Új hozzászólás Aktív témák
-
csiatt
csendes tag
Sziasztok! A problémám a következő: Van egy DVI-os videókártyám, amit eddig 1024*768-as felbomntásban DVI kimenettel használtam egy Samsung 710T monitorral. Most rádugtam egy Samsung 2043BW monitort a kábel végére és a monitor csak keresi az input-ot (Analoge/Digital felváltva villog). Visszadugva a 710T egyből megy az adott felbontáson. A 2043-as eddig VGA kábellel volt egy másik gépen használva, ott működött. Kérdésem, hogy van-e valami csalafintaság, amit be kell állítani, vagy szimplán rossz a monitor DVI csatlakozója?
-
Furky
őstag
válasz csiatt #13351 üzenetére
Lehet, hogy a 2043BW-nél az 1024x768as felbontás mondjuk 75Hz-re van állítva, és ezt nem bírja esetleg a 2043BW. Állítsd 60Hz-re egyszer, ha nem úgy van, és úgy próbáld. Ha ez nem jött be, akkor a 2043BW-hez kapott DVI-D kábellel próbáld csatlakoztatni. Ha erre sincs mód, vagy nem kapsz megoldást, akkor tedd azt, hogy kikapcsolsz mindent, bedugod a DVI kábeleket megfelelően, és a monitorba csak ezután dugod bele a tápkábelt, és most kapcsolsz be gépet/monitort. Ha ez sem jön be, akkor kizárásos alapon ki kell találni, hogy mi lehet rossz. Másik gép kell, amin megy a 2043BW DVI-vel, ha másik gépen sem megy, akkor valszeg a monitorral, vagy a kábellal van gond. Másik kábellal ha ugyanezt csinálja, akkor kábelhiba kizárható.
Hajrá! -
Bikerider
aktív tag
Hi
Szerintetek melyik eri meg jobban az arat?
Samsung 2343BW Vagy BenQE2200HD
Persze Gamekre kellene.LG19WS-SN -t valtanek le.
BenQE2200HD nem kicsi FullHD megjelenitesre?
A Samsung 2343BW nincs HDMI az baj?P5Q-E,E8400,4GB,4850 512 Crossfire X.
[ Szerkesztve ]
-
Shurycen
tag
értem köszönöm a segítséged most már csak egyetlen egy dolgot nem értek! azt mondod te biztosan LG-t vennél/vettél is, de azért mert, amúgy te az LG Hungary marketing osztályának vezetője vagy és a célog hogy minnél többet értékesíts márkán belül , vagy azért mert neked kinézetre az tetszett a jobban vagy mert olcsóbb mint a t220 és arra már nem volt pénzed, vagy pedig te megvagy arról győződve hogy szebb kép van rajta blablabla, már csak erre kérem válaszod köszi szépen (más is bele szólhat egyébként Samsung T220 vagy LG W2284F-PF az ár és a kinézet nem számít)
-
wwhy
veterán
válasz Shurycen #13354 üzenetére
Sajnos semmiféle vezető nem vagyok, ha lennék, akkor nem venném a monitort, hanem kapnám az ok rém egyszerű: a samu monitorok panelje mindig lutri, és én a pénzemért biztosat akartam, és nem hókuszpókuszolni a színbeállításokkal stb. Eddig elég sok monitort kezeltem, és meguntam a CMO/CPT panelek lilás/kékes beütéseit korrigálni. AZ LG csúcsmonitoraiba pedig (általában) a saját LgPhilips paneljét teszi, amivel nem lehet melléfogni. (panelügyben olvass vissza, eléggé ki lett tárgyalva).
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Furky
őstag
válasz dJ Peer #13356 üzenetére
Valószínű nem, mivel a hangfalak ha nincsenek rendesen leárnyékolva, akkor mágneses teret hoznak létre, vagyis sugároznak. A TFT-k meg már nem mágnes segítségével működnek, mint a CRT-k, ott ugyanis mágnesek irányítják az elektronnyalábokat a monitor lyukmaszkján keresztül egy felületre. Nekem mellette van egy 39W-os Center hangsugárzó, és semmi zavart nem véltem felfedezni eddig.
-
Huron
tag
Pár napja egy Samu 2253LW boldog tulajdonosa vagyok. Panel ide vagy oda, szerintem szép képe van. Az első dolog, ami miatt csalódtam, azok a DivX filmek voltak, ugyanis kockásabban, homályosabban látni őket, mivel jól szét vannak most húzva. Mégis, létezik valami jó lejátszó vagy beállítás, amivel tisztább és élesebb lesz a kép?
-
Furky
őstag
Ilyenről nem tudok, hogy konkrétan feljavítuk a minőségét, esetleg 1-1 programban ha finoman adsz neki egy kis blur-t, vagyis elmosod picit, akkor nem lesz annyira kockás, viszont életlen lesz cserébe. Egy szokásos 90 perces filmnél legalább a 2 CD nagyságú dvdrip-et érdemes használni. Ennél lejjebb szörnyűek lesznek a filmek valóban, és ezeket is jó, ha 3-4-5 méterről nézed, akkor nem annyira szembetűnő. Amúgy ha pl ráeresztesz egy HD filmet, máris mást fogsz gondolni
-
JamesHun
addikt
Sziasztok
Monitor vétel előtt vagyok
érdeklődnék, hogy egy 20-22" LCD monitornál a 2 és az 5ms közötti különbség mennyire észrevehető játéknál és filmnél? Mert Samsungból ami 2 ms-es abba nincsen beépített hangszóró sajnos :S
Én meg nem szeretnék külön hangszóróval szórakozni , mert játékra ott a fülesem és csak a filmekhez kéne külön hangszóró (rém rendes család, house stb )Szerintetek inkább hangfal és monitor legyen külön és jobban járok mint a multimédiás wild monitorral
előre is kösziSeriesX: JamesSHun
-
JamesHun
addikt
Sajna a samsung t200 ból nincs sehol, helyette max 2053BW van csak:S
van valakinek valami tapasztalata erről a modellről?
előre is kösziSeriesX: JamesSHun
-
REDeath
őstag
üdv!
Karácsony után szerintetek esni fognak picit az árak?
szeretnék egy 22-24 colos wide monitort, főleg munkára, filmnézésre, játszani mostanában nem sokat szoktam.
persze a 24-esek elég drágák, 22-eseknél az 1680*1050 elég kénye hogy legyen, de láttam megjelenni mostanában fullHD-s monitorokat 16:9-es aránnyal, azzal a filmek tökéletesek lennének
Ha viszont a pénz is számít és perszehogy számít, akkor meg inkább 22-es irányába kezdek nézelődniSzóval érdemes valami karácsonyi akcióféleségben körülnézni, vagy inkább utána, miután lecsillapodott a vásárlási láz?
Ja és tudom, hogy tn panelek nem valami jók homogenitás/bevilágítás szempontjából, de csak van olyan modell amelyik azért szabad szemmel 95%-ban homogén nem?Teszteket nézegettem ph-n, és eléggé vegyes a mezőny ebből a szempontból.
Ja meg hol érdemes körülnézni? Vannak ilyen "jólárasított" kisebb boltok, vagy inkább irány mediamarktba?
üdv: B
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
Monitor választás előtt állok, LG 1915S monitoromat cserélném.
Szóval nem tudok dönteni, adjatok tanácsot Játékra, filmre kellene
2233BW
2243BW
2253BW
T220Én 2243BW-vel szemezgettem, mi a véleményetek erről?
thx
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
old_artist
addikt
válasz REDeath #13367 üzenetére
Üdv!
Hidd el, hogy csak az év vége és sz ünnepek miatt hagyták alacsonyan az árakat, hogy a készletük is csökkenjen, s mivel már jövőre megjósolták, hogy az LCD TV-nek és IT eszközöknek is fel fog menni az áruk, ez alől a monitorok sem lehetnek kivételek!
szvsz most érdemes még vásárolnod! -
8nemesis8
veterán
Sziasztok
Korábban már érdeklődtem itt és azóta is sokat olvagsattam a témában.
Korábban mindneképpen 24"os monitort akartam venni a fullHD és a méret miatt.
Most újra segítséget szeretnék kérni.
22":
LG W2284F-PF
Benq E2200HD
Benq T2200HDesetleg LG W2452V-PF
Mit javasolnátok?
Játékra nem igazán használom de néha mégis olyan 20% programozás 20% tanulás olvasás 40% film 20% -
8nemesis8
veterán
Nah ennek örülök. Esetleg tudsz valami bíztató tesztet??
Ha jól rémlik annó itt a PH-n eléggé lehúzták.Ezért is nem vettem meg akkor.LG W2284F-PF amit megérné még talán, sokan dícséri de akkor már inkább a 24"os ,mert árban nem sokat kell hozzátenni.
-
wwhy
veterán
-
8nemesis8
veterán
-
8nemesis8
veterán
Pont most olvasgattam bele
A PH-n húzták le sajnos.
Mindenképpen sztem várok amíg birok és hát várom az általad észlelt tulajdonságokat. -
zseko
veterán
Sziasztok!
Pénteken vásároltam egy Samsung 2443BW monitort. Szép nagy legalábbis a régi 17"-es monitoromhoz képest, pedig annál is azt gondoltam hogy nem rossz. Eddig a képe is jónak tűnik, egy apró hibától eltekintve, ez pedig egy sub-pixel hiba, kb. 1 centire az aljától. Ha pénteken vettem, akkor mikor jár le a 3 nap cseregarancia (mert most vasárnap munkanap volt)? Gondolok rá hogy ki kellene cseréltetni (mennyi az esélye hogy hibátlant kapok másodjára?), de egyébként nem venni észre, csak ha szándékosan keresem és a sötét felületen, és ha 50-60 centinél közelebbről nézem, de az már nem az a kényelmes távolság. Csak a tudat, hogy van.. És munka miatt nem is biztos hogy bejutok a boltba holnap.
Megnéztem a paneltípust, azt írja hogy:
Version: M-MY24K0CAA-1001.0ez akkor Samsung panel?
A MagicRotation nem ér semmit szerintem, a videókártya progjamjával állítva gyorsabb a működés. Elforgatva meg úgy néz ki mint valami szoláriumgép
1920x1200-as képeket nézve elég jól néznek ki, és azok a HD trailerek is, amiket megnéztem. Játékban is elég jó ekkora képméret. Nagyon hamar hozzá lehet szokni Alig kisebb mint haver LCD TV-je , az 67 centis, ez meg 61. És véleményem szerint tvkártyával nézve szebb képe van mint az lcd tv-nek upc-beltérivel. Igaz, az a tv már legalább két éves samsung tv.
HR24.hu
-
Edween
őstag
Üdv Emberek!
Most fedeztem fel a Benq nak a T2200HD monitorát, látott már valaki esetleg élőben, vagy egyáltalán van valakinek vélemény e 1080p felbontású monitorról, meg egyáltalán érdemes ekkora felbontású készüléket vásárolni?
-
einstein
senior tag
Sziasztok. Nem tudom mennyire témába illő a kérdés, input lagról lenne szó.
Mivel a videokártya kimenetei között is van eltérés, azt szeretném valahogy kideríteni, melyik kimenetre kössem a monitorom, hogy a legkisebb legyen a lag. Honnan tudható, hogy melyik az elsődleges csatoló? -
old_artist
addikt
válasz einstein #13382 üzenetére
Üdv!
A VGA-nál elsődleges DVI csatólókat általában az alaplapodhoz legközelebbi csatlakozón találod, de találkoztam már olyannal is, hogy a másodlagoson jött jól a jel. Ki kell próbálni és letesztelni, az a biztos! A monitoroknál is valami hasonló a helyzet, ha 2 DVI van alap kiszerelésben, itt viszont általában (tapasztalataim alapján) a 2. DVI a jobb - bár monitor válogatja!
mod: az input-lag-ot meg minden esetben egy CRT monitorhoz kell hogy mérjél, mert az a legbiztosabb!
[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok
A gyorsan kellene válasz aki rendelt már IPONról.
Hogy ezt a rendelésnél a garanciafutárt külön kell kérni vagy a futárdíjban alapból benne van???Sorry ha rossz helyre írtam, de talán itt kapok leghamarabb választ.
Előre is köszi. -
8nemesis8
veterán
Akkor jól értelmeztem
Megy is a rendelés.
Köszi szépen a seígtséget. -
REDeath
őstag
Üdv!
ma voltam mediamarktban, és néztem ezt a BenQ-t. G2200W (DVI-s meg minden) (iponon van ami fullhd-s csak az túl nagy felbontás egy 22es monitorhoz)
És találtam még ezt a Samsungot 2243BW
Samsung képét nem láttam, de jókat hallotam róla, viszont mostanában benq-t is dícsérik, és dilemába vagyok
Ha valakinek van valamelyik, illetve tesztelte , akor mi a véleménye?
Melyik élesebb/homogénebb (szinek és bevilágítás)Előre is thx
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
old_artist
addikt
válasz REDeath #13387 üzenetére
Üdv!
Mivel volt a kezeim között a BenQ E2200HD és E2400HD FullHD-s is, ezért erról csak annyit, hogy nagyon jó a bevilágítása, jó a homogenitása, és kalibrálva meglepően nagyon jó a színvilága, a színtelítettsége, ahhoz képest, hogy TN paneles!
Nagyon ajánlott vétel szvsz 50e alatt! -
Anubis_9
őstag
Hát ez az idő is eljött... Három pixelhibás LG 2252TQ és egy Samsung T220-as monitor után ötödjére kaptam egy pixelhiba nélküli Samsung T220-as monitort az IPON-tól! Ráadásul kontraszt vagy fényerő állításra sem kezd el búgni!
Azért még pár napig fokozott megfigyelés alatt tartom!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom Veletek tapasztalataimat a pénteken vásárolt Samsung 2233BW típusú monitorral kapcsolatban. Kicsomagol, a talp összeszerelésével megküzd :-D , majd az első tesztek pillanatai. Alaposabb monitor testing után sem látok pixelhibát, jó lesz! Majd két nap múlva egyszercsak a gép újraindít: furcsa búgó hang a fényerő folyamatos csökkentése mellett, amely egyre jobban hallható Tovább próbálgattam finomítani a menü beállításait, de sajni mindig arra jutottam, hogy mindjárt kisüti a szemem...
Tehát: a Fórumban már említett probléma nem feltétlen első bekapcsoláskor jelentkezhet, nekem 2 nap múlva jött elő a búgás (a monitor még a 3 munkanapon belül van, made in Romania, Samsung paneles). Felhívtam a boltot, "hozza vissza nekünk és a garanciális ügyintéző kolléga intézi". Esetleg van másnak is hasonló tapasztalata?Üdvözlettel:
Bélabácsi
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
clown18
csendes tag
Hali!
Lenne egy problémám mégpedig, hogy vettem egy benq e2400hd monitort, és az egyik napról a másikra nem működik a dinamikus kontraszt, vkinek van ötlete pls help
ui.:azért írok ide mert már nem tudok hova..pls help -
einstein
senior tag
válasz old_artist #13383 üzenetére
Hát ha lenne másik monitor, lemérném. Viszont azért érdekes, mert a a Lenovom pivot módja csak az alaplaptól távolabbi DVI-n működik auto módban, illetve a hozzá járó softOSD program is csak ebben a működik rendesen. Pedig nekem is elsőre az lenne logikus, hogy az csak a 2. számú csatoló.
-
celf
őstag
válasz Anubis_9 #13389 üzenetére
itt is T220.
velem az tortent, hogy este mar a nagy ejszakai kussban olvastam a konyvem, mire figyelmes lettem egy ritmikus kis sipolo zummogesre. azt hittem az ejjeli lampam villanykorteje kezd bekrepalni, de kesobb eszrevettem, hogy akkor hallom csak a hangot amikor a monitor power ledje be van kapcsolva (ugye kikapcsolt allapotban villog). gepezes kozben abszolut nem hallani, csak akkor eszreveheto amikor ki van love minden. lehetseges, hogy folyamatosan jelen van a zaj, es csak akkor zavaro aha nem egyenletes, meg ha nincs mas alapzaj a szobaban...
qrvaelet, lehet hogy ez a zaj csak hangosabb lesz kesobb. -
celf
őstag
helyesbitek, akkor van sipolas amikor kikapcsolt allapotban van a led.
es most ugyerzem nem tudom 100%-ra megmondani, hogy a lampam izzoja, vagy a monitor tapja adja-e a hangot
viszont csak akkor hallatszik ha ilyen keszenleti allapotban van a moncsi. kikapcsolom es megszunik.[ Szerkesztve ]
-
Rockybro
tag
az LG W2284-nek mennyivel jobb a képe, mint a W1934-nek? csak azért kérdezem mert az előbbit szeretném venni, és haveromnál láttam egy ilyen W1934-et, ami ugye kb. 25000Ft-tal olcsóbb, és annak is egész szép képe volt mindenféle kalibrálás nélkül... a W2284-től még jóval szebb képet várhatok?
-
Anubis_9
őstag
Megnéztem a T220-asom paneltípusát: ...CAA-1001.4
Vagyis úgy látom Samsungos!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Wise (ex-TransferWise)
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest