Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz PROTRON #4600 üzenetére

    Szüleimnél szabványosítottam. Majdnem úgy is van, ahogy mondtad. Csatári 6045-ös doboz van, annyi különbséggel, hogy itt nincs EPH csomópont. Itt van egy 100x100-as doboz, amiben rá van kötve a zöldsárga vezeték a szondára. Itt szüleimnél a szabványosított mérőszekrénynél nem az EPH "csomópont"-ról indul a földelő vezeték a lakáselosztóba. A villanyóra mögött van közösítés nulla és zöld-sárga között, és a villanyórából jön ki az 5x10-es MKH vezeték.

    Gondolom az EPH dobozból azért kellene külön vezetékelés a lakáselosztóba, hogyha bármi kötési probléma van, akkor legyen meglévő földelés minden esetben.

    De, nem erre irányult a kérdésem. Én egy nem szabványos, régi villanyóra szekrénybe szeretnék utólagos földelést.. Ahogy írtam, már adott a nullával közösített "földelés", de valós földelőszonda nincs leütve. Ezt szeretném orvosolni, a kérdésem az hogy az óra elmenő piros vezetékét kössem össze a földelő szonda zöld-sárgájával, vagy pedig direktben kössek be mindent a PE-sínre?

    Amit az előtted hozzászóló is írt, itt nálunk nem csinálnak ilyeneket hogy EPH-csomópont, én még sehol sem láttam. Mindenhol annyit láttam hogy a földelő szondán van egy kötődoboz, onnan 1db zöld-sárga vezeték felmegy a mérőszekrénybe, majd a mérőszekrényben megtörténik a kötés, és onnantól megy a lakáselosztóba a szükséges vezeték, és ott már nem kell semmit sem szétválasztani. Nem is igazán értem hogy miért jó az EPH-csomópont, azt leszámítva, hogyha bármiféle kötési probléma lenne, abban az esetben megoldás, hiszen 2x van bekötve a földelés a lakáselosztódba, gondolom ez a legfőbb lényege.

    (Ok, biztos jó az hogy egy helyen csoportosul az EPH, de amikor a ház átellenes oldalán van a gázkazán.. gondolom ezért találták ki azt hogy 2,5-es vezetékelt konnektorról is leágaztatható az EPH.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák