Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Trucker39

    tag

    válasz sith7 #37896 üzenetére

    A kétféle torpedó raj úgy tűnik teljesen más taktikát igényel.

    Az első nagyon hasonlít az alap torpedós rajhoz. Az meg már megszokott, mert a Shokaku-n is ilyen volt. Kicsit javítottak itt-ott a paraméterein, de kb. ennyi.

    A használni is úgy kell őket, mint eddig. Gyors megközelítés és oldás, majd még gyorsabb eltávolodás és vissza a hajóra. Egyedül hajózó célpontokra való. Ha nincs segítsége és nem sérült le nagyon a raj, lehet még egy kört támadni vele. Mint írtam, két torpedóval támad, ami elég kevés sajnos.

    A második torpedós raj már jobban különbözik. A repülő típus ugyan az, mint az előbbinél. A torpedó típusa változott. Ezzel együtt változott a használata is. Ez utóbbi fejlesztés kapott komoly nerfet.

    A torpedók lassabbak, csak 40 Kts sebességre képesek. E mellett jóval nagyobb távolság megtétele után élesednek. Rontottak a szórásképen is, de ezt megfelelő, óvatos megközelítéssel lehet orvosolni.
    Viszont már 4 gép támad egyszerre.

    Ez utóbbit fejlesztettem ki. Nem kevés fejvakargatást okozott, hogyan is kellene használni. Úgy mint az eddig használtakat nem lehet. A lassú torpedó sebesség, a szórás kép, valamint túl nagy az élesedéshez szükséges idő. E mellett messziről látják a célpontok is.

    Most úgy gondolom, hogy olyan célpontok ellen érdemes alkalmazni, akik közelről védik egymást a légvédelmükkel. Lehet még alkalmazni füstben rejtőzködő hajók ellen, valamint sziget mögé fészket rakott célpontok ellen. Lényeges, hogy valami miatt a célpont, vagy célpontok korlátozva legyenek bizonyos mértékig a mozgásukban.

    Mind a három helyzettel találkoztam és ki is próbáltam őket. Vissza vettem a kapitányi skill-ben a sebességet, hogy megmaradjon a lő táv. Így sikerült a raj veszteségeit támadás közben jelentősen lecsökkenteni. Dobási határról szépen el lehet engedni sorban mind a három rácsapást, amivel az első esetben jó nagy kavarodást lehet okozni az összezárt hajók között, mivel kicsit más szögből és aránylag gyorsan kerülnek a vízbe a torpedók.

    A füstben tartózkodó hajó páros ellen is volt hogy sikeres lett a támadás. Ha mást nem is, de azt elértem, hogy kijöjjenek a füstből. Elég volt ott hagyni egy vadászt és máris gyűlt a spot damage, mert a a csapat többi része leamortizálta őket. Azért írok hajó párost, mert többször tapasztaltam, hogy két füstölő hajó, cirkáló+romboló közvetlen egymást támogatva haladnak előre. Sok mindent nem tudtam tenni eddig ellenük.

    A sziget mögötti hajók ellen meg kifejezetten szórakoztató is lehet. Nem kell találatot sem elérni. Elég számára a tudat, hogy szemből egy halom löveg cső várja, hogy előjöjjön a sziget mögül, míg hátulról látja hogy jön 12 torpedó, jó nagy összevisszaságban. Eddig még mindegyik előjött. Igaz, csak két ilyen alkalom volt eddig.

Új hozzászólás Aktív témák