- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
Hát nem megy!
Krealon javaslatát is végig nyomtam ill. részben már előtte megcsináltam.
Biztos, hogy én nem tudok valamit!
Ha fix ip-t adok a PC lannak /0.x/ akkor betudok lépni a 940-be.
Viszont lanon nincs akkor net csak a wifin! /A PC-be van ez is az is./
Bármit csinálok az 541 IP-it kapom lanon is WiFi-n is. /Kivéve persze, ha fixet állítok./541 az 1.1 és 100-199 tartományba oszt.
940 az 1.2 és 200-250 közé oszt most. / 0.1-ként is hasonlóan teljesített./
Bedugom a 940-be a kábelt és 1.103 IP-je lesz.
A WiFi-t bekapcsolva 1.101 az IP.
Az átjáró 1.1.A 940-be a kliens lista üres!
Van net a 940-en keresztül.
A lan hálózat neve az 541-é.
A Wifi az a 940 nevét viseli 541 IP-vel!Most elmegyek leiszom magam!
Addig ha kérhetném!
541 a saját dolgaira ossza az IP-t, a 940 szintén a saját dolgaira ossza az IP-t.
Már "csak" ennyit szeretnék!Köszi!
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
Érdekes!
A 940-ben PC lan mac adresshez hozzárendelem a 2.220 IP-t / Address Reservation/. akkor is 1.103 az IP-je.
1.1 az 541 az átjáró, viszont 1.2 a 940 a DNS kiszolgáló!
Viszont nincs net. rajta.
A DHCP eddig ki volt kapcsolva, most bekapcsoltam és úgy ténykedtem, de érdemi változás nincs.Az 541 routeren lévő klienseket nem én kezelem. Így kényelmesebb lenne, ha a 940 kezelné a másik hálózatot teljes egészében.
Üdv! Imco
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Szükségem lenne egy usb vagy pci wifi adapterre, ami win7 x64 alatt támogatja a "soft" access point üzemmódot, vagyis meg tudom osztani rajta a PC-n lévő internetet!
A választáshoz kérnék segítséget a Hardverapróról!
Nézegettem az usb-s TP-LINK cuccait, nagyon jó vételnek tűnnek a maguk 2-3k-s áraival, de win7 alatt nem támogatott az AP üzemmód.
Ebben az árkategóriában tudnátok mutatni olyan megoldást, ami alkalmas erre? -
-
törölt tag
Muszáj megkérdeznem, mert nem akarok még egy wifi routert vásárolni. Bárhol(pl. más városban), bármikor ugyanazt az adott wifi routert használhatom? Elvesztődnek az előző hely beállításai? Ha visszatérek az előző helyszínre akkor minden a régi és ugyanúgy ott is fog működni? Nem kell elvégeznem újra a beállításokat? Köszöntem.
-
nemdan
senior tag
válasz #22237440 #26606 üzenetére
Ez nagyban függ a szolgáltatótól is. Pl. kell-e MAC címet klónozni a routerban vagy nem.
Pl. nekem kell, én így mindig állíthatnám az adott szolgáltatóhoz. De általában a kábelnet ISP-éknél ha a modem után bedugod is rögtön megy, ha csak nincsenek "extra" beállítások, esetleg korlátozva a kliensek stb. stb. (mármint a routerban) De a legtöbb routerban van lehetőség arra, hogy elmentsd az adott beállítást amit egy kattintással betudsz tölteni utána.
[ Szerkesztve ]
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
kiskekko
tag
Sziasztok!
Előzmény: Adott egy TP-Link TL-WR841ND 300Mbps router 2 db 8dBi-s antennával, első körben vettem hozzá egy TP-Link TL-WN851ND 300Mbps pci adaptert a gépbe ennek 2 db 2 dBi-s antennája volt. A kártyával az volt a probléma hogy a gépem csak néha volt hajlandó felismerni hogy egyáltalán a gépben van ezen ritka alkalmakkor se tudtam semmilyen jelet fogni vele ezért visszavittem garanciába és visszakaptam az árát. Az tudni kell hogy a router a ház másik végében van egy vastag főfalon és 3 közfalon kell átküldenie a jelet. A laptopomon ennek ellenére jó jelerősséget mérek a szobám bármely pontján, kiderítettem hogy egy intel 5300agn adapter van benne dupla antennával.
Van itthon elfekvőben egy TP-Link TL-WN551G 54Mbps pci adapterem 1db 2dBi-s antennával , ezt tökéletesen felismeri a gép minden bekapcsolásnál viszont nem tudok vele jelet fogni.
Érdemes lenne hozzá venni egy asztalra helyezhető antennát vagy ha nem akkor miben gondolkodjak?
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
mezis
félisten
válasz kiskekko #26608 üzenetére
Üdv.!
Kb annyiba kerül egy USB-s TL-WN-722N és azt máshoz is használhatod....
Mármint egy antennahosszabbító kábel.[ Szerkesztve ]
mezis
-
kiskekko
tag
Megmondom őszintén gyengének gondolom és nem akarok fölöslegesen pénzt kidobni, ha veszek az olyan legyen ami biztosan működni fog. Persze nincsenek olyan elvárásaim hogy max jelet kapjak, egyszerűen csak egy stabil közepes/jó jelszintre lenne szükségem.
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
kiskekko
tag
válasz nemdan #26612 üzenetére
A laptopom az teljesen okés, bár azért olvastam hogy ez az intel 5300 agn ami benne elég bika, dupla beépített antenna, draft n-es, 450Mbps. gondolom akkor asztalihoz is valami ilyesmit kellene keresni hogy legalább olyan jelszintem legyen mint a laposon.
-
nemdan
senior tag
válasz kiskekko #26616 üzenetére
A 7200ND-t továbbra is bátran merem ajánlani, viszont az csak a lite N (150 Mbps) szabványt tudja. Szóval a 450 Mbps felejtős ezzel, arra ott van a PCIe-s WDN4800, de oda nem ártana egy antennahosszabbító feljebb hozni mind a hármat..
Ez amit ajánlottak tudja a szabványt, viszont nem sokat lehet elvárni a kis beépített antennájától..
Teasüti: Nekem EZZEL gond nélkül ment AP módban.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz kiskekko #26616 üzenetére
Nos, ha valami, akkor ez biztosan "gyengébb" a másik kettőnél. Nincs kívülre szerelt antennája, ami helyére egy nagyobb nyereségűt csavarhatnál.
A kétantennás USB-s bár valamivel nagyob valószínűséggel lesz jobb a PCI-kártyásnál, ha mégsem, akkor nem tudsz bűvészkedni az antennával. Vagyis cserélheted a másik két ajánlott közül valamelyikre.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Teasüti
nagyúr
Usb kontra pci-e adapterek közül melyiket választanátok? Miért?
Köszi! -
czgabi76
tag
Üdv.
szerintetek egy wa5210g access pointal elérhetek tiszta rálátásnál 7km-eres távot?A felhasználó nevem csak kitaláció!
-
-
jNk
senior tag
-
nemdan
senior tag
válasz Wind-Storm #26638 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül erősebbek, lásd WN7200ND 500mW gyárilag. Meg 3 antennát még mindig neccesebb toldani, mint egy db Usb-t. Ráadásul annyit nem is fogsz az antennán hosszabbítani, mert ilyen RG174 kategóriájú koax-al ami még néz is ki valahogy (nem egy centi vastag és puha) egy szobában mondjuk max. 1 m ami meg sokszor úgyis kevés lesz. Nekem nincs asztali gépem, szóval nem fenyeget ez a veszély.
Vannak itt pro&kontra érvek, szerintem ezen fölösleges vitatkozni, mindenki azt vegyen amit jónak lát.
-
nemdan
senior tag
válasz Wind-Storm #26641 üzenetére
Tessék megnézni linux alatt, nem winfossal kell szarakodni.
-
jNk
senior tag
válasz czgabi76 #26639 üzenetére
A hasonló paraméterekkel rendelkező (2db) nanostation2 a calculator szerint még összekapcsolódik 7km-en is viszont a -71dBm és 18mbit/s tx rate nem nevezhető stabilnak. 5km-en már jobb a helyzet (-69dBm és 24mbit/s tx rate), de én ezeket a kis nyereségű és nagy nyitásszögű antennás eszközöket 2-2.5km-nél nagyobb távolságra nem használnám ha a legnagyobb stabilitást és sebességet szeretném elérni hosszútávon.
-
And
veterán
válasz Teasüti #26645 üzenetére
"Milyen különbség származhat, ha nem a PC seggéből állnak ki az antennák, hanem arrébb viszem egy métert?"
Akár egész 'nagy' is.
"ez elégségesnek tűnik egy 60 nm-es kis vályog házra."
Elégségesnek tűnik? Miért? A vályog simán jobban árnyékolhat, mint a relatív vékony vasbeton közfalak. -
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
A valamivel több, mint két éves Sony VAIO VPCEB1E1E notebookom wifije nem igazán akar működni. A kártya típusa: Atheros AR9285 az eszközkezelő szerint. Pár percenként eldobálja a hálózatot, mindegy, hogy a routertől egy méterre, vagy a másik szobában vagyok. Ilyenkor a bekapcsolást jelző led is kialszik. Windows 7 64 bit, újratelepítés sem oldotta meg a problémát, pedig már azóta fel lett téve a gyári rendszer, meg "tiszta" is ami nincs a Sony által szétb*rmolva. Garancia már lejárt kb a nyár elején, a probléma utána kezdődött a nyár vége felé (hát nem furcsa? ), csak eddig tudtam nélkülözni a wifi-t.
Wifi kártya csere? Ezek alapján szerintem tönkre ment. Mennyibe kerülhet? Neten nem nagyon találtam árat. Vagy vegyek inkább egy usb-s wifi adaptert, azzal megúszhatom olcsóbban?
Üdv.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest