- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
-
heihachi
addikt
válasz p_milan #22052 üzenetére
Ha a saját procimból indulok ki (természetesen PC), akkor nagyon, de nagyon minimális fordulatszámon üzemelő hűtővel a következő történik:
- játszok, a proci 70-75 fokos
- kilépek a játékból, proci már csak 60 fokos (kb 15 mp után)
- nyitok egy böngészőt, megnézem, hogy kedvenc topikjaimban jött-e újabb hsz, proci már csak 45 fokos (kb 30 mp után)
- mire elolvasok 2-3 hsz-t, már csak 35 fokos a cucc (még nem járunk 1 percnél)Szóval ha valaki kilép a boxon a dashboardba, kiveszi a lemezt, és vár kb 10-15mp-et, akkor tutira visszahül a proci annyira, hogy tök felesleges az overcool. Persze, ha valaki játék közben, amikor a proci 75-85 fokon izzik kikapcsolja a gépet, hát akkor biztos jól jön, de ehhez elég nagy ****nak kell lenni.
[ Szerkesztve ]
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
heihachi
addikt
válasz Zyelor #22053 üzenetére
Dehogynem, lehet, meg lehet utólag is nézni, hogy kikkel játszottál, mikor találkoztál velük utoljára, és lehet rá negatív rep-et adni. A barátlista környékén keresd, felsorol mindenkit, akivel játszottál az elmúlt x napban.
mod:
Kicsit Forza2 feelingje van, ott dettó ugyan ez. Ha vezetsz, kilépnek...[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz Zyelor #22047 üzenetére
cod4-ben is ezt csinálták mindig
negatív reput lehet bárkinek adni bármikor megnézed a játékoslistában kivel játszottál és nyomod is. habár az új dash-ban nemtom hogy van, a régiben így volt. cod4-ben kiosztottam a fél világot
az ea le sem fogja szarni a leveledet
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
(Kolombusz)
veterán
válasz Djuree #22057 üzenetére
Jah és ott az az idegesítő, hogy nem adja át a hostot, hanem kilép a lobbyba. Kurva szar.
Ezért szeretem, ha ha engem betesz hostnak, márpedig 20M/10M-el általában betesz, mert én hajnalig nem lépek ki.És ezt még a cod5-ben sem tudták megcsinálni, pedig sok más játék már rég tudja.
-
mcroberto
tag
Sziasztok. Pár hónapja van boxom, szeretnék GOLDra váltani. Valahol itt -régebben- találtam egy emberkét aki tudott bolti ár alatt ilyen kódokat.Valaki tudna segíteni?Egy név. 1 link, bármi. Karácsony után szeretnék már GTA-ban multizni.
Válaszokat előre is köszönöm.
Mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánok!
[ Szerkesztve ]
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
_ak_
addikt
válasz Kasza08 #22045 üzenetére
Amikor arról beszélnek, h nagy hőingadozásnak köszönhetően deformálódik az alaplap, akkor nem arra értik, h gyorsan melegszik fel vagy gyorsan hül le, hanem, h szobahőről akár 100fokig is tud melegedni a borda, ami ugye lévén vmi alu ötvözet egy közepes osztályú pasztával nem számít túl jó hatásfokúnak, erre már csak hab a tortán, h gyengék a ventilátorok is (ezért is emlegetik h már itt kezdődik a tervezési hiba, mert a tényleges borda hő és a kifújt levegő közt ált 20fok eltérés van ami nagyon soknak számít), tippelni sem merek h ilyenkor vajon hány fokos lehet a gpu. Minél tovább van ilyen hőnek kitéve, annál jobban rongálódik meg.
Ezért jött az ötlet, h akkor felpörgetik a ventiket, hiszem ezáltal a hőt esetleg maximalizálni tudják 80fokra. Borda cserével és újra pasztázással ez tovább javítható. Bár így sikerült lejjebb szorítani a hőt, így is hoztak vissza 3ledes boxot. További megfigyeléssel viszont rájöttek, h hiába a jobb hőértékek, amint leállnak ventik, a forró levegő megreked bent, a borda nem tudja leadni a hőt és ezáltal a gpu sem tudja átadni a bordának, így magán és az alaplapon "éli ki magát". Erre jött az overcool, ami lekapcsolás után még 4 percig járatja a ventiket, így a gpu át tudja adni a maradékhőt a bordának ezzel megelőzve az alaplapra irányuló negatív hatást.
Nagyjából ennyi lenne az elmélet, de ez mint minden más a gyakorlatban, nem minden esetben tud ilyen jól működni, hiszen sok függ h mennyi és milyen levegő kerül be a boxba. itt jön képbe, h ha lehet akkor fektetve használjuk, hisz épp ott oldalt tudja a legtöbb levegőt beszívni, de amint talpra állítjuk, lényegesen leszűkítjük azt a nyílást, és biztos vagyok benne, h vannak olyanok is akik pl vmi szőnyegen tartják így... A másik tényező pedig a por szokott lenni, jelen esetben ahol egyébként is épp, h kritikus értékeken belül tudjuk tartani a hőket, a porcicák nagyon is negatívak tudnak lenni. De pl már akkor is romlik a hűtési teljesítmény, ha a box közel van a falhoz és a kifújt levegő nem tud annyira szabadon távozni.
Ezért is van az, h bár elméletben probléma meg van oldva, a gyakorlati tényezők sokasága miatt senki nem tudja garantálni, h 12V mód és overcool minden esetben elegendő lesz egy 3 RROD megelőzéséhez. A 8V mód meg nem tudom, vagy hűtsön rendesen vagy felesleges piszkálni.. A legstílusosabban vízhűtéssel óvhatjuk a gpu-t a túlmelegedéstől, de a borsos ára miatt (~25k beszereléssel együtt), sokan inkább az olcsóbb utat választják, annak reményében, h az is elegendő.
Félre értések elkerülése végett nem azt mondom, h hűtés mód mindenképp kell, csak megpróbáltam kicsit részletesebben leírni a működési elvét. Az viszont tény, h az ms nem törekszik a probléma konkrét megoldására, hanem inkább kerülőutat választ. Az egyik h epoxy ragasztóval leragasztja a gpu-t, ami javít vmit a helyzeten, de messze nem számít jó megoldásnak, a másik a futárszolgálat. Sokan vannak akik szkeptikusak a csíkszél csökkentéssel szemben is, de erről majd fél év múlva lehet csak igazán beszélgetni.
Tehát szvsz, ha valaki visszaeső 3 ledes, 2 dolgot tehet vagy mindig hívja a futárt és vár legalább 2 hetet, mire javítják vagy cserélik a lapot (de hiba forrást nem oldják meg) vagy elgondolkodik vmi hűtés módon. Illetve van még egy 3ik is, átgondolja h hova és hogyan helyezze a boxot, tehát szőnyegen állítva a radiátor mellett, nem biztos h tuti jó ötlet.
Én személy szerint nem akarok eleinte belenyúlni a boxba, csak úgy használni ahogy nekem kényelmes, ha nem bírja a strapát és jön a 3 led, akkor meg dobok rá vmi vizet, mert akár mennyire is jónak tűnik, h futár jön-megy, nem azért fizetek, h randomba megutaztassam a boxot és engem személy szerint az baromira tud zavarni, h ha vmiért pénzt adok ki, de más hülyesége miatt nem tudom használni.
Nem tudom, h hogy hoztátok ki belőlem, de szerintem rekord hosszú postot írtam most a PH-ra.
szerk.: feljebbről lemaradt egy mérés amit ma már nincs kedvem megkeresni. abban tárgyalták, h mennyi idő alatt mennyire hűl le a gpu, továbba azt hiszem ott volt arról is szó, h maga az, h a dashboardon járatjuk a gépet egyáltalán nem tuti, mert a gpunak így is 60Wos éhsége van, ami nem moddolt gépen 60+ fokot jelent.
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
Ebit
addikt
válasz Kasza08 #22051 üzenetére
A hőtermelés valóban leáll, ilyenkor, de a megtermelt hő ott marad, amit fokozatosan, kell eltávolitani, hogy a gép alkatrészeit az üzemi hőmérsékletről, károsodás nélkül, a környezeti hőmérsékletre sikerüljön visszahűteni.
A box, azért speciális, mert viszonylagosan, kis helyen nagy hőt termel, és a kilakitott légcsatorna,valamint a ventik gyári hűtőteljesitménye alul, vagy értékhatárra méretezett, és egy bizonytalan forrasztás is elég , a meghibásodáshoz,de 100%-s megelőzési módszer nincs.
-
tiv83us
veterán
No, Sacred 2 elorendelve, februar 17-re itt lesz
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
p_milan
aktív tag
-
Buko01
tag
köszönöm szépen a segitségeteket
Kellemes ünnepeket!
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz Zyelor #22066 üzenetére
Vmit biztos segít, mert mégis csak jobb, ha nem a legnagyobb lövöldözés közbe kapcsolod ki, de mivel vannak gépek amik elszállnak hűtésmóddal is, így ennek a megoldásnak a hatékonysága erősen közelít a nulla felé.
DOA3-nak nincs folytatása? tervezik egyáltalán? Elismerem, h a Tekken is teh best, de szívesebben doaztam és most sorra jöttek ki a verekedős game, de a doaról nem hallottam semmit.
-
Kasza08
őstag
úristen, hány billentyűzet csere kellett ilyen hosszú hsz.-hez?
köszönöm a kimerítő választ, így már értem a lényeget
1 ellenvetésem azért van. a 8V egyáltalán nem felesleges szerintem, mert nem is olyan hangos, mint 12V, de mégis 2x olyan nagy, mint a gyári 4VMondtam neki, hogy próbálja meg, hogy minden csatlakozót húzzon le, utána vissza. Érdekes, így jó lett, meglátjuk mennyi ideig.
Buko01: Amikor .avi filmet teszek be, akkor nekem is ezt írjam hogy mixed media disc. A my videosnál pedig kitudom választani, hogy melyiket játsza le. Biztos fel lehet, keresgél ott a dashboardban, biztos van ott valahol, hogy update, vagy külön megnézni mi van a pendrive-on.
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz heihachi #22054 üzenetére
Én 10-15 percig járattam dashboardba anno a gépet és mégis bekaptam a random fagyogatásokat a vége fele meg a 3 ledet. Mióta utánhűtögetem az új belsejű gépet (csak a borítás a régi xd) azóta 1x nem fagyott ki. Term nem mókolt belül play and charge kittel oldom meg. Ja és ha a dvd olvasó feje már kezd eléggé elhasználódni az is okozza a megfagyásokat!
-
heihachi
addikt
válasz ->Raizen<- #22076 üzenetére
Ezt nem kétlem, hogy ez a módszer nem mindenható, de ugyanígy _ak_ is írta, hogy az oc+vm-al is behalnak gépek
A legjobb az lenne, ha az MS vízhűtést tenne minden gépbe ingyen
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz Kasza08 #22079 üzenetére
A vagdosás már viszont tuti gari vesztés.
Visszatérve a doara. Megnéztem 1-2 videot de szinte csak a főbossra emlékszem, tehát a 3al játszottunk "sokat" a 4el meg épp hogy, de tény, h a kérdésem úgy lett volna helyes, h melyik a legújabb doa. A 4 amúgy 2005 végi játék, az utolsó hír az 5ről amit találtam meg 2006 végi és az sem hivatalos, csak annyi, h csinálják a folytatást. Épp időszerű lenne vmit kidobni.
-
Mr.Grincs
veterán
Arra gondoltam, hogy INTEL 775 ös hűtűt kéne valahogy ráfaragni úgy hogy a ami az alaplapba megy tüskéket leszedni róla és csak a két ventit kéne valahogy valamilyen módszerrel felerősíteni Ráforrasztani és már menne is. De a cink az hogy a dvd olvasótól nem lehetne az egyiket beszerelni, pontosabban a gpu ra.
Belülre nem lehetne beszereltetni a vízhűtést?/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Buko01
tag
rendben szétnézek a dashboardban!! (a gép ne mflashlelt de nem hinném hogy számitana)
am tudtátok hogy a lite-on olvasókat dec.24-től olcsobb lesz flashelni? MERT MEGVAN A kulcs vagy vmi ilyesmi (állitolag könyebb lesz flashelni mint a benq-t)
gondoltam beirom -
p_milan
aktív tag
Nem emlékszem, hogy ezek a hűtések tárgyalva lettek volna már itt. (Az alatt az 1-2 hónap alatt, amióta ittt vagyok. )
Olvastam más fórumokon, hogy szart sem ér, meg hogy inkább ront a helyzeten, illetve, hogy az MS még a garanciát is megvonja, ha ilyenre rájön.
Valakinek valami tapasztalat a coolerről, vagy társairól?
[ Szerkesztve ]
(..(.)..)
-
Djuree
félisten
válasz p_milan #22084 üzenetére
ezt már ezerszer tárgyaltuk
meg azt is hogy nincs megfelelő hűtésmod, ha meg akar halni úgyis meghal
vízhűtéssel is meghalnak, nem egy embertől hallottam már, meg olvastam fórumokon...LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Peat;)
veterán
Abban biztos vagyok hogy sok országban megy a warez, de abban is, hogy csak a magyarok ilyen beszari nyulak hogy nem bírnak leszállni erről a témáról még ebben a viszonylag warezmentesített, kulturált topikban sem.
-
Buko01
tag
igaz,bocsánat a hozzászolásomért :S
-
Djuree
félisten
válasz Buko01 #22082 üzenetére
marhaság...
már letárgyaltuk előrébb...ha visszaolvasnál egy kicsit talán nem írkálnál ilyeneketja és hogy egy south parkos örökzöldet idézzek:
"nem igazán szeretjük a warezosokat itten errefelé"[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Rosep
senior tag
2 hónapja vettem a boxom. Most regeltem Live-ra Silvert. Hogy tudom ezt átváltani majd az 1 hónap ingyen Goldra?
-
OddMan
őstag
Szerintetek egy új Headset-et és 3 hónapos live kártyát mennyiért lehetne eladni?
Most fogok kapni egy új 60GB-os merevlemezt, de a headset és a 3 hónapos live kártya nekem nem kell.''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
heihachi
addikt
válasz Kasza08 #22093 üzenetére
A 3*1 hónap ingyen gold "jár" az Arcade mellé is. Én Arcade-ot vettem, regeltem, megkérdezte mit szeretnék, mondom silvert, ere mondta, hogy oké, de előtte kapsz egy hónap ingyen goldot, hogy próbáld ki. Kipróbáltam, megtetszett, azóta meg is hosszabbítottam 13 hónappal
Aktív témák
Hirdetés
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
- Eladó Nintendo Switch OLED Dual Boot játékkonzol
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- Playstation 5 // firmware 5.00 // Umtx jailbreak // CFI-1116A // 3x volt be kapcsolva.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest