Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Teasüti #13640 üzenetére

    Még friss a cucc, alig egy hetes, így nehéz megmondani, de az első benyomásaim pozitívak.
    Maga az anyagminőség és ahogy össze van rakva, az nagyon rendben van. A működése stabil, teljesen hangtalan.
    Szervízzel nem volt dolgom, de az amazonos review-kban többen is megemlítik, hogy meglepően jó a zhiyun terméktámogatása, nem a szokásos kínai "nem is válaszolunk, vagy lerázunk valami bullshittel", hanem tényleg igyekeznek megoldani a bajodat.
    A szoftver támogatásról nem tudok se jót, se rosszat mondani, az majd hosszabb távon derül ki.

    Ami a dokumentációt illeti, szerencsére sokan bevásároltak belőle, így rengeteg hasznos infó kering a neten. Youtube-on találtam tutorialokat az összeszereléstől kezdve a balanszolásig mindenről.

    Általában a gimbalról, mint műfajról:

    Ez valóban nem egy run and gun eszköz, de még ha mindenhova cipeled is magaddal és hajlandó vagy egy felvétel kedvéért spontán összeszerelni, akkor sem egy ibis helyettesítő.

    Szvsz a gimbal fikciós műfajban hasznos, vagy esemény videózáshoz ha van még legalább 2 másik kamera, amik veszik a lényeget, a gimbal pedig amolyan hozzáadott extraként funkcionál.
    Ugyanakkor némi tervezéssel és leleményességgel nagyon jó dolgokat ki lehet hozni a gimbalból, ha tudod, hogy mit csinálsz és miért.
    Ebben a videóban pl. egy csomó jópofa ötletet bemutatnak.

    Szerk:

    Amúgy én többek között azért vettem meg, mert ezzel könnyebben tudok nagyobb, kültéri tárgyakat fotoscannelni. A fotoscanhez körbe kell járni a tárgyat lehetőleg minden irányból, kis iso-val és kis rekesszel kell dolgozni, hogy minimális legyen a zaj és a dof, emiatt pedig állványt és távkioldót kell használni.
    Na most egy állványt egy köztéri szobor körül tíz centinként pakolgatni nagyon fárasztó tud lenni, ilyenkor jön jól a gimbal, mert kb. 2-3mps-es expókat monpodról még meg lehet tartani vele, az meg nagyjából elég kültéren.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák