Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz gabriel26 #41658 üzenetére

    tl;dr: tippre az alkatrészek összevadászása 4-6 hét, építés elég szívás, hőfokokban nem tudom mennyit nyernél. szállítani vizes gépet lehet, de security checken nem fognak neki örülni, ha meg telerakod könyökcsatikkal egy élmény lesz utaztatás előtt leengedni.

    próbáltad légen, biztos nem tudod megoldani úgy a hűtését?

    ---

    hu, Te voltal az ugye aki ezt mar a hazas topikban is felvetette? kiprobaltad es biztos nem lesz jo legen?

    akkor is irtam, hogy ez igy nagyon necces lesz elso vizes buildnek.

    alapvetoen amin bukhat a dolog az a folyadek, ahogy tobben is irtak, le kell ereszteni mert az eletben nem viszed at a security checkpointon. szóval vizezni én csak akkor vizezném le, ha biztosan nem tudod megoldani légen a szellőzését. az NCASE ilyen szempontból jó ház.

    ami kritikus: ahogy nézem a komponenseket van pár spéci csatlakozó amit kb a világ másik feléről kell megrendelni, szóval elmehet 1-2 hónap csak a komponensek beszerzésével.

    ez a build nekem megvalosithatonak tunik. igazabol nem is az ara lesz vele a fo baj, hanem az, hogy kb minden milimetereken fog elferni.

    itt van egy alternativ build nagyon sok keppel (svedet a google translate leforditja, angolul nem találtam jobbat) és angolul van a cuccok listája inkluzíve a csatlakozók (!), ami kritikus.

    a lenyeg a build log. ami mindenkeppen kell:
    - Swiftech Apogee Drive II, ez lehet kifutott, gyakorlatilag csak a pumpa+ blokk kombók férnek el normálisan. itt vannak meg alternativak, ahogy nezem a swiftechnek egy MCP35X pumpaja van amit en nem ismerek, de ranezesre komolyabb darab, mint az alphacool eisberg kombója (és a ráépülő Cooler Master). Az Alphacool combo tetejében nekem kérdéses, hogy elfér-e egyáltalán (hint: gyanúsak azok a dupla 90es elemek, errol kesobb).
    - GPU blokk. ami van. EK 1070 pl jo.
    - radiátorok: EX240, értelemszerűleg más hasonló méretű radiátor még oké (mivel szűk a hely, ez minden irányban fontos lehet). 35.5mm vastag, tehát valószínűleg emiatt vette, mert 35mmel még elfértek a ventik és így még valamennyire maximalizálni tudta a felületet. a sved arc szinten XSPCvel operal, tippre az a legjobb ami elfer.
    - a Coolworld valami noname kínai, gondolom az volt neki otthon. ehelyett mehet pl egy Alpha / EK /más gyártó ami épp kompaktabb. Ami fontos, hogy mivel csak nagyon vékony ventik fognak elférni, ezért próbálj kevésbé restriktív (tehát alapból alacsony fordulatszámú ventivel jól teljesítő) radiátort keresni, ami elfér. a svédnek nincs alul radiátora.
    - tartály
    - raklap mennyiségű különböző csatlakozó. a svéd leírása elég jó (mmint a listája, a többit a képek alapján látod).

    a két rendszer között a fő különbség, hogy a svédnek nincs alul még egy radiátora, plusz az angol nyelvű az oldalsó radiátort gyorscsatikkal fogatta fel (jó ötlet). az extenzív mennyiségű csatlakozó ami miatt mindkét build működik. az angol az oldalán is vékony ventiket használ, ez lehet a gyorscsati miatt van így, a svédnek elfér a 25mmes noctua.

    ha le is vizezed az egészet nem tudom mennyire lenne halk, a svédnek a 240es radija kb koppra lenne elég tippre, a másik rendszer hűtési tudása meg a slim ventik (plusz telepakolt belső) miatt lenne szuboptimális.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák