-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
-
GAbre
veterán
Üdv!
Cseréltem procit 1 régebbi inteles gépben,azóta hosszú töltés és kékhalál fogad.
Az f8 bill-re meg a biosz választókép jön be.
A windows 10 nem lép rá semmit.Ez már nincs és rossz a netes leírás is,hogy kéne lennie?
-
tordaitibi
veterán
W10, eladtam a gépet de az ssd-t nem, betettem egy m2-to-usb házba és pár napja így használom a tartalék pc-mmel, hiba nélkül. Nemsokára meglesz egy másik pc, abba beteszem és mi se történt. Eddig gond nélkül ment, a mai rendszerindításnál karikázik, javítgat, majd meghal. Unaccessible boot device hibaüzenettel.
Csökkentett módba simán feláll, indul.
Safe mode, megfutottam minden kört, eltávolítottam a frissítéseket is hátha ez kavart be. Eredmény nulla, a W10 nem tud elindulni.
Eventlogba ezek vannak,A DCOM "1084" hibát jelzett a(z) DispBrokerDesktopSvc szolgáltatás "Nem érhető el" argumentumokkal való indításakor, a következő kiszolgáló futtatásához:
DispBrokerDesktop.GlobalBrokerInstanceA(z) Dhcp szolgáltatás függ a(z) AFD szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik.A(z) nsi szolgáltatás függ a(z) nsiproxy szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik.A(z) Dnscache szolgáltatás függ a(z) AFD szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik.A(z) Wcmsvc szolgáltatás függ a(z) nsi szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
A függő szolgáltatás vagy csoport elindítása nem sikerült.A DCOM "1084" hibát jelzett a(z) netprofm szolgáltatás "Nem érhető el" argumentumokkal való indításakor, a következő kiszolgáló futtatásához:
{A47979D2-C419-11D9-A5B4-001185AD2B89}Valakinek ötlete, ne kelljen eldobnom egy 2 éves felcicomázott felszoftverezett W10-et?
a rendszer naprakész, retail liszensz, bár ez ugye perpill nem játszik mert más vas van alatta.[ Szerkesztve ]
-
Zoz
őstag
válasz GAbre #144302 üzenetére
1) procicsere előtt kikapcsoltad a gyorsindítást? Ha nem, akkor nem meglepő, ha összedőlt.
2) Arra gondolsz, hogy F8 boot menü, és onnan Csökkentett mód választás?
Alapértelmezésben nincs, Microsoftnak az a elképzelése, hogy tudjad előre, hogy mikor fog összeomlani a Windows-od, és előtte SHIFT gombot nyomvatartva állítsd le.(Aki nem így gondolja, az visszakapcsolhatja a régi módit. Célszerű telepítés után egyből, mert kitudja mikor lesz szükség rá...)
Most nyomogasd töltődés közben szorgalmasan a resetet, jó esetben egy idő után észreveszi, hogy gebasz van, és belép a hibakeresési módban, ahonnan már választható az indítási beállítások.
-
King Unique
titán
válasz GAbre #144302 üzenetére
Ha a Windows 10 leállítása előtt nem lett kikapcsolva a Fast Startup, vagy nem Shift + leállítás módszerrel lett leállítva, akkor annyira nem meglepő, ha hardvermódosítás után gondok vannak a bootolásnál.
"Az f8 bill-re meg a biosz választókép jön be."
Miért, minek kellene bejönnie?
Ha a csökkentett módba célzol, akkor abba a belépés F8-cal Windows 7-nél volt utoljára alapértelmezetten, Windows 8 óta eleve nem úgy működik. Modern Windowsoknál a Legacy F8 Advanced Boot Options külön előzetes beállítással oldható meg, vagy más módon is elérhető a csökkentett mód.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tordaitibi #144303 üzenetére
"betettem egy m2-to-usb házba"
"használom a tartalék pc-mmel"Mármint ha USB-s meghajtóról lett futtatva a Windows 10, akkor oda normál esetben Windows To Go szerinti telepítés szükséges, vagy a meglévő helyi telepítés átkonvertálása. Jó esetben ugyan akár enélkül is működhet utólag USB-n csatlakoztatva a Windows 10, aztán hogy mennyire stabilan, az más dolog.
Másik PC, azaz másik hardverkörnyezet, vagyis + hibalehetőség, normál esetben szokás odafigyelni előtte pl. ezekre, bár itt a WTG megint megkavarhatja a dolgot."Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik."
Akkor felmerülhet, hogy annál az eszköznél tényleg valami gond van, pl. csatlakozási probléma USB-n, vagy eszközhiba.
Itt most nem teljesen világos a leírtakból, hogy csak USB-n lett futtatva a valamilyen M.2 SSD-ről a Windows 10 és csak ott jelentkezik a probléma, vagy a PC-be szerelve és ott indítva is.
Ha belakott rendszer és macerás reprodukálni a jelenlegi állapotot, akkor ugye nem ártott volna előtte egy rendszermentés, sőt az ilyenkor alap kellene hogy legyen.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz King Unique #144306 üzenetére
Igen jól mondod.
Volt "A" pc, kivettem belőle a rendszer ssd-t, betettem ub3 házba és bedugtam "B" pc-be.
5 napja használom így, azóta volt legalább 20 boot, gond nélkül.
És tegnap délutántól nem tud elindulni.
Az usb3 házon van egy led, az villog ha írás-olvasás történik.
Bootnál villog, betölt az indítóképernyő, karikázik, és ilyenkor nem is villog a led azaz nem tud továbbmenni, megakad, valamit nem tud betölteni és hibával elszáll.
Csökkentett módban betölt az indítóképernyő, a led folyamatosan villog és be is tölt a csökkentett mód.
Ha bármi usb hiba, fizikai csatlakozás hiba lenne, vagy behalt volna az usb átalakító, akkor nem menne a csökkentett mód sem.
Van mentésem, 1terás külső hdd-n ami jelenleg a fiamnál van, 2 nap múlva tudok hozzáférni és addig is próbálnám megoldani. -
hhgygy
senior tag
válasz King Unique #144306 üzenetére
A leírt problémához nem tudok hozzászólni, de azt megerősíthetem, hogy egy gépből kivett működő Windows ssd külső házból simán fut nálam USB-n keresztül lassan már egy éve. Én ezzel biztositom, hogy a gépben lévő Windows meghibásodása esetén csak berakom ezt a külsőt, amit naprakészen tartok, tehát például az összes update is rámegy USB-n keresztül futtatva a Windowst.
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
King Unique
titán
válasz tordaitibi #144307 üzenetére
Akkor már csak azt kellene tudni, hogy pontosan mi történt tegnap délután, ami a hibát kiválthatta. Ahol ugye a másik hardverkörnyezet is potenciális hibaforrás lehet, van amikor másik típusú USB-port illetve vezérlő is bekavarhat, stb.
(#144308) hhgygy:
Tudom, azért is lett leírva, hogy jó esetben működhet a local install utólag WTG módban mindenféle beavatkozás nélkül. Viszont olyan is van, hogy nem és szükséges manuálisan az utólagos átkonvertálás, vagy eleve a WTG szerinti telepítés ha olyan használat a cél. -
Cs1csó
félisten
Üdv, találkoztatok már azzal a "hibával" hogy az automatikus karbantartás csak akkor áll - pl. a számítógép bekapcsolása után vagy újraindítás után - ha vége az IDLE állapotnak és pl. hozzáérünk az egérhez vagy billentyűzethez.
Csináltam tesztet: reggel újraindítottam a gépet és elmentem majd kb. 9 óra múlva hazaértem hozzáértem az egérhez bele mentem a biztonság és karbantartás részbe és a karbantartás legutóbbi időpontjának azt az időpontot írta ki amikor "hozzáértem" az egérhez tehát vége lett az IDLE állapotnak.
(korábban bekapcsolás vagy újraindítás után - ha nem nyúltam a géphez - akkor kb. 1 órán belül lefuttatta a karbantartást és az véget is ért, tehát el is kezdte és magától be is fejezte. -
tordaitibi
veterán
válasz King Unique #144309 üzenetére
Fejlemény van.
Behoztam ma a melóhelyemre az usb-s W10-et.
Kipróbáltam 1 desktop és 1 laptopon.
Csont nélkül azonnal elindult mindkettőn, annyit írt ki hogy Eszközök beállítása, és máris bedobta az Asztalt, minden működik.
Mivel abba a gépbe amibe 15-20 boot után meghalt, arra tudok gyanítani hogy leszedett magának valami drivert amit nem kellett volna és felpakolta, ezután jött a boot hiba. És ezt erősíti meg az is hogy cökkentett módban, amikor egy vagon drivert nem tölt be, elindul.
Nade ezt megtalálni....
Hogyan lehetne? -
King Unique
titán
-
pube111
senior tag
Alvó módban néha felpörőg a hdd. Mit csinál ilyenkor a gép? Hogy lehet ezt tiltani? Azt szeretném, hogy alvó módban ne csináljon semmit. Aludjon.
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
128-as SSD-ről költöznék nagyobbra. A gépen Windows 10 Pro van (A windows-t a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták)
Nem szeretném a teljes rendszert migrálni, csak azt szeretném, hogy az Új SSD-n egy tisztán telepített, aktivált Windows 10 legyen.
Pontosan hogyan kellene eljárnom? (próbáltam visszaolvasni, de nem találtam pont ilyen problémát)Köszönöm
-
törölt tag
válasz Cs1csó #144310 üzenetére
Már megszoktam, hogy havonta ránézek lefutott-e valóban. Valami van vele, első komment redditen is.
-
King Unique
titán
Ha digitális licenccel lett aktiválva a Windows 10, akkor ugyanazon PC-n ugyanazon kiadás (Pro) újratelepítésénél nem kell újra megadni a termékkulcsot, automatikusan aktiválódni fog a Windows 10 digitális licenccel, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Az SSD
—►
SSD csere esetén eleve adott a klónozás lehetősége, vagy ha nem lehet mindkét SSD-t egyszerre a PC-be tenni akkor a mentés - visszaállítás lehetősége, felesleges kizárólag csak a meghajtócsere miatt a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et, de mindegy.[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz King Unique #144317 üzenetére
#King Unique és #Zoz:
Köszönöm szépen -
Cs1csó
félisten
válasz #86564352 #144315 üzenetére
Érdekes, amúgy pontos a hiba leírása, az automata karbantartás elindul de magától nem áll le, szerencsére azért ha "hozzáérek" a géphez (egér megmozdítása stb.) akkor abbahagyja.
Tegnap este csináltam egy tesztet: ahogy írtam "hozzáértem" az egérhez tehát így végül abbahagyta a karbantartást de utána a monitort kikapcsoltam, majd hagytam a gépet és most értem haza nemrég ránéztem és megint akkor hagyta abba amikor ránéztem tehát a legutóbbi karbantartás óta is újra elindult megint - magától - de megállni csak akkor áll le ha emberi tevékenységet észlel.Amúgy azt hittem én baxtam el valamit úgyhogy hétvégén újratelepítettem a gépet.
Legalább megnyugodtam.
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy vettem egy új Lenovo notit ideapad 3.
Elkészítettem a telepítős usb-t de sajnos az nvme ssd-t nem látja a telepítő.
a boot menüben sem tudok evvel akapcsolatban semmit állítani csak annyit hogy megjelenik efi devicenek az usb.
ötlet esetleg?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
törölt tag
válasz Cs1csó #144320 üzenetére
Nálam a bejelentkezési képernyő spotlight kép ragadt be hónapok óta. Van rá leírás hogyan kell helyrepofozni, van rá program is. Már nem érdekel, beraktam egy fix képet. Windows és MacOS között mászkálva ilyen apróságok már nem húznak fel. Win10-en frissült a Fotók app, Win11 féle leszivárgott erre is. Gyorsabb nem lett, cserébe kivettek belőle hasznos funkciókat. (retus eszköz, piros szem javító)
-
Cs1csó
félisten
válasz #86564352 #144323 üzenetére
Szomorú. Amúgy jött újabb komment és tényleg ez van sajnos, hogy mivel SOHA nem fut le teljesen ezért bármikor amikor magara hagyja az ember a gépet elkezdi a karbantartást és ez a "loop" addig tart ameddig megint nem nyúlok hozzá. Ha meg manuálisan adom ki az utasítást akkor meg soha nem fogja abbahagyni - ha jól figyeltem - max ha lesz egy újraindítást akkor kezdni megint az automatát.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Cpu-t cseréltem a gépben.
Előzőleg stabil volt,soha 1 gond.
De azóta naponta többször fogja magát és újraindul.
Eseménynaplóban ennyit találtam a mostani újraindításnál:
A szolgáltatás (luafv) a következő hiba következtében leállt.Avatar
-
Brekkk
senior tag
Adott 3 számítógép. 1 db "A" helyen lenne, 2 db pedig "B" helyen. Minden gépen win pro 10 fut. Az "A" helyen lévő gépről szeretném irányítani a "B" helyen lévő gépeket. Csak alap funkciókat használnék rajtuk. Újraindítás, vírus ellenőrzés, 1-2 program futtatása. semmi 3d vagy hasonló. Erre a remote desktop megfelelő lenne?
-
tordaitibi
veterán
válasz King Unique #144312 üzenetére
Amit tudtam elkovettem.
Gyanus, datumhoz kozel allo driverek leszedese, de eredmenytelen.
Csokkentett modba visszallitottam alaphelyzetbe, azonnal jol elindult.
Fiamtol visszakaptam a hdd-t amin 2 hetes mentes volt, visszallitottam, siman elindult.
Vagyis valamit magaval csinalt valamit a Win ami miatt ezen az 1 pc-n nem tud bootolni. Most igy hasznalom, kivancsi vagyok megint ongyilkos lesz-e ezen a pc-n.Csak erdekesseg keppen irtam le ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
faölelgető
csendes újonc
Sziasztok, egy nagyon fura problémám van.
Win10 Pro OS-en vagyok és ha bármely böngészőt (Chrome, Edge, Firefox) teljes ablakos módban használom, majd minimalizálom a tálcára és vissza akarom nyitni onnan, akkor bezár. Jelenleg manuálisan húzom ki a képernyő széléig őket és nyilván együtt tudok élni ezzel (megjegyzi a win a pozit), de jó lenne megoldást találni rá.
Több hónapja van már a jelenség, videokártya drivert frissítettem, böngészők naprakészek. Win reinstallt nem szeretnék. Egyéb ötlet? -
tibaimp
nagyúr
Windows 10 visszaállítási pontból hogyan is lehet magát a Win10-et visszacsinálni?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
King Unique
titán
-
tibaimp
nagyúr
válasz King Unique #144342 üzenetére
Kösz
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
lanszelot
addikt
Hello
A játékok az OneDrive Documents -be mentik magukat.
Újra kellett raknom a W10 -et.
Hogy tudom megcsinálni, hogy ne a felhőbe legyenek ott a file-ok?
Ha máshova letöltöm, és vissza másolnám, akkor felül akarja írni.
Nem találok sehol olyat, hogy helyi file legyen ne felhőben. -
sisi22
aktív tag
Osszefoglalot atolvastam, de ket eves, ezert inkabb kerdezek:
Egyetemrol leselejtezett PC-t kapott ajandekba egy raszorult, Win7 Home Premium van rajta, win10-re frissites lehetseges ingyenesen?
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
Cs1csó
félisten
válasz sisi22 #144345 üzenetére
Próba szerencse. Valószínűleg nem lesz gond és "megkajálja" a Windows 10 telepítőt - hardverileg - és miután telepítetted - ha automatikusan nem a megfelelő települ pl. Home-Home akkor manuálisan ugye a Home-ot kell kiválasztani és akkor simán aktiválja magát a rendszer ha netet kap.
-
King Unique
titán
válasz sisi22 #144345 üzenetére
How to Upgrade to Windows 10 from Windows 7 for Free
Igen, nem hivatalosan továbbra is működhet, beaktiválódhat a Windows 7 kiadásához passzoló Windows 10-kiadás az upgrade után digitális licenccel.
+ Nemcsak a Windows 7—►
Windows 10 in-place upgrade, hanem a Windows 10 clean install is opció, utóbbinál értelemszerűen a Windows 7 termékkulcsát kell megadni az aktiváláshoz.[ Szerkesztve ]
-
sisi22
aktív tag
válasz King Unique #144347 üzenetére
Koszonom mindkettotoknek a gyors valaszokat.
Clean install-ra gondoltam, csak felmerult bennem, hogy talan egyetemek speci enterprise-os liszenszet kaptak, es igy egyedi frissites nem lehetseges.
[ Szerkesztve ]
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
King Unique
titán
válasz sisi22 #144348 üzenetére
A spéci kiadás pl. a Pro Education / Education / Enterprise, ellenben az lett leírva eredetileg, hogy Windows 7 Home Premium kiadás van telepítve arra a laptopra, ami normál esetben jogtiszta licencet és aktivált állapotot feltételez, aminél működhet az ingyenes váltás Windows 10-re.
Egyéb esetben, aktiválatlan vagy kerülőúton aktivált Windows esetén viszont nincs miről beszélni és kb. itt be is lehet fejezni a témát, ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs