Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Trucker39

    tag

    válasz LK #52401 üzenetére

    Ilyen alap dolgokat nem írtam. Aki nem játszik hordozókkal azokat csak fárasztaná a sok információ.
    Igen, van ilyen. Attól teszem függővé, hogy milyen erős az ellenfél legvédelme. Leegyszerűsítve, ha downtier-ben vagyok, akkor kötelező, ha középen, is-is, helyzetfüggő. Toptier-ben meg csapjunk oda neki.
    Ennél kicsit bonyolultabb, mert megnézem, milyen hajók vannak és emlékeim szerint melyiknek milyen erős a légvédelme, megnézem, milyen kitűzővel dicsekszenek, ebből arra tippelek, miféle játékosok. Megnézem persze a szakasz összeállításukat is. Ebből is lehet következtetést levonni.
    Nagyon egyszerű példa: T8 CV, 3 sec alatt beránt csatába, 100%, hogy T10 csata. Erős légvédelem mindenfelé. Megnézve a leosztásokat, tele Halland-l, meg AA cirkálókkal. Odaát három szakasz van, nagy része klán logo-val, vagy klánháborús kitűzővel. Nálunk egy szakasz. Nagy része alap kitűzővel.
    Következtetés: Nagy valószínűséggel gyors és igen véres csata után veszíteni fogunk. Tennivaló: spottolás nagy valószínűséggel felesleges, mert a csapatom felének a hajó irányzása is gondot okoz. Nem jut már idejük a térképre nézni. Ilyenkor nagyon óvatosan, de gyorsan kell felhasználni a repülő készletet. Óvatosan azért, mert jelenleg már cirkálók egy része is csak akkor látszik, mikor már lövi a rajt az AA. Rombolókat meg sem említem.
    Óvatos és gyors felmérés után igyekezni magányosabb célt keresni és gyorsan, sokat sebezni, mivel a csatának nagyjából 10 perc alatt vége lesz. Ilyenkor figyelmen kívül kell hagyni azokat a csapattársakat, akik azzal múlatják az idejüket, hogy újra töltés közben szakértik, mit csinájon a CV.
    Ha jól és hatékonyan csinálunk mindent, akkor a 10 perc vége felé, már csak 2-3-n vagyunk a csapatból. Itt sokat segít a jó helyezkedés. Odaát meg vérszemet kapnak és elindulnak CV-re vadászni. Ilyenkor még lehet XP-t, kreditet gyűjteni. Nyerni már az első percben sem volt esélyünk, hiszen a szerver eleve lejtősre állította be ezt a csatát. Viszont T10 hajókat támadva, elég jó helyezést érhetünk el a saját oldalunkon.
    Nos ilyen helyzetben érdemes spórolni a gépekkel, jól célt kiválasztani. Ehez hajó ismeret kell, térkép ismeret kell, kicsit az ellenfél fejével gondolkodni, illetve felmérni, hogy az adott hordozó, amivel szerencsétlenségünkre ebbe a csatába kerültünk, mire képes még a végjátékban.
    Ennél sokkal összettebb a dolog, de ezt fölösleges leírnom. Aki CV-l is játszik, annak ismerős a dolog. Aki meg nem, azt meg úgysem érdekli.

    Amúgy érdekes dolog merült fel bennem nem olyan rég. Streamerek nagy része elültette a játékosokban, hogy a CV az az ördögtől való. Utálni kell őket. Nem is tudom, lassan két éve már hogy volt az átdolgozása a CV-knek, de erről a vonalról a játékosok zömének nem sikerült lejönnie.
    Annyira elharapódzott a gyűlölet irántuk, hogy sokszor a valósághoz köze sincs annak, amit egy-két, legendákat mesélő csatahajós állít. Szanaszét csapta a T10 csatahajóját egy csapással meg ilyenek. Tény, hogy jártam magam is úgy, hogy Szemből!! torpedóztam Mushashi-t és egyetlen torpedótól felrobbant. Ez nem a CV hibája, ez a játék ...már elnézést faszsága. Alapból sem sebez egy torpedó nagyot, ebből vonódik ki a torpedó védelem. Egyszerű matek, semmi más.
    Egy CV egy Yamatót is percekig kell támadjon, mire leamortizálja. Az legalább 5-6, de lehet, hogy több támadást jelent. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés: A Yamato, ha tudja magáról, hogy híresen gyenge a légvédelme, akkor miért mászkál egyedül? Ha meg már támadják, miért írogat a chat-be, miközben egy helyben áll? Nulla manőverezés, nulla vadász kíséret, nulla igyekezet, hogy valami kisebb flottához csatlakozzon. De persze a CV az aljas, mert kihasználta, hogy a büszke Yamato egyedül áll a vízen és fél percenkét pukkant egyet.

    Annak is utána próbáltam járni, mert több helyen ezt vágják a CV játékos fejéhez, hogy a CV-vel könnyű játszani és csak a lúzerek játszanak vele. Nagy szavak... Ilyenkor szoktam megkérdezni, hogy van legalább egy, de inkább kettő T8 CV a kikötőjében? Néhány száz csatával, csak hogy megismerje. Általában lesöprik azzal, hogy minek, ők szarral nem játszanak. Értem. Nincs is ilyenkor további kérdésem.

    Amúgy, ha annyira könnyű lenne, játszani vele, sokkal többen lennénk, nem? Főleg a sok piros krumplibogár, akiket látok csatahajóval pufogtatni, nulla teljesítménnyel. Viszont nem játszanak CV-l. Alap szinten mindenki tud vele. Hat éves gyereket leültetek elé, az is el repülget.
    Jól játszani, nos, az egy teljesen más dolog. Ahoz nagyon sokat kell tanulni, utána olvasni dolgoknak. Rengeteget kell gyakorolni.
    Teljesen természetesenek kell lennie a Flak elkerülésnek bal kézzel. Ugyanilyen természetesnek kell lenni annak az ösztönnek, hogy mindig tudjuk, merre vannak az ellenfél rombolói. Merre mozog a csapat, mi várható tölük. Térkép maximásli ismerete, légvédelem működésének ismerete. Újabb és újabb nerfek áttanulmányozása és megtanulása, stb. Ezt is lehetne hosszan sorolni.
    Ha ezt mind összegzem, nos akkor úgy nagyjából sejthető is, miért nincs több CV játékos.

    Kerestem rá statisztikát, mert engem is érdekelt a dolog. Azt gondoltam olyan 20%-a lehetünk a játékosbázisnak. Elég nagyot tévedtem. Friss adatot nem találtam, de szerintem elég reális a mellékelt képen látható adat mostanság is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák