Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz Attila2011 #21363 üzenetére

    "Elnézést, ha ennyire félreérthető voltam. A világért se szeretnélek téged megtéríteni."

    Ne kérj elnézést, ez egyáltalán nem zavar.

    "Mindenki a saját maga életéért felel"

    A formál logika szerint nem. A bűneinkért Isten felel. Mindentudó, ezért tudta, hogy ha úgy termet minket, ahogy teremtett, akkor bűnöket is fogunk elkövetni. Sőt pontosan látta, hogy ki mikor milyen bűnt fog elkövetni. Ő pontosan tudta azt is, hogy hogyan lehetne úgy teremteni minket, hogy ez ne következhessen be (mindentudó és mindenható). Mindenki bűneit előre látta és mégis hagyta, hogy bekövetkezzék.
    Mi a véleményed arról az emberről, aki látja, tudja, hogy az étel mérgezett és hagyja, hogy a másik ember megegye a szabad akaratából? Mi a véleményed arról az emberről aki patkányok ellen mérgezett ételt a saját hűtőjében tartja és gyerekei ezt elfogyasztják majd meghalnak? Ez minimum gondatlanságból elkövetett emberölés.

    Ezek voltak a vitánk kiinduló pontja, és ugyanoda lyukadtunk ki. Istennel szemben sokkal megengedőbb vagy, mint az embertársaid felé. Szerinted Isten hagyhat minket a "mély örvény fölé, szédelgő fejjel kárhozatra szánva", de ezt elítéled, ha az embertársad teszi. Én Istennel kapcsolatban sokkal szigorúbb lenék, sokkal nagyobb erkölcsi érzéket és szeretettet várnék tőle, mint embertársaimtól, minthogy, hagyjon a "mély örvény fölé, szédelgő fejjel kárhozatra szánva".

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák