Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz taranis #11124 üzenetére

    Ha neked minden áron 4K kell, akkor oké, csak maga a 4K trend értelmetlen, mert 1080p fölött a felbontás csak különböző parasztvakító trükkökkel javít az élményen, azaz ha a TV-t az optimális betekintési szöghöz képest közelebbről nézed (bemutatótermek), vagy ha a sharpen és egyéb "képjavító" funkciók be vannak kapcsolva a TV-n, akkor kevésbé teszik tönkre a látványt, stb. Esetleg ha 3+m fesztávra vetíted 4K projektorból.

    Valóban a 4K az új fullHD, sajnos, mivel ha minőségi TV-t akarsz, akkor fullHD-ban már nem gyártanak olyat. Azaz tetszik vagy sem, a 4K-t letolták az emberek torkán. Ez viszont nem jelenti azt, hogy akkor mostantól mindent 4K-ban kell gyártani, mert a fullHD elavult.
    Persze, ha egy bemutatóteremben megkérdezed Gipsz Jakabot, hogy a fullHD vagy a 4K TV tetszik-e neki jobban, akkor rávágja, hogy a 4K, sőt rá is lehet tukmálni a 4K TV-t, aztán otthon mit csinál? SD adást néz rajta, vagy konzolon játszik fullHD-ban és tök elégedett vele.

    Igazából ha egy jó minőségű 1080p anyagot rendesen filterezve felnagyítasz 4K-ra, és 4K filmgraint addsz hozzá, majd egy 60" TV-n az ideális 3-4m távolságból mutogatod, akkor az emberek 99%-a simán elhiszi róla, hogy eredeti 4K felvételt lát.

    Arról nem is beszélve, hogy míg az ipar az egyre nagyobb felbontásokat hajkurássza, a fiatalok jelentős többsége szinte csak tableten vagy telefonon néz filmeket.

Új hozzászólás Aktív témák