- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
godlikezaza
csendes tag
Te jó ég...ehhez egy projektmenedzser kellene...
Igen, Démász terület.
A megtérülésre csak annyit gyors, hogy sajna itt nem ilyen szempontok vannak. Vagy ez a H-tarifa, vagy nem fűtök kb. Nem volt kellemes a legutóbbi téli időszak, mondjuk ígyHát, köszönöm szépen mindenkinek az eddigieket, egyik oldalról vannak új infók, a másik oldal, ami a rosszabb, hogy most a meltdown meltdownjába léptem át...
Nálam először a Démász-partner H-tarifa bekapcsolók jártak, és láttak mindent, erről írtam először. (nem a klímások)
A szekrény így 62*113cm, erre az egyik H-tarifás azt mondta, hogy amúgy méretre jó. Itt jönne be (gondoltam eddig én) a nem H tarifás villanyszerelő, aki átalakít úgy, hogy beférjen...láttam olyan megoldást is, hogy egy régi fadobozt kibeleztek, és abba csak behelyezték az új műanyagot.#8599 - Nem, nem azt kérdezte vissza. A Démász partner, aki adminisztrációt is, meg H tarifa bekötést/bekapcsolást csinál, az megvan. Ő volt itt először. A villanyász lényegében a fennálló helyzetre (gondolom légkábel, szekrény...) kérdezte, hogy erre így bekötik-e..., ebből jött a zavarodottság, hogy hát én abban a hitben hívnám őt, hogy csinálja meg olyanra, hogy aztán bekössék.
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
válasz PROTRON #8600 üzenetére
MVM partner lista, ők intézik:
- mérő áthelyezés
- 1F->3F áttérés
- plusz tarifa kiépítés (vezérelt, h tarifa)
- mérőszekrények telepítése
- csatlakozó vezeték csere (légkábel, földkábel is)Ők intézik a papírmunkát(igénybejelentés, igazolásoj, etc...), illetve ők csinálják a munkát is.
Démászos szerelő intézi:
- plomba nyitás/pótlás
- teljesítmény növelés csak biztosíték cserével
- h tarifás mérő felszerelés
- minden munka áramváltós mérésnél (mérő programozád, teljesítmény növelés nki cserével, teljesítmény csökkentés, TMK mérő csere, Zera műszeres ellenőrzés, jelkiadás...)
- HMKE beüzemelés: mi le is ellenőrizzük adott lista alapján a rendszert és az után cserélünk mérőt
- HMKE/ H tarifás TMK
- hétvégi lakossági TMK (ez ösztönzővel)HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
godlikezaza
csendes tag
Igen, ez a lista megvan, meg is volt.
Ezek közül 16 ki se jön ide, mert nem az ő üzemeltetési területük.Egyikkel telefonig jutottam, az már ott megmondta, hogy csak a H tarifát kötik be, semmi más munkát nme csinálnak. Ki se volt hajlandó jönni.
És ebből a listából volt itt az a kettő, akiket még először említettem, mint "H tarifa kivitelezők". De azok is megmondták, hogy NEM FOGNAK megcsinálni egyéb munkákat, amiket itt még kéne. Erre ajánlották a mezei villanyost, hogy az majd tudni fogja úgyis.Most akkor mi a különbség az MVM partner listások, és a démász szerelők között? Most akkor a H tarifás mérőt nem az MVM partnerek csinálják? Esküszöm nem értem ezt az egészet.
-
313313
addikt
válasz godlikezaza #8603 üzenetére
Partner az partner egy akármilyen cég vállalkozó alkalmazottja.
Démász szerelő meg MVM alkalmazott.
A h tarifás órát a Démász alkalmazottja fogja felrakni, ahova felrakja azt egy partner alakítja ki, az egész alapja a papírmunka, azt a partner csinálja. A h tarifás órától az elmenőt és a h tarifás elosztót, a klíma elosztóba kötését a te villanyszerelőd fogja csinálni.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
PROTRON
addikt
Akkor ha jól értem:
A korábbi írásodból:
"
Ez így 3 szakember, és a negyedik fogja majd valamikor felrakni a villanyórát. Ha olyan partnert fogsz ki, ő megcsinálja a H elosztót és le is mezetékeli az óráig, persze plusz pénzért, nyilván ekkor ő nyilatkozza le a 6 pontot, saját villanyszerelő így kihagyható...
"
Erre a részre vonatkozott, hogy ha szerencséje van akkor talál olyan partnert aki hajlandó a kiselosztók felújítása és mért vezetékezés csere, valamint meglévő 3-4 áramkörök ellenőrzése-visszakötése és a klíma számára új tápkábel kiépítése munkálatokat is megcsinálni.
Na erre kapta azt a választ, hogy ezekhez szerezzen saját villanyszerelőt.Azaz a "partner"-re továbbra is szüksége van a papír munka miatt és a mérőóra valamint betáplálás kialakítása miatt, majd a mért vezetéket meg a haveri villanyszerelője végzi.
Szóval:
-1: Meghatalmazza a partnert a mérőhelyi munkálatokra;
-2: MVM-Démász kijön, plombát bont;
-3: a fent meghatalmazott partner kialakítja a mérőhelyet, betáp vezetékezést, de Ők nem plombálnak vissza;
-4: Ezután a haveri villanyász megcsinálja a mért kiselosztókkal kapcsolatos munkálatokat, vezetékezéssel. Persze a haveri villanyásznak muszáj legalább OKJ képesítéssel rendelkeznie, jobb ha van Vetr azonosítója;
-5: Ha végzett szóltok a fenti partnernek hogy lehet készre jelenteni. Megtörténnek a megfelelő rublikák kitöltése a papírokon, aláírások;
-6: A partner leadja a papírt, majd x héttel-hónappal később jönnek az MVM-Démász saját emberei, felrakni a mérőórát és a kismegszakítót felrakni-cserélni (ezt is érdemes jelezni valahol hogy ha a meglévők cserések);Közben meg persze valamikor kap egy tájékoztatót hogy mennyi amit külön a Démásznak fizetni kell a hálózat teljesítménybővítésért.
Jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
313313
addikt
válasz PROTRON #8605 üzenetére
-2-3 partner bonthat plombát és plombázhat is.
Plomba bontást arra írtam, ha partner elöbb érne oda a fogyhely kialakítással, akkor ő elmenő nélkül leplombál. És a saját villanyszerelő húzza be az elmenőt, akkor kér plomba bontást MVM-től, szerelő megvárja helyben, ha kész a művelet visszaplombál és elmegy.Kimaradt a klímaszerelő, aki felrakja a megfelelő klímát és kitölti a h tarifás megfelelőségi papírt. Ezzel kéne kezdeni, mert adott klímára kérik a H tarifát, klíma alapján tudja a teljesítményt megkérni...
-4 a saját villanyszerelő beköti a klímát a h tarifás elosztóba, ha megy a Démász alkalmazott órát felrakni, a h tarifáról be kell tudni kapcsolni a klímát....
Első pont ha megvan, MVM kiküldi az MGT, abba benne van az MVM felé fizetendő árak, amint az ki van egyenlítve, utána ugrunk a kettes-hármas pontra.
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
PROTRON
addikt
Oké, akkor újraírom a feltételezett sorrendet hogy én is tudjam, amikor tőlünk pestiként megkérdezik:
-0: Klímással kiválasztani a klímát, elkérni az adminisztrációhoz szükséges adatlapot és energiatanúsítványokat;-1: partnerrel megállapodik a mérőhelyi munkálatok áráról, meghatalmazza, aki elindítja a igénybejelentést;
-2: partner megkapja az MGT-t, amit továbbít aláírásra és hogy befizetésre kerüljön a különvélemény...akarom írni MVM Démász különdíj, befizet;
-3: haveri villanyász nem bont plombát, csak áramtalanítja a mért kiselosztókat, felújítja azokat és feltekeri a mért vezetékezést---ezt úgy kell érteni, hogy a falból kibontott mért alu vezetéket egy kis vízálló kötődobozban "megtoldja" összeköti, a mért kiselosztóba bekötött új réz vezetékkel, amiből akkora hosszúságút hagy ott, hogy elérjen a fal aljáig, érvéghüvelyezve,
-mért oldalon megcsinálja a szükséges vezeték-kötés cserét, javítást ami kell munkálatokat és a klímás számára kihúzza az új tápkábelt a klíma kültériig,
-ha közben felrakták a klímát akkor be is köti, emiatt jó lenne 1 napra időzíteni a munkálatokat,
-A klímás kitölti a "betétlap "H" tarifához" nyomtatványt, de ezt a villanyszerelőnek is alá kell írnia, aki aláírással igazolja hogy az elektromos bekötés és a klíma paraméterei megfelelnek a szolgáltató előírásainak.-4: szólnak a partnernek hogy lehet jönni mérőhelyi munkálatokra, aki bejelenti a plombabontást, plombát bont, az ott lévő előkészített mért vezetékezést meg ott hagyott csődarabokkal elvégzik a teljeskörű munkát, készrejelentik, kitöltik a papírokat, maguk után visszaplombálnak;
Jó ha ott tud lenni a haveri villanyász, mondjuk ha nagyon nem akarják még a mért oldali védőcsövet sem begipszelni, vagy egyéb lustaságok okán sietnek.-5: a készrejelentés után x héttel jön az MVM-Démász, hozni az új "H" tarifás mérőórát, megnézik hogy be van-e kötve a klíma és hogy a papírok megvannak-e;
Persze a folyamat elején még azt is le kell egyeztetni, hogy kell-e a bojler számára "B" tarifás vezérelt, mert ha több mint 2-en laknak akkor már megérheti üzemben tartani.
Csak ugye így már 3 tarifás mérőhelyről van szó, költség terén nem mind1.UI.:
Asszem ideje lenne a topicgazdával összeülni és elkezdeni a topic fejlécébe egy rögzített bejegyzésbe összegyűjteni egy kis összefoglalót a legalapvetőbb dolgokkal kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
godlikezaza
csendes tag
Hm.
Én ezt a sorrendet egy ideális körülményekre tudnám értelmezni, tehát nem olyan korszerűtlen állapotoknál mint nálam.
Mint említettem, a mérőhely kialakító partnerek már voltak itt felmérni. Nekem azt mondták, hogy mielőtt ők munkához látnánk itt, azelőtt itt még egyéb munka van, amit ők nem fognak megcsinálni. Arra jöjjön a haver villanyász. (Egyébként még név szerint is ismerték a "haver" villanyászt, tudják ki, és még javasolták is, hogy ő tapasztalt megbízható régi motoros, tökéletes megoldás.)Tehát az a kérdés, hogy igazából mi az a munka, még minden hivatalos H tarifás dolog előtt, amit amúgy a mérőhely kialakító MVM partner meg tudna csinálni, de nem hajlandó.
És amire az MVM mérőhely kialakító azt mondta, hogy a haver villanyász (aki, ha jól vettem ki, ezen a környéken nem lehet ASZR, meg egyéb) tudni fogja pontosan mit kell.
És, hogy még a klímához is szükséges lenne-e előzetesen alakítani valamit.A köztes Démászos plombabontás egy picit megint újdonság... a köztes időkben a szokásos áramellátást/fogyasztást nem befolyásolja semmi? Lehet plomba nélkül minden?
-
313313
addikt
válasz PROTRON #8607 üzenetére
Nagyvonalakban igen ez a menet.
Ha 3 mérő kell, akkor sincs nagy gáz, mert 80cm-en belül a régi szekrényhez kialakít a partner egy csatári 3045 vagy 3060-as szekrényt, plusz földeli a bejövő pent.
Ha nagyon gatya a csatlakozó akkor újat rak.
Csatári telepítve 80k, ha kell új tetőtartó 80k, légkábel passz, de 30m-nél sanszos, hogy abból is kell fizetni, plusz a min(3,6kW-os klímának kérnék annyit, pláne, higy csak B-s kismegszakótókkal dolgozunk) 16A HFHHP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
válasz godlikezaza #8608 üzenetére
Lakáselosztót kellene kirakni a villanyóra szekrényből a bal oldali részbe. Illetve bal oldalt gondolom a bojler vackai vannak, azt is rendbe kéne tenni.
Földelésre is érdemes ránézni, legyen, 10mm2 mkh-val a lakáselosztóba, nyilván az elvárás a műszerrel lemért 10 ohm alatti.Kevés a partner, rengeteg a munka. És partner nem csak fogyhelyet csinál, hálózatot is épít, ügyeletet is ad... Ezért mondhatta azt, amit.
Amiről nem esett még szó: külön elosztó kell az A1 tarifának (nappali) külön elosztó a H tarifának, ha marad külön elosztó a bojlernak. Ezekbe jó lenne fí relé, Démász nem kérheti (szembe megyünk a jogszabájjal...)
Köztes plomba bontást arra szokták kérni, hogy az elmenő vezetéket kicseréljék aluról rézre. De PROTON szépen leírta hogy lehet ezt kikerülni...
Ha mégis kell, kapsz egy 4 órás időablakot, mikor a Démászos szerelő megjelenik, a te villanyszerelőd behúzza a régi vezetékek helyére az újat, ha ezzel megvan a Démászos szerelő visszaplombál, lepapíroz és távozik.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
User_2
tag
válasz Rottweiler89 #8589 üzenetére
nekem is 120-as hajdú van.
38 celsius-ra állítva, tusolással (5-10 liter max / tudolás), kézmosás jellemzően hideg vízben
havi 45 kw a fogyasztás.
melegvízzel kézmosás egyből plusz 10kW. -
PROTRON
addikt
Csak nem katona voltál hogy ilyen módszerrel tusolsz?
Meg gondolom egyedül laksz, mert ez a 45kWh havi fogyasztás olyan szélsőségesen alacsony mennyiség, hogy nem tekinthető reprezentatívnak átlag szempontjából.
Pláne hogy írod, hideg vízzel mosol kezet, miközben nem véletlen a meleg vizes kézmosás ajánlása.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz godlikezaza #8609 üzenetére
Meghiszem.
A lényeg hogy a haveri villanyászodnak meg kell mondani hogy van "partneri" villanyász aki intézi az adminisztrációt, nem kell aggódni, a nevet is megmondhatod.
A partneri villanyásszal meg kell állapodni és meghatalmazni.
Ezután megvárni hogy megérkezzen az MGT amiben leírják a feltételeket vagy megtagadják a bővítést, ha engedi a szolgáltató a bővítést akkor befizetni a hálózat fejlesztést meg egyéb költséget amit írnak.
Majd ha már meg van az MGT, akkor jöhet a haveri villanyász szerelni és a klímások is.
Amikor Ők végeztek, utána jön a partneri villanyász szerelni.BTW légvezeték háromfázis esetén 30m a lélektani határ a szabvány szerint, afelett már nem annyira szereti a szolgáltató, persze ha a meglévő rendszerhez nem kell hozzányúlni, mert terhelhetőségre és fesz esésre megfelel akkor jó.
Meg lehet Démász ezt is másképp kezeli.De ezt majd az MGT és a partneri villanyász megmondja.
-
-
PROTRON
addikt
Nem ismerjük a szokásaid, de a 3 m3 az eléggé kevés, kb semmi spórolás 1 év alatt fürdés vs tusolás között. Oké, tudom vidéken drágább, de Bp-n csak 600 forint 1 m3 víz és csatorna díj összesen, szal évente 3, az 1800 forint spórolás.
Persze sok kicsi sokra megy, de valami nem okés a számaiddal szerintem.Fürdés alatt minálunk a 180 literes kád napi megtöltését értik, míg a tusolás inkább 5-10 perc és kb 60-80 liter alkalmanként.
Na most ez már 1 hónap alatt 3 m3 különbséget eredményezhet, nem hogy 1 év. : O[ Szerkesztve ]
-
User_2
tag
válasz PROTRON #8617 üzenetére
őő izé, mi
örülök, hogy faktcsekkeled
elszámoltam, nem 3 hanem 15, az kb 2havonta kb 3m3
megelőző évebn volt 51 legutóbbi évben 36m3 éves fogyasztás.
valahogy megmaradt bennem a 3as szám,nem tom miért mindegyis
egyébként pont itt nem drágább, kb 500ft a víz+szennyvíz együtt, meg valamennyi alapdíj.
de persze csak addig amíg ársapkás és van víz.de nem az a lényeg mennyi forint.
ha látnád hogy a kertben mennyire köszködik a bab, akkor valahogy fölmerül kell-e nekem az a telekád fürdővíz.
konkrétan föggőlegesbe állítja a leveleit, hogy minél kevesebb fény érje.
locsolni hatékonyan meg lehetetlen, mert a kútakna alja is szárazra száradt, tehát a föld is szárazlehet, hogy nem az én megspórolt áramom és füdővízem fogja megmenteni a talajvízet, meg a babot, meg szőlőt a kertemben, de mondjuk akkor már meg se tegyem?
egyébként meg skálázható, háztartásonként kb 30% vízfogyasztás csökkenés, az kb 10-20% százalék lakossági víztorony kapacitás megtakarítás, ugyanennyi vízpumpa áram megtakarítás.
sose mértem, nemtom mennyi fürdővízet használtam fürdésenként, nem telekádat mert minek töltöttem volna tele. de ha mások többet használnak több lehet a megtakarításuk is.
tusolásnál meg tényleg csak kb 5-10 liter fogy nem 60 literek, és ez is csak azért mert: minek annyi víz a tusoláshoz. ha lubickolni akarok elmegyek uszodába. sokkal izgalmasabb és lehet hogy, ha szembeállítja a megtakarítással, már nem is kerül plusz pénzbe, ha valaki ezt is számolni akarná.az a lényeg nem feltétlenül kell körömszakadtáig ragaszkodni a maximális lehetséges melegvíz mennyiséghez, és nem feltétlen kell kiépíteni a nagyon sok melegvíz előállításhoz szükséges berendezéseket, lehet hogy kevesebb is ugyanannyíra elegendő.
-
PROTRON
addikt
uhh ez uhh...ez...ahh.ez...nemááááár...komoolyan?....a standard kád rendesen megtöltve 250 liter, amihez képest 150-180-al töldöt meg + a testjed.
#8620 User_2
Persze, ezek világosak, de továbbra is fura az 5-10 litered...megspricceled magad, elzárod, szappan, megint csak spricc?Ennél én azért kényelmesebb vagyok, bár nem káddal fürdök, de tusoláskor azért többet megengedek magamnak, ahogy jól esik.
De már eléggé offtopikolunk, legalább is nekem tuti nincs okoskádam ami megmaszíroz miközben elfexem benne.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Adott egy öntözésvezérlő, ami 24V 1A tápegységről üzemel. A tápegység az álmennyezetbe van helyezve, nem férek rendesen hozzá, a lejövő vezetéken nincs jelölés. Az új vezérlőt szeretném majd bekötni, de nem tudom melyik a két vezeték közül a 24VAC+ és 24VAC- polaritás. A mostani vezérlőn nincs jelölve (mintha nem számítana a polaritás?). Az új vezérlőn jelölve van a + és -.
Ha szerzek egy mikrométert, akkor meg tudom mérni, hogy melyik a + és melyik a - vezeték?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
lappy
őstag
válasz gurabli #8623 üzenetére
mikrométerrel bajosan max a vezeték átmérőjét
multiméterrel viszont igen DC-re állítod attól függően van-e mérési tartomány akkor olyat válasz amibe belefér a 24V ha automata akkor nem számít
2x mérsz és nézed melyiknél lesz -24 és +24V na neked az utóbbi kell és ha helyesen dugtad be a mérővezetéket akkor látni fogod melyik a + és -Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
gurabli
őstag
Na, mivel ez a terep nem az erősségem (ezért is kérdezek), erről van szó. Van saját táp is, de direktbe is beköthető a pirossal jelölt helyre.
Support info: If you don’t want to use a power adapter, please connect the 24VAC, 1A power supply to AC24 Port (+ and -). Please note that it does not support DC power.
[ Szerkesztve ]
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
zoli03
őstag
válasz PROTRON #8622 üzenetére
170x70 cm-es kád a nagyobbak közé tartozik már és azok átlagban 200 literesek. Na azt a túlfolyóig mérik, ha beleraksz 150-180 liter vízt és beleülsz, akkor ott elég sok lemegy a túlfolyón. Arról ne is beszéljünk, ha valakinek kisebb kádja van, és én mondjuk csak feléig engedem teli, akkor az általad korábban említett vízmennyiség felénél vagyunk.
-
demars
addikt
válasz gurabli #8632 üzenetére
Ez törpefeszültség.
Tud ívet, szikrát szórni ha zárlatos lesz valami.
1A az nagyon sok (Még ha neked nem tűnik annak).
A kötelező hiba áramvédő kapcsoló AVK, vagy FI relé 30 mA érzékenységű, tehát 27-28 mA -nál már leold (a jó FI relé). 50 mA már érezhető.[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
gurabli
őstag
Köszönöm!
Akkor mindegy, hogy melyik vezeték kerül - és + ra, nem tudom felcserélni?Ez pl. egy klasszikus öntözőrendszer tápegység, ilyen paraméterrel van nálam is a táp:
https://www.ontozocentrum.hu/24-v-ac-halozati-ontozesvezerlo/141-transzformator-belteri-automatikakhoz-24vac.html[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Közös udvarban visszük föld alatt az áramot (szivattyúhoz). KPE 25-ös csőbe húzzuk bele a vezetéket. A KPE csövet szépen tudom idommal irányítani, ahol kell (90 fokos könyök és teljesen vízzáró lesz). A kérdés, hogy a talajból kiállásnál, mert egy részén MÜ-II-vel visszük majd a falon, hogy tudnám vízzáró módon kötni a KPE idomot és a MÜ-II csövet? Van ugye pl. KPE 25-1/2 külső vagy belső menetes idom, de a MÜ-II-re vajon van-e külső vagy belső menetes 1/2-es csatlakozó idom?
-
lappy
őstag
válasz gurabli #8636 üzenetére
ha nagyon ragaszkodsz ehhez a megoldáshoz akkor (házi sufnituning):
1. tömszelence (mü.ii 20 esetén M40-es + KPE csatlakozó elem
2. KPE 25-1/2 külső majd a mü.ii -es csövet felmelegíted és szépen rátekered a külső menetre ha kihűlt akkor bontható és hogy biztos legyen akkor vmi szilikont nyomsz a menetre hogy biztosan zárjonBámulatos hol tart már a tudomány!
-
gurabli
őstag
válasz csemberlen #8637 üzenetére
Nem jobb, ha egy KPE 20-as csőben van? Az elég korrekt védelem, nem vészes az 50m, ami kb. kell. És abba nyugodtam mehet MT 5x2,5m2 kábel.
Ha mégis földkábel, akkor NYY alatt erre gondolnál: LINK
Ez hajlítható 90 fokban, amikor a falon vezetnénk, illetve a földből kijönnék a falra?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
-
Atomgeszi
veterán
A túlfeszlevezetőnek van hangja, ha működésbe lép?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest