Új hozzászólás Aktív témák
-
313313
addikt
válasz Skillet #5849 üzenetére
Szerinten ezek közül kb mind egyforma. Jó-jó de nem az igazi. Lidl-s annyibol jobb, hogy kapsz mellé sarukat.
Én általában oldalcsípővel blankolok, rézhez jó a sima is, azt nem vágja el, fesz alatt is blankolhatsz. Alunál játszósabb,de azt is meglehet. Régen láttam olyan oldalcsípőt, amin volt blankoló bevágás 1,5-2,5mm2 vezetékhez, most istenért nem találom...
Mkh-t meg mkh vágó fogóval szoktam blankolni, nagyon szépen lehet velem. Munkdjuk 6-10-16-25mm2-t szoktam.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
PROTRON
addikt
Én is szeretem, csak azért meg kell szokni.
Lehet hogy a nálam járt 2 példány volt gyártási hibás:
Egyik dolog, hogy az adott vezeték keresztmetszet blankolásánál van hogy 1-2 elemi réz szálat is magával visz, vagyis mcu esetén kicsit belevág, megsértheti az anyagot.
Ezért pl az 1,5-ös vezetéke esetén direkt a 2,5-össel jól ráfogok, és inkább letépem róla a köpenyt. 2,5-ösnél meg direkt kicsit lazábban csinálom hogy ne sértsem meg a réz anyagot.
Persze kisebb keresztmetszet esetén a kisebb furat is jó, hisz 0,75-től 1,5-ig jár, csak nem sikerült kitanulnom hogy mennyire zárjam össze 1,0 felett, így inkább máshogy használom, fő a biztonság.Másik dolog hogy ha nincs rendesen utóélezve a kábelvágó része, akkor 3 eres kábelnél a még nem jó-már nem jó vonat mentén tudtam vele csupaszítani, azaz nem-nem-nem akar lejönni a külső köpeny, majd hirtelen megszalad és megsértem az egyik vezető saját köpenyét. Meg azzal a résszel kábelvágáskor volt hogy 1-2 rézszálat már nem vágott át, ott éktelenkedett...
De ha megtanulja kezelni az ember, akkor lakás szereléshez pont elégséges.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
bmxbandita
tag
Sziasztok,
Teljesen laikusként fordulok hozzátok egy furcsa esettel. Próbálom a lehető legpontosabban leírni a körülményeket.
Kétgenerációs családi házban lakok, két külön lakrésszel, viszont 1 villanyórával. 3 fázis jön be a póznáról. A kockaház 70es években épült, majd 2000 körül hozzáépítettek egy újabb részt, majd 2010 körül beépítették a kockaház tetőterét. Mi '17-ben vettük meg. A ház különböző részében lévő elosztódobozok:
- Kockaház alsó szintjén 3 db, egy a konyhában a konyhai eszközöknek, egy a mosókonyhában a mosó-szárítógépeknek, és egy az előszobában a többi helységnek.
- Kockaház tetőteréhez és a hozzáépített rész felső szintjéhez 1 db doboz a szobáknak-nappalinak, fürdőnek.
- Hozzáépített rész alsó szintjéhez (étkező-fürdő-konyha) + garázshoz + kerthez szintén 1 db.
Nos, jelenleg az emeleti kapcsolószekrényben van egyedül ÁVK. Ez remekül működik, vettem egy konnektorba dugható teszert, pöpecül lekapcsolt, bármelyik konnektorba dugtam. Ezért kitaláltam, hogy milyen jó lenne tenni a lenti kapcsolószekrényekbe is, hogy ne haljunk már meg ha esetleg nem épp az emeleten szeretnénk belenyúlni egy konnektorba
Apósnak van egy villanyszerelő ismerőse, ki is jött. Azt mondta, hogy alapvetően jó a szerelés, vezetékek is kellő vastagságúak, értelmesen vannak megosztva a dolgok, pl. nagyobb eszközöknek külön kismegszakítók. VISZONT a probléma, sehova nem tudta berakni az ÁVK-t, mert egyből lekapcsolt, és ha jól emlékszem úgy fogalmazott, hogy:
"Több 0 vezeték jön a dobozokba" és nem lehet kideríteni, hogy mi honnan-hova megy. Így nem tudja sehogy bekötni, hogy ne oldjon le egyből.
Mennyire tudjátok ezt így értelmezni? Találkozott már valaki ilyennel? Mekkora probléma ez? (azon kívül persze, hogy nincs ÁVKval védbe a ház nagyobb része ).
Szerinte ki kell deríteni, hogy mi honnan jön, viszont nagyon sok munka és valszeg vésni is kell sokat.
Próbáltam nyilván én is utána olvasni (itt is), de mindenhol a lekapcsolás oka vagy hibás ÁVK volt, vagy rosszul bekötött konnektor, vagy beázott konnektor/kapcsoló.
Azóta beszéltem egy másik ismerős villanyszerelővel is, leírtam neki is nagyjából, de ő csak annyit mondott, hogy ezt ki lehet mérni bontás nélkül is, de nincs ideje kijönni annyi a munkája most.
Utat keresek most, hogy merre lehetne elindulni, bármilyen tanácsnak szívesen örülök, nem akarom félvállról venni ezt a dolgot.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
lappy
őstag
válasz bmxbandita #5854 üzenetére
mondjuk én nem értem miért nem sikerült bekötni az ÁVK után egy nulla jön ki, de azt szét szokták osztani szóval szerintem megoldható
szóval megoldható (le kell kapcsolni mindent majd azokat összefogni egybe amik egy szinten vannak stb.)Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
demars
addikt
válasz PROTRON #5853 üzenetére
Igen, volt, hogy egy egy elemi szálat eltépett, valóban meg kell szokni.
Kábel csupaszításra nem jó. Arra van egy knipex ergostrip , annál is figyelni kell, de meg lehet szokni.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
őstag
Az ugrott be, hogy az öreg arra gondolt, hogy amikor bepróbálta, akkor a két fi relé (az emeleti és bepróbált földszinti) egymás mögé került, mert a lentiből úgy vitték az fentre az áramot. Ez esetben előfordulhat leoldás. De ez csak egy távoli tipp.
Nekem ez a sima Knipex nyúzó nőtt a kezemhez.
Előtte volt ez az egyszerűbb markolatú Knipex nyúzó, de az elkopott és már nem dolgozott mindig szépen.
Van olcsóbb automata harapóm... csak így hívom. Nem szeretem annyire, csak MKH-hoz és ott is csak ritkán használom.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
PROTRON
addikt
Nekem is a bluemirage kolléga tippje az első leellenőrizendő.
Azaz adott elosztóban öszes kismegszakítót és nullát kikötni, egyesével kicsipogtatni ehhez kapni 20-30-kért már kézi kis műszert amivel feszmentes(!) vezetéket lehet kiazonosítani.
Persze ha feltételezzük hogy össze-visszamennek nullák dobozok között, jobb lenne a vizsgálat idejére az egész házat feszmentesíteni az olcsóbb műszer miatt.Aztán már lehet tesztelgetni hogy egyesével rákötni a Fi relékre, melyiknél vágja le.
Lehet amúgy hogy egy kötésdobozban fázis-föld hiba van, ami valamiért eddig nem bukott ki...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Virág et.
senior tag
Sziasztok,
Kismegszakítóknál a Noark hol helyezkedik el a Tracon-ABB minőségi tengelyen? -
PROTRON
addikt
válasz Virág et. #5859 üzenetére
Ahogy nézem magyarországon kevésbé ismert márka, így kicsi az esély hogy tényleg tapasztalati megbízhatóságon alapuló választ kapsz ebben a totyikban.
A Schneider meg a Schrack elég gyakran használt márkák ahhoz, hogy pl van olyan elosztó cég ahol a tervezői gárda külön projekt teamet csinált 3 hónapra, hogy leteszteljék melyik gyártó termék kategóriái mennyire megbízhatóak. Nekik sem mind1, hogy az általuk összeszerelt elosztókról mennyi panasz érkezik, pláne ha az alkatrész gyártók a hibásak...pl a Scrack legolcsóbb kategóriáját ipari területen nem is ajánlják a csak ipari elosztó összeszerelésekkel foglalkozó cégek, miközben telerakják az elosztóikat a felső-közép kategóriás Schrack kismegszakítókkal--ÁVK-kal...
Ez a Noark nem hiszem hogy kapott volna annyi tesztelést idehaza...
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
r.mark
csendes tag
Sziasztok! A tűzhelyet szerettük volna áthelyeztetni a konyhában a másik falra. Jószakin jelentkezett az elsőre korrektnek tűnő szerelő, aki kijött felmérni, elkért 10 ezer forintot, megállapította, hogy egy dobozban a sütő új helyétől 3 méterre megvan a mostani 3x2.5-ös vezetéke. Elment és este elküldte ezt:
Azért furcsa, mert még augusztusban egy másik szerelő, aki most sajnos elfoglalt ezt 60 ezerre mondta. Járt már így valaki? Buktam a 10 ezrem? Hogy lehet, hogy ennek az arcnak jó értékelései vannak?[ Szerkesztve ]
Márk
-
Pkc83
őstag
Szia.
így látatlanban nehéz megmondani,hogy mennyi munkáról van szó de ettől függetlenül is nagyon soknak tűnik az 320k. Gondolom vésni,csövezni kell az eredeti helyétől az újig. Nem olyan nagy dolog ez simán kivitelezhető házilag is. Ha megosztasz picit több infót, esetleg képet,hogy miről is van szó pontosan esetleg tudok (tudunk) segíteni,hogy lehetne ez sokkal olcsóbb neked.
-
Pkc83
őstag
Ezért én nem fizetnék senkinek sem.
Vegyél annyi kábelcsatornát amennyi kell (ha nem akarsz fúrni akkor akár öntapadósat is) meg 3x2,5(ha egy fázisra is be lehet kötni a sütőd biztosan) MT kábelt ,illetve a sütőhöz egy kötődobozt meg pár WAGO-t hogy a fenti kötődobozba be tudd kötni és kész. Áram lekapcsol,ráköt,lehet sütni.
A középső képen lévő doboztól én levinném a sarokba egyenesen a kábelcsatornát és onnan a szegély felett el balra a hűtőig. Max 2 órás meló. Ha nekiállsz és kell segítség akár a kötésben vagy bármiben írj nyugodtan de ezért ne fizess ki ennyi pénzt. Ha lenne rá módom (sajnos nincs) ezért a munkáért max 20-at kérnék.[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
Ez oké de a csatorna felszerelése és a kábel belerakása az csak megy nem? Utána már csak a két végét kell bekötni. Segítséggel menni fog az hidd el. Vagy ha tényleg nem akarod akkor keresni kell egy korrekt szerelőt de ezért a munkáért nagyon max 30-at szabad fizetni többet nem. Az anyag szerintem max 10k.
-
Chal
addikt
Solved. Végül megvettem Demars topictárs által ajánlott mini szivattyút. Bár nem a lidliset, kapható ez 4-5 féle brand alatt, de mindegyik ugyanaz a kínai, az Alzában sikerült venni végül 5eFt-ért. Az érdekes az volt benne, hogy a tesztek alatt egy földön levő vödörből mindenféle probléma nélkül szippantotta ki a vizet a mosogató magasságban levő mosogatóba. Ehhez képest a védőcsőnél, ahol nem volt ilyen szintkülönbség, csak kb. 40cm, nagyon nehezen ment, sokat kellett vele szórakozni, de 2-3 etap alatt sikerült kiszívni mindet. Egyébként a cucc alkalmatlan víz szivattyúzására, mert kell a dugattyúnak a kenés (ezt a motorolaj adná, amire való). Túlélte azért, a meló végén szétkaptam (faék egyszerű), megzsíroztam, eltettem, jó lesz ez még.
A csonkra ültettem egy átmérőben nagyobb lefolyócsőből vágott darabot, és brutális mennyiségű kültéri vízzáró ragasztóval körbedolgoztam a tövénél. Gyakorlatilag építettem a ragasztóból egy kör alakú "hegyet", és belenyomtam a csődarabot. Nem lett szép , de szerintem jó lesz, és talán még kibír további 20 évet Köszi a tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
Szia.
A váltókapcsolón az 1-es pont ahol az L betű is van oda kösd a fázist a másik váltó kapcsolónál pedig ugyanide a lámpához vezető vezetéket. a másik kettő pontot kell összekötni a másik váltókapcsoló ugyanezen pontjaival. Ezeket meg lehet cserélni (2-es és 3-as pont) nincs jelentősége. Viszont nem illik kék és zöld vezetéket használni fázishoz.
Gondolom ez egy 3x1,5-es kábel, ilyenkor (kábelezésnél) illik 5x1,5-es kábelt használni még ha neked csak 3 érre van szükséged akkor is. De ettől függetlenül be tudod kötni a 3 eressel is.Ez alapján talán érthetőbb a bekötés.
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
Hali. Úgy gondolom van itt a topikban bőven szakmabeli kolléga. Tőlük kérdeznék.
Szeretnék tovább lépni, először érintésvédelmi tanfolyamra gondoltam, viszont arra jutottam, hogy számomra jelenleg ez felesleges.
Jól gondolom, hogy egy KIF FAM vizsga és egy plomba bontási szerződés (E-on) első körben jobb alternatíva számomra?
Másodállásban szerelek, viszont egyre több a felkérés. Mérőóránál mért fővezeték cserét így meg tudom csinálni.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
313313
addikt
Kell még egy regisztrált szerelői képzés a plomba bontáshoz, és egy Csatlakozó és közvill FAM(ebbe benne van a mérőhelyi FAM is) aztán mehet a csatlakozó csere.
Földkábeles betápnál kell egy KIF kábelszerelői papír is. A regszerelői olyan 50-100k 3 év gyakorlat kell mielőtt mehetsz tanfolyamra, 2 évente újítani kell. A kábelszerelő/csatlakozó és közvill FAM olyan 400-500k/db. A FAM-ot két évente újítani kell. Kellhet még tűzvédelmi szakvizsa (ezt is újítani kell) ha lánggal akarsz kábelt fejelni/gatyázni.
Plusz kellenének még szerszámok FAM ezeket évente bevizsgáltatni, ha oszlopra akarsz menni leesés védelem, hám, mászóvas, 14m-es kötél, kampó, 7m-es rúd. Rúdat 2 évente kell beviszgáltatni, a mászó cuccot évente. Mondjuk ezt hivatalosan így kéne csinálni, aztán...
Másod állásnak/hobinak szerintem drága muli, de nem vagyunk egyformák...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
demars
addikt
Uh... Ez így nem megérős nekem.
Regisztrált szerelő képzést szeretném kihagyni, 5 év gyakorlatot írnak, annyi nincs.
Köszi, utána járok még. Mee vet honlapján nem láttam, hogy kellene reg szerelő végzettség, de holnap írok nekik, vagy felhívom őket.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Pkc83
őstag
Amennyire a képen látszik van egy fekete,kék,és zöld-sárga kötésed egyben. Szóval szerintem jelenleg nem csak a sütő van rajta hanem esetleg más konnektor is. Azt nézzed,hogy melyik irányban van a dobozhoz képest a jelenlegi sütőd. Ahogy látom balra megy két csöved és jobbra egy. Igazából ha lekapcsolod az áramot utána ki kellene húzni a dobozból a kötéseket ,hogy jobban lehessen látni. A legjobb megoldás az lenne ha vennél először 3 darab Wago kötőelemet és kicserélni a csokikat ezekre. Úgy egyszerűbb lenne kitalálni,hogy melyik vezeték megy a sütőhöz és persze az új kábelhez is kellene.
-
PROTRON
addikt
Hali,
Szerintem az érintésvédelmi tanfolyam (vagyis inkább szabványossági felülvizsgáló) sose felesleges, hisz pl ha csinálsz egy teljes lakásfelújítást, akkor az elkészült szerelésről ki illene állítani az első szabványossági felülvizsgálói dokumentumot, márpedig ha nincs meg a tanfolyamod, akkor elvileg hívnod illene(jó pénzért) olyat akinek megvan.
Amúgy sok macerának tűnik begépelni az egyes felülvizsgálatok jegyzőkönyveit, de ha már van egy kialakult rendszered, aztán 1 napon több helyszínt is felmérsz, nagyon jól keresnek nálunk a csak felülvizsgálatokkal foglalkozó kollégák. Egyelőre még nincs annyira szigorúan számonkérve mint az energetikai tanúsítvány, de elvileg már lakáseladáskor is kötelező megcsináltatni, hogy az új tulaj tisztába kerüljön mit kell megcsináltatni.Továbbá a KIF FAM oké hogy elvégezhető elvileg nélküle, de oda is jól jön a másikhoz tartozó tudásanyag, hátha okulsz 1-2 dologban.
Azért óvatosan a mérőhelyi munkálatokkal, nagyon sok a hátramaradt trükközés, mindig minden plombabontás előtt rendesen körbe kell fotózni mindent, mármint magát az órát és annak belső(ha van) plombáját is, mert nagyon könnyű beleszaladni az ilyen "hé tesa mennyiért csinálod ezt meg?" kérdéskörből előbukkanó csontvázakra, ahol "jófejségből" elfogadják az általad előre mondott összeget, aztán kiderül hogy korábban buheráltak az órával...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Oké oké, bonyolult, de nem 320k bonyolultságú, kivéve ha nem vetted észre és titokban a teljes elosztó felújítását is belevette és onnan történő új kikábelezést, mert úgy gondoltam nincs neki ideje ennek az átnézésére.
De szerintem is a 320k esetén rossz táblázatot vett elő, szal visszakérdeznék hogy tényleg 2x3 méter nyomvonalért és a kötődobozból történő kiállásért akar ennyit elkérni, vagy csak a kiszállási díjért ment házhoz?
A 60K azért reális mert bár matematikailag egyedül is elvégezhető, ne felejtsük el hogy hivatalosan bele illene pecsételnie a garanciakönyvbe a bekötést már ha meg van még, hogy akkor onnantól kezdve az Ő felelőssége hogy nem gyártási hiba miatt elektromosan elszáll a gép.
Ha hoz segédet, annak a díja az további legalább 25k fél napra a fúrás-vésés idejére...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
csemberlen
őstag
válasz PROTRON #5883 üzenetére
Új nevén VBF (VILLAMOS BIZTONSÁGTECHNIKA TANFOLYAM). 200e Ft körül van vizsgával. 1 hónap alatt megvan. Illik venni hozzá 500e Ft műszert. Igazából annak a kivitelezőnek éri meg aki havonta 3 saját munkát lemér. Én jelenleg inkább csak néhány nagy munkát csinálok, így inkább hívok jó ismerőst. Bár van egy olcsó ÉV műszerem is.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
313313
addikt
válasz csemberlen #5885 üzenetére
Műszer nélkük is lehet kiállítani EPH nyilatkozatot gázkazánhoz, arra se nagyon találsz embert...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Tegnap akrillal ragasztottam be 80-as doboz fedelet. Nem fogta meg egyik oldalt, nyomtam bele, de szerintem, ahogy láttam, a nulla vezetékhez is hozzáér a ragasztó. Mcu vezetékek vannak a dobozban, 1,5-esek.
Próbáljam visszaszedni és valahogy úgy beragasztani hogy a vezetékkel ne érintkezzen az akril, vagy nincs ezzel különösebb gond és maradhat így?
Köszönöm.
Üdv! -
313313
addikt
válasz csemberlen #5888 üzenetére
VBK tanfolyamra értettem műszer nélkül.
Itt van előttem egy EPH nyilatkozat, abba nincs említés fí reléről, csak az EPH megléte, gázcső összekötése van rajta.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
PROTRON
addikt
Naja elvileg a vezeték megléte, a keresztmetszete, meg az hogy van-e folytonosság vagy sem (az is szép ha valójában a festék miatt nem ad át) matematikailag már elegendő információk.
Persze a méréssel egyértelművé válik, nem kell visszakeresni a nyomvonalat, ha pl messze van az elosztó.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
tothjozsi96
addikt
válasz tothjozsi96 #5887 üzenetére
Valaki erre?
-
lappy
őstag
válasz tothjozsi96 #5887 üzenetére
nem hiszem hogy gondot okozna, de 100% nem tudok mondani mert nem ismerjük hogy milyen anyagok vannak az akrilban ami eszi a PVC burkolatot.
bár létezik olyan ami úgy tűnik "Semleges szilikon akril kád, zuhany és PVC ablak tömítésére" hogy PVC barátBámulatos hol tart már a tudomány!
-
demars
addikt
válasz PROTRON #5883 üzenetére
Köszi.
Felhívtam egy ismerőst, csapatban dolgoznak nekik minden továbbképzés meg van. Igaza van 313313 kollégának, kell a reg szerelő képzés, utána abban eltöltött 3-5 év gyakorlat, utána lehet tovább lépni plomba bontás, FAM, stb.
Nekem ez nem éri meg.
ÉV műszerem van hasznos kis eszköz, amit én szerelek mindig megmérem.
Gázkazán EPH nyilatkozatban mifelénk nem szerepel mérés és eredmény. Szemrevételezés, AVK értéke, kmsz értéke, hogy van bekötve, hol helyezkedik el (kazán közelében vagy elosztóban), milyen vezetékkel alakították ki az EPH t.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
PROTRON
addikt
"ÉV műszerem van"
Ha maga a plomba bontási történet "nem éri meg neked" amivel egyébként évente jó sokat lehet keresni (persze dolgozni is kell), akkor biztos hogy ugyanolyan "ÉV" műszerre gondolsz?
Pl ilyenre gondolunk: [link]
Nézd meg az évszámot az árral kapcsolatban.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
demars
addikt
válasz PROTRON #5895 üzenetére
Link nem jó.
Nekem egy Metrel MI3125 kütyüm van. Használtan vettem, elég sok mérést el lehet vele végezni.
Földelési ellenállást nem tud.A plomba bontás persze, hogy megéri, rosszul fogalmaztam. Nekem jelenleg nem éri meg. Mivel inkább hétvégén dolgozok, vagy reggeles héten délutánonként estig.
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
sambenez
addikt
A plomba bontás jó nagy rablás. Persze hogy megéri. Valaki elmagyarázhatná miért ennyire drága.
-
313313
addikt
válasz csemberlen #5897 üzenetére
Ha 3 embered van azoknaknis ugyan az a papír kell.
Majd 2 éves történet, MVM parzner csatlakozót cserélt, fam engedéllyel, hivatalosan. A partner olyan alkalmazottja volt kint(veje) aki pék volt, se villany szerelő, se fam papír, mikor kötötte fel a csatlakozót, megrázta a villany, elájukt 7m magasan, járókelő hívott mentőt... az egyén meguszta, mert volt leesés védelme... ellenben a partnerral azonnal szerződést bontott az MVM, egyik napról a másikra nem jött több fogyhelyes munka, csaticsere, fogyhely kialakítás.... Legszebb/legjobb munkát ők adták a környéken...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Mercedes topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest