Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovacsroli

    senior tag

    Sziasztok,

    szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek otthoni wifi hálózat kiépítésében.
    A szolgáltató a Digi, optikai kábelen szolgáltat 1000mbit-es internetet, amit egy FiberHome típusú ONT szór(na) szét a lakásban.
    A lakás társasházi, 90nm-es beton és tégla vegyes falazatú.
    Azt tapasztaltam, hogy az ONT-on keresztül nagyon instabil és gyenge (~10-50 Mbps) a wifi kapcsolat, ezért vásároltam egy TP-Link Archer A6-AC1200 routert és az ONT eszközt bridge módba állítattam.
    A helyzet sajnos nem változott. Próbálkoztam mindennel – különböző frekvenciák, csatornák, ONT és router áthelyezése a lakás különböző pontjaira, de nem segített semmi.
    Különböző eszközökön minden esetben ugyanazt a silány kapcsolatot kapom. Természetesen próbáltam, kábelen tökéletes. Jelenleg visszaállíttattam az ONT-t és kiiktattam a TP-Link router-t.
    Azt gyanítom, hogy valami zavarja a jelet. Viszonylag sok hálózatot látok wifi analyzer-en és van, amelyiknek néha erősebb a jelerőssége, mint a sajátomé (50-60db).

    Lényeg a lényeg, hogy most épp arra jutottam, - pesze laikusként lehet, hogy tévesen – hogy le kell győznöm, el kell nyomnom és sárba kell tipornom ;] a szomszédok wifi hálózatát.
    Lefordítva a cél az lenne, hogy az én hálózatom legyen az erősebb és inkább az zavarjon be másoknak – persze ha lehet ilyet.
    Ehhez keresek megfelelően felvértezett router-t, jeltovábbítókat vagy bánom is én mit és ehhez kérném a segítségeteket.
    Csatolok egy Móricka rajzot a lakás elrendezéséről, a router helyéről és a főbb felhasználási helyekről (karikában, prioritások számmal jelölve).

    Szeretném megkérni, hogy aki tud ajánlani eszközt/módszert/megoldást azt ne tartsa magában.
    Ésszerű keretek közt, de pénz nem számít.

    Előre is köszönöm! :R

    Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

Új hozzászólás Aktív témák