- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz VoidXs #34900 üzenetére
akkor még marad a 8.0 (6.2) úgy néz ki.
(#34901) Psychonaut: nem értem.
8.1 preview: 2014. január 15-ig. miért van lekorlátozva eddig és a sima meg akkor miért nincs korlátozva... magát a korlátozást nem értem a 8.1 esetében csak. és azt hogy vele szemben a 6.2-t lehet feltenni bármikor nem csak 2014.január 15-ig. ezt nem értem.(#34903) VoidXs: oké, 6.2 mostantól így hívom.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz Ice&Lime #34902 üzenetére
a beta verziohoz minek adjon tovabb tamogatast az ms? vegleges megjelenes utan annak is lesz 90 napos probaverzioja.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Psychonaut
veterán
válasz Ice&Lime #34902 üzenetére
Azért van időkorláthoz kötve, mert nem végleges verzió. Ahogy véglegessé válik, jön belőle majd a szokásos, telepítéstől számított időkorlátos próbaváltozat - legalábbis nagyon meglepő lenne, ha nem így lenne.
SZERK: kicsit kiegészítettem, hogy még egyértelműbb legyen.
[ Szerkesztve ]
-
kispéé
senior tag
Adott két microsoft fiók, mindkettő jelszóval levédve, megoldottam, hogy indításdnál ne az utoljára bejelentkezett felhasználót adja, hanem a listát az userekről. Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a jelszót ne kérje, gondolom ehhez már vmi 3th party app kellene, mert ez a microsoft nem hajlandó arra hogy mindent testreszabjunk
-
GEPESZ66
veterán
Szerintetek mit használjak WIN8-on.
Jelenleg a Defender van fenn.
NOD32 (újságos kód)
ESS (újságos kód)
KAV (újságos kód)
F-Secure IS (újságos kód)
KIS (vásárolt)
AVG antivírus (vásárolt)
Azért az még a jövő zenéje, hogy WIN8.1-en mennyire fognak ezek bugmentesen futni (kivétel a Defender).Gondolom jól látom? -
Hunork
veterán
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni olyanoktól, akik ezen a rendszeren játszanak a Stalker Clear Sky játékkal.
Win8 alatt csak nekem nem megy a Clear Sky Beállítások menüje? Csak úgy tudtam orvosolni, hogy a Stalker SOC konfig fájlt bemásoltam, így ugyanolyan paraméterekkel megy, mint az első rész. A forgalmazó sem tudott mit lépni, én meg olyan vagyok, hogy mindig érdekel a tökéletes megoldás, mert az enyém csak részben az, és attól tartok, hogy ha felmegy például a Misery MOD, akkor nem érek vele semmit, mert nem tudok állítani benne semmit... Ha valakinek van JÓ megoldás, kérem ossza meg velem!
A játék ettől még minden más szempontból tökéletesen fut, csak a Beállítások / Options menüt nem tudom megnyitni..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz Psychonaut #34912 üzenetére
köszi, akkor nézegetem most már.
-
Ice&Lime
veterán
válasz Psychonaut #34912 üzenetére
olyat lehet csinálni, hogy a start képernyőre tenni egy ikont, ami megnyit a böngészőben egy megadott honlapot, de nem ugyan ott a start képernyőn, hanem már az asztalon a böngészőben.(a régi módszerrel)
pl. firefoxban van kedvencek közt egy honlapom, aminek az elérési útját ikonként szeretném kitenni a start képernyőre, de már az asztalon akarom böngészni nem a start képernyőn vagy maetro ui-val.
lehet ilyet is csinálni? 6.2 is vagy csak a 8.1 képes erre? -
King Unique
titán
válasz GEPESZ66 #34909 üzenetére
Mért nem vírusírtó topicban kérded , v már kérdezted is aszem és kaptál választ, ott tudják a tutit szerintem.
ESS, F-Secure IS, KIS szerintem jó választás lenne, de van újságos kód G Datához is, nálam az fut win 8-ason, Bitdefender is jó, 08-15-ig lehet még 1 éves promót aktiválni. -
GEPESZ66
veterán
válasz King Unique #34916 üzenetére
Kérdeztem, de engem igazán WIN8-on érdekel.Azért kérdeztem meg még egyszer, mert hátha most más fórumtárs is olvassa a fórumot, s neki más a tapasztalata.
-
GEPESZ66
veterán
válasz King Unique #34916 üzenetére
Nekem tetszik a Gdata, ill. a Bitdefender is, de jobban szeretem, ha magyar nyelvű a program.
Az IS programokkal az a tapasztalatom, hogy sokszor bezavarnak, jobb az AV a WIN tűzfalával, vagy amelyik IS a WIN tűzfalát használja. -
-
King Unique
titán
válasz GEPESZ66 #34918 üzenetére
Teljeskörű védelmet az IS-ek adnak, nem tudom mire gondolsz, de nálam nem zavart egyik se, sima AV-hoz képest, win tűzfala azért kicsit gyenge..., akad olyan - F Secure IS - aminek nincs saját személyi tűzfala, hanem winét turbózza fel, ez elérhető magyar nyelven is, ahogy KIS is.
Azért magyar nyelv hiánya nem akkora érvágás, főleg olyannál nem, mint Bitdefender, ami szinte alig kérdez, elég keveset ugat.
Ez itt lassan off lesz, szerintem vírusírtó topicban folytasd, mert itt sokan úgyis Defendert favorizálják -
Ice&Lime
veterán
válasz Psychonaut #34919 üzenetére
köszi, kipróbáltam, működik.
ezt nem lehetett volna megcsinálni külső program nélkül?
-
bon
őstag
válasz Ice&Lime #34922 üzenetére
Meg lehet külön programmal nélkül is csinálni. IE-re tudom leírni, de szerintem más böngésznél is így van. jobb gomb az asztalon új parancsikon, betallózód az iexplore.exe, majd az idézőjelen kívülre odaírod a weboldal címét majd elmented és kitűződ a kezdőképernyőre.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Hunork
veterán
válasz kaszaf #34925 üzenetére
Köszönöm a választ , nekem meg sima DVD-s változat, ha jól rémlik LV kiadás. Nem tudom, mi lehet a gond, nem lehet rá kattintani a menüben...Új játék, betöltés, kilépés, minden megy. Hihetetlen. De este egy reinstall majd talán segít, meg megnézem, hogy áll patch ügyben a gamma. Köszönöm a választ! Viszont a Steam verzió magával hordozza, hogy jó, ezért marad nekem a töprengés...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
üszök
őstag
Hol tudom ki kapcsolni a gyors indítást? Angolul ha lehet.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Ice&Lime
veterán
válasz Psychonaut #34927 üzenetére
először csak azt akartam, hogy olyan lehetőség legyen, hogy a start képernyőről lehessen rövid elérési úttal az asztalról végezni a kiválasztott műveletet például egy adott kedvenc honlapot, mert nem szeretem a start képernyőn beépített változatot és abban böngészni.
az csak egy plusz, hogy választható hozzá bármilyen képecske.
-
kispéé
senior tag
válasz Psychonaut #34913 üzenetére
Ez a megoldás csak akkor megoldás, ha egy user van az egész gépen. Úgy működik. De nálam kettő van, erre nem gondoltak a ms-nél.
Cattus: Az csak a felébresztésre vontatkozik.Egyébként az még a megoldás hogy mindkét usert átváltom helyi felhasználóra és nem kérek jelszót de akkor meg az az a anomália kerül elő, hogy az egyikkel belépek (már helyi fiókkal ugye) és mondjuk például elindítom a Skype-ot akkor hozzá kell rendelnem egy Live-ID-t. Ezzel automaikusan a többi app is azzal az ID-vel lép müködésbe. De abban az esetben ha már a másik helyi fiókkal is belépek ott már nincs lehetőségem hozzácsatolni egy Live-ID-t hanem egyszerűen megszűnnek létezni a metro app-ok, azt írja hogy "csatlakozás sikertelen. Próbálja meg később." Hihetetlen....
-
sch_a
addikt
Modern UI-s appot mennyire esélytelen külön ablakban futtatni? Nincs erre valami hack? Elég kényelmetlen ez az oldalra dokkolósdi...
-
jbauer05
tag
Üdv segítséget kérnék!
Azt tudom, hogy van olyan program amivel drivert lehet beleintegrálni a win8 telepítőjébe. Viszont létezik olyan program amivel ki is lehet törölni belőle? Nekem 9600m gt videokártyám van és ennek a driverét kellene kitörölni a telepítőjéből. Röviden kifagy attól a drivertől a gépem és nem fejezi be a telepítést. Gondolkoztam azon, hogy beleintegrálom a jó drivert amivel rendesen működik, de akkor nem lesz gond azzal, hogy kettő drivert telepít fel?[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz jbauer05 #34935 üzenetére
én olyat csak kettőt ismertem eddig, amivel ki is lehetett venni és betenni, amik stabilak és hatékonyak voltak, az az nlite és rt7lite volt.
én úgy tudom még nincs win8-ra használható olyan program, mint amiket említettem.(és az rt7lite nem fogadott be nálam win8-as iso-t.)de érdekelne mikor jelenik meg egy rt8lite a közel jövőben például...?...ezt tudja esetleg valaki?
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
vélhetően alaplapot cserélnék, AMD 785g-ről 970-re. Ezt gondolom problémák nélkül fogja viselni a nemrég telepített W8? Másik kérdésem, hogy az új alaplap uefi-s lenne, okoz ez majd problémát (most régi fajta van, így is van telepítve a rendszer), vagy csak nem fogom tudni kihasználni az újdonságait (míg újra nem telepítem egyszer?). -
flash-
veterán
sziasztok
mindenki mindent mondd,de érdeklődnék hogy jelen állás szerint ajánlottabb már a windows 8?
gyorsabb?kevesebb erőforrásat használ?ssd esetén gyorsabb a boot?
játékoknál is ajánlottabb már mint a windows 7? -
janos666
nagyúr
Volt egy HDD egy szál MBR partícióval, amire egy Windows 8 is telepítve volt, ami haldokolni látszott (felugrott a SMART-os Current Pending Sectors érték, az élesen futó Windows alól indított HDSentinel felületolvasás teszt alatt olvashatatlan szektorok látszódtak, kékhalálozott a Windows, stb).
Kivettem a HDD-t a laptopból, rádugtam egy asztali gépre, futtattam egy chkdsk x: /B parancsot, ami jelzett is filehibákat (WinSxS mappa alól is).
Na, itt kellett volna okosan egy bit:bit képfilet készíteni a lemezről, de mivel a PC-n nem volt hirtelen kéznél több száz Gb szabad hely, viszont a laptop winchesteren tárolt adatok nagy része már eleve megvolt a PC-n is (épp ilyen esetekre, ha bedöglene egy winyó), ezért töröltem a laptop winyóról mindent, amiről volt másolat a PC-n, aztán csak úgy lazán átmásoltam a többit filet "ömlesztve" (Windows mappástól, mindenestől) egy üres BACKUP mappa alá a PC-n.
Napokon át kínoztam a laptop winyót írás és olvasás tesztekkel. Ezalatt a SMART szerint "meggyógyult", és a tesztek sem jeleztek már hibát. Úgy tűnt, hogy vagy a HDD vezérlője helyezte át a hibás szektorokat a tartalék területre úgy, hogy hazudott a SMART-os Reallocation Count, vagy netán csak "fel kellett frissíteni" a szektorokat (több éves winchester, bár a Windows 8 nyilván nem lehet rajta túl rég, tehát kicsit sántít ez a gondolat, viszont a WD winyók ritkábban hazudnak a SMART-ban, szóval passz).
Ekkor kézileg ugyan úgy létrehoztam a partíciót, mint régen volt (ACTIVE flag-el együtt), majd visszamásoltam mindent a laptop HDD-re a PC-s BACKUP mappából. Aztán elsőre nem bootolt, de Windows CD-ről indítva a CMD-ből megoldottam, hogy tényleg újra bootolható legyen (már nem is tudom pontosan mit csináltam, de kb. fixmbr, fixboot, fixbcd, vagy hasonló parancsokkal operáltam).
Aztán miután bootolt, futtattam sfc /scannow parancsot, ami nyilván talált hibás fileokat, de nem tudta helyreállítani őket. Próbáltam DISM-el online módban (hogy Windows Update-ről húzza le, amit cserélni kell), de úgy sem ment, így visszapakoltam a HDD-t a PC-be, a PC Windows mappáját adtam meg a DISM-nek, mint offline forrás. El is intézte, lefuttattam az sfc-t még a PC-ről, és cserélte is a hibás fileokat. Elvileg minden pöpec lett.
Szóval a Windows 8 x64 most szépen bootol erről az MBR partícióról, mint régen, viszont mégsem hibamentes. Vannak időnkénti kékhalálok, de nem tudom kibányászni a syslog-ból, hogy mik, mert ott annyi látszik hibaként, hogy nem tud a naplóba írni. Bár máskor tud, újrainduláskor jön is a hibaüzenet, hogy váratlan leállásból indul épp újra, és INFO-k vannak az összeomlás előttről is.
Azt hiszem talán a filejogosultságok keveredhettek össze, mert van egy program, ami induláskor azt mondja nem képes létrehozni a temp mappáját (régen tudta, most adminként futtatva sem megy neki).
Bootoltam megint CD-ről és reseteltem a filejogokat icacls-el, de semmi sem változott. (Egyedül a System Volume Information alatt volt kép file, amihez nem tudott hozzányúlni, de az szerintem nem érinti a Windows-os progit.)
A laptop hardware szerintem stabil. Órákat futott már a BIOS saját stress test-je és Windows alól a Linx, illetve Furmark is, lefagyáshoz pedig elég neki ha fut egy Firefox vagy Word.
Tehát tömören: A hardware elvileg hibátlan, ahogy az sfc-vel és DISM-el ellenőrizhető rendszerfileok is. Mégis fagy a gép, ilyenkor nem tud írni a log-ba, és van egy prgramom, ami nem működik, mert nem tud temp mappát létrehozni (sajnos fogalalmam sincs, hogy hol szeretné ezt megtenni).
Még valami ötlet reinstall előtt?
(Így Windows 8.1 előtt, talán mégis haldokló HDD-vel nincs hozzá sok kedvem.)Még arra gondoltam felrakom rá a Windows 8.1 preview-t, hátha telepítés közben felülíródik a bakis valami. Mivel ha jön a végleges Win8, akkor úgyis reinstall kell, de legalább csak később (addig megdögölhet végre a HDD, vagy más hardware elem, ha akar), és közben legalább tesztelem a 8.1-et is.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
sch_a
addikt
válasz Psychonaut #34934 üzenetére
-
Partyface007
őstag
válasz janos666 #34939 üzenetére
image backup hiányában el se kezdtem volna ezeket a helyedben... , minden tiszteletem hogy ezeket végigkínlódtad de egy clean install sokkalta rövidebb idő lett volna (nem mellesleg kevesebb hibaforrás) de hát ízlések és pofonok.....
ráadásul ha egy tisza windows is fagyogat akkor lehet mégiscsak valami hardware hiba...
-
Vartanus
őstag
Halihó!
Korábban kérdeztem rá a gadget dologra,és ajánlottatok 3.féltől származó progit, nos most jutottam el oda,hogy nekiláthatnék,de egy kérdés felmerült bennem. Vas László ezen cikkében,melyben a w 8 modern UI-ról ír a végén említést tesz a start menü becsempészésére szintén 3rd party progikkal,viszont ezt is hozzá teszi: "Én nem használok ilyesmit, és mindenkinek felhívnám a figyelmét arra, hogy e programok – legyenek akár ingyenesek, akár fizetősek – elég mélyen belepiszkálnak a rendszerbe, és könnyen előfordulhat, hogy bonyodalmakat okoznak."-nos ennek következtében én le is mondtam a start menüről,de kérdezem én,hogy esetleg 3rd partys gadget okozhat-e véleményetek szerint bármi nemű galibát?Kb. 1-1,5hónapja váltottam w 8-ra újrarakással,és jóópár hónapig nem szeretném újra rakni a gépem egy esetleges hiba miatt,ezért kérdeztem a fent említett dolgot.
Válaszaitokat előre is köszönöm
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
< CyberBob >
őstag
válasz Vartanus #34942 üzenetére
Sima alkalmazások, semmi gond nincs velük jól működig a 8GadgetPack és a StartIsBack valamint a Stardock Start8 is.
Egyébként meg ha ennyire félted a rendszert csinálj egy teljes mentést pl.Acronis True Image Home-al a telepítések előtt és két perc alatt visszaállsz.[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
pauliboy23
senior tag
Sziasztok!
Úgy tudom, hogy a Win8 csak Prescott magos P4-re telepíthető. Tudtok mondani nekem pontos proci típust? Most nem szeretnék új gépet építeni;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest