Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    Sziasztok!

    Csak részben kapcsolódik a kérdésem, de:
    Van egy Win10 64bit kis HTPC amire kapcsolódik egy USB 3.0 külső vinyó. Ezen a külső vinyón nincs semmi alkalmazás, csak filmek, képek, ilyesmik.

    Az a problémám hogy kedves gép ezt a külső vinyót nem állítja le - valami folyamatosan aktívan tartja:
    5 percre van állítva az energiagazdálkodásnál a vinyók kikapcsolása, de mégis csak csak ritkán (mondjuk óránként kétszer) jut el odáig a rendszer hogy leállítsa ezt a külső HDD-t, és akkor is maximum 2 percen belül újraindítja.

    Amit eddig próbáltam:
    - meghajtó tulajdonságainál a fájlok indexelésének kikapcsolása
    - vírusirtó (Comodo Internet Security) Antivirus részének teljes letiltása
    - Serviio (hostolja a külső vinyón lévő filmeket) Service teljes leállítása
    - qBittorret leállítása (annak ellenére hogy egyáltalán semmihez nem nyúl ami ezen a külső vinyón van (kizárólag a belső/fő vinyón dolgozik), gondoltam hátha...)
    - Windows Search service leállítása

    Ezek egyike sem segített ill. ha egyszerre mindent kikapcsoltam akkor is rossz. Szinte folyamatosan megy a külső vinyó, csak ritkán és rövid időkre áll le, a hangja pedig nagyon zavaró tud lenni, főleg éjszaka.

    Hogy tudnám kitalálni hogy kedves Win10 mi a jó francért nem kapcsolja ki ezt a HDD-t, vagy épp mi az a program ami miatt szerinte mindig újra kell indítani?? :F
    Próbáltam kicsit nézegetni a Task Manager performaciára vonatkozó részét de folyamat 0% aktivitást mutat ezen a külső HDD-n.

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák