Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz FoxiestFox #15428 üzenetére

    Ha meg akarsz jelenni szakmai körökben, akkor elvárt, hogy szabatosan írj. Ha nem teszed meg, akkor nem fognak elfogadni, mint hiteles írót. Ha rád hivatkozna esetleg valaki, akkor magát tenné hiteltelenné vele. A probléma az, hogy ebben az országban szinte teljesen kihalt a szakmai igényesség. Folyóiratokban ilyet nem találsz, a legtöbb magyar szakmainak csúfolt sajtótermék szerkesztői maguk jelentették ki 5-6 éve, hogy nem fognak a továbbiakban szakmailag helyesen írni, hanem köznyelvileg. Pár magyar hadtörténeti író van csak, aki szabatosan ír, pl Számvéber Norbert és Ungvári Krisztián. És nagyjából ezzel véget is ért a sor. Biztos vannak még többen is, csak az ő műveik tipikusan nem hozzáférhetőek.

    A másik probléma az, amikor szakmainak gondolt hülyeség alapján módosítanak dolgokat. Wikin jártam úgy, hogy a szegényített uránt kijavította egyszócikkben egy szerkesztő zömített uránra, merthogy ő így olvasta egy ZMNE-s hallgató egy írásában. Apróság, hogy a jelek szerint se ő sem az író nem volt tisztában vele, hogy mi a jelentése annak a kifejezésnek, amit kijavított, és mi annak, amire kijavította. A végeredmény az lett, hogy kiment kiemelt szócikként, szakmailag helytelenül. És csodálkoztak, hogy egyre több szerkesztő hagyta ott a wikit, mert elegük lett az ilyen hülyeségekből, és a szakmai érvek semmibevételéből.

    A nerd-öket és a szakembereket ne keverjük össze. A hivatkozott írásban is egyszerűbb lett volna ha azt írja a végére, hogy "Anyahajó, mert én így szeretem, nekem így tetszik." Nem kellett volna belemennie elméletgyártásba, főleg, hogy az elmélete hibás.

Új hozzászólás Aktív témák