Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ponix

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #4372 üzenetére

    ...folytatás

    "kedvünkre garázdálkodhatnánk, mert minden meg lesz bocsátva."

    Ezt csinálja az az ember, aki folytonosan a bűntudatával foglakozik, mert nem érti meg, hogy megtérést követően nincs szükség további bűnvallásra, és azoknak a külön-külön történő megbocsátására! A megbocsátás, megtörtént a megtéréskor! Ami a kerszténység lényege tulajdonképpen, hogy másokat is megtérésre vezess, és ne a már elfelejtett bűneiddel foglalatoskodj "És tegyetek tanítványokká minden népet" de nem a bűntudatot kell megtanítani, hanem ahogy Tarsus felé tartó szolgának "és prédikálá néki a JÉZUST" Nem az intézményesített bűntudatra kell tanítani az embereket, hanem Jézus dolgaira, megmutatni Jézus jellemét, szándékait, ígéreteit, és az emberek maguktól törekedni fognak a hibátlanságra!

    Csak közbe szúrom, hogy szerintem a keresztények túl sokat foglalkoznak az ó szövetséggel, ami nem rájuk vonatkozik, sőt az egy bizonyos népről, és annak dolgairól, és nekik szól! Csak mint érdekességgel kellene foglalkozni vele! Azt hiszem, hogy az úgynevezett teljes evangéliumi gyülekezetek támogatják legjobban a Krisztus ellenességet, azzal együtt is, hogy persze állandóan fel van emlegetve, de a korabeli farizeusi dogmák szintén tanítva vannak, ami miatt ilyen elképzelések ették be magukat a lelkek mélyére, hogy állandóan bűnbocsánatot kell kérni, és hogy Isten arra teremtette az embert, hogy legyen kinek állandóan megbocsátani! NEM!

    "Ha bűnt követtem el, akkor erre rá kell ébrednem. Tudnom kell, hogy ez bűn volt"

    Ezzel szerintem nincs gond egyetlen hívőnél sem kezdetben, csak amikor elkezdi beleásni magát gyülekezete tévtanításaiba, mint a "Hitgyülekezet pl. ahol Németh Sándor azt hirdeti, hogy minden Arab először terrorista, ergó üldözendő és megölendő" Az élet Istenének "prófétája ezt tanítja, hogy az arabokat ki kel pusztítani a földről, akik egyébként testvér népe a zsidóknak, meg a zsidóknak mindenhez joguk van, mert ők a kiválasztott nép, ami nyilván nem igaz, vagy abban kiválasztottak, hogy a legproblémásabb, alkalmazkodásra együttélésre a legalkalmatlanabb nép" Senkivel annyi gond nem volt a világtörténelme során, mint a zsidókkal, vagy éppen A katolicizmus, ahol szobrokhoz imádkoznak "egyértelmű bálványimádás" vagy éppen embereket szentté avatnak, "ezt nem is értem, hogy micsoda" "szent szent szent az úr" hogy lehet egy ember szent, amikor a biblia egyértelműen kimondja, hogy csak egy szent van ez pedig az Isten, és jó-nak még Jézus is egyedül az Istent jelöli meg! Vagy éppen cölibátust fogadnak, tökéletesen ellene menve Isten első parancsolatának "szaporodjatok sokasodjatok, töltsétek be a földet" láttam egy interjút Ceizel Endrével, aki azt mondta, hogy Amerikában a Katolikus papok 40%-a kimutathatóan homoszexuális! Elképesztő! Mit taníthatnak a homokos papok a híveknek! Csak is a halál kultuszát, hiszen a szaporodás megtagadásával, kvázi kihalásra ítélték az emberiséget!

    A tévtanításoknak se szeri se száma, és a bűnnel kapcsolatos tanítások szintén hamisak, logikusan végig gondolva! Tedd félre kicsit a tanításokat és csak a bibliádat vedd elő és rakd össze a Jézus koncepció rendszerét! Megdöbbentő, de nincs a megtérés után bűnrendszer a Jézus koncepcióban! Világra szóló hazugságok vannak a bibliában is, de főleg az úgynevezett egyházi tanításokban, magyarázatokban!

    "Te amikor bűnt követsz el, utána nem érzel bűntudatot?"

    Egyre kevésbé, kezdek kilátni a bűntudatból! Bár nem élek hitéletet az elvárások szerint, de keresem Istennel a kapcsolatot, és azt hiszem, hogy kezdem meglátni, hogy mit is kell tennem valójában! Amit Jézus mond, távozása után az apostoloknak, "és vesztek szentlelket, az vezet majd benneteket" Nekik nem volt bibliájuk, honnan tudták, mit kell tenniük?! Ez a Jézus koncepció! Megtérés, bűnvallás, megbocsátás másoknak ahogy a Mi atyánk-ban van, aztán tanulni Isten dolgait, megismerni Jézus jellemét, és elkezdeni kialakítani magunkban a Jézuséhoz hasonló jellemet, majd tanítványokká tenni minden népet, végül a mennybe költözni Jézussal! NINCS megtérés utáni BŰNRENDSZERE az Isten koncepciónak! Felejtsd el!

    A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

Új hozzászólás Aktív témák