Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz fulton #8513 üzenetére

    Azt írod hogy blombanyitással szerelő.
    1-es eset: EON szerelő?
    2.-es eset: mezei villanyász, ASZR engedélyel hogy blombát bonthasson?
    Ha először az 1.-es eset:
    azért szívhatod meg, mert ha még is valamelyik kötődobozodban vagy védőcsőben lévő vezeték szakaszon van a hiba, akkor a javításig és a megfelelő minősítésű ÚJ ÉV jegyzőkönyvig ki fognak zárni az áramhálózatból, kikötik a vezetéked és leplombálják a kismegszakítót.
    Simán előfordul hogy többszörös hibajelenség, egyik példa ami kapásból megmagyarázza a fenti "hogy jelenik meg a földelésen fázis, ha az elosztó után nincs összekötve" szösszenetet:
    Szimultán jelenség egyik fele, hogy valamelyik szobai kötődobozban, számodra észrevehetetlenül, de villanyász számára tapasztalatból keresett hibaállapot, hogy a nulla kötés elsőre jónak tűnik, de valójában fel van belül lazulva, esetleg el van törve a vezető ér. A másik fele, hogy egy dugaljnál, a rögzítő karmantyú, ami fém és összeköttetésben áll a földelő érintkezőn keresztül a földelő vezetékkel, betekeréskor éppencsak-de-megsértette a nulla vezetéket, nem is 100%-os a kontakt, éppencsak hozzáér.
    Amíg a hibás nulla kötés átad, addig nincs gond, mert az áram a könnyebbik irányba halad. Amikor épp nem jól ad át, akkor pedig ezen rögzítő karmanytú általi hibán keresztül a földelő vezetékre és a teljes földelő hálózatra is nagyobb fesz kerül ki.
    DE EZ CSAK 1 LEHETŐSÉG, nem is biztos hogy ez a hiba, de én már speciel tapasztaltam ilyet.

    A többi részhez:
    egyik válasz amit demars kollega is válaszolt, de sok egyéb van még, amire mivel dolgozó emberek vagyunk, nincs időnk könyveket idemásolgatni és mindenhez laikusok számára is megérthető magyarázó szöveget megírni.
    Ezért írjuk hogy tapasztalt villanyász kell, mert nem lehet minden ilyen jelenségen végig menni, mert 100+1 van, amire még mi sem biztos hogy gondolunk, mert mindig a helyszínen kell meglátni hogy hol a hiba, távolról nem tudunk segíteni és elmagyarázni sem tudunk minden lehetőséget.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák