Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    válasz Gubek-Einste #44208 üzenetére

    Köszi mindenkinek!

    Megnéztem a UPC honlapját: Csak 30-as net 24 hónapos hűséggel első két hónapban 2990,-Ft, utána 3490,-Ft + az első 3 hónapban +20 MBit sávszélem lesz ingyen.
    Itt felmerül a kérdés, hogy ugye 3 hónap lejártával automatikusan visszaállok 30 MVitre? Az nem fordulhat elő, hogy ha én nem figyelek arra, hogy lemondjam a +20-at, akkor úgy tekintik, hogy kell és onnantól azt számlázzák? Netekm bőven elég a 30 Mbit:))

    + Kicsit továbbgondoltam a dolgot: Megrendelem ide a 13-ba az új netet saját szereléssel. Küldik/átveszem személyesen a csomagot, benne egy új HGW-t (remélhetőleg Ubee-t), mert annak felakasztására vannak felfúrva a csavarok a falon.

    Beüzemelem úgy, hogy egyből átkapcsolom Bridge módba, mögötte a jelenlegi TPLink 1043ND routerem marad. Mivel bridge módban használom, ugye figyelnem kell arra, hogy eleve azt a PC-t kössem rá a bridge módba történő átkapcsolás idejére is, amelyik MAC címe a Routerben be van állítva? Vagy ha másik pc-t kötök rá, akkor router-ben is át kell majd írnom a WAN oldali MAC addresst arra a címre ami rá volt kötve a HGW-re, mikor átállítottam bridge módba? Jól gondolom?

    A mostani Ubee HGW-t vissza viszem a 4. kerületi lakásba. Ott ugye arra kell figyelnem, hogy laptopnak, amit sima patch kábellel közvetlenül a HGW-re kötök majd a LAN kártya driverében azt a MAC címet állítsam be, ami most a TPLink routeremben be van állítva WAN oldali MAC címnek? Ekkor nem kell újraregisztrálnom a laptopot UPC PC reg oldalán, hanem simán be tudom hozni HGW admin felületét, és visszakapcsolni bridge-ről router módba a HGW-t? Onnantól kezdve, pedig tetszőleges eszközt ráköthetek közvetlenül a HGW-re akár kábellel, akár wifi-vel ugye?

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák