- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- iPad topik
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz hszilard666 #24299 üzenetére
Nincs szerepe hogy vízhez lesz vagy léghez, az a lényeg hogy a hőátadó képessége a lehető legjobb legyen. Olvass teszteket ha számít 1-2°, de amúgy az MX széria széles körben elfogadott és ajánlott.
t72killer megelőztél.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz hszilard666 #24299 üzenetére
Esetleg még a két paszta közötti árkülönbség ami számíthat, szerintem 1-2°-on nem múlik semmi hacsak nem tuning eredményekre gyúrsz.
Az MX-2 negatívumaként megemlíteném hogy elég sűrű az állaga és ez miatt nehéz elkenni, a Gelidről nincs tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nyomtam egy vízforraló tesztet kíváncsi voltam hogy mit bír a rendszerem. A teszt több mint 40 percig futott és nagyjából 30-35 percnél kezdett stagnálni a vízhőfokom 37.7-38 C° körül. Amit még kiemelnék az a venti fordulata a korábban említett 5V-on üzemelő ventik max ~700rpm-es fordulata.
-
t72killer
titán
A Gelid Extreme se az a folyékony típus, de ha felmelegíted használat előtt (fecskendő műanyagzacsiba, zacsi forró vízbe), akkor használható.
Ilyen árak/kiszerelés mellett én a Gelidet venném: elvileg lényegesen jobb az MX2-nél és az átlag földi halandónak 1g évekig elég.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
hszilard666
veterán
Köszi skacok, de megvan már mind 2 csak nme tudom hogy melyiket használjam
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
t72killer
titán
Nyilván, 10-fokokat nem fogsz látni. Csak azért dobtam be az 5letet, h miért ne a jobbikat vegye az ember, ha effektíve uannyiba (1000Ft) kerül. Ok, ha valaki hetente pasztázik, akkor elfogy a 4g is, akkor van költségkülönbség.
-
ViZion
félisten
MX-2 jól kenhető, MX-4 ami sűrű. Most 4-el raktam össze, amúgy ezt laptopokhoz használom inkább, ott nincs szerelgetve. A szétszedés macerás 4-el, de a 2-nél is kicsit "melegítve" kapom szét és nincs gond.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz TESCO-Zsömle #24309 üzenetére
uhhh... cső átmérő nem fogja vissza, szivattyú is elég sztem...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
seniman
veterán
Itt már a réz csövezésnek is van annyi hőleadő képessége,hogy radi sem kell
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
törölt tag
Ezt a rézkocka megoldást a procin már én is mondtam nektek régebben, hogy így mekkora bazi nagy áramlás elérhető a keringetővel hogy végig háromnegyedes a cső. Csak az a baj hogy a kockába belül nincs semmi felület amit érdekelne a nagy áramlás.
Legalábbis gyanítom. Még összeszerelés előtt azt az oldallapját ami a procira kerül, belül rá kellene forrasztani szintén réz lamellákat, azzal az eljárással ahogy a barkács topikban is volt linkelve még nagyon réges rég. A lamellákat átfúrta aztán felhúzta egy csavarra mind alátétekkel hogy meglegyen a távolság közöttük, rátette a rézlapra minden lamella közé egy csík cin, aztán tűzhelyre rakta és melegítette finoman amíg el nem olvadt és volálá.
Szerintem egy hagyományos ordasi felépítésű blokknál jobb volna. Persze sokkal macerásabb meg durungabb is.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz t72killer #24307 üzenetére
Nem tudom te milyen árakat nézel de 4g-os kiszerelésben a Gelid 2-3x annyiba kerül mint az MX-2. Az egy más kérdés hogy valakinek a 3k se sok pénz. Legközelebb Gelid pasztát veszek mert én is ki szeretném próbálni.
(#24308) ViZion: van itthon MX-2 és MX-4 is de szerintem jobb az MX-2 legalábbis a hőátadó képessége biztosan, ez látszik is a tesztekben. A halmazállapotuk között nem vettem észre túl nagy különbséget, de ezt a felmelegítéses dolgot kipróbálom.
-
echterion
nagyúr
No, beröffentettem a Reserator 2-t. Kipucoltam, amennyire tudtam, tettem bele piros fagyállós lötyit, majd összeraktam. Ez az alap szivattyú nagyon gyenusz, alig bírtam rábírni, hogy kinyomja a levegőt a prociblokkból. De működik, szép lassan (tényleg lassan) csordogál a víz a rendszerben. És nincs hangja, semmi. A Radi mg finom kézmeleg lesz egy óra játék után. A vízhőfokot még nem mértem, egyenlőre a procit mérem, az Aida szerint maximum 61 fok kupakhővel bír full terhelésen.
-
t72killer
titán
Fentebb írtam, hogy az 1g-os Gelid kerül annyiba, mint a 4g-os MX2 (amiből nem láttam a 4g-nál kisebb kiszerelést). Nomármost, ha az ember nem szereli át a hűtőket hetente, akkor az az 1g akár évekig kiszolgálja az embert, ergo ígyis-úgyis 1000Ft-ot költesz pasztára.
-
opti06
aktív tag
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérni, van egy CM atcs 840es házam, illetve jelenleg egy böhöm nagy külső radim, szeretném leváltani költözés/helytakarékosság miatt belső radira
milyen radiátort javasolnátok? elég lenne egy 360as 30-40es vastagságú radi 3 ventivel vagy több kellene bele?i5 3570k ~ 4.5ghz
HD6970köszi előre is
-
Apollo_21
addikt
válasz opti06 #24320 üzenetére
Nekem 240es slim-re volt kötve kb 3hónapig...és akkor csak 4ghz-re volt húzva..telepakolva ventivel push-pullba épph elég volt..most hogy szereztem mellé egy 360ast is..már mondhatom hogy 4,5-en elég a kettő!
Úgyh csak a 240en van 2radi push-ban több nincs.[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
ViZion
félisten
Fordítva, az MX-4 a jobb, de csak minimálisan (szinte hibahatárnak nevezhető). Kenni az MX-2-t lehet jobban.
Terülés:De erről volt már videó linkelve.
-
opti06
aktív tag
válasz #90933760 #24321 üzenetére
360 után 480as jön? kettő között nincs? nem tudom mi fér be felülre nem találom leírásába, de elég nagy dög a ház, esetleg 360x40es radi 3 ventivel plusz egy 240esre gondoltam előre elfér az is elvileg, most perpill egy nagy böhöm házi radi van amit még itt vettem ph-n, 4x250es ventikkel fal mellett, de röhögve viszi terhelve is, még passzívba is 70 fölé nem megy proci
[ Szerkesztve ]
-
-
bombibmw
veterán
válasz t72killer #24315 üzenetére
2400-ért vettem 3,5g Gelid-et,nálam ez van a procin.
Bár jobban preferálom az MX2 és társait,mert nem igen kenhető az Extreme és mivel még azóta,hogy megkentem a procit,nem vettel le a blokkot,azt sem tudom,hogy mennyire kenődött el.
Jövő hét végén megnézem majd,mert már amúgy is akartam. -
ViZion
félisten
válasz opti06 #24324 üzenetére
Játszol és lefőzi a szőrt a t... térdedről
Van már 2 fiam, de még én sem mertem az asztal alá rakni... tutira fel is rúgnám egy durva harcnál, és a tojásfőzés sem aktuális. Bár télen jó lehet azért.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
opti06
aktív tag
válasz t72killer #24325 üzenetére
felül gyárilag 2x 230as venti van, akkor 420as lenne jó nekem talán felülre, de egyszerűen sehol nem találom mi passzol bele méretbe, tartóelemek pedig nincsenek itthon, hogy lemérjem
elől is egy 230as venti van gyárilag benneViZion: igen igen, télen nagyon jó amúgy, már most is kellemes ha tolja lábra meleget
csak túl sok helyet foglal, új helyen pedig nem ez az asztal lesz így le kell cserélnem belső radikra
felrúgni amúgy nem tudom, mert 5cm-re van faltól illetve asztalba pont illeszkedik[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz ViZion #24323 üzenetére
Gelid tenyleg nagyon jo, nekem 1 fokkal jobbat produkalt, mint az MX4, es 2-vel jobbat mint az MX2 a 290X-en. Viszont kenni eleg nehez, kell kicsit melegiteni. Ilyen teren az MX2 verhetetlen.
Kozben most nezem, nekem van itthon mar 2db Akasa Apache Black ventim. Meg a H90-hez kaptam oket, ami a VGA-t vitte. Szoval csak 7-et kell beszereznem.
Joshi: Milyen blokk van a VGA-n?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz MPowerPH #24331 üzenetére
Pont az volt a teszt lényege hogy minden fűtsön 1000-el. A két vinyó is blokkban van az 5.25-ös helyen.
Az alsó egy 360x45-ös a felsőben egy 360x45+2db 120x60-as radi van, ezt 1db D5 5-ös fokozaton hajtom. Most készült el a PWM erősítő amire rá tudtam kötni a 8db ventit és Idle ~300rpm Load max 700rpm 5V-on.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz MPowerPH #24333 üzenetére
Nem az volt a célom hogy elsőre mindenkinek elálljon a lélegzete hanem hogy hatékony és halk rendszert építsek lehetőleg házon belül. Most már ki merem jelenteni hogy sikerült.
ui.: utólag meg kellett emelnem az Idle ~300-as fordulatot ~350-re mert az alsó három venti leállt gondolom már túl kevés volt neki a kraft. Így most nem áll le és zajban se vettem észre a változást. Még kísérletezünk 7V-al is hátha azzal is tudni fogja a ~350-es minimum fordulatot. A 7V-os tesztel a cél igazából a maximum fordulat emelése lenne ~1000rpm-re. Majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
csib41
aktív tag
Helló srácok.
Ételfesték a rendszerben, milyen következményeket von maga után?
Mennyi ideig bírja egy DDC-1T Plus? -
Joshi
titán
válasz deadwing #24337 üzenetére
Nézd meg ezt a tesztet, itt szándékosan úgy volt beállítva a PWM vezérlés a biosban hogy ne menjen magasra a venti fordulata. Több óra World of Tanks 2560x1440 felbontáson fullos grafikával futott ~70 fps-el. A víz olyan 39 C°-on stagnált max 425rpm-es fordulaton. Nyilván mindkét tesztnél elérhettem volna jobb hőfokokat de nem azért építettem ezt a vizes konfigot hogy olyan hangja legyen mint egy normál gépnek.
-
deadwing
addikt
A gpu hőhöz képest tűnt fel, hogy kiugróan magas. Nálam egyforma a gpu/vrm hőfok.
Igaz, tesztekben is ezt olvastam arról a blokkról, hogy a vrm lehetne hűvösebb.
Kipróbálnám én, de furmark nem ismeri a CF-et, igaz akkor még régi driverem volt, minnyá megnézem.[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Egyébként még csak hasonló körülményeket sem tudnék biztosítani, ugyanis teljesen más a konfigunk.
A vízhűtésed baba lett, nincs vele semmi baj, de az a vga blokk vrm hűtése akkor is szúrja a szemem.
Bocsánat60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Joshi
titán
válasz deadwing #24341 üzenetére
Pont hogy játékok alatt nem kiugró a különbség, meg aztán 290 VRM1-nél 60-70 C° az ajándék lenne egy léghűtésesnek. A te MORA radid más kategória azt ne hasonlítsd össze az én konfigommal mert az enyém sokkal zártabb rendszer még akkor is ha külön részen vannak a radik. De főleg a zaj az amiben nem lehet összehasonlítani az én megoldásommal, nálam nagyon zajos lesz a rendszer 1000rpm fölött a turbulencia miatt.
(#24342) deadwing: ezek szerint te is így látod a dolgokat. Egyébként én azért választottam ezt a házat/megoldást mert nekem jobb ha magasabb a ház mint széles. És még azért is hogy a lemez v pendrive berakásánál esetleg a vízhőfok leolvasásánál ne kelljen lehajolni. Ja és pont annyi hely van a fal és az asztal között.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
No, mégis sikerült tesztelni egy kicsit. Akkor használja a CF-et ha full screenben tesztelem.
Szivattyú 5V-on, 10 percet futtattam. +50mV kell nekem a kártyákra a nagy képernyő frissítési freki miatt. Amúgy ha elvinnék az egyik kártyámat a blokkal együtt, valszleg menne vele a Mora is, aztán menne felülre a házba egy radi ami belefér. Kicsit túlméreteztem a konfigot, és a lényeg, hogy nem kellene már nekem a CF, pont a BF4 Mantle bugja miatt, persze már késő bánatAzt mondd meg inkább, hogy miért azt a vga blokkot választottad?
Egyébként igazad van, nem sok az a 70 fok sem, game alatt meg főleg nem ennyi, ez is tény, nade AKKOR IS, ez víz, ne legyen már annyi no[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Joshi
titán
válasz deadwing #24344 üzenetére
Használtan vettem jó áron blokkal együtt, kihagyhatatlan lehetőség volt és a mai napig nem bánom.
A teszt egyáltalán nem mond semmit ugyanis futtatni kellene a Prime95-öt is és azért legalább 30-40 prcig max 700-as venti fordulaton ahogy én is tettem. Nem tudom miért akarod rámerőltetni hogy a GPU és VRM hőfok azonos legyen kb semmi szerepe nincs főleg ha a plafon hőfokok bőven jók. De azt is írtam hogy nagyon rongyos volt a gappad de mivel nem volt másik ezért azt kellett rátennem. Az biztos hogy ez miatt nem fogom szétszedni a rendszert csak azért hogy 10C°-al kevesebbet lássak. -
hszilard666
veterán
Húúúúúúú Skacok annyira boldog vagyok megjött az EK hf 360 as kitem, és a blokkom a vga ra Hétvégén szereléééés!
-
deadwing
addikt
No erről van szó. Ha kihagyhatatlan lehetőség volt, akkor teljesen megértem
Teszt: csak a vrm hőfok miatt futtattam, és úgy láttam, hogy 10 perc alatt állandósult a hőfok, nem nagyon akart feljebb menni. Procival sem menne sokkal feljebb egyébként, az a +százx watt az lókuki a Morának.VRM-re visszatérve azt olvastam, hogy minél hűvösebb, annál jobb hatásfokkal és stabilabban dolgozik. Persze inkább arról volt szó, hogy 90-100 fok körül már necces, és stabilitást veszélyeztet + életkort rövidít.
Szal igazad van, nálad az a 70 fok teljesen rendben van, kb semmit nem jelent, pláne nem game alatt60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
bombibmw
veterán
válasz hszilard666 #24346 üzenetére
Grat!
Aztán szép legyen! -
Joshi
titán
válasz deadwing #24347 üzenetére
Nem akarok lovagolni a témán de ha a rendszerben minden fűti a vizet és a ventik aránylag alacsony fordulaton mennek ráadásul a szobában 25 C° van, akkor derül ki igazán hogy mit tud a rendszer. A MORA az biztosan megbirkózik ezzel a feladattal de nem is átlagos holmi.
(#24346) iszilard kíváncsian várjuk a végeredményt.
ui.: mi a szivattyú típúsa?[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz bombibmw #24348 üzenetére
Esélyem sincs olyan gyönyörűt építeni mit a Tied , másrészt használt cuccokból építkezem és minden tiszta retek A Radiátoron konkrétan Poroszlánok vannak
Azt megtudjátok mondani hogy honnan kéne tudnom hogy a pumpának melyik a bemenő és a kimenő fele?
Joshi:
EK DCP 4.0[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest