- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
konfar.dani
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom.
Van egy eredeti Windows 7-em.
Ikszedik clean install után azt írta ki, hogy érvénytelen a termékkulcs.
Utána telepítettem kulcs nélkül, és aktiválásnál azt írta ki, hogy ez a termékkulcs nem jó tiszta telepítésre, csak frissítésre.
Eddig mindig ment.Mi lehet a baj?
A válaszokat előre is köszönöm.
Los ángeles nunca mueren
-
sfdrakex
nagyúr
válasz konfar.dani #12554 üzenetére
Miért telepíted olyan sokszor újra? Milyen változat? OEM vagy dobozos ?
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
csabicska
senior tag
Sziasztok engedjetek meg egy kérdést.
A VLC lejátszót nem tudom kitenni a Hd tv képére Win 7 alatt.
A Home cinema megy de ez a másik nem .
A helyzet az hogy van egy film ami a HM .alatt szaggat de a VLC szépen viszi.
Hogyan jelenitsem meg ott ?
Köszi .
És bocs hogy itt tettem fel a kérdést.-Galaxy S20 - The best-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz konfar.dani #12557 üzenetére
Hívd fel az MS supportot a dobozon rajta a szám.
-
pzstm
titán
válasz konfar.dani #12557 üzenetére
Termékaktiválás szolgáltatásunk a nap 24 órájában elérhető a vonalas telefonról ingyenesen hívható 06-80-018-406-os telefonszámon*.
*Mobil telefonról indított hívás esetén a percdíjakról érdeklődjön mobil szolgáltatójánál.
Amúgy zöld doboz az home premium legjobb tudásom szerint
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Újratelepítettem a w7-et a notimon és most a particionáló felajánlotta, h exFAT-ra formatálhatom a D:\ partíciót. Olvastam, h pendriveok esetében ez előnyös fájlrendszer, de mi a helyzet a merevlemezeknél? Amit találtam forrást, mind azt állította, h azoknál nem lehet, de gondolom ez a W7 újításai közt van.
A C:\ természetesen NTFS, de lehet exFAT a D:\?
szer.: mellesleg 50*1024 mb miért nem 50gb? A c:\-re így 49,9-et ír. Ohh shit, a 100 megás system partíció. nem kérdeztem semmit.
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
nagyúr
50*1024 mb, vagyis 51200 mb. Az már 50 giga, de azért nem lát 50 gigát, mert a fájlrendszernek lefoglal magának pont annyit, hogy 49,9 gigát lásson. Egy pár megát lefoglal magának.
Én is így formáztam annó, és nekem is annyit írt, ki 100 megás rendszerpartíció nélkül.Én nem formáznám a D meghajtót exfatra. Mert ha netán xp-t raksz vissza, akkor nem látja majd a partíciót, csak ha leformázod, és utána ntfes, vagy fat32-re rakod.
Maradj szerintem NTFS-nél, az a biztos.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
need
addikt
válasz deathtania #12503 üzenetére
THX
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
_ak_
addikt
válasz Sub-ZeRo #12563 üzenetére
És akkor jelen esetben hány mb 50gb? Hogyan lehetne kiszámolni?
A telepítő particionálója 50gb-osnak írja, és akkor már a fájlrendszer is megvan.Egyenlőre lehet, h maradok az NTFS-nél, de az a veszély még véletlenül sem fenyeget, h XP-t telepítek vagy sp2-es előtti vistat. Ha jó lesz, úgy is el fog terjedni. Igaz a pendrive teszteknél nagyon szép eredményeket produkál.
szerk.: a w7 beépített lemezkezelője is 50gbosnak írja, csak a sajátgépben 49,9. Ez most még is hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Gyors segítség kellene, van a 100mb-os rejtett partíció, de a vinyó, amin van az nem a rendszervinyó és el akarom adni. Amikor kiveszem a windows nem indul el, hogyan tudom másik HDD-re átrakni a rejtett partíciót?
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
virkir
veterán
válasz deicide #12566 üzenetére
Valamilyen ghostoló programmal esetleg meg lehet próbálni de sok reményt nem fűznék hozzá.
Még az Xp-vel próbáltam hasonlót, hogy a HDD elejére raktam egy kisebb partíciót amin a boot, svap, hasonlók voltak és az istennek se tudtam a rendszeremet átghostolni egy új winyóra.
Szerintem vedd ki és win7 DVD-ről próbálj egy javítást futtatni hátha megcsinálja a rendszerindítást."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
_ak_
addikt
válasz sfdrakex #12567 üzenetére
A miértre nem olyan könnyű válaszolni, ha nem látnám lehet, h nem is érdekelne, de így nem kicsit zavar. Mellesleg nem értem, h hogy jön ki az, h a saját lemezkezelőjében 50gb, a sajátgépben meg csak 49,9?
2-ik installnál az 1024*50-re ráadtam még 100 megát, de gyakorlatilag ugyanaz a helyzet.
-
nagyúr
Jelen esetben ennyi 50 giga. Az ntfs fájlrendszer miatt.
Hát ha pennél jó, akkor használd exfatba.
Nem tudom miért van, lehet hogy sajátgépnél pont a gigát veszi figyelembe, a lemezkezelőben, meg megákat írja ki. Igaz, hogy gigát ír rá, de lehet hogy a teljes partíció méretét veszi figyelembe.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
virkir
veterán
válasz Sickboy25 #12568 üzenetére
Először kell egy program amivel megtudod nyitni az ISO-t pl. PowerISO abból kimásolod valahova az .ini-t, módosítod (akár a notepad-dal) majd visszamásolod és az ISO-t elmented más néven.
Ezzel a módosított ISO-val kell a telepítést indítani."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
-
_ak_
addikt
Sub-ZeRo, sfdrakex
Itt egy kép is. Az ok, h fájlrendszer is vesz le a méretből, de akkor mégis hány mb 50gb, h az a gyakorlatban is annyi legyen? Nekem ez adja be a kulcsot.
-
nagyúr
Figyelj ne zavarjon. Én is szenvedtem vele, nem éri meg ezzel foglalkoznod.
Tudod, hogy 50 gigád van a többi meg ne érdekeljen. Attól hogy még ráadsz 100 megát nem sokat változtat a dolgon. Ahhoz hogy valamit láss, ahhoz vagy 500 megát kell adod.. de akkor meg több mint 50 gigát ír majd ki. Jó az úgy, ahogy van, 49,9-en.
Nekem most a 80 gigásom csak a win van, és csinál egy 8 megás nem particiónált részt. Nem tudok vele mit kezdeni. Ez van. Ezt kell szeretni, a lényeg, hogy 50*1024-re megformázod, az 50 giga."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
A gyakorlatban nem tudod megoldani, mert így 50 giga. Itt is, ott is.
Nálam ilyen tessék."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
_ak_
addikt
Bár csak be tudnám csukni a szemem, de a nagyon, jelen esetben, nem jelző arra, h mennyire zavar. Ezelőtt valamelyik particionáló progival állítottam be, de most töröltem az összes partíciómat és megint nem tudom belőni.
tudom, h a gyakorlatban abszolúte jelentéktelen dolog, de akkor is
Sub-ZeRo: nekem csak a sajátgépben lévő érdekes, ha ott 50et mutat felőlem lehet 48 is a lemezkezelőben.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Akkor a sajátgépen, csak a használható helyet írja ki. És a fájlrendszer méretét le veszi. Többet nem tudok mondani.
Kicsit barátkozz meg vele...
Vagy használj xp-ét, és akkor nem látod.[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz Sub-ZeRo #12582 üzenetére
Megoldom valahogy, h kedvező legyen nekem. Sajnos nem leszek stílusos, addig fogom újra és újra újrarakni (jesus), amíg nem lesz 50gb a sajátgépben. Most egy kis finomítással próbálkozom, 51303mb.
A particionálóban még mindig 50gbnak jelöli, de a fent marad szabad hely már csak 98,9, az eddigi 99gb helyett, tehát reménykedem.
-
virkir
veterán
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Sickboy25 #12583 üzenetére
Daemon nem tud iso szerkeszteni naná hogy nem tudod vissza másolni. power isoval kellene ahogy irták is neked. A daemon virtuális cd/dvd megajtó és ugyan úgy nem tudsz vele cd/dvd re irni, mintha csak egy meglévő cd/dvd re akarnál másolni fájlt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Akkor próba cseresznye.. a sündisznó is megmondta a síkárkefén.
-
Sickboy25
addikt
-
Mika1227
őstag
Mennyi memóriát fogyaszt a Win 7?
[ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
-
konfar.dani
aktív tag
Sikerült az aktiválás.
Nem tudom, mi lehetett a baj, de most újtelepítettem, és akadály nélkül bevette a termékkulcsot.
Hogy volt egyszer egy ilyen bökkenő, ezek után várhatok olyat a jövőben, hogy feljön egy üzenet hogy nem jó a termékkulcsom?
Most teljesen műkodik, online aktiváltam.A válaszokat előre is köszönöm.
Los ángeles nunca mueren
-
sfdrakex
nagyúr
válasz konfar.dani #12593 üzenetére
Nem lesz vele gond sztem, ha simán beaktiváltad, nem lehet hoyg előzőnél nem formáztál és fent maradt az előző azért problémázott ?
-
konfar.dani
aktív tag
válasz sfdrakex #12594 üzenetére
Lehetséges.
Bár töröltem minden partíciót, mert előtte Linux volt fent.
Lehet hogy az zavart be neki?Bennem még mindig az kering, hogy valaki lenyúlhatta a kódom, ameddig Linux-ot használtam, és most meg letörölte.
Lehet hogy ez elég hülye elmélet.
Viszont ha most akadály nélkül én feltettem magamnak, és más próbálja feltenni, aki pl. ellopta, akkor neki azt fogja kiírni mint nekem nemrég, hogy érvénytelen termékkulcs?[ Szerkesztve ]
Los ángeles nunca mueren
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám.
X64-es win7 alatt felraktam az Avira ingyenes változatát, és napokkal később (most), azon kapom magam, h inaktív a program, még a rezidens része se töltődött be.
Egyszercsak ellenőrizni akartam egy pendrive-ot és nincs sehol a keretrendszerben (legördülő menü), se a tálcán, stb.
Se baj, elindítom...
Avira start és hiba.
Megkerestem az elérési útját, és ledöbbentem ott, h nem tudtam megnyitni a főkönytárát.
Úgy viselkedik a win, mintha mondjuk a "system volume information" mappát szeretném megnyitni, vagyis lehetettlen, nem enged be.
Namost az Avira főkönytáramból lett egy 0 bájtos vmi, amit se megnyitni, se törölni nem lehet.
Program kezelőből az uninstall sikertelen volt, azt írta a win, h már el lett távolítva és törli a listából a programot.Ejnye no, akkor újratelepítem. Telepítő elindít, felkínálja a módosítás lehetőségét (tehát akkor a registry-ben még mindig bent van, vagyis nem volt uninstall), ráböktem a javításra.
Ekkor egyesével az összes írandó fájlra kaptam egy hibát (error code: 5), h nincs hozzáférése. Tehát kaptam háromezer-készázhuszonhat hibát...És akkor most itt vagyok és írom ezt.
Van erre vkinek vmi ötlete?
Ezer forintos kérdés:
Mi történt a vírusírtómmal???Remélem tudtok mondani vmi okosat!
Köszönöm!
-
-
negyedes
addikt
válasz konfar.dani #12554 üzenetére
semmi, elneztem.
[ Szerkesztve ]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest