- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
lúzer
veterán
Igaz hogy W2000 de:
Most telepítettem fel egy tök új gépre, satás de mindegy. (sp4-sp5)
De nem ismeri fel a külön berakott hálókártyát.
Sima d-link kártya semmi extra.
Ez mitől lehet?
próbáljak ki más kártyát?MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
d@minator
addikt
válasz Gabesz84 #1375 üzenetére
Norton Ghost-al átraktam a rendszert a D-re majd a C-t töröltem. Utána az E méretét növeltem a törölt C méretével.
Így oldottam meg. Szerencsére a D egy 6GB-os partíció így ''vígan'' elmegy rendszernek.
Így a végén maradt egy c és egy d meghajtó.
Nem úgy csináltam de az ötlet jó volt. Köszi. -
d@minator
addikt
-
Chandler
senior tag
hi
az a problémám hogy felraktam kb 600 fontot majd leakartam torolni es veletlenul az osszes fontot letoroltem csak 1-2 maradt fenn mert azt nem engedte letorolni. hogy tudom visszarakni az eredeti fontokat? -
PazsitZ
addikt
Csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem pl azért érdemes külön rendszer particiót csinálni, hogy rendszerujrarakás esetén nem kell egész winyot formázni-adatveszteség hanem elég a rendszerparticiót és minden marad a helyén. Ez szerintem hasznos, mégha pl. csak 1 év mulva rakod is ujra a rendszert.
- http://pazsitz.hu -
-
sentinel
aktív tag
Egy parancsikon ikonját szeretném megváltoztatni promptosan. Létezik rá valamilyen parancs?
-
gege71.hu
addikt
Ide is belinkelem hátha kapok okos tippeket..
thnx
gege
[link] -
sentinel
aktív tag
válasz moonman #1417 üzenetére
Ok. Más: Mozilla connection átállítást akarom a kliens gépeken letiltani. Rájöttem, hogy a prefs.js fileba menti. Levettem a jogot read onlyra ennek a file-nak. Most nem lehet átállítani a usernek, viszont akárhányszor próbálkozik ugyan ide létrehozza ezeket a fileokat: prefs-1.js....pref-n.js ahányszor rányom.
Ez még annyira nem is lenne gond, de ezeket mondjuk 1 restart után töröltetném ezzel a paranccsal:
@echo off
erase /f /q ''C:\Documents and Settings\muser\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\hcl0d2ou.default\prefs-*.js''
Ez működik is viszont ha nem próbálkoznak és nincs ilyen file, akkor kiír hibaüzit, hogy ugyen nem bírja törölni, ami nincs
No ezt a hibaüzit nem lehet valahogy kikapcsolni, hogy ne írjon ki ilyenkor semmit restartnál?
Mert nehogy a usereim azt hidjék hogy vmi roszz... -
netboy
senior tag
válasz moonman #1414 üzenetére
Azt írják a cikk végén, hogy nem kell a win 98 ban belőni semmit de akkor honnan tudja majd, hoghy mi a jelszó mert erre nem tér ki a ''cikk''
Továbbá, hogy lehet úgy felhasználót hozzáadni, hogy az a célgép (win xp) használója számára ne látszódjon mert zavaró lehet pl 10 felhasználó. -
Benmartin
senior tag
''hogy ők elérhessék jelszó nélkűl'' - akkor most kell jelszó vagy nem?
mappa megosztása: [link]
egy munkacsoportban legyenek. pl.: MSHOME
PL.:
1.gép felhasználója: user1
2.gép felhasználója: user2
3.gép felhasználója: user3
akkor mindegyik gépen hozd létre a másik gép felhasználóját hogy ne látszódjon hogy 3 felhasználó van: control userpasswords2-vel automatikusan léptesd be a kívánt felhasználót.
A megosztott mappádat pedig nemfogják elérni régen volt netbios támadás de az már nem nagyon működik blokkold 135, 137-139, 445 tcp/udp portokat és ezzel le is tíltod a netbiost. -
rlazol
veterán
-
deter
aktív tag
Hi!
Nem tudom mikor fogynak el a kérdéseim, de folyamatosan eszembe jut valami apróság..
1.) Valami miatt elvesztek a program eltávolító listából egy x idő előtti komponensek, SŐT az uninstal.exe-k és egyéb eltávolító alkalmazások is eltűntek fenti programokból .
Ezt okozhatta valami vírus?
2.) Nincs véletlenül valami progi arra amiben profilokat lehetne létre hozni a szolgáltatások/folyamatok kezelésére?
üdv:
Deter -
Benmartin
senior tag
1. nem hiszem hogy ilyet okozna vírus ha meg vírusos lenne azt észrevennéd máshogy. próbáld meg ezzel: [link] uninstallni azokat a programokat amiket a hagyományos módszerrel nem tudsz.
2.
szolgáltatások mint services?
folyamatok mint automatikusan induló programok?
konkrét progit nem ismeres hozz létre több felhasználót.
szolgáltatások- services.msc
folyamatok - msconfig
persze csak ha jól fejtettem meg a kérdést. -
törölt tag
az első probléma akkor szokott előjönni, ha valamilyen progi vagy user törli a ''Windows\$NtUninstall...'' mappákat (általában kék színnel jelöli a windows őket). Nem töröltél esetleg helyszűke miatt? Vagy nem futtattál valamilyen cleanup programot?
szerk: ha rosszul írtam javítson ki valaki, ugyanis nem vagyok teljesen biztos a dologban...
[Szerkesztve] -
deter
aktív tag
válasz Benmartin #1425 üzenetére
Benmartin:
1.) Köszönöm a segítséget. De sajna nem használt. Külső uninstaláló programmal már én is probálkoztam, de semmi.. A kártevő fertőzésben én is kételkedtem, mivel Nod antivírust használok és nem látogatok olyan oldalakat amik magas vírus fertőzési potenciállal rendelkeznek. Szóval most már én se tudom mi lehet a probláma forrása.
2.) Tehát mindegy egyes új fiókban a szolgáltatások alaphelyzetben vannak. És egyik fiókban történő letiltás nem hat ki a másikra. Akkor létre hozok egy benchmark fikót amiben csak a legszükségesebb szolgáltatások és folyamatok lesznek elindítva.
üdv:
Deter
[Szerkesztve] -
deter
aktív tag
válasz #51736960 #1426 üzenetére
Loveless
Neked is köszönöm a segíteni akarást. Igen használok tisztítókat (ccleaner+RegMech) de ezek nem törlik a létező program bejegyzéseket, sem a unins.exe-ket. Illetve, mindíg ellenrözöm a törlendő file-okat. A windows mappán belül csak felesleges képeket és képernyűkimélőket szoktam törölni.
üdv:
Deter
[Szerkesztve] -
Ottoka
őstag
Sincs is!!!
Volt egy kamu xp telepítő, aminek az nfo file-ban integrált sp3-ról írtak, de csak bele volt pakolva mindenféle driver, meg alapprogramok, és feldobták az egészet egy csomó témával. Annyi értelme volt hogy az összes frissítés benne van. Szerintem ezzel találkozhattál.....Mezőhegyes
-
Certee
senior tag
Hogy lehet megcsinálni azt az XP-ben, hogy ha elmentek valamit akkor azt ugyanúgy elmentse egy másik vinyóra is. Nem tudom, hogy jó helyen kérdezem e mert nem tudom mi az ami ilyet csinál.
Egy szabad országban, egy szabad ember, azt tesz amit szabad... http://www.biwak.hu
-
föccer
nagyúr
RAID-nek hívják
[link]Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
k.krisz03
tag
Hali!
Adott egy Compaq Deskpro 400-as gép, rajta SP nélküli Win XP Pro . Normális leállításnál (Start/Kikapcsolás) nem áll le saját magától annan ellenére, hogy ATX, hanem kiírja, hogy kikapcsolhatom a gépet, és csak akkor kapcsol ki, ha megnyomom a power gombot. Most ez mitől van? Hogy tudok rajta segíteni? Amíg 98 volt rajta, rendesen le tudott állni.
Ha valaki tud valami ötletet, légyszi ossza meg velem is.
Előre is köszi.
Krisz -
szepi79
őstag
USB2.0 vs WinXP SP2
hali,
nekem valamiért nem nagyon akar működni a dolog. (helyesbítek: nem minden otthoni gépen működik.) a tényállás: van otthon 3 gép;
anyám gépe: celeron 1Ghz, MSI alaplap, via
hugomé: 2500 barton, ASUS lap nforce2
enyimé: 3000+ AMD, abit lap nforce4
pontosabban így hirtelen nem tudom meghatározni a tipusokat, de gondolom mindegy is. minden gépen fenn van az SP2 plussz frissítések. egyedül hugom gépén működik az USB2.0, a többi gépen csak az 1.1-nek megfelelő sebességgel üzemel a dolog. alaplapi driverek természetesen fel vannak rakva. ami érdekes, hogy a VIA-s gépen full legális Win van (a telepítőbe bele van fordítva az SP2, szal nem lehet belőle kihagyni), a másik kettőn ''corporate'' verzió. ugyi XPnél nincs külön USB2.0 driver, hanem tudnia kellene neki alapból, eddig csak olyan leírást találtam, hogy rakjam fel SP1-et, akkor menni fog. (de ez ugyebár a szervizcsomag nélküli windowsoknál él csak). felraktam az összes gépre még1x az SP2-t, hátha megoldja, de nem.
tud valaki segíteni, akár valamilyen registry hack-el is?''Ne menj sebesülten vadászni, mer' lehet, hogy lelegelnek az őzek'' by elmoraan(r) a ''Nők, nőügyek'' topikban
-
qestion
aktív tag
Segítségeteket szeretném kérni:
a *.gif fájlok ikonja eltűnt, mintha nem lenne kiterjesztése a fájlnak .
TC-ből pl. nem tudom megnyitni.
Máshonnan igen.a pálya
-
Davemaster
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám.
Reggel bekapcsolom a gépet és már vacakolt, hogy a Rendszergazda fiókkal vmi van,de amikor du. kapcsoltam be akkor nem indult. Erre én nyomtam egy renccervisszaállítást és nincsen meg a Dokumentumok mappám. Nagyon kellene mert sok hasznos ccucc volt benne ami még jól jött volna! Légyszi vki segítsen! -
moonman
titán
válasz Davemaster #1446 üzenetére
kicsit pontosítsunk azon a ''nincs meg''-en. a mappát nem találod, vagy nem férsz hozzá, vagy hiányoznak belőle fájlok.
megjegyzem a system restore nem bánt felhasználói dokumentumokat. -
Davemaster
csendes tag
A mappát látom,de nincsenek benne a Képek,MP3, stb mappák és belőle a fájlok is hiányoznak!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest