Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz DrGonzo22 #9917 üzenetére

    Induláskor nem kell hozzá AP, hiszen van benne egy. Beüzemeled az emeleten és megnézed, hogy milyen a vétel a földszinten (meg az emeleten is).
    (Ebben az esetben a DIR-615 WAN kapcsolata használaton kívül.) Én 70 % esélyt saccolok, hogy az egész házban megfelelő lesz (az antenna helyét azért keresgélni kell).
    Második kísérlet: leviszed a földszintre és beteszed a jelenlegi router helyére. Lehet, hogy a WiFi innen is eljut az emeletre megfelelő térerővel.
    A WiFi térerő irányított antennával növelhető, amennyiben a router nem az épület középpontjában van.
    Nálam 60 cm-enként vannak vasbeton gerendák, de egy WiFi routerrel az 1 MBit/sec-es internetemhez elegendő a jelszint az egész házban. Az antenna a lakés egzyk sarkából sugároz egy mögé helyezett fémlappal.
    Ugyancsak tapasztaltam hasonló megoldást olyan kétszintes lakásban, ahol monolit vasbeton födém van, viszonylag sűrű (arasznyi távolságokban), keresztbe-hosszába menő vasalással.
    Aztán ha mégis mind a két szinten külön AP-t szeretnél, akkor csak akad a D-Link kínálatában egy megfelelő AP, bár ebben az esetben negatívum, hogy a router nem biztos, hogy támogatja a repeater üzemmódot, vagyis két különböző csatornán kell üzemeltetni a két AP-t. Ebben az esetben a PC-k nehezebben fogják megtalálni egymást.

    [ Szerkesztve ]

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák