Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    válasz tildy #2460 üzenetére

    "És én szégyellem, hogy egyáltalán van valami közm a katolikus egyházhoz. Egy csúnya gúnyának tartom, amit tudattalanul magamra vettem, tudatttalanul ,mert nem tudtam, mit cselekszem. Egy billog , amely akkor is rajtam lesz, ha bárhova megyek, merthogy keresztelve, áldozva, bérmálva már akkr is megvagyok, ha a fene fenét eszik is."
    Ez totálisan ésszerűtlen hozzáállás. Ezt a "billog" dolgot csak te képzeled. Persze lehet ez valós pszichológiai probléma, de ha azzá vált, az nem közvetlenül az egyház hibája, és csakis te léphetsz túl rajta.
    Ha nem tulajdonítasz ezeknek valamiféle túlvilági jelentőséget - márpedig láthatóan nem hiszel az ilyesmiben -, akkor mégis mit számít az, hogy cirkuszoltak körülötted kereszteléssel, meg hasonlókkal? Mit számít, hogy részt vettél-e a showban?

    Ilyen alapon, ha 10 évesen az orromba dugok 2 szál spagettit, és azt mondom, hogy ettől kezdve a Repülő Spagettiszörny prófétája vagyok, akkor az maradok örökre? Ugyanmár. A keresztelésnek, bérmálkozásnak egy kívülálló számára pontosan ugyanekkora jelentősége van.

    Szerk.: Én is meg lettem keresztelve, meg minden egyéb. Egyszer próbáltam hivatalosan kilépni a katolikus egyházból, kizárólag azon megfontolásból, hogy amikor a statisztikákat készítik arról, hogy mennyire hűdesok katolikus van, engem ne számoljanak hozzá. Sajnos nem igazán van mód az adminisztratív jellegű kilépésre, úgyhogy részemről a téma ezzel lezárva.

    [ Szerkesztve ]

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Új hozzászólás Aktív témák