- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoyoteStarrk
csendes tag
Próbálok nem ultimate blődséget kérdezni, de lehet vmit nagyon benéztem.
Tegnap resetelni kellett a routerem és új SSID-t és jelszót kapott az otthoni Wi-Fi. Elég sok gépre megy a net és nincs is vele gond csak egy helyen. (Tehát a háló jó.) Egy WinXP-s gép ugyan megtalálja a hálót de nem tud csatlakozni, ugyanis sehol nem kér jelszót, csak úgy próbál felmenni, mintha nyitott lenne. WPA-PSK titkosítás van beállítva TKIP protokollal. Megpróbáltam manuálisan hozzáadni a hálózatot, beírtam az SSID-t, beállítottam mindent faszán. Elmenteném, de nem csatlakozik továbbra sem, ugyanis mindent mindig visszapakol alapértelmezettre a neven kívül. Azaz nyíltra, wep-re stb...
Ilyet még nem láttam.
Mi a teendő?BattleTag: CoyoteStarrk#2870 Stream: niceguy880901 HoN: Patrick_Jane
-
nemdan
senior tag
válasz CoyoteStarrk #26502 üzenetére
Ha Sp2-es XP, akkor valószínűleg azért kavar be mert nem ismeri a WPA-PSK TKIP-et. Próbálj mást titkosítást, (az AES amúgy is jobb) vagy tegyél fel "Sp3" kiegészítőt vagy Sp3-mat.
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
Phobion
őstag
Valaki ebben tudna segíteni? Annyi is elég lenne, hogy ez a készülék mennyire terheli le az elektromos hálózatot, amire rá kapcsolom?
-
Buster17
addikt
Hali!
Nos adott 2 laptop. Egyik befogja a wifit a másik nem, pedig ugyanakkora távolságra vannak (Néha jelet fog) de nyilván azért, mert az előbbinek erősebb a wifije (almás cucc)Ha veszek antennát vagy valamilyen cuccot amit a konnektorba kell tenni a laptop mellé (router mellé nem tudom, mert a szomszéd épületben van) akkor jó lesz csak nem tudom mi ennek a cuccnak a neve és milyet érdemes venni?
Nem kell olyan ami kilométerekre elhat jó az olcsó is hiszen csak 1-2 méterről beszélünk. -
CoyoteStarrk
csendes tag
válasz nemdan #26503 üzenetére
Sp3 van fenn. Átraktam AES-re, nincs változás. A probléma, hogy valamiért WEP-nek ismeri fel. Pár hálózat mellett ott van hogy WPA és ha oda csatlakoznék akkor kéri is a jelszót, de itt nem. Ez valami anomália lesz, mert minden máson működik.
BattleTag: CoyoteStarrk#2870 Stream: niceguy880901 HoN: Patrick_Jane
-
jNk
senior tag
válasz Phobion #26504 üzenetére
Abban tudnánk segíteni hogy a jelenlegi wifi problémád megoldjuk, de a powerline alapú kommunikáció már nem wifi, ezért sem kaptál még választ a kérdésedre itt. Az hogy érdemes vagy sem az igényeidtől és a pénztárcádtól függ, de amennyire tudom (elsősorban) nem a készülék van hatással a hálózatra, hanem a hálózat (és a rá kötött többi fogyasztó) befolyásolja a rá ültetett adathálózati kapcsolat stabilitását és sebességét.
[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
A helyzet csupán annyi ezzel a wifi kártyával, hogy amikor éppen megy valamilyen letöltés, és emellett mondjuk netezek, és még a media player is megy ,akkor egy kis időben belül a rendszer állandó jelleggel lefagy 1-2 másodpercre. Most kipróbáltam azt, hogy az egészet gépet átcipeltem abba a szobába ahol a router van, és természetesen az (utp) kábeles megoldással tökéletesen ment, így biztosra veszem, hogy a kártyával van a gond. Már egy jó ideje megvan ,szóval betudom annak, hogy kezdi megunni a szolgálatot. Sajnos a kábel átvezetése a gépemhez nem megoldható, mert össze-vissza kéne fúrni-faragni, így gondolkodtam ebbe a powerline megoldásban, mert jobbat nem tudok. Amúgy a letöltési sebesség max 1.9 mb, így nem tudom, hogy ez mennyire terhelné le a hálózatot. A másik meg, hogy ezt a powerline megoldást lehet használni online játékokhoz is?
[ Szerkesztve ]
-
jNk
senior tag
válasz Phobion #26508 üzenetére
Az adatai alapján egész korrekt kártyának tűnik az a linksys, tesztelted már másik pci foglalatban vagy másik gépben is ? Esetleg megpróbálhatod ezt is, mert ahogy olvasom nekik is hasonló problémájuk van.
Az 1.9 mb sebesség nem terhelné le az elektromos hálózatot, vannak már bőven gyorsabb powerline adapterek is. Bármilyen kapcsolat (wifi, powerline, réz, optika) használható játékra, de a stabilitásuk miatt az utolsó kettő az ajánlott. -
nemdan
senior tag
válasz CoyoteStarrk #26506 üzenetére
Hát Windows-os gépeknél gyakran előfordulnak ilyenek..
-
nemdan
senior tag
válasz Buster17 #26518 üzenetére
Akkor szerintem tegyél rá egy külső irányított antennát azzal tuti jó lesz. Szerintem te a konnektorba dugható Repeater "jelerősítőről" beszélsz, hát azzal sem érné sokkal többet, ha olyan gyenge a jel. Milyen messze van az a router és milyen irányban?
-
Buster17
addikt
válasz nemdan #26519 üzenetére
20-30 méter és nem felép jön mert megakadályozná 3 méter tömör fal ezert az ablakon megy kifele a jel az utcára én meg srégen fogom az adást. Ja és még annyi hogy jelerősítőből jön a wifi. Meg jó lenne nekem valami nagy antenna vagy vvalami csak vamamit tipus kell ár 5000körül lenne
-
nemdan
senior tag
válasz Buster17 #26520 üzenetére
Hát árban a legolcsóbb és legnagyobb elméleti nyereségű az EZ.Ha nem is tudja a megadott nyereséget, annyit biztosan tud ami elég lehet, bár a tömör fal sokat számít legyen az bármilyen antenna. Javaslom az ablakból nézve próbálgass scannelgetni, hogy mikor a legjobb a jel. Még annyi, hogy ehhez az antennához kell egy ILYEN átalakító.
-
nemdan
senior tag
válasz Buster17 #26523 üzenetére
botantenna=körsugárzó az, ami most is van rajta. Ez egy irányított antenna, persze nagyobb nyereségű körsugárzóval is próbálkozhatsz, de hasznosabb egy ilyen. Ezzel lehet találnál esetleg másik wifit is, amit használhatsz "ingyen".
Egyébként a jelenlegit azt lopod, vagy tudod kié?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban kérnék segítséget. Ismerősnél lenne egy Tp-link wr-841n router. Valahogy szeretné megoldani, hogy logolja az adatforgalmát a belső hálózat egyik ip-jéről, olyan részletességgel, hogy megjelenjen a csomag küldésének ideje, csomag mérete és a cél ip (ha belső hálón kívülre esik). Gondolom a gyári fw-vel reménytelen eset ezt megoldani. Openwrt-re gondoltam, mint lehetséges eszköz. Ti mit tanácsolnátok?
A másik probléma, hogy viszonylag távol vagyok a frissítendő routertől, viszont a helyszínen lévő "személyzet" nem nagyon ért ilyenhez (openwrt konfig, használat). Meg lehet oldani, hogy neki csak frissítenie kelljen az fw-t belső hálóból és utána működjön minden úgy, ahogy eddig (wifi, kábelnet, mást nem használ), ne kelljen semmit se állítani, putty-al konfigolni? Ha igen, akkor a legújabb openwrt-vel megoldható ez?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Buster17
addikt
Na azt a panelos cuccot már meg is vettem!
[ Szerkesztve ]
-
syncmaster83
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WAP354 router/bridge kütyüm. DunaWebes firmware van rajta. Be is tudtam lépni minden ok. Szeretném rátolni a gyári firmware-jét. Viszont előtte kiadtam neki egy rescue majd egy reboot parancsot. Szépen újraindult alap beállításokkal....
Ma rádugtam a gépre hogy majd akkor megnézem milyen lehetőségem van feltölteni a gyári firmware-t és egyszerűen nem tudom elérni...
A telnet szolgáltatás fut rajta viszont bejelentkezni nem tudok már (ezt végképp nem értem hiszen tegnap még be tudtam) ping-re válaszol, IP címet ad de az is 169-el kezdődik úgy hogy az nem jó.
A router guruk tanácsát kérem hogy hogyan lehetne megmenteni ezt a félig halott eszközt? Nincs szívem kidobni....
Köszönöm a segítségeteket!
Szaby
-
czgabi76
tag
válasz syncmaster83 #26528 üzenetére
1.
milyen az a dunawebes firmware?
még sosem hallottam róla.
2.[link]ezzel a programmal rátolhatod a gyári fw-t.
add meg fájlt és az ip címet,és a jelszót,
utp kábelel összekötöd a routert és a géped.
[ Szerkesztve ]
A felhasználó nevem csak kitaláció!
-
Szpisti
addikt
Még mindig nem tudjuk a TP-LINK TL-WA701ND AP-t Repeater-ként beállítani...
Ezt a leírást próbáltuk használni, de nem tudjuk, hogy a "LAN" résznél, mit írjunk a wifi router IP címének be... A wifi router egy Pirelli T-Home-os cucc, DHCP-n osztja ki a címeket... -
Wind-Storm
őstag
válasz syncmaster83 #26528 üzenetére
Reset gombbal próbáltad már kinullázni?
-
Buster17
addikt
Hali!
Megvettem ezt a panelos hiper szuper wifi csodát de nem lett jobb a jel, sőt!Eddig az volt a sejtésem hogy a lakótársam kapcsolja le a saját erősítőjét szerda-csütörtök, hogy ne tudjak netezni de hiába a panelos cucc, mert így sem tudtam csatlakozni a wifi-re. Szóval ezt az elméletet vetettem hogy ő nem húz ki semmit de mégis csinál valamit, de mit??? Ha mi nem tudunk netezni ő miért tud?
-
Rainf0r3st
csendes tag
Hello!
Van egy kis problémám. Jelenleg Madridban vagyok és itt csak egy 3/0,3mbit DL/UL ADSL sebességre tudtam szert tenni. Van 3 másik lakótársam akik lányok így nem igazán sikerült nekik elmagyaráznom, hogy nekem a FIFA amit xboxon játszom csak a sebesség 2-3%át használja de nemtudok egyáltalán játszani ha videoskypolnak vagy torrenteznek max sebességgel amit előszeretettel csinálnak 24/7ben.
Mivel nem is érdekli őket (aki játszik az ugye hülye mert ki a faszomat érdekelne egy buta játék és miért is lenne az fontos?) meg annyira sem tudtam elérni h torrentben 1kb ebességre állítsák a feltöltés legalább ezért egy netlimter programot meg sem érdemes próbálni beadni nekik.
Routerben van full accessem és csak én vagyok a halózaton lan kapcsolaton ők mindig wifiznek. Hogyan tudtam lekorlátozni a wifi le/feltöltési sebességet?
Köszi előre is!
-
nemdan
senior tag
válasz Rainf0r3st #26535 üzenetére
Milyen router?
-
syncmaster83
csendes tag
válasz czgabi76 #26529 üzenetére
Szia!
Hát ilyen házilag összedobott firmware. De konkrétan nem értem a kérdésedet. Bár most nem tudok bejelentkezni rá. Ezért a TFTP program nem alkalmas erre. Nem értem miért nem hiszen már nem egyszer futattam le a rescue és a reboot parancsot akkor újraindítás után nem csinált ilyet.
-
q10aevin
csendes tag
sziasztok, vettem egy tp-link WR740N típusú routert, és egyszerűen sehogy sem sikerül beállítanom rajt a netet (t-online ADSL). PPOE-vel próbálkozom, nyilván azzal is kell, a felhasználónevem és jelszavam kipróbáltam router nélkül és működik, tehát az biztos jó.
mit ronthatok el? sima quick setuppal csinálom, kiválasztom, hogy ppoe, megadom a user-t pw-t, de sehogy sem jó.
-
Buster17
addikt
válasz nemdan #26534 üzenetére
Lehetséges és épp ezért szeretném majd én is de én kitiltani.
Bár router névét nem tudom ezért is ajánlották a inSSIDer programot de ebből nem tudom kiszűrni az adatokat.Nem a sebességet veszi visza hanem egyáltalán nem tud csatlakozni. Kb egy percig próbál csatlakozni majd kiírja hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott és az óra mellet a "monitor" mellet egy sárga felkiáltó jel van.
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. A lakásban ahol lakom az emeleten van a szobám, a netet wifin keresztül kapom. Érdeklődnék, hogy létezik olyan program, ami szolgáltatja nekem azt a ssávszélességet a 4mit-ből, ami ahhoz kell, hogy egy netes játékkal kb 60-70-es pinggel tudjak játszani? Tehát a 4mbitből lefoglal valamennyit, mennyi neki kell?
Köszi előre is a válaszokat.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
kiskekko
tag
Sziasztok! A probléma a következő lenne:
Vettem egy TP-Link TL-WR841ND routert rá kettő darab 8dbi-s antennát a gyáriak helyett, valamint az asztali gépembe egy TL-WN851ND pci adaptert. Adott egy 75 nm-es családi ház viszonylag vastag kőfalakkal és egy UPC Fiber Power 25 internetcsomag. Ma beállítottam a hálózatot, két laptop és egy asztali gép van az épületben az egyik laptop közvetlenül a routerel egy helységben a jelszint természetesen kíváló, a másik laptop a ház átlósan ellentétes sarkában van a szobámban a jelszint közepes de tökéletesen megvagyok vele elégedve stabil gyors netelérést biztosít. Na és itt jön az amire egyszerűen nem találok magyarázatot, a szobámban lévő asztali pc-n egyáltalán nincs net, a tp link drivere állandóan sír hogy tegyem be az adaptert pedig bent van, cserélgettem már a foglalatokat, drivert letöröltem/újrahúztam és a nagy büdös semmi van. Legyetek szívesek segíteni vagy ajánlani olyat aki tud rajtam segíteni akár privátban is mert így az asztali gépem net nélkül lényegében egy drága dvd lejátszó.
Előre is köszönöm a válaszokat!
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
nemdan
senior tag
válasz Buster17 #26547 üzenetére
Az alapértelmezett átjáró címét megtudod nézni a hálózati kapcsolatokban. Azt beírva a böngészőbe el kellene, hogy érd. Mellesleg az InSSIDer is tud segíteni a gyártó beazonosításában. Ha gyári az admin neve és a jelszó is, akkor akár bele is tudsz turkálni a routerba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs