- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz Döglött Róka #90847 üzenetére
LTSC-t használok itthon a HTPC-m oprendszerének, otthoni környezetben. Mi a gond ezzel?
Switch Tax
-
Geth
veterán
válasz MasterMark #90851 üzenetére
Mennyibe fáj egy ilyen most?
-
Döglött Róka
veterán
Hony nem férhetsz hozzá legális forrásból LTSC-hez otthon
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
zolee001
őstag
Az Enterprise verzió a gazdag media featurejeiröl hires de amugy magánügyed,használd egézséggel
-
Döglött Róka
veterán
válasz MasterMark #90855 üzenetére
Be ne add hogy 2-3 havonta újrarakod...
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
MasterMark
titán
válasz Döglött Róka #90856 üzenetére
180 napos az eval verzió. Amúgy eddig is muszáj volt újraraknom elég sűrűn, mert valamit mindig elrontott a win update. (Ugye elég specifikusan vannak beállítva rajta a dolgok.)
Amúgy valószínűleg linux lenne rajta, ha az SPDIF transzporthoz nem csak Win driver létezne.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Döglött Róka
veterán
válasz MasterMark #90857 üzenetére
Eval hivatalosan 90 nap. Mit ront el az update? Tudtad hogy főverziónál olyan uex bugokat is javítanak amit LTSC-n nem?
-
SoldierL
senior tag
Szerintetek melyik a legstabilabb win10 build? 1607? Ugy hallottam. Honnan lehetne eredetibe letölteni? Kulcsom az van hozzá.
-
zolee001
őstag
válasz Döglött Róka #90858 üzenetére
A HTPC nek ugyan milyen media alrendszer kellene::-)
-
Döglött Róka
veterán
válasz SoldierL #90859 üzenetére
Szia, 1607 már nem támogatott OS csak LTSC-n.
Mindig a legfrissebb a legstabilabb mivel az tartalmazza a legtöbb javítást. Mielőtt a többiek nekiállnak okoskodni, hogy ez nem igaz, de, igaz, tény
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #90760 üzenetére
Sziasztok!
Nemrég akadt gondom egy Retail win10 kulccsal.Sikerült távoli eléréssel megvitatni a Microsoft külföldi ügyintézőjével, hogy miért nem fogadja el az termékkulcsomat a Windows 10 szerver az aktiválás során!
Csatlakozott az ügyfélszolga a gépemhez, kikereste a beírt kulcsot és a firmware adatokat stb.. valami progival…. és azt felelte, hogy elértem a licenchez tartozó aktiválási limitet.
Ez lett volna kb a 4. alaplap mióta megvan ez a aktiváló retail Windows 10 home kulcs.
DE.. szivesen segít egy új vásárlásában
Nos, nem tudom hogy vagytok vele de én úgy tudtam az a Retail lényege hogy bárhol és akárhányszor csak akarom.. akkor használhatom egyszerre csak 1db PC-n.
Szerintem ez nem fair, és nem is láttam leírva ezt sehol még.
Azért kíváncsi vagyok hogy erről tudott-e itt bárki közületek ?Ennyit a black weekről
Szép napot mindenkinek!Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
MasterMark
titán
válasz Döglött Róka #90858 üzenetére
Tudom de nem nagyon kell semmi. Az update újrateszi a drivereket amit ő gondol jónak, így minden beállítás megy a kukába.
Már tényleg csak 90 nap, eddig 180 volt vagy rosszul emlékeztem.
zolee001: Nem értem továbbra sem, hogy mi kéne. Képet a Kodi csinálja saját kodekkel, hang WASAPI-n megy ami az LTSC-ben is benne van.
Switch Tax
-
Döglött Róka
veterán
válasz MasterMark #90864 üzenetére
Akkor tiltsd le a driver frissítést ha valami speciális cuccod van, pro-n ugyanúgy le lehet.
-
SoldierL
senior tag
válasz Döglött Róka #90862 üzenetére
Köszi a választ! Akkor naprakészen tartom inkább. Amúgy nektek Pro vagy home van?
-
Stonerice
őstag
válasz zolee001 #90865 üzenetére
Oh az jólenne
Kb addig bírja aktiválatlanul a Windows is.
Akkor várok türelemmel és reménykedem hátha újra működni fog a telepítő/aktiváló kulcsom.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
zolee001
őstag
válasz MasterMark #90864 üzenetére
How to temporarily prevent a Windows Update from reinstalling in Windows 10
Ez csak egy modszer,magában a windowsban 3 helyen lehet ugyanezt beállitani
Csak,hogy ne kelljen driver updatek miatt reinstalálnod.naponta[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Döglött Róka & zolee001: Tudom, le is vannak tiltva, nem a kis updatek túrják le, hanem a nagy feautre update-ek. Újrarakni meg nem miatt kell, hanem mert mindig valami félremegy. LTSC-ben ugye nincs nagy update, meg egy csomó felesleges cucc nincs benne amit amúgy sem használok jót tesz a DPC latency-nek.
Switch Tax
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #90869 üzenetére
Olvastam arról (külföldi fórumon), hogy lehet hogy egy Microsoft Accounthoz kötik az aktiválások számát ha hardver csere történik?!
Ezzel lehet teszek egy próbát.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Döglött Róka
veterán
válasz SoldierL #90868 üzenetére
Home a sajátomon illetve Enterprise a cégesen. Laboron pro meg enterprise
Otthonra a Home tökéletesen elég.
Milyen gyenge gép az hogy DPC-latency-vel kell számolni pár feature miatt? 386?
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz MasterMark #90872 üzenetére
Mennyi a latencyd?
-
MasterMark
titán
válasz Döglött Róka #90875 üzenetére
Audio szempontból fontos, így is pattog a hang néha. AMD A8. (Igaz, ez valami driver baj miatt van.)
Geth: Nem tudom, nem mértem.
zolee001: Így van.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Döglött Róka
veterán
válasz MasterMark #90878 üzenetére
Én értem, nálam egy szimpla home-on nem pattog a hang, pedig keverni is szoktam midi controllerrel laptopon. Szóval ott valami el van kefélve.
-
zolee001
őstag
válasz MasterMark #90872 üzenetére
Egyébként ha érdekes lehet: Home Server
-
Geth
veterán
válasz MasterMark #90878 üzenetére
Nálam a legigénytelenebb gépnél se ment 1 ms fölé (ami lehet hogy sok, nem értek hozzá, nem pattog ).
Amikor para volt, latencymonnal megnéztem melyik driver a ludas és cseréltem. -
törölt tag
válasz Döglött Róka #90862 üzenetére
Tények: 1809 a legfrissebb, viszont október eleji kiadáskor hamar visszavonták, aztán november közepén újra kiadták félig-meddig (WU-n nem) azzal az ajánlással várjon a nép az automatikus rolloutra és WU azóta se terjeszti nagyban így sok tapasztalat sincs vele három hét alatt. Ha stabilitás szempontból kérdez valaki inkább a félév alatt szépen foltozott 1803 buildet ajánlom most, a visszavont majd félig újra megjelent pár hetes új helyett. (egyik gépen nálam is már 1809 megy frissítési asszisztenssel feltéve, két hét alatt egy kékhalált leszámítva egész jól)
[ Szerkesztve ]
-
SoldierL
senior tag
válasz Döglött Róka #90875 üzenetére
Nem gyenge a gépem. Asus gamer laptop. i5/ gtx 1050 4gb/ 8 gb ram. Most néztem meg, nálam is 1809 van. Vissza lehet valahogy lépni az 1803-ra?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hogyan tudom megnézni, hogy egy alkalmazás (kliens program), milyen kimenő kapcsolatokat nyit?
Esetleg be lehet állítani egy loggert egy session erejéig? Indítom, hagyom menni pár perc, kilép, közben egy fileba menteni, hogy milyen szerverekkel kommunikál a program.
Köszke.
-
vlevi
nagyúr
válasz #57018880 #90884 üzenetére
"milyen kimenő kapcsolatokat nyit?"
Process Explorer például.
Pont ma próbáltuk ki, igaz, teljesen más dolog miatt, de akkor láttam, hogy bizony-bizony némely alkalmazásnál vannak tcp kapcsolatok, amit nem tudtunk mire vélni.
De a feladatkezelőből előhívható erőforrás figyelőben is van hálózati kapcsolat megtekintési lehetőség. -
-
Döglött Róka
veterán
válasz #57018880 #90889 üzenetére
Csak tipp, ha webalkalmazás akkor Fiddler Trace
-
törölt tag
válasz Döglött Róka #90887 üzenetére
Nincs már 30 nap lehetőség egy ideje, csak 10.
For a limited time after upgrading to Windows 10, you’ll be able to go back to your previous version of Windows by selecting the Start button > Settings > Update & Security > Recovery and selecting Get started under Go back to the previous version of Windows 10. This will keep your personal files, but it'll remove apps and drivers installed after the upgrade, as well as any changes you made to settings. In most cases, you'll have 10 days to go back.
-
svgyula
addikt
válasz FroZone99 #90867 üzenetére
Szia! Teljesen mindegy. Ha vannak fontos dolgaid akkor win-ből setup.exe Ha nem fontos akkor külön és gyalu az egész lemez, vagy csak az aprók és a rendszer felület.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
C. s.
addikt
válasz Cs1csó #90810 üzenetére
Így már világos, köszönöm szépen!
"A CD-n kévő driver-ek általában már akkor elavulnak amikor rákerülnek a CD-re"
A múlt héten vettem egy hangkártyát, a mellé adott CD-n az XP-hez, a Vistához és a W7-hez volt illesztőprogram. Az XP már hivatalosan halott, a Vistát nem tudom. Nagyon naprakész!
-
qqzs
őstag
Hol lehet megnezni a logot amit a sikertelen 1806 ra uprage alatt ir visszallas utan.
Eladó: GTS450
-
törölt tag
Megjelent az áruházban a Windows Performance Analyzer
-
Albigator
őstag
Hali!
Megint megosztási, hálózati problémák léptek fel.
Már korábban is írtam a bajom amit szerencsére akkor sikerült is megoldani nagy nehezen. Nem teljesen értettem a pontos miértjét de legalább működött.Most is hasonló a helyzet, csak a laptop újból lett rakva végre egy SSD-re UEFI módban (régen HDD és Legacy mód volt), friss tiszta 1809-as win10 pro települt, míg az asztali gépen maradt a 1803-as win 10 pro.
Minden normálisan be van állítva a megosztott mappán és engedélyein kivűl is (funkció felderítők a szokgáltatásoknál, mindenféle megosztás bejelölve, médiaadatfolyam is stb... )
De kezdetetkől mostanáig csak a frissebb 1809-es wines laptop látja rendesen a régi gépet míg fordítva viszont nem...
Pedig csak ezután módosítottam a Hálózat nevét is azonosra (Hálózat 2) de még most jó a pc --> laptop kapcsolat.
Se az SSD-t nem látom (asztal, dokumentumok stb) se a HDD rackben lévő vinyót amit talán meg is értenék, mert talán az USB bekavarhat.
\\IP címre és \\gép névre is próbáltam rákeresni intézőben de a "Win nem tud kapcsolatot létesíteni" . Pedig a hálózatnál látszik is...Jelszóval és anélkül is próbáltam.Szóval nem tudom mi lehet, valaki valami ötlet?
Más: Ahogy olvastam a fényerő elállítodás ki/bekapcsolás után se egyedi eset, itt is jelentkezik eme gyönyörű hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Aladyn65
csendes tag
válasz Csupingo #90790 üzenetére
Köszi! Végigjártam a bioszt és egy halom beállítási lehetőséget. Végül ma este sikerült megtalálnom az eszköztárban a billentyűzet tulajdonságaiban. Az energetikai beállításoknál van lehetőség az ébresztés ki - be kapcsolására. Áramtalanítani az usb aljzatokat nem sikerült, de így már el leszek vele. Még egyszer köszi a segítséget!
Üdv. Aladyn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Háztartási gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Öregszem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Mazda topik
- AliExpress tapasztalatok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest