-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz Döglött Róka #89796 üzenetére
Szia! Neked sem kellene ilyet terjeszteni. Ugyanis a hiedelmekkel ellentétben a rendszer "kikapcsoláskor" nem áll le! Azok a luzerek akik ezt nem tudják és nem húzzák ki a dugót a konnektorból egy ram cserével simán hazavághatják az alaplapot, ramot. Tehát a gyors indítás kikapcsolása alapverzió a kezdőknek elkerülendő a nagyobb kiadást, ha elfelejtik áramtalanítani a gépet hardver buzeráláskor.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
VGYke
addikt
Ilyenje senkinek nincs?
Más: kinek ajánlja fel automatikusan a win update a 1809 frissítést? Nekem a nem frissített gépen még nem.
Ráadásul megpróbáltam a MCT-al készíteni egy bootolható pendrive-ot, de 5 perc alatt 1%-ig jutott, a letöltési sebesség a prüntyögős telefonmodem sebességén volt.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Döglött Róka
veterán
válasz svgyula #89803 üzenetére
Ez teljesen mas tema. A bugcheck okarol volt szo. Az os pont ugyanugy allitja le a gepet mint a hybrid shutdown elott. Windows 7 idejen is aram alatt volt. Hybrid shutdown = Kernel hibernalas azaz mentese diszkre. Nem memoriaba.
Hardvercserenel aramtalanitunk ez meg Pentium 2 idejen is igy volt.
Szoval, baromsag. Ha nem ismeritek az OS mukodeset akkor ne terjesszetek marhasagokat.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
TRob1
veterán
Tudtommal a win10upgrade mappa a frissítési segéddel kerül fel, és ha azt eltávolítod, ez is törlődik (vagy törölhető)
(#89808) GEPESZ66:
Pl. letöltesz egy újabb iso-t, felcsatolod és win alatt elindítod a setup.exe-t.
Vagy letöltöd a Win Eszközt (MCT1809) és azzal a frissítést nyomod.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
csixy
addikt
Ezt a win10 frissítési segéd csinálja, ha azzal upgradeled a rendszert. Ha a frissítés után eltávolítod a telepített programok közül, akkor gondolom törli a saját mappáját is.
Na meg lettem előzve.
Más :
Az új rendszer pöpecz, gyors mint a villám és nem melegszik a gép. Szóval most kivételesen Gratula a csapatnak! ... Csak ne csinált volna albumot a képeimből, mert azért picit bizonytalanná váltam.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
törölt tag
nem ajánlott egyik sem,az ilyen webáruház nagy ívben kerülendő.céges gépekről leválasztott licencet árulnak a normál ár töredékéért.az answers fórumon is volt róla szó[link] nem hinném hogy ez legális ebben a formában.érdemesebb hivatalos webshopból rendelni azzal biztos nem lesz probléma.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz tordaitibi #89801 üzenetére
Az 500 megás elvileg a helyreállítás partíció és annak jó esetben nincs betűjele....
Így vagy próbáld meg azt a programot, amit a kolléga említett, vagy a parancssoros módszert rendesen gépeld be és soronként enter. Mert ami képet betettél, ott beírtad az utolsót és kész. Pedig nem véletlen van az attrib parancs is. Ráadásul az X:\ virtuálisra akartad rakni a dolgot.Csak gondolom akkor C:\ helyett neked F:\ kell, mert nálad szerintem ott lesznek a win 10 újraépítendő részei.
-
VGYke
addikt
TRob1, csixy köszönöm! A mappa dátumának időpontjában (2018.08.02) miféle frissítési segéd is települt? Vagy csak akkor frissült utoljára
Számomra a lényeg: jobb nem bántani!GEPESZ66: Tudom hogyan kell frissíteni, ha MCT-ra gondolsz. De nem akarom! Lehet felesleges óvatosság, de azt olvastam, a MS az "automatikus updat-en" keresztül csak a 100%-ban megbízható harvwer/szoftver környezetre biztosítja, a többiek később kapják meg. Ha tényleg igaz ez (mármint a MS mindent tud a gépemről és ennek elemzése után tudja mikor kaphatom meg a frissítést = amit kétlek!), megvárom az automatikus felajánlást.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Attila2003
tag
Adott egy Lenovo laptop, intel és Nvidia GPU val. Az új windowsban (de az előző variánsban is) a rohadt Nvidia lefrissiti a gyárit, és újrainditásnál már be sem indul, megfagy indulásnál. Próbáltam blokkolni a frissitéseket de akármit csinálok, csak frissit. Mit lehet tenni, mert a saját driverével működik.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Attila2003 #89815 üzenetére
Csökkentett mód, drivert visszaállítod az előzőre eszközkezelőből, közben bepipálod, hogy azért állítod vissza mert ez rosszul működik. Utána nem nyúl hozzá.
Switch Tax
-
t.imi
addikt
-
Attila2003
tag
válasz MasterMark #89816 üzenetére
Köszi! Megpróbálom.
-
trialboj
őstag
Üdv,
Van egy aprócska de annál idegesítbb problémám. Zenehallgatás, de leginkább YT videók nézése közben, naponta kb 2-3 alkalommal kicsit mintha lefagyna a rendszer, és a hang, de ez kb fél másodperc, vagy még annyi sem. Ez abból vevődik észre hogy beakad a hang, és "krákog", az utolsó két hangot játssza le, egy rövid ideig, kb 0.3 mp.
A rendszer viszonylag friss, és mivel a frissítések már naprakészek, és még mindig nem múlt el, kezd idegesíteni hogy nem-e valami komoly hardveres hibára akarja felhívni a figyelmet.
Nagyon nagyon ritka az eset, nem tudom előidézni sehogy, néha sorozat nézés közben is előjön, de leginkább netes streamnél, szóval nem az ssd, nem a hdd, nem a net kapcsolat.
Két monitor van a géphez kötve, volt gond a direct x támogatással, előző win néha megfagyott stand by képernyőnél...
Nyilván jó lenne teljesen megoldani, de leginkább az érdekelne, hogy ez nem-e proci, vagy alaplap probléma, mert ez a kettő a legújabb alkatrész, eddig nem csinálták.
AMD Ryzen 5 1600X , MSI B350 Mortar , Arctic Freezer 13 (nagyon régi 5+ év) , 1x 16gb DDR4 , AMD Radeaon R7 370 3gb 128bit, Adata SU800 256 GB SSD, WDC BLUE 1TB, Chieftec CTG-500-80p(nagyon régi 5+ év), 2x Arctic Freezer 12 (120mm)
Kösz előre is
[ Szerkesztve ]
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Döglött Róka
veterán
válasz trialboj #89819 üzenetére
Audiodg.exe-be behookolhatott valami 3rd party csoda. Ha van valami hangkezelo cuccod, szedd le. Ez csak tipp, pontos ok ilyen eseteknel legalabb 3-4 munkaora kideriteni.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
trialboj
őstag
válasz Döglött Róka #89821 üzenetére
Ez a volume progi van, ami felülírja a win alapértelmezettet. Arra használom, hogy képernyő alján, az egeret görgetve bármit le és fel hangosíthatok. Több mint 2-3 éve használom.
Szóval szerintetek csak valami softveres hiba? Amúgy nem használok vírusírtót.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Cs1csó
félisten
válasz trialboj #89824 üzenetére
Ha eltávolítod akkor lehet megszűnik de ha nem távolítod el akkor rá kell jönni hogy ez a progi okozza önmagában vagy ezt a progit zavarja be valami.
A Windows beépített védelmét használod, lehet az zavar be, időlegesen kapcsold ki és teszteld vele a kikapcsolás macerás kattints a defender ikonra a tálcán és az alkalmazás és böngészővezérlésnél is lőjj ki mindent és vírusvédelmnél is menj végig és mindent kapcsolj ki több részből áll a védelem ezért macerás
Ha így okés akkor lehet egy külső védelem jobb lenne pl. Avast free (telepítésnél csak a minimális védelem opciót válaszd)
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Win 10-t telepíteni egy külső usb-s meghajtóra. Win to go programot láttam és olvasgattam is róla. Azt esetleg meglehet vele csinálni (mert erre nem találtam infót) hogy a mostani gépemen lévő C meghajtót átklónozza és az működjön is? Esetleg más programmal megoldható?
Köszönöm -
Komi28
senior tag
válasz Komi28 #89826 üzenetére
Esetleg lehet Usb-re virtuális gépet telepíteni és arra feltenni programokat?
Lényegében azt szeretném ha egy futó gépre felcsatlakoztatom az usb meghajtót és onnan futattni szeretnék 2 programot. Ezt szeretném megoldani a legegyszerűbben. Mindkét programnak kell C meghajtó mert csak oda lehet telepíteni. Ezért elég lenne a klónozás is vagy valami egyszerű megoldás
-
King Unique
titán
válasz Komi28 #89826 üzenetére
Normál esetben a Windows To Go alatt eleve egy új, ennek megfelelő telepítés értendő, nem pedig a már meglévő, normál módon telepített rendszer átalakítása. De szükség esetén akár az utóbbi is megoldható pl. a WinToUSB programmal. Viszont azt írja a leírás, hogy akkor a helyi lemezt előtte el kell távolítani, majd USB-n csatlakoztatni és utána átkonvertálni. De akkor az a művelet után már csak USB-n lesz használható! Ha az eredeti telepítés megtartása is cél, akkor azt ez esetben előtte klónozni kellene az USB-s meghajtóra, majd utána átkonvertálni WTG-re. Vagy maradsz a normál megoldásnál, eleve WTG szerint telepíted az USB-s meghajtóra a Windows 10-et, majd utána rá azt a pár programot.
A Windows To Go megoldással futtatott Windows 10 kb. teljes értékű, ugyanúgy lehet rá programokat telepíteni stb. Lehet rá akár virtuális gépet is telepíteni és onnan futtatni, de felesleges túlbonyolítani, ha megoldható a programok natív telepítése és futtatása is.
[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
válasz King Unique #89829 üzenetére
Értem, akkor marad Windows To Go.
Azzal lehet mindenféle Win 10 telepíteni vagy csak az Enterprise verziót? (régebbi cikkekben azt írták, hogy csak azt lehet, hátha van frissebb leírásban) -
King Unique
titán
válasz Komi28 #89830 üzenetére
A Windows 10 beépített eszközével létrehozva továbbra is feltétel az Enterprise lemezkép (ISO). Illetve maga ez a lehetőség is eredetileg eleve olyan (nagyvállalati) környezetben történő felhasználásra lett kitalálva. De külső programokkal (pl. Rufus, WinToUSB) elkészítve megoldható akár a többi kiadásnál (pl. Home, Pro, Education) is.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
2 napja csináltam bootoló pendrive-ot….a bios-om 2.6 (régebbi) NTFSre formázta a pendrive-ot, valami MBR-t kellett állítanom....de a lényeg az, hogy így a RUFUS3.3 1óra10perc alatt végzett csak (plusz a windows.iso letöltése MCT-vel) 30Mb/s sávszélességnél. Ha neked is hasonló paramétereid vannak mint nekem akkor sajna ez ennyi ideig tart
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
-
jas39
tag
Srácok, mivel még mindig nincs start menüm, a műveletközpontot sem tudom megnyitni.4 értesítés látszik jobb alul, de nem jövök rá, hogy hol tudom máshol megnyitni
-
oszi666
őstag
Sziasztok!
Új laptopot fogok venni, és új windows is kellene hozzá (a mostani gépemen még az egyetemtől kapott van)
Azt kérdezném, hogy árukeresőn rákeresve, van már windows 10 13.000Ft-tól is, miközben a microsoft saját honlapján meg 45.000ft a windows 10 home. Ez hogy lehet? Meg lehet bízni az ilyen boltokban? Nagyon furcsának tűnik.It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
darvinya
titán
válasz oszi666 #89836 üzenetére
Fiókhoz kötött Win10-et tovább viheted másik gépre, így nem kell újra megvenni, de csak 1 gépen használhatod.
Amúgy nemrég írták itt, hogy ezek az olcsó Win10-ek cégről leválasztott kulcs.[link]
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
oszi666
őstag
válasz darvinya #89838 üzenetére
Szia!
köszönöm, és honnan tudom, hogy fiókhoz kötött-e?
A BME honlapjáról le kellett tölteni egy ISO-t és kaptam hozzá egy kulcsot. Nem regisztráltam akkor új microsoft fiókot.
Akkor a kulcsot tovább tudom vinni?
Illetve ez tényleg azt jelenti, hogyha egyszer megveszem a Win10 licencet, akkor azt örökre használhatom egy gépen?illetve annyi, hogy ha ezeken a boltokon kívül lehet-e legálisan teljesen legális Win10-et vegyek, a microsoftnál olcsóbban?
[ Szerkesztve ]
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
oszi666
őstag
válasz MasterMark #89841 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
King Unique
titán
válasz oszi666 #89839 üzenetére
Ha az egyetemen Imagine (DreamSpark) hozzáférésed van, akkor az eleve retail kulcsot ad, ami hivatalosan átvihető másik gépre. Plusz arról is volt szó korábban, hogy az EULA szerint akár 2 gépen is használható egyszerre. Sőt, akár a jogviszony megszűnése után is használható tovább, mert a termékkulcs nem jár le. Max. talán új gépre nem lehet már utána felrakni hivatalosan, de gyakorlatilag meg... Ha még aktív a jogviszonyod, akkor meg pláne nem téma és nem feltétlen kell most az új géphez új licencet venned.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
A sorok közt ez olvasható:
- az átvitt rendszer csak azon MS fiókba belépve lesz aktivált. Fiókból kilépve aktiválatlanná válik. Nyilván más fiókkal se fog aktiválódni.
- az eredeti gép be kell hogy legyen jelentkezve az MS fiókba amikor tönkremegy. Ha kiléptél belőle helyi fiókba és akkor megy tönkre: akkor elveszted a licenszet (kivéve ha dobozos). -
oszi666
őstag
válasz King Unique #89843 üzenetére
hát a jogviszony már régen nincs meg használni tovább használtam eddig is, abban nem voltam biztos, hogy át tudom-e vinni másik gépre.
Megpróbálom, aztán ha nem akkor megveszem a licencet, ha a fiókkal lehet használni kb forevör akkor nem vészIt is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
darvinya
titán
válasz oszi666 #89839 üzenetére
Anno itteni fórumtárstól vettem Win7 kulcsot matrica formájában, ami ASUS laptophoz volt.
Ezt raktam fel Lenovo laptopra, amit frissítettem Win10-re, és fiókba lépve egyből fiókomhoz kötötte.
Egyszóval már kulcs nem ASUS laptopos, hanem fiókomhoz kötött.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
oszi666
őstag
válasz darvinya #89846 üzenetére
és hol tudom megnézni, hogy a fiókomhoz van-e kötve? A live accountomnál nem látom a megvásárolt cuccok vagy hasonlók között.
Sem az előfizetések, sem a fizetés és számlázás alatt[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
-
sz.j
nagyúr
válasz oszi666 #89836 üzenetére
Szia!
Ha venned kell, akkor őt ajánlom. Én évekkel ezelőtt vettem tőle egy win7 Pro-t (7k körül) ami a mai napig is probléma nélkül teszi a dolgát, hol win7-ként, de többnyire upgrade win10-ként (ua a gép)
Persze Te tudod, hogy mi jó neked.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest