Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    válasz Elemental #21290 üzenetére

    Időről-időre valaki végső érvként megpróbálja bedobni, hogy pedofil papok. Pedig ha belegondolsz ez ugyanaz, mintha azt mondanád, hogy vannak korrupt rendőrök ezért oszlassuk fel a rendőrséget. Vagy egy fakabát miért mondja meg, hogy milyen tempóval vezethetek, miért ültem be a kocsiba 3 konyak után, mikor úgy is tuti zsebre dolgozik, az ilyen ne állítson meg. Ez is téves logika, azért állít meg, mert a rendőrnek az a dolga, függetlenül attól, hogy korrupt igen vagy nem, tartassa be a rendet. (Szó se róla, hogy az nehéz kérdés, hogy mi van, ha azért állít meg, mert a helyi maffiafőnök megbízta, hogy lőjön le, de szerencsére ettől nálunk nem kell tartani.)
    Az is téves logika lenne, ha azt mondanám, hogy papok közt vannak szentek is, mint Pio atya, ezért kötelezővé kellene tenni a vasárnapi templomba járást és a katolikus vallást. Ugyanaz a logika, mint a tiéd, csak a másik oldal, gondolom egyből tiltakozol ellene.
    A pedofília bűn, mint a korruptság, csalás, hazugság, vagy iszákosság. A keresztény ember, nem azonosítja a bűnnel a bűn elkövetőjét, a kettőt megkülönbözteti. Elítéli a bűnt, de szánja az esendő embert. Segít neki megszabadulni a rossz beidegződéstől, de idő kell, míg újra bízni fog benne.
    Szóval sajnáljuk, hogy vannak pedofil papok, pedofil emberek, korrupt rendőrök, de nem hisszük, hogy az ő bűnük igazolná azt, hogy a kereszténység tanítása hülyeség, és hogy nincs Isten. A kettő közt nincs logikai kapcsolat, ezért ugrunk arra, ha valaki ezzel próbál meg hibásan érvelni.

Új hozzászólás Aktív témák