Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Ispy #34352 üzenetére

    Igen, nagyon nagy szivatás lenne, ha tényleg kimaradna. Mert azt azért senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy system image backupot, vagy akár a file mentést, ahol könyvtáranként szabályozhattam, mit mentsen, pl. firefox profilet igen, de abból a cache-t ne, satöbbi, hogy ezt a mentést a file history pótolhatja? Az talán tudja használni a FH-t, akinek van néhány terabájt szabad helye egy NAS-on, amire állandóan firkálhat, ráadásul nincs sok dolga, amit menteni kell. De az, aki eddig hetente egyszer rádugta az USB-s vinyót a gépre és csinált egy backupot, annak a FH marhára nem jó. Én próbából bekapcsoltam, de egyrészt számomra igencsak fapados volt, alig állítható be benne valami, másrészt ha 1 napig nem volt rádugva a külső vinyó, akkor már virnyákolt, hogy jááájjjmileszdugjambeneki :D
    Ebből való visszaállítás szintén kérdéses, hogy hogyan működik.
    Ráadásul, ami még a backuppal együtt eltűnt, az a windows intézőben a könyvtáraknál az előző változat. Ezt a win7 a backupon kívül a volume shadow copyval is tudta menteni (persze, amíg volt rá hely). De fordult már elő velem néhányszor, hogy áramszünet, vagy akár véletlen belekókányolás miatt megsérült 1-1 könyvtár a gépemen, pl. firefox profil, satöbbi. Win7-en még a backupot sem kellett elővenni, mert a könyvtár előző változatánál ott volt a legutóbbi (általában valamilyen frissítés, telepítés, egyéb dolog által készített rendszervisszaállítási pont miatt készült) állapot, ami néhány másodperc alatt visszarakta az akkori (néhány napos) állapotot.

    Persze lehet, hogy az MS-nél úgy voltak ezzel, mint a DVD lejátszással, hogy szerintük úgysem használja senki, ezért megszüntetik. Hát, pedig használtam volna. Az is igaz, hogy csak az sír miatta, akinek hiányozni fog. Mert volt már rengeteg dolog, ami megszűnt, de én nem sirattam meg. Például az Office-ban Gemgéza marhára nem hiányzik, mint ahogy a win98-ban kitalált, és semmirenemjó active desktop.
    De a backupra szükségem van.
    És nem veszek 3rd party backup progikat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák