Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    válasz zodo #1814 üzenetére

    "Ha jól gondolom de majd javítanak a hozzáértők hogy a telefonód 4.2 míg a kinézett füles 5.0 max. a bt specifikációban lévő eltérések mint kisebb sávszélesség, kisebb hatótáv, nagyobb fogyasztás lehet hátrány."

    A BT verziók nem egy adott dolog inkrementális verziói, hanem teljesen különálló protokollok gyűjteménye. Ha csak egy az 5.0-ban található protokollt támogat egy eszköz, akkor 5.0-nak nevezhető. Ugyan ez igaz a többire is. Ha egy füles a 4.2-ből csak annyit csinál, hogy az aksi állapotot átküldi, már 4.2, ha csak deepsleep 4.1 stb.

    A BT 5.0 elemlétben hoz változásokat a fizikai rétegben, de gyakorlatban ezt szinte senki se implementálta teljesen, csak pont annyira, hogy 5.0-nak nevezzék. Így ég világon semmilyen különbsége nem fogsz tapasztalni, BT 4.x és 5.0 között. Nem lesz emiatt jobb semmilyen értéke tulajdonsága. Sőt minden BT 4.x eszköz automatikusan 5.0-ásá frissíthető egy SW updattel.

    BT LE Audio kizárólag BT 5.2-be került be, és LC3 codec kell hozzá. Egészen addig amíg ezt nem támogatja egy füles és telefon hangátvitelben A2DP-t egy BT 2.0-lal bevezetett és azóta lényegében nem változtatott protokollt fog használni.

    A magasabb BT verziónak lehetnek előnyei, főleg ha 1-1 specifikus képességet szeretnél, de elsősorban nem ettől lesznek a fizikai képességei jobbak se a fülesnek se a telefonnak.

Új hozzászólás Aktív témák