- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz arecibo #90750 üzenetére
Szerintem frissítsd és a regisztrációban kutakodó programokat töröld.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Aktiválással kapcsolatos gondom akadt Windows 10 home verzióval!
Előzmények: Eladtam az előző konfigom!Jelenleg elfogadja a telepítést követően a licenckulcsot, de nem képes beaktiválni a Windowst.
Hibaüzenet: Nem tudja aktiválni a windowst mert nincs érvényes digitális licence 0xC004C003
Hibakód jelentése a Microsoft szerint: Ez a hiba akkor jelenhet meg, ha a megadott Windows 10-es termékkulcs érvénytelen. A termékkulcsok egyediek – egy adott felhasználóhoz tartoznak, egyetlen PC-n való telepítéshez. Ha egy kulcsot több PC-n is használtak (vagy próbáltak használni), akkor azt a kulcsot érvénytelennek nyilvánítjuk. A Windows aktiválásához egy másik Windows-kulcsot kell használnia, amely egyedi a PC-re vonatkozóan.Hibaelhárításban megjelenik mind a 2 konfig, kipipálom a mostanit és Aktiválásra klikkelve azt írja próbáljam meg később!
Most kajak érvénytelen lett a termékkulcsom? Ez kib@szás
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
TRob1
veterán
-
makoss
veterán
Üdv!
Ezt miért írja ki minden frissítés után a tabom?
Nem megy végig kb 12%-ál megáll:
[link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Stonerice
őstag
Illetve (#90757) csicso82
Természetesen Windows Home Retail kulcsom van. Emiatt tartom kib@szásnak.
Alaplapot és CPU-t cseréltem. Adathordozók maradtak!A nyáron is cseréltem Intelről Intelre és nem volt semmi gond az aktiválással. De most AMD-n 3. alkalommal már nem akar menni a dolog !
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
TRob1
veterán
válasz Stonerice #90760 üzenetére
Na itt a hiba. AMD.
Amúgy meg hívd nyugodtan MS supportot, segítenek.
Egyébként van MS fiókod? Illetve azzal használod a rendszert?(#90762) Stonerice:
Elvileg nem kérik. (De akkor már lehet tiltott is a kulcsod. ) Mindenképp hívd őket, veszteni nem veszthetsz már többet, hisz így nem jó.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Stonerice
őstag
De mivan akkor ha számlát kérnek? Itt vettem hardveraprón a kulcsot
Igen van MS fiókom. Azzal állt fel elsőre a rendszer!Az a baj drágább is volt mintha a neten vettem volna egy viszonteladó webáruházban a kulcsot!
[ Szerkesztve ]
-
Occon adom
aktív tag
Üdv! Valaki tudná, miért nem lehet alap média lejátszónak állítani az MPC-HC (Media Player Classic - Home Cinema (MPC-HC)) programot Microsoft Proff esetén?
társítom a videót vele, vagy alap programba állítanám, de visszaáll a Windows média playerre.
Miért?
Még törölni sem lehet a windóz lejátszóját.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Occon adom #90763 üzenetére
Ez valószínűleg a fájltársítási hiba, frissítsd - update-eld - a Windows-t hátha megoldódik - nekem is volt hasonló gubanc PDF olvasónak nem akart alapértelmezetté válni a Firefox de a Sumatra-t engedte.
Annyit megpróbálhatnál még hogy ha van egy másik lejátszót telepítve pl. VLC akkor válaszd azt alapértelmezettnek és ha azt sikerül alapértelmezetté tenni akkor EZUTÁN próbáld meg az MPC-HC-t alapértelmezetté tenni tehát : Windows saját - VLC - MPC-HC így már lehet menni fog.
-
makoss
veterán
(#90767) csicso82: Őszinte legyek? Nem. Nem szeretném, mivel legutóbb is majd 3 órahossza volt de még akkor is csak 12%-nál járt, há mondom a f@szom....
[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Cs1csó #90769 üzenetére
Én már ehhez nem nyúlok, amúgy Chuwi Hi10-ről van szó.
Amúgy meg átmenetileg használom ezt, azt asztali gép szervizben van gépfelújitás miatt.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Cs1csó
félisten
Összeesküvés elméletek 2.0 Ez olyan mint amikor a Matrix 2-ik részében Smith ügynök felülírja egy ember tudatát.
Amúgy azért MCT-t kell letölteni és nem közvetlenül az MS szervereiről az ISO-t mert:
- az MCT-vel már szűkíthető, hogy pontosan milyen verziót akarsz leszedni
- amit az MCT szed le egy tömörített a végleges ISO-nál kisebb méretű ESD fájl - ha jól tudom - amiből az MCT csinál a folyamat végén ISO-t.
- plusz lehet hogy ha a letöltés szakadozik vagy egyéb probléma akkor ennek a tömörített állománynak a letöltése könnyebben folytatható az ISO-nál lehet elszállna hibával.[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz Cs1csó #90773 üzenetére
Köszönöm, akkor meghagyom, amit tegnap ráraktam a pendrájvra.
Ha ezt megcsinálom, nem fog állandóan futni az Edge? Mert azzal már régebben is az agyamra ment. Szeretek takarítgatni a CCleanerrel menet közben is, és mindig elakadt miatta, azt kérdezgette, hogy le akarom-e állítani takarítás előtt az Edge-t, holott sosem használtam.
-
Döglött Róka
veterán
-
C. s.
addikt
válasz Döglött Róka #90775 üzenetére
Szia!
Bocs, hogy beleszólok, és tényleg nem is kötözködésnek szánom, egyszerűen csak nem értem, hogy hogyan romolhat el valami attól, ha nem történik változás a rendszerben. Olyanról már hallottam, hogy egy frissítés tesz keresztbe.
-
Cs1csó
félisten
Ezeket megcsinálhatod de nézd végig hogy olyat ami kell ne tilts pl. ha kell a onedrive vagy egyéb dolgok.
A CCleaner csinált ilyet nálam is azaz azt írta hogy az EDGE még fut igaz ez akkor volt így ha egy PC újraindítás után szinte közvetlenül akartam futtatni a CCleanert mostanában - talán fél éve - már nem volt ilyen panaszom.
Használd a legfrissebb CCleaner-t.
-
C. s.
addikt
válasz Cs1csó #90777 üzenetére
Köszi szépen!
Igen, a legfrissebbet telepítettem, és úgy, állítottam be, ahogy mutattad a másik topikban.
Egy rugóra jár az agyunk:
"- nem használok egy darab UWP-s appot sem
- külső víruskeresőt használok tehát nem defender-t
- nem használom az EDGE böngészőt sem
- nem MS fiókkal használom a gépet és nem használom a one drive-ot" -
Doky586
nagyúr
válasz Cs1csó #90773 üzenetére
Na de kérem! Hülyeséget azért NE terjesszünk!
Az MCT-s ISO semmiben sem jobb a normál (techbench féle) ISO nál, legfeljebb 4GB helyett csak 3GB, de ezt még én sem nevezném döntő előnynek a 15Mbps netemmel...
De a 4GB ISO legalább több verziót tartalmaz és a wim file miatt kompatibilisebb mert ezt régen is használták (ha bele kell integrálni valamit stb)[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz Döglött Róka #90775 üzenetére
Akkor engem kizárhatnának a közlekedésből mert 36 éve egyik kocsimat se vittem sose szakszervizbe hanem otthon javítom. Mindig a legjobb műszaki állapotúak és a műszaki vizsgán érdekes mindig azonnal átment mind.
Esetleg kizárni az utcán való megjelenésből azokat akik nem új ruhába mennek ki hanem megvarrta a gatyáját mert elszakadt.
Vagy vesszenek az Android 4-5-6xx-et még használók hisz már a 9 is lassan elavul, le velük.
Zárjuk ki őket a civilizációból.
esetleg aki 60 éves elmúlt, az akár meg is dögölhet, a mentős megnézi a személyiét és széttárja a kezét: Sajnálom, Ön már elavult széria, nem segíthetek.
Hasonló a koncepció, nem?Kemény vagy.
-
Cs1csó
félisten
Szeretem ezeket a "karcsúbbra" formáló dolgokat és ha beválik akkor használom is de tartok azért az instabilitástól tehát volt olyan - a korábbi hozzászólásban leírtak miatt - kicsit felhúztam magam és ezzel: [link] eltávolítottam az EDGE böngészőt semmilyen hibába nem futottam pedig használtam ezután még egy ideig azt a rendszert de a következő újratelepítéskor már nem bátottam a CCleaner sem dobott hibát.
Ez már az a fajta beavatkozás a Windows-ba ami inkább kockázatot hordoz mint előnyt, sőt lehet ha gond van rendesen vissza sem lehet telepíteni.
DE a Shutup 10-el ilyen gond nincs, bármikor újra bekapcsolható akármelyik funkció.
-
Cs1csó
félisten
válasz Doky586 #90779 üzenetére
Az MCT nem ISO-t szed le hanem ESD fájlt majd amikor leszedte akkor KÉSZÍTI el belőe az ISO-t (erről van folyamtjelző) de nem csak ez az oka az MCT-nek - mármint hogy az MS ezt preferálja - hanem ha egy pendrive be van dugva a gépbe akkor az MCT közvetlenül arra is tud elkészíteni egy telepítőt, ami azon a gépen elvileg bootolható is lesz.
-
Döglött Róka
veterán
válasz tordaitibi #90780 üzenetére
Ne haragudj de nem erdekelsz.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Bacusuz
addikt
Akit érdekel Microsoft termék olcsón az nézze meg a pcworld linkjét.
Többek közt w10 pro 10 euroért van.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Cs1csó
félisten
válasz Doky586 #90785 üzenetére
Ez teljesen rendben van én is így csinálom: ISO letölt, lemezkezelővel megnyit tartalom átmásolva egy pendrive-ra vagy akár RUFUS-t is lehet használni aztán a pedrive-ot beteszem a fiókba és ha kell csak előkapom és mehet a móka.
DE sokan nem így csinálják nem értenek hozzá stb. vagy akár az is lehet hogy Windows 7 van a gépükön ami nem tudja megnyitni natív módon az ISO fájlt, nem értik a RUFUS működését, nem is hallottak róla stb.
Bacusuz
Ezeken mindig elbizonytalanodom, mi van ha 1-2 hónap vagy év múlva lelövik a kulcsot? Nem office hanem mondjuk Windows 10 esetén.
pl. digitális licenc, nincs fizikai matrica stb.
[ Szerkesztve ]
-
Aladyn65
csendes tag
Sziasztok!
Win 10Pro x64 (1809) van a gépemen. A konfig. Gigabyte GA 970-A DS3P alaplap, FX4300 proci, 4x2 Gb Kingston memória, Gigabyte HD 6670, Gigabyte GZ-G3 Plus házban
Új billentyűzetet vettem (Gamdias V2 Essential Combo) és a következőket produkálja a rendszer:
1/ Alvó módba kapcsolás után azonnal ébred.
2/ Kikapcsolt állapotban is világít az egér meg a billentyű.
Szeretnék SEGÍTSÉGet kérni Tőletek! Be lehet-e állítani, hogy csak a bekapcsoló gombbal lehessen ébreszteni, illetve kikapcsolás után az USB portok ne kapjanak áramot?[ Szerkesztve ]
Üdv. Aladyn
-
Csupingo
veterán
válasz Aladyn65 #90788 üzenetére
Nekem a bios-ban kell bekapcsolni az "eup 2013" -at. Néha erp néven található. Ilyenkor elvileg nem maradnak áram alatt az usb portok. Talán a win-ben is van valami erre vonatkozó beállítás, abban az itteni szakik tudnak segíteni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
C. s.
addikt
válasz Cs1csó #90781 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, csak nem merek ményen beletúrkálni, mert annyira nem értek hozzá. Az én szintemen biztosabb az, ami bármikor visszaállítható 1-2 kattintással.
Nem is merek alaposan utánaolvasni a W10-nek, mert csak az, amit edidg fél füllel hallottam az adatgyűjtési rögeszméjéről, éppen elég. Ha jobban beleásnám magamat, még áttérnék Linuxra. (Ez nem piszkálódás! Mindentől függetlenül, bármelyik Linux ezerszer jobb, mint a Windows, régen sokat használtam, szerettem, csak sok programom nem fut rajta, és nincs megfelelő alternatívája.) A struccpolitika az egyetlen esélye(m). Azt azért remélem, hogy ez nem fogja egyfolytában a HDD-t tekergetni, mint a 8.1, mielőtt kiderítettem, melyik "frissítés" felelős érte. Annak szakértők szerint csakis az adatgyűjtés volt a funkciója, semmi más. Miután letöröltem, megszűnt a probléma, a rendszer pedig rendesen működött mindvégig.
"Szeretem ezeket a "karcsúbbra" formáló dolgokat"
Ismersz még más trükköt is? (Ami biztonságos.)
-
-
-
Cs1csó
félisten
A Wise care 365 Free-nek is van egy különböző beállításokat módosító része, ennek a nagy része nem valós gyorsulás csak pl. az áttűnési effektek kikapcsolása, gyorsítása stb.
Ezen kívül még az említett Shutup 10 és a CCleaner.
Amiben még ezen kívül hiszek:
- időnként a rendszer újratelepítése
- az alap driver-ek felpakolását a Windows-ra hagyni, manuálisan csak a legszükségesebbeket pl. VGA driver
- bevált programok használata amikről tudom mit csinálnak
- naprakész rendszer, ha elég sokat van bekapcsolva pl.: torrent miatt a rendszer akár úgy is hogy nem is vagyok otthon akkor ami kínja van ezekben a "passzív" időszakokban meg szokta csinálni: karbantart, ha van még telemetria amit nem lőttem ki azt is lerendezi de a víruskergetőm vagy más program is aminek engedélyezve van az lefuttatja a maga keresését, frissítését.
Ezek utána ha jön egy "aktív időszak" engem soha nem akadályoz a rendszer.Ismerek olyat aki SOHA sem kapcsolja ki a gépét és amikor épp nem előtte ül akkor egyből altatja szerencsétlen Windows vagy egyéb programok soha sem találhatnak olyan passzív időszakot amikor az előbbi dolgokat lerendezzék és akkor persze jön a sírás hogy épp mikor gépezik jön a frissítés ami leöli a sávszélét egy időre stb. Vagy az olyan programok amik lefrissültek a háttérben de szükségük lenne egy újraindításra azok is esetleg dobnak egy "zavaró"(!) üzenetet erről.
Rengetegen panaszkodnak pl. itt a PH-n is a böngészőjükre hogy ilyen rossz meg olyan rossz aztán egy Adwcleaner futtatás vagy egy alapos eltávolítás/újratelepítés szelektív szinkronizálás után "megtáltosodik" a böngésző mert volt benne már számos olyan beállítás beragadt dolog ami simán okozhatta az anomáliákat.
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Az miért van, hogy megosztott mappáimat nem látni?
Tehát rámegyek, Hálózatra és nincs ott a PC-m de laptopokat megoszott mapákkal mutajta Xboxot is mindent. Viszont ha manuálisan beírom számítógép nevét simán meg tudom nyitni.
Profil magánjellegű, hálózatfelderítés nyomtató és fájl megosztás is be van kapcsolva. 7-es windowson simán láttam szóval nem értem :S
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest