen ventit hasznalni. Hiaba mondja barki is, hogy leszabalyozva hangtalan barmilyen papst ventilator, mert halk az, de hangtalan nem lehet.
''Na most egy CPU hűtő attól passzív vagy nem, hogy önmagában rászerelve egy procira - az illető proci vidáman pöfög tovább, vagy nyekk. ''
Az a japan 80 euros csoda erre kepes magaban? mondjuk az altaluk irt 3.2 -es cpuval.
A vga blokk, amit hoztal, az valami eszmeletlen kiraly, ma reggel majdnem 580-on ment vele a vga -
fopap
csendes tag
tts! Silentmaxx-ot is árusítol?
Mi a véleményed a léghűtéses passzív tápjaikról és a HD-silencer Rev. 2.0 nevű szerkezetről?
Ha ezeket beszerzem, elvileg lehet belőle egy hangtalan gép. Amire nekem kell, ahhoz egy 1,7-es cerka is elég - fontosabb a teljesen hangtalan, egész napos működés. A nyitott ház sem baj.
Ha esetleg nem foglalkozol silentmaxxal, tudsz mondani másik passtív hűtőt, ami egy 1,7-est tud hűteni full terhelésnék?
Még az is érdekel, hogy milyen P4-es alaplapot javasolsz, ami a CPU tápfeszültséget névleges alá is csökkenteni tudja? Mert a jelenleg általam használt Abit BD7II-nél csak növelni lehet.
Ezt azért kérdezem, mert a munkahelyemen egy Abit AN7-en kisebb feszt állítottam, ettől levehettem a CPU venti fordulatszámát, a gép halk lett, és még így is remekül fut a Barton XP2500+ 3200+ beállításokkal.
Később ezt több gépen is megcsináltam. Mind stabil maradt.
Ebből arra következtetek, hogy egyes alaplapok túl sok feszt adnak a CPU-nak, ezért vannak melegedési gondok.
Sajnos ezt a kísérletet csak AMD-vel tudtam megcsinálni, az általam hozzáférhető P4 alaplapokon nincs ilyen jó tununglehetőség. -
fopap
csendes tag
Bővebben: link egy teszt: a scyte NCU-2000 és a Thermaltake fanless 103 vetélkedése.
Sajnos nem tudok németül, de valakinek hasznos lehet.
[Szerkesztve] -
tts
addikt
Én árúsítok Silentmaxx termékeket, regisztrált viszonteladó vagyok.
A SM passzív táp és az említett passzív hűtő szerintem elbír a prociddal (1,7 C), sőt szerintem játszva el bír vele.
Alaplap ügyben van itt olyan szakember mint Fless - fordulj bizalommal hozzá.
Annyit tudok mondani egy NF-7 -ben egy 2500+-sszal én is játszadoztam csökkentett fesszel - ha jól emlékszem még 1,5 V-on is szépen ment.
Jövő hét vége felé ha meglátogatsz, láthatsz érdekes dolgokat, pl. a Silentmaxx Big hangszigetelt házban, Silentmaxx hűtővel egy P4 3,4 egy 520-as Papst ventis Silentmaxx táppal és két vincsivel, amin Silentmaxx HDD hűtők lesznek.
A házban két 120-as Papst venti. Szerintem érdemes megnézni. -
HIMEN
csendes tag
Igaz...
Vegyél egy fordulat szabályzós PowerSuply-t (Tápot) pl. Coolink-töl...
Egy SEAGATE Barracuda IV-est vagy Egy Samsung Spin Point-ot...
Ha nem vagy spórólós (mint én) vegyél egy Karesz passzív Coolert Zalmantól...
Procihoz egy Zalman-ALCU (CPU Coolert)...
Kb ennyi elég egy ''csendes'' géphez...
Szerintem... -
sz.j
nagyúr
Talán inkább, ha 80-as kell, akkor Noiseblocker S1 vagy S2 , vagy még a Papst lenne jó.
120-as esetén meg a Blacknoise NoiseBlocker Ultra Silent Fan SX1, vagy szintén egy Papst venti.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
dabadab
titán
Ez igy baromi hangos (mondjuk mihez kepest, de semmikeppen sem zajtalan), raadasul meleg is lesz a hazban, a vinyo meg egeszsegtelenul felmelegszik.
Tudom, mert kb pont ezzel kezdtem
A leghangosabb a vinyo seekje, utana jon a tap, ami azert hangos, mert egyedul annak a ventije mozgatja a levegot a hazban.
A vinyon lehet segiteni felfuggesztessel + Zalman passziv hutovel, igy a seek hang szinte teljesen eltunik, csak a sivitas fog megmaradni (szerintem a Seagate jobb ilyen szempontbol).
Az egesz rendszer orulni fog egy plusz ventinek a haz elejen, mondjuk egy 8 centis Zalman F-1 (bar az sem tokeletes, kb ketszer akkora ellenallast kell eleje kotni, mint amekkorat adnak hozza, es akkor is jol hallhato marad a motorja ), ill segithet, ha az ember a tapban is lecsereli a ventit vmi halkabbra.DRM is theft
-
Slax
senior tag
Üdv.
Hmmm, szerintem Thermalright XP-120 a procira egy Papst ventivel (vízben mondjuk a HOC vízhűtése zalman blokkokal), házhűtőnek csak a Papst 12 centise ( egy előre egy hátulra és tutkó nincs meleg a házban).
[Szerkesztve]''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest