Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Def26 #4130 üzenetére

    Optimalizálás. A multiplatform játékok, már nagyon régóta nem az adott gépre fejlesztik, hanem megcsinálják, úgy hogy mindegyiken fusson, működjön, majd azt hozzáigazítják a konzolokhoz. Régen, még a 360-as idők előtt, de főleg a PS2-es időkben és előtte, még elfogadott volt, hogy bár ugyan az a játék volt, de más volt a grafikus motor, a hang, és sok más dolog is. Lényegében megírtak mindegyik konzolhoz külön. Manapság, meg megírják a játékot, ami ugyan úgy néz ki és ugyan úgy működik mindenhol (engine, mechanika, irányítás), csak max. a felbontás, frame rate, grafikai opciókban különböznek.

    Vagyis egy BF-et nem fognak háromszor külön lefejleszteni, a PC/Xbox/PS-re mert se gazdaságilag, se fejlesztésileg nem érné meg. Ez viszont azzal jár, hogy igazából nem is nagyon használják mi a konzolok valós tudását (talán a Rockstar igen, vagy legalábbis ők az egyik olyan csapat aki legalább próbálkozik). A valós tudás kihasználásra ott vannak az exclusive-ok. Illetve gép kihasználás tekintetében Xbox-on csak lennének).

    A Valhalla esetében ahogy írtam már a One-os témába, valószínűleg az AnvilNext 2.0 a ludas a dologban. Pontosabban elképzelhető az, hogy a Ubi nem igazán szeretne már plusz fejlesztést végrehajtani az core engine-en, egy CrossGen cím esetén. Nagy valószínűséggel már készül az új konzolokra optimalizált engine-jük, és inkább azt fejlesztik.

    Amúgy az ilyenfajta engine bottleneck PC-röl igen régóta ismert tényező. Két példa gyorsan GTA IV és Crysis. Ezeknél nem az van, hogy modern gépen rosszul futnának, hanem inkább az, hogy amennyivel gyorsabbak, erősebbek a mai PC-k, annyival nem futnak gyorsabban ezek a játékok (pl. hiába 10-szer gyorsabb egy mai gép, mint egy 10 évvel ezelőtti, attól az a játék azonos beállítások mellet nem biztos, hogy 10-szer gyorsabban is fog futni).

    "Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

Új hozzászólás Aktív témák