-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Gyurka6
őstag
válasz halhatatlan #43344 üzenetére
Gyurka
-
halhatatlan
aktív tag
köszönöm a választ elöször is neked!
-bár nem túl sok mindent értek belőle mert nem vagyok jártas egyátalán ezekben a dolgokban!
-de viszont most eszembe jutott még valami! két darab ilyen wifis D-link routert össze lehet kötni utp-kábelen?
mert ha igen akkor a lentiből átviszem a netet egy, másikba ami viszont fent lenne a tetőtérbe, arra meg csavarok egy erősebb antennát!- és már az elég az udvarban. -
rukh
senior tag
-
And
veterán
válasz halhatatlan #43353 üzenetére
"két darab ilyen wifis D-link routert össze lehet kötni utp-kábelen? mert ha igen akkor a lentiből átviszem a netet egy, másikba ami viszont fent lenne a tetőtérbe, arra meg csavarok egy erősebb antennát!- és már az elég az udvarban. "
Természetesen ez kivitelezhető, és igazából ez lenne az ajánlható megoldás, hogy a kültéri ellátást egy teljesen külön eszközre alapozod. A wifi-routereket (belső hálózatban) a LAN-portjukon összekötve és az első - net felé kötött - router kivételével a DHCP-szerverüket letiltva azok egyszerű access point-okká válnak, vagyis eltérő wifi-hálózatokat hoznak létre. WDS hiányában távoli rádiócsatornára illik állítani azokat, hogy a létrehozott wifi-k ne zavarják egymást. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok mi a különbség az extended range eszközök és a Power(line) Ethernet adapterek között?
Fizikailag látható az tény de végül is mindkettőnek az a célja nem?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
erikke17
őstag
válasz Gubek-Einste #43311 üzenetére
Nos így sikerült rendesen! Viszont csak akkor érem el a 192.168.1.2 IP-n a kinti routert jelismétlő módba ha arra csatlakozok wifin. Visszafelé gondolom nem játszik a dolog, hogy a benti routerren keresztül?
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Topikgazda
-
erikke17
őstag
válasz Gubek-Einste #43359 üzenetére
Igen már megy! Köszönöm csak valamiért nem értem el egy pár percig de már megy.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Minden repeater-jel továbbító felezi a sebességet?Acces point is?
-
Topikgazda
-
n.gab
aktív tag
Sziasztok!
Egy Dell notebookkal lenne problémám illetve kérdésem ha egyáltalán probléma.
Wifire kapcsolódva nagyon gyenge a jel a notebookon. Még ha 20cm-re van tőle a router akkor is.
A telefonon pedig max. jel van. Viszont ha telefonról osztom meg a wifit akkor erősebb.
Próbáltam más eszközre is kapcsolódni de ott is csak 1-2 csík a jelem.Miért ilyen gyenge a jel? Lehet valamit csinálni vele? Vagy csak ilyen erősségű a wifi és ennyi?
Előre is köszönöm a segítséget?
-
Topikgazda
-
n.gab
aktív tag
válasz Gubek-Einste #43365 üzenetére
ZTE ZXHN H168N
Itthon a notebook és a router közt nincs fal. 30 centire vannak egymástól.
Ahol próbáltam még ott egy téglafal volt csak közte de ott már nem is volt jel.
Most is csak 2 max 3 van de inkább 2 legtöbbször.
A legközelebbi szomszéd kb 20m-re van.Ezek nem tudom mondanak-e valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy T-home-tól kapott EPC3925-ös modem/router aminek a wifi jel erőségével nem vagyok elégedett.
A router/modem az egyik első szobában van,de hátul a konyhában már alig van wifi jel.
Van valami megoldás erre?
Van egy tenda W303R routerom.
Össze lehet kötni az EPC 3925-el,úgy,hogy a vezetékes telefon is működjön?
Köszi előre is! -
Gombinyó
őstag
Hello!
Adott egy gyár épület ahol telepítve van 4db Cisco WPA121 AP, kontroller nincs. Az SSID és a jelszó ugyanaz mindegyiken. Így elvileg ahogy járkál az ember a gyárban mindenhol van WiFi hálózata.
Jelenleg vannak anomáliák. Van, hogy egy eszköz nem tud felcsatlakozni, mert nem kap IP címet, de a mellette lévő okostelefon meg felmegy gond nélkül.
Van erre valami optimális beállítás vagy mindenképp kellene egy kontroller? Mondjuk abból a legolcsóbb amit találtam 300k körül van ami 5 AP-t tud kezelni, úgyhogy jó lenne ha megoldható lenne anélkül is. -
n.gab
aktív tag
Frissítettem a broadcom hálózati adapter és most -30dBs a router mellett.
Ez már jónak számít? -
krealon
veterán
válasz Gombinyó #43369 üzenetére
"Adott egy gyár épület ahol telepítve van 4db Cisco WPA121 AP, kontroller nincs. Az SSID és a jelszó ugyanaz mindegyiken. Így elvileg ahogy járkál az ember a gyárban mindenhol van WiFi hálózata.
Jelenleg vannak anomáliák. Van, hogy egy eszköz nem tud felcsatlakozni, mert nem kap IP címet, de a mellette lévő okostelefon meg felmegy gond nélkül.
Van erre valami optimális beállítás vagy mindenképp kellene egy kontroller?"A seamless roaming-hoz (szakadasmentes valtas az Access Point-ok kozott), szukseges a Controller.
"Mondjuk abból a legolcsóbb amit találtam 300k körül van ami 5 AP-t tud kezelni, úgyhogy jó lenne ha megoldható lenne anélkül is."
Ha lecsereled az Access Point-okat Ubiquiti UniFi-re es veszel hozza egy Cloud Key-t controllernek, akkor kb a fele penzbol modernebb rendszered lesz, mint a Cisco controllerrel.
Ha van egy x86 alapu allandoan mukodo szerver is a telephelyen, akkor meg Cloud Key-re sincs szukseg, mert kivalthato egy, a szerveren futo szoftverrel.Cisco controllert akkor erdemes beszerezni, ha a cegszabalyzat kot a markahoz, vagy egyeb Cisco eszkozokkel valo egyuttmukodes szukseges.
-
Topikgazda
válasz Rocko66 #43368 üzenetére
Van valami megoldás erre?
Igen, egy másodlagos eszköznek a beüzemelése.Van egy tenda W303R routerom.
A legjobb megoldás kikábelezve bekötni AP/Switch módba.#43371 n.gab
Már a -50 dBs is kiváló volt.#43373 Gombinyó
[link]Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
n.gab
aktív tag
válasz Gubek-Einste #43374 üzenetére
Rendben.
Köszönöm! -
krealon
veterán
válasz Gombinyó #43373 üzenetére
A Cloud Key valthato ki az Ubiquiti sajat szoftverevel.
A Cisco WAP121 nem vezerelheto kontrollerrel.
Klusterbe szervezheto max 4 db WAP121.Ha jol van beallitva es megfeleloen mukodik, akkor nem szabad hozzanyulni.
Igy lehet adminisztralni: WAP121 Administration Guide -
Szevaszam
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link WR740N 150 Mbps router-em, de sajnos a panellakás másik végében nem vagy csak nagyon gyengén fogható a jel (vasbeton falak). A kérdés az, hogy milyen repeater-t érdemes venni? Illetve érdemes 300 Mbps-os repeater-t nézni egy 150-es routerhez?
Előre is köszönöm! -
armanib
újonc
Helló mindenki, hálózatépítési ismereteim hiányában szeretnék a szakértőktől segítséget kérni
Laptoppal fogok egy wifi jelet (nyílt hálózat, titkosítás nélkül, bejelentkezni sem kell a hálózatba, csak fogni a jelet és netezni), ez egy környékbeli szolgáltató free wifi-je. Azonban a jel gyenge, telefonok nem fogják már lakáson belül.
Van egy TP-Link Archer C50 v1.0 routerem, sajnos nem tudom vele bridge-be rakni (valami beállítási probléma lehet az "adó" oldalon - talán a repeater funkció van tiltva, de ugye nem férek hozzá, mivel nem az enyém...).
"B" tervként van rá mód, hogy Laptop fogja az internetet, az kábelen megy a routernek, az pedig osztja szét a többi eszköznek?
Ha valakinek van "C", "D", stb alternatívája, kérem, azt se tartsa magában
Köszi előre is! -
Topikgazda
válasz armanib #43380 üzenetére
A repeater az WDS lesz és mindkét oldalon szükséges hozzá a beállítás.
C verzió lehetne egy gyári vagy custom firmware-rel repeater képes eszköznek a beüzemelése.
A B esetén a laptopnak mindig menni kell.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
armanib
újonc
válasz Gubek-Einste #43381 üzenetére
WDS sajnos nem mukodik, mas halozathoz tudok csatlakozni/tovabb osztani.
B esetben nem gond, ha mennie kell a laptopnak, ha van idod, nagy vonalakban meg tudod irni, hogy hogy lehetne kabelre vinni a fogott wifi jelet? -
armanib
újonc
válasz Gubek-Einste #43383 üzenetére
Nagyon koszonom, remekul mukodik!!!
-
szpetya007
csendes tag
Sziasztok! Telekom 120MBit netem van egy Sagemcom F@st 3686AC modem/router-el, viszont WIFIN 50-nél többet sehogy sem tudok mérni, mögé tettem egy TPLInK routert azzal tud 65-70-et. Valakinek valami ötlet?
-
MODERÁTOR
válasz szpetya007 #43385 üzenetére
Szia!
Nézted a Telekom topikban linkelt inSSIDer-el, hogy mi a helyzet az éterben?
-
szetib
tag
Van egy wifi repeaterem, TP-LINK TL-WA850RE. A gondom az, hogy hiába van az előírásnak megfelelően beállítva, az összes eszközöm (Laptop, tablet, projektor, android telefonok) eldobja a jelet. Vagy a repeater dobja el az eszközt (?).
A jel, amit a repeater a routertől kap, kb 3-4-es erősségű, a leírás szerint 2-es jel és alatta lehetnek gondok.
Mielőtt megvettem, a laptopon használtam a Virtual Router progit, a laptop is ugyanennyi jelet fogott a routertől (max 3-as erősség), mégse szakadt meg soha a kapcsolat.
Drágább repeatert kellett volna venni? Pl Devolo?
Előre is köszi. -
Sátán44
addikt
Egy ismerősömnek szerettem volna beállítani egy routert, de nem sikerült. Van egy HG8245 Telekom modem router (192.168.1.254) és egy Tplink 841nd (192.168.1.1). Mindkettőt lanba csatlakoztattam, majd dhcp-t tiltottam a tplinken, statikus ip-t adtam és a maszkot 255.255.255.0-ra állítottam. Azt írja, hogy intenet elérés, de mégsincs net. Jobb lenne, ha a tplinken is pppoe kapcsolatot állítanék be?
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
mezis
félisten
válasz szetib #43387 üzenetére
"A jel, amit a repeater a routertől kap, kb 3-4-es erősségű"
És a szomszédoktól mit kap ?mezis
-
Topikgazda
-
nagyúr
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok....
Tudnátok WiFi vevőt ajánlani? USB-s, vagy PCI (PCI-E-s) a jobb? Nincsenek extra elvárások, működjön stabilan, hatékonyan (és ne aranyáron legyen )
Köszönöm
-
mezis
félisten
válasz szetib #43390 üzenetére
Csatornát (frekvenciát) a routeren kell (lehet) állítani. A repeater meg majd megkeresi.
A WiFi Analyzer-ből is ki lehet csalogatni informatívabb grafikont. Hasonlót ehhez.
(Nem titkosak a szomszéd WiFi-k adatai !)A "mérést" célszerű mindkét WiFi-s eszköz (antennájának) közelében elvégezni.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Topikgazda
Milyen router mellé kellene?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene?Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható. A gépház árnyékolást kivezetett antennával lehet megszüntetni.Ajánlott adapterek:
USB-sből TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14.
PCI-E csatlakozóval pedig TP-Link TL-WN881ND, Asus PCE-N15
Ezek mind csak 2,4 GHz képesek így lehet is rajtuk antennát szabadon cserélni (már amelyik cserélhető antennás), antennából a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott.Dual band képességgel:
USB-sekből Asus USB-N53/N66/AC53/AC55/AC56, TP-Link TL-WDN3200/4200/Archer T4U/UH
PCI-E csatlakozóval pedig Asus PCE-N53/AC56U/AC66/AC68, TP-Link TL-WDN3800/4800/Archer T6E/T8E/T9E
A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabitó kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Barras
csendes tag
Üdvözletem!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi hálózati problémámba:
A most vásárolt routeremet minden wifis eszközöm ( mobilok, laptopok) alapjáraton látják.
WDS Bridge bekapcsolásával csatlakozom a szomszédom engedélyével a routerjéhez, mivel egy esetleges közeljövőbeni lakhelyváltás esetén nincs értelme előfizetéssel elkötelezni magam, és édesanyámnak is így van nete 2 emelettel fölöttünk.2 eszköz ( dell latitude 4300 netbook, Vodafone 890N mobil ) fizikális látóköréből eltűnik a routerem ( illetve a "bridgelt" hálózat ) 1 méteres távolságon belül is... A többi eszközökön (mobilokon és laptopokon működik tökéletes jelszinttel a bridgelt hálózat...
-Szomszéd routere D-Link DIR-600 (főrouter)
-Az én routerem TP-Link TL-WDR3600 (alrouter)Várom nálam tapasztaltabb segíteni hajlandó fórumozók segítségét, javaslatát, építő jellegű hozzászólását.
Megjegyzés:
Google segítségével ez az első ilyen hálózat beálllításom, a fizikai eszközök kötötten adottak, olyan technikai javaslatok, tanácsok, megoldások érdekelnek, melyek beruházás nélkül az eszköz beállításokkal javítható, megoldható a már fent említett 2 eszközöm számára is a hálózat láthatósága...Köszönöm.
-
Topikgazda
válasz Barras #43395 üzenetére
A WDS a nem szabványos volta miatt elég bizonytalanul tud működni, általában csak teljesen (hardver/firmware verzió) azonos eszközök között jön össze a kapcsolat így inkább az lenne a jobb ha tennél a TP-Link-re valamilyen CFW és azzal használnád rendes repeater módban vagy ahogyan szeretnéd.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #43394 üzenetére
Köszönöm
TP-Link WDR3600 mellé lenne. Tégla falak. A födémet sajnos nem tudom, mert nem nekem lesz, hanem bátyám apósának a nyaralójába.
Netgear WNA3100-ról mi a véleményed?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Netgear WNA3100
Nem mai cucc, van már vagy 5-6 éves, de ez persze nem probléma, régebben nekem is volt egy rövid ideig, még az előző laposomhoz. BroadCom alapú, semmi gond nem volt vele, azt hiszem 2x2:2 MIMO-s, 300Mbps-t tud, csak aztán lecseréltem egy PCMCIA-sra, mert az USB-s adapterek nagyon kiállnak, fizikailag instabilabbak is, így a picimacis nekem szimpatikusabb volt.
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #43398 üzenetére
Köszönöm
PC-hez kellene. Lehet, hogy jobban járnék egy PCI-E-s kártyával? -
MODERÁTOR
Lehet, de nem feltétlenül. Ha messzebb vagy már a routertől, akkor a PCI-os kártya annyiból lehet problémás, hogy az antennái eldugva, a fém gépház mögött vannak, még egy USB-s adaptert szükség esetén 1 méteres kábellel fel tudsz tenni a gép fölé egy polcra, vagy bárhova, így akár jobban is teljesíthet, mint a kártya. Persze, ha jó a jelerősség, akkor én inkább a kártyát ajánlom asztali gépbe. Stabilabb, nem kitörhető egy rossz mozdulattal, vagy megrántott kábellel, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest